TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Képrögzítés körlámpák fényében

2021. április 30.| Termékbemutatás

Az utóbbi évtizedekben a képrögzítés teljesen átalakult. Egyik oldalról az eszközök elképesztő fejlődésen mentek keresztül, más részről pedig felhasználói igények is gyökeresen megváltoztak. Ma már a fotózás, videózás nem a családi ünnepek, nyaralások privilégiuma, hanem a hétköznapok szerves része. Így aztán természetes, hogy a képek, videók minőségével szemben támasztott elvárások is egyre magasabbak. A minél jobb minőségű vizuális tartalmak elkészítésében pedig az olyan tartozékok is meghatározó szerepet játszhatnak, mint a Hama  LED körlámpa.

Bloggerek, vloggerek, streamerek, youtuberek, influencerek és twitch-elők. Ma már nem kell szótár ahhoz, hogy értsük ezeket a kifejezéseket. A képi és videós tartalmak elsőszámú „gyártói”a hétköznapjaink részévé váltak. Az általuk készített szórakoztató anyagok pedig nyilván élvezetesebbek, ha a minőség is megfelelő. Így szinte alapvető cél a minél jobb képminőséget elérése. Bár az szközök elképesztő mértékben fejlődtek, automatizálódtak és  ma már nem igényel különösebb jártasságot képek, videók készítése, egy valami nem változott: a jó fényképhez és videóhoz fényre van szükség. A legjobb nyilván a napfény, de ha az nincs, vagy nincs belőle elég, akkor alternatív megoldáshoz kell folyamodni. Ebben segíthet a Hama két újdonsága.

RAPOO_K2800

A Hama két új körlámpáját úgy tervezték, hogy mindenféle igényt ki tudjanak elégíteni. Nemcsak a hobbi fotósoknak, hanem akár profi vloggereknek is jó szolgálatot tehet. Egy sminkes vagy kicsomagolós videónál éppúgy használható, mint kültéren portré fotózáshoz.

 

Hama Spotlight FoldUp 120 LED körlámpa 4643

A 4643-as típus, a Spotlight Steady 120 egy 30,5 cm (12 col) átmérőjű gyűrűvel rendelkezik, amely 3000, 4500 és 6000K-s színhőmérséklet mellett tízféle fényerősségi fokozat beállítását teszi lehetővé. A kényelmes kezelhetőségről a zsinóron lévő gombok mellett távirányító gondoskodik. Így a lámpa fénye távolabbról is villámgyorsan az aktuális igényekhez igazítható. A körlámpa saját állvánnyal rendelkezik, amelynek alsó része egyben tároló dobozként is szolgál, ha éppen szállítani kell a technikát a helyszínek között. Az optimális beállítást az 85 és 215 cm között fokozatmentesen állítható magasság, valamint az ugyancsak fokozatmentesen állítható dönthetőség segíti. (Ezek a magasság értékek a körlámpa felső szélét jelentik, az alsó szél így 26,5 cm-rel van alacsonyabban.) 

A körlámpára külső helyszínen is egyszerűen használható. A lámpa kicsi és könnyű, illetve USB csatlakozóról működik – vagyis üzemeltetése nemcsak hálózati áramról, hanem akár egy notebook USB csatlakozójáról vagy power bankról is megoldható. Az alacsony fogyasztásnak hála pedig egy nagyobb kapacitású akkuval párosítva akár egész napos rendelkezésre állást is nyújthat. A körlámpa bármilyen fotós vagy videós eszközzel használható, de legjobban mobiltelefonnal párosítható, hiszen a telefon rögzítéséhez szükséges tartókar része a csomagnak: ezzel a mobilt állított és fektetett helyzetben is pontosan a körlámpa közepén lehet elhelyezni. Sőt, a csomagnak még egy Bluetooth távkioldó is a része, amely a távoli exponálást teszi lehetővé.

RAPOO_K2800
RAPOO_K2800

 

Hama Spotlight FoldUp 102  LED körlámpa 4642

A 4642-es típus (Spotlight FoldUp 102) a fontosabb műszaki paraméterek alapján ugyanazt a tudást hozza, viszont kevesebb LED került rá (162 helyett 128 darab) és kisebb mérettel is rendelkezik: a 26,5 cm-es (10,2 colos) körlámpa alacsonyabb, magassága 52-138 cm között állítható. Ebből adódóan elsősorban asztali elhelyezésre, asztalon lévő tárgy, illetve ülő emberek arcának derítésére ajánlott.

    KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Hama “SpotLight Steady 120″ LED Ring Light with tripod, up to 215 cm extendable, 12”

Hama “SpotLight FoldUp 102″ LED Ring Light, for Vlogger and Blogger, Foldable, 10.2”

Share This