A vasalt ruha nem mai találmány – Termékválogatás gőzölős vasalókból

2021. július 23.
GŐZÖLŐS VASALÓ

A vasaló meglehetősen régi szereplője a háztartásigép-piacnak, olyannyira, hogy jóval korábban volt vasaló, mint a háztartási gépek piaca. Lehetne gondolkodni azon, hogy vajon a vasalt ruhára miért is van igénye az embereknek, és miért nem jó nekik egy gyűrött gyolcs, de felesleges. Rómában a vasalt ruha a hatalom, pontosabban a jólét szimbóluma volt, lévén, hogy aki hordja, annak még arra is van ideje, hogy rendezgesse a ruháit, amit magára kap. Valahol itt kezdődött az egész, de ez a koncepció ma már nem érvényes, mivel amíg az ókorban egy félnapos tevékenység volt gyűrődésmentesíteni egy inget, addig ma pillanatok kérdése a profi gőzölős vasalóknak köszönhetően. Dizájn és technológia kézen fogva jár a szegmensben, így ma már akár a digitális kijelzőn is beállíthatjuk, hogy mekkora gőznyomás alatt akarjuk kivasalni azt a bizonyos inget vagy bármilyen egyéb ruhadarabot.

Bosch TDA503011P

Könnyen, gyorsan és biztonságosan használható a Bosch nagy teljesítményű gőzölős vasalója, amely egy hőmérséklet-beállítást kínál minden ruhatípushoz. A három főzónával ellátott vasalótalp ideálisan osztja el a gőzt a szöveten, az 50 grammos folyamatos gőzkibocsátás pedig hatékonyan kezeli a gyűrődéseket, amennyiben ez nem lenne elegendő, akkor a gőzlöket funkció használatával lehet orvosolni a problémát.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

3100 watt teljesítmény

   3,5 liter víztartály

    45 g/perc folyamatos gőz

  200 g/perc gőzlöket

 1,85 kg súly

PalladiumGlissé vasalótalp

 

automata kávéfőző

Braun TS 745A TexStyle 7

A Braun gőzölős vasaló eloxált lekerekített 3D vasalófelülete kényelmes vasalást tesz lehetővé, és a nehezen elérhető helyeken – gallér, gombok környéke – is remek munkát végez. Az iCare technológia tökéletes hőbeállítást biztosít az összes anyagtípusra, az öntisztító és vízkőmentesítő funkció pedig hosszabb élettartamot kínál. A függőleges gőzölés lehetőségének köszönhetően a vállfán lévő ruhák is vasalhatók

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2400 watt teljesítmény

       4 liter víztartály

    50 g/perc folyamatos gőz

  180 g/perc gőzlöket

 n.a. kg súly

Eloxált kerámia vasalótalp

 

automata kávéfőző

Clatronic DB 3706

Sajnálatos módon a gyártó mélyen rejtegeti, hogy mekkora gőzkibocsátásra képes a vasalója, de az a termék kapcsán mindenképpen kiderül, hogy lehetőséget kínál függőleges vasalásra is, ami mindenképpen hasznos funkciónak tekinthető. A jó tulajdonságok közül pedig az öntisztítás mellett az Anti-Drip rendszer sem hiányzik, vagyis nem kell félni tőle, hogy vasalás közben vízcsepp kerüljön a ruhákra.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2400 watt teljesítmény

   3,5 liter víztartály

  n.a. g/perc folyamatos gőz

  n.a. g/perc gőzlöket

  n.a. kg súly

Kerámia vasalótalp

 

automata kávéfőző

Electrolux E7SI1-4WB

A vasaló fején lévő világítás nemcsak dizájn, de funkcionalitás tekintetében is remek választás volt, hiszen megvilágítja a legapróbb gyűrődéseket is a ruhán, hogy ezzel is segítse a tökéletes eredmény elérését. A hosszú és problémamentes működésről az egyedülálló vízlágyító rendszer gondoskodik, amely Soft Water Activatort és egy Flush Clean funkciót kombinál, hogy tiszta és puha maradjon a gőz, ily módon meghosszabbítva a termék élettartamát is.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2300 watt teljesítmény

   3,7 liter víztartály

    45 g/perc folyamatos gőz

  210 g/perc gőzlöket

 1,64 kg súly

Kerámia vasalótalp

 

gőzölős vasaló

ETA 2272 Victory

Speciális alumíniumoxidációval gyártott talpat kapott ez az ETA gőzölős vasaló, amely kiváló csúszásmentességet, karcállóságot és egyenletes hőelosztást kínál a vasalás során. Nagy méretű gőztartályának köszönhetően ritkábban van szükség az újratöltésre, még a percenkénti 40 grammos gőzkibocsátás mellett is. A DRIP STOP rendszer megakadályozza a víz nemkívánatos csöpögését a vasalóból, így megóvva a kényes és finom ruhákat a foltosodástól.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2600 watt teljesítmény

   405 liter víztartály

    40 g/perc folyamatos gőz

  170 g/perc gőzlöket

 1,25 kg súly

Alumínium vasalótalp

 

gőzölős vasaló

Gorenje SIH2800TQC

Ami a formatervezést illeti, csak jelest adhatunk a Gorenje vasalójának, hiszen az ergonomikus megjelenés nemcsak a használatot könnyíti meg, de egyúttal csinos és elegáns is. A külcsín mellett a technológiai tudás is hozza azt, amit egy mai vasalótól elvárhatunk, igaz ez a gőzkibocsátás teljesítményére és a függőleges gőzölés lehetőségére ugyanúgy, mint a beépített öntisztítási vagy csepegésgátló funkcióra.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2800 watt teljesítmény

      4 liter víztartály

    35 g/perc folyamatos gőz

  100 g/perc gőzlöket

   1,6 kg súly

Kerámiavasalótalp

 

gőzölős vasaló

Philips GC2996/20 Power Life

A Philips elegáns, ugyanakkor dinamikus formatervezésű gőzölős vasaló percenkénti 50 grammos folyamatos gőzkibocsátásra képes, így gyorsan és hatékonyan lehet vasalni vele a makacsabb gyűrődéseket is. A karcmentes vasalótalp könnyen siklik minden felületen, és a kényesebb anyagokkal is kíméletesen bánik. A hosszú élettartamról és problémamentes működésről az automatikus vízkőmentesítés és tisztítás gondoskodik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2400 watt teljesítmény

   3,2 liter víztartály

    40 g/perc folyamatos gőz

  150 g/perc gőzlöket

   1,2 kg súly

SteamGlide vasalótalp

 

gőzölős vasaló

Rowenta DW9210D1

A stílusos kialakítás egyúttal praktikum is, elég, ha csak az ergonomikus kezelőgombokra gondolunk, melyek kényelmessé teszik a vasaló használatát. A folyamatos, 45 grammos percenkénti gőzölés, valamint a nagy mennyiségű gőzlöket használata mellett vízpermet használatára is van lehetőség, így a makacs gyűrődések is könnyedén vasalhatók. A modell Anti-Drip rendszert használ, így nem fog csöpögni a talp, vagyis nem foltosodhatnak a ruhák sem.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2600 watt teljesítmény

   3,5 liter víztartály

    45 g/perc folyamatos gőz

  200 g/perc gőzlöket

   1,6 kg súly

Microsteam400 3De vasalótalp

 

gőzölős vasaló

Russell Hobbs 23300-56 Supreme Steam

A gyártó ezúttal nem a tőle megszokott dizájnt illetően múlta felül magát – bár ebből a szempontból is megállja a helyét a modell –, hanem a funkcionalitás tekintetében. A gőzölős vasaló ugyanis vezeték nélkül is használható, holott paramétereit tekintve jóval felülmúlja az úti versenytársait. A márka tehát remek teljesítményt kínál a tökéletes mobilitás égisze alatt. Ráadásul a biztonsági funkciók sem hiányoznak a repertoárból.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2400 watt teljesítmény

       5 liter víztartály

    40 g/perc folyamatos gőz

  135 g/perc gőzlöket

   1,8 kg súly

Kerámia vasalótalp

 

gőzölős vasaló

Sencor SSI 9400BK

A talpon elhelyezett 40 gőzfúvóka garantálja, hogy a gőz egyenletesen jusson a ruhákra és könnyedén legyenek vasalhatók a legmakacsabb gyűrődések is. Az innovatív készülék olyan extrákat kapott, mint a világító dióda, ami a gyűrődések feltérképezését segíti, sőt, rendhagyó módon egy digitális kijelző is található a készüléken. A hosszú élettartamról a Self-cleaning funkció gondoskodik, ami automatikusan eltávolítja az ásványi lerakódásokat.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

3100 watt teljesítmény

   3,5 liter víztartály

    50 g/perc folyamatos gőz

  220 g/perc gőzlöket

   1,3 kg súly

Eloxált kerámia vasalótalp

 

gőzölős vasaló

Severin BA3210

Amilyen kecses formatervezést kapott, olyan kiváló a teljesítménye a Severin gőzölős vasalójának, amely nemcsak hatékonyan, de biztonságosan is vasal. A vízkőmentesítés mellett képes az öntisztításra és a csepegésgátló rendszer is megtalálható benne. A vasalótalp anyaga nem roncsolja még a legkényesebb anyagokat sem. A nagy mennyiségű gőzlöket a legmakacsabb gyűrődésekkel is elbánik, ráadásul a modell függőlegesen is használható.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

2500 watt teljesítmény

 2,25 liter víztartály

    30 g/perc folyamatos gőz

    70 g/perc gőzlöket

   1,5 kg súly

Alumínium vasalótalp

 

gőzölős vasaló

Tefal FV5697E1 TurboPro Anti-Calc

Ez a Tefal gőzölős vasaló a nagy gőzteljesítményt egyedülálló Turbo Boost funkcióval kombinálja, hogy a legmakacsabb gyűrődések is kényelmesen eltüntethetőek legyenek pár könnyed mozdulattal. A folyamatos gőzkibocsátás és a nagy mennyiségű egyszeri gőzlöket a szövet anyagától függetlenül tud remek munkát végezni. A vízkőtelenítő funkció megakadályozza lerakódások és foltok képződését a ruhákon, így maximálisan biztonságos a használata.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

3000 watt teljesítmény

       3 liter víztartály

    50 g/perc folyamatos gőz

  270 g/perc gőzlöket

  n.a kg súly

Durilium AirGlide Autoclean vasalótalp

 

gőzölős vasaló
GŐZÖLŐS VASALÓ

További termékválogatások:

Share This