TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Az idő kincs

2024. április 08.| Termékbemutatás

Noha az akkumulátorok kapacitása és a különféle technológiák egyre hosszabb üzemidőt biztosítanak eszközeinknek, a fokozott, szinte állandó igénybevétel miatt az a készülékeket gyakran kell töltőre tenni. Nem mindegy azonban, hogy mennyi idő alatt lehet az áramforrásba életet lehelni. A gyorstöltés ezért mára az egyik legfontosabb szemponttá lépett elő a felhasználók körében.

A töltés sebességét a töltő oldaláról alapvetően a feszültség és az áramerősség határozza meg – ha bármelyiket növeljük, akkor a töltés sebessége is növelhető. A gyorstöltés 18 wattnál kezdődik, a normál 5 volt / 2 amper jelentette keretekből kilépve pedig több megoldás is létezik.

USB Power Delivery

A szabványt használó gyorstöltők teljesítménye jellemzően 20-25 watt között alakul, de a specifikációból adódóan a töltés teljesítménye telefonok és tabletek esetében akár 45 watt, notebookok esetében pedig akár 100 watt is lehet. Az USB Power Delivery szabvány 0,1 és 5 amper közötti áramerősséget, valamint 5-20 volt közötti feszültséget támogat. A legtöbb telefon nem az alapverziót, hanem az USB PD PSS-t használja, amely precízebb feszültségbeállítást tesz lehetővé azzal, hogy akár 20 mV-os lépésekben is lehet a feszültséget változtatni.

Qualcomm QuickCharge

A szabvány jelenleg az 5-ös verziónál jár, a 4-es verzióig 18 watt volt a legnagyobb teljesítménye – leszámítva azt, hogy a 4-es változat már Power Delivery üzemmódban is tudott működni, 50 százalékos teljesítménybeli többlet, azaz 27 wattos legnagyobb teljesítmény mellett. A legfrissebb, 5-ös változat 3,3-20 voltos feszültség és legfeljebb 5 amperes áramerősség mellett az USB PD-hez hasonló módon, 100 wattos maximális teljesítményt nyújt.

Saját szabványok

A saját szabványok többsége az USB PD PSS-re épít, de a gyártók egy része teljesen egyedi megoldást alkalmaz.

A QuickCharge támogatása általánosságban véve sokáig nagyobb volt, az utóbbi három-négy évben viszont a Power Delivery vált elterjedtebbé. A Hama termékpalettáján rengeteg olyan töltő van, amely képes akár a QC akár a PD vagy akár mind a kettő szabvány szerint gyorstölteni a telefonokat. Most a 20 watt teljesítményű modellek közül mutatkozik be néhány.

Maximális kimeneti teljesítmény: 20 Watt

201649

HÁLÓZATI TÖLTŐ, USB TYPE-C MINI “PD,QC” 20W, FEKETE

A készülék támogatja a Qualcomm® Quick Charge™ 2.0/3.0 technológiát, amely garantálja a rendkívül gyors töltést és akár, 30 perc alatt 60%-ra tölti a készülékeket. Az optimalizált töltési folyamat kíméli az akkumulátort, így meghosszabbítja annak élettartamát. Az USB-töltő automatikusan felismeri a csatlakoztatott eszközöket és a lehető leghatékonyabban tölti fel őket. Az Intelligens chipkészlet pedig túlterhelés, túláram és rövidzárlat elleni védelmet, valamint IC hőmérséklet-védelmet biztosít. A modell kompakt kialakításnak köszönhetően nem blokkolja a többi aljzatot. A Power Delivery pedig maximális kompatibilitást kínál, így ideális okostelefonokhoz, AirPodokhoz, táblagépekhez és tápegységekhez is használható.

Csatlakozás: 1 USB-C

Kábel: 1 méteres Lightning adatkábel

Töltési áram: max. 3A

201620

HÁLÓZATI TÖLTŐ, TYPE-C “PD” 20W + LIGHTNING – USB TYPE-C ADATKÁBEL

A kiváló, prémium minőségű, univerzális 20 W-os gyorstöltőhöz optimalizált töltési folyamat garantálja a maximális töltési sebességet, valamint kíméli az akkumulátort, így meghosszabbítja annak élettartamát. Míg a rendkívül intelligens Power Delivery chipset automatikusan felismeri a csatlakoztatott eszközöket a hatékony és optimalizált töltés érdekében. Az intelligens és biztonságos töltés túltöltés, túlfeszültség és rövidzárlat elleni védelmet nyújt, a stabil dugók pedig magas mechanikai ellenállást biztosítanak.

Maximális kimeneti teljesítmény: 19,5 watt

Kábel hossza: 1,5m

201625

HÁLÓZATI TÖLTŐ SZETT “QC 3.0” USB -TYPE-C KÁBELLEL 19,5W

A modell támogatja a Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 technológiát, amely rendkívül gyors töltést garantál és akár 30 perc alatt 50%-ra tölti a készülékeket. A technológia révén továbbá univerzálisan használható, okostelefonokhoz, táblagépekhez és PowerPackekhez egyaránt alkalmas, valamint az újabb generációs készülékekhez, amelyekhez gyakran már nem mellékelnek töltőt a vásárláskor. Az optimalizált töltés pedig védi az akkumulátort és így meghosszabbítja annak élettartamát. A töltő a túlterhelés-, a túláram- és a rövidzárlatvédelem mellett IC hőmérsékletvédelmet is kínál, kompakt kialakítása pedig nem blokkolja a többi aljzatot.

Hama

  További rovatainkból:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Konyhakiállítás 2024

Konyhakiállítás 2024

Videók - Konyhakiállítás 2024Március 1-3 között került megrendezésre a 14. Konyhakiállítás, Magyarország legrangosabb konyha tematikájú rendezvénye....

Share This