
A felhasználási lehetőségeket illetően meglehetősen szegmentált a konyhai robotgépek piaca. Modelltől függően a tésztadagasztástól kezdve konyhai műveletek egész sora érhető el a kínálatban. A pár éve még extránakszámító bolygómozgás ma már szinte alapelvárás, vagyis amikor a habverő/ dagasztókar nemcsak forog, hanem eltolással körbejárja az edényt, minimálisra csökkentve a „holt zónákat”. De ez csak egyike az utóbbi idők fejlesztéseinek. Külön kategóriává lépett elő az indukciós technológiával főzni is tudó készülékek. A sebesség és teljesítmény intelligens, azaz automata szabályozása szintén nemrég jelent meg a termékcsalád életében. A modernizációval párhuzamosan a digitális kijelzők száma is növekszik. De a digitalizáció a Wi-Fi/Bluetooth-kapcsolat lehetőségében is megmutatkozik, bár ez utóbbinak a legnagyobb hozadéka egyelőre talán a telefonon elérhető receptadatbázisok. Kevésbé látványos, de jóval fontosabb tulajdonság a professzionális anyaghasználat, ami a hosszú és megbízható működést teszi lehetővé.
