A világ egyik vezető barista kávégépgyártója, a Sage szeptemberben egy szakmai napon rántotta le a leplet újdonságairól. Ezek közé tartozik a „the Barista Touch Impress – with Cold Extraction”, ami egy olyan kávégép, amit már kávészakmai körökben is nagy várakozásokkal emlegettek.
A Sage „the Barista Touch Impress – with Cold Extraction” (SES882BSS) egyik fontos jellemzője, hogy hideg extrakcióra is képes. Amennyiben valaki szereti a hidegen főzött kávé alacsony savasságát, édeskés, lágy ízét, akkor a kávégép hidegfőzési funkciója különösen nagy szolgálatot tehet. A hidegen főzött kávé hosszú ideig alacsony hőmérsékleten áztatva tudja a lehető legnagyobb mértékben megőrizni a szemes kávé ízanyagait. A hidegen főzött kávé több tápanyagot, például antioxidánst képes megtartani a kávébabban, így azok számára, akik az egészséges táplálkozást részesítik előnyben, a hidegen főzött kávé kedvező választás lehet.
Az új Sage „the Barista Touch Impress – with Cold Extraction” nagy méretű, színes, intuitív kijelzővel rendelkezik, amelynek köszönhetően könnyedén válogathatnak a felhasználók a különféle kávéprogramok között. A hideg eszpresszó kiválasztása után a kávégép lépésről-lépésre végig vezeti a felhasználót a kávékészítésen, hogy az ízélmény lebilincselően izgalmas legyen. A Sage újdonsága olyan, már jól ismert jellemzőkkel büszkélkedhet, mint például a ThermoJet fűtőrendszer, amely 32 százalékkal hatékonyabb működést kínál az előző változatokhoz képest. A „Cold Brew” kevesebb mint 3 perc alatt, a krémes „Cold Espresso” pedig alig 2 perc alatt készül el, így számtalan finom hideg kávé receptet készíthetünk vele.
Kipróbált receptek
A Cold Brew esetében csak ki kell választani a gép kijelzőjén a megfelelő italt. Ezt követően pedig a gép alacsony nyomáson, hideg vízzel dolgozik, és előre beállított idő alatt készíti el az italt. A Cold Espresso készítéséhez először is egy normál, kb 20-25 ml-es eszpresszót kell lefőzni a kávégépen, majd az így kapott italt csak bele kell önteni egy jéggel teli pohárba. A gyors lehűtés akár egy shakerrel is megoldható, mely segítségével 10-15 másodperces rázás után készül el a hűsítő ital.
Amennyiben valaki egy könnyen elkészíthető koktéllal szeretné meglepni a vendégeit, azt is megcsinálhatja ezzel a géppel. Az Espresso Martini ideális választás lehet, ami egy elegáns, energikus koktél, amely friss eszpresszóból, vodkából és kávélikőrből készül. Elkészítéséhez 50 ml vodkára, 30 ml frissen főzött és kihűtött eszpresszóra, 15-25 ml kávélikőrre, és 5-10 ml cukorszirupra van szükség. Shakerben jéggel összerázva, martinis pohárban tálaljuk, kávészemekkel díszítve.
Összességében a Sage „the Barista Touch Impress – with Cold Extraction” kávégép új dimenziókat nyit a házi kávékészítés világában, hiszen egyszerű használatával és innovatív funkcióival a mindennapok részévé teszi a prémium minőségű forró és hideg italokat is. Ahogy mondani szokták: „Jó munkához idő kell, de egy jó kávéhoz elég egy pillanat” – főleg, ha ilyen fejlett eszköz van a kezünkben. Akár egyedül szeretnénk élvezni egy ízletes Cold Brew-t, akár vendégeinket kápráztatnánk el egy Espresso Martini-vel, a Sage gépe biztos társ lesz az otthoni kávés élmények megteremtésében.