Dizájn és tudás – válogatás vízforralókból

2020. december 14.

Mind dizájn, mind ár-érték arányban meglehetősen hektikus képet mutat a vízforralópiac, másként fogalmazva: bőven van választási lehetőség. Egyre kedveltebbek azok a modellek, amelyek nemcsak felforralják a vizet, de lehetőséget kínálnak arra is, hogy különböző hőmérsékletre melegítsék fel azt. Akik a teázás mellett teszik le a voksot, azoknak ez remek funkció, aki azonban csak forralásra használná a készüléket, annak felesleges. Az új lehetőségek között megjelent a melegen tartás is, ami mindenképpen hasznos opció, függetlenül attól, hogy kávézáshoz, teázáshoz vagy egyéb okból van szükség a víz felforralására, illetőleg felmelegítésére. A vásárlási döntést, az új technológiák mellett, a dizájn is erősen befolyásolja, hogy retró vagy modern hangulatú-e a készülék, és mindenekelőtt, hogy mennyire passzol az adott konyha enteriőrjébe. A bőséges márka- és modellkínálat miatt valószínűleg minden fogyasztó megtalálhatja a tökéleteset ebből a szempontból is.

Bosch TWK 6A014

 • HATÉKONYSÁG 90% 90%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 90% 90%

Piros színével fiatalos és vidám hangulatot kölcsönöz a konyhának a Bosch vízforralója, amely a biztonság jegyében született meg. A modellen elérhető az automata kikapcsolás, túlmelegedés- és elforrásvédelem, valamint felemelés esetén a szintén automata leállás. A praktikus One-Cup funkcióval kisebb mennyiségű vizet pillanatok alatt képes felforralni, de teljes töltet esetén is gyorsan dolgozik.

Bosch TWK 7403

 • HATÉKONYSÁG 80% 80%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 90% 90%

Az elegáns formatervezésű vízforralónak a fedele egyetlen gombnyomással kinyitható, használata pedig rendkívül egyszerű. A biztonságos használat jegyében a forráspont elérésekor a modell automatikusan kikapcsol, de a túlmelegedés elleni védelem is megtalálható a repertoárban. A kábeltartó rekesz segítségével a vezeték a kívánt hosszra állítható be. A hosszú élettartamról a vízkőszűrő gondoskodik.

Clatronic WK3691

 • HATÉKONYSÁG 80% 80%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 70% 70%

A Clatronic kellemes hangulatú kávéfőzője egyszerűen használható és pillanatok alatt forralja fel a vizet. Az 1,8 literes kapacitása miatt egy egész család reggeli tea- és kávéigényét ki tudja elégíteni. A rozsdamentes belsőnek, valamint fűtőelemnek köszönhetően hosszú ideig meghibásodás nélkül működik. Biztonsági funkciói között az automatikus kikapcsolás és a túlmelegedés elleni védelem is elérhető.

Electrolux EEWA 3300

 • HATÉKONYSÁG 80% 80%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 80% 80%

Ami a külcsínt illeti, remekül sikerült az Electrolux vízforralója, köszönhetően mindenekelőtt a jól eltalált fekete és inox színek párosításának. A fedélnyitó gomb a fogantyú felső részén kapott helyet, így könnyedén, a kancsót kézben tartva is ki lehet nyitni azt. Amikor a víz eléri a 100 Celsius-fokot, a modell automatikusan kikapcsol, ha pedig nincsen benne víz, nem indítható el, így a használata teljesen biztonságos.

Gorenje K 17 CLI

 • HATÉKONYSÁG 80% 80%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 100% 100%

Dizájnt illetően csak jelest adhatunk a Gorenje vízforralójának, hiszen mind a színválasztás, mind pedig a formatervezés remekül sikerült. A 1,7 liter kapacitású modell az impozáns megjelenés mellett a rövid ideig tartó vízforralásról is gondoskodik, ráadásul mindezt biztonságosan. Ennek jegyében a készülék az automatikus kikapcsolás mellett túlmelegedés elleni védelemmel is rendelkezik. Használatát a 360 fokban elforgatható alapzat teszi kényelmessé.

Momert 1854

 • HATÉKONYSÁG 80% 80%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 80% 80%

Rozsdamentes kivitelezésével egy igazán elegáns vízforralót kapunk a Momerttől, amely gyorsan és egyszerűen forralja fel a vizet. A készülék nemcsak csinos, de okos is, használata pedig teljességgel biztonságos. Ennek jegyében, ha nincs benne víz, akkor nem kapcsolható be, vagyis elérhető rajta a szárazindítás elleni védelem. Ha pedig felforrt a víz, akkor automatikusan kikapcsol a készülék. Kapacitásából adódóan nagyobb családoknak is ideális.

.

Russell Hobbs 22591-70 TEXTURES PLUS

 • HATÉKONYSÁG 90% 90%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 90% 90%

A Russell Hobbs mindig is odafigyelt rá, hogy dizájn tekintetében csak kiválót alkosson, ami ezúttal sincsen másként. A letisztult formavilágú, fekete színű vízforraló vízszintjelzője forralás közben kék megvilágítást kap, ami kellemes hangulattal árasztja el a környezetét. Kapacitása 1,7 liter, amellyel egyszerre akár 6 csésze vizet is fel lehet forralni, vagyis a nagyobb családok kávézási igényeit is könnyedén kielégíti a modell.

.

Sencor SWK 1785BK

 • HATÉKONYSÁG 80% 80%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 70% 70%

Belső LED-világítást kapott a Sencor vízforralója, amely nemcsak dizájn tekintetében remek választás, de így halláskárosultak is biztonsággal használhatják a modellt. A készülék egy belső vízszűrőt is kapott, ezért a benne felforralt víz mindig maximális tisztaságú. A szűrő egyszerűen tisztítható, így hosszú ideig használható. Nagy kapacitásából adódóan nagyobb családok kávézási, teázási igényeit is kényelmesen kielégíti.

 

Sencor SWK 2190WH

 • HATÉKONYSÁG 90% 90%
 • FUNKCIONALITÁS 90% 90%
 • DIZÁJN 70% 70%

A kiváló minőségű üveg és nemesacél kombináció egy igazán modern és dizájnos vízforralót eredményezett, amelynek a tudása is kiemelkedő. A modell nemcsak felforralja a vizet, de tetszés szerint 50-70-80-90 fokra fel is melegíti azt. További hasznos funkciója a melegen tartás, a kívánt hőmérsékletet 30 percig tudja biztosítani az okos készülék. A modell egy mosható szűrőt is kapott, így a felforralt víz mindig maximális tisztaságú.

Tefal KO250 LOFT

 • HATÉKONYSÁG 90% 90%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • DIZÁJN 100% 100%

A Tefal kiváló dizájnérzékkel alkotta meg fekete színű vízforralóját, amely könnyedén válik a konyhapult díszévé. A retró stílusú modell csiszolt krómelemeket kapott, így nemcsak jól néz ki, de rendkívül strapabíró is. A precíz kialakítású kiöntő megakadályozza a víz kicsöppenését, vagyis teljesen biztonságosan használható. Egyszerre hét csésze vizet lehet felforralni benne, ezért a nagyobb családoknak is ideális választás lehet.

Tefal KO851830

 • HATÉKONYSÁG 70% 70%
 • FUNKCIONALITÁS 100% 100%
 • DIZÁJN 80% 80%

Egy igazán innovatív vízforralót kapunk a gyártótól, ami egyaránt igaz a külcsínre és a belbecsre. A forralás mellett a víz felmelegítésére is van lehetőség, ami 40 és 100 °C között programozható, a beállított hőmérséklet pedig a nagy méretű digitális kijelzőről olvasható le. Egyszerre hét csésze vizet tud felmelegíteni, így a nagyobb családoknak is ideális választás lehet. Ráadásul a kívánt hőfokot harminc percig tartani is tudja.

Xiaomi MI SMART (ZHF4012GL)

 • HATÉKONYSÁG 60% 60%
 • FUNKCIONALITÁS 90% 90%
 • DIZÁJN 70% 70%

A gyártótól már megszokhattuk, hogy élen jár a high-tech készülékek megalkotásában, amit jelen vízforraló is remekül igazol. A modell Bluetooth-kapcsolattal távolról is vezérelhető, az elérni kívánt hőmérséklet pedig teljesen szabadon állítható be okostelefonon keresztül, ezt pedig akár 12 órán át is tartani tudja az intelligens modell. A vízkivezető felületi kialakítása optimalizálja a vízáramlást, így nem fordulhat elő csöpögés sem.

  Az értékelés szempontjai

 

A termékbemutatások található értékelésben igyekszünk összegezni az adott készülékek műszaki jellemzőit. Víz forralók esetében a teljesítményt, a kapacitást, a kijelzőt, a hőfok beállításának lehetőségét, a vízszintjelzőt, a készülék anyagát, színét és formáját vettük figyelembe.

 

A skála kialakítása során az adott jellemző esetében elérhető legjobb és legrosszabb értéket, illetve az értékek előfordulási gyakoriságát vizsgáltuk és ezek alapján határoztuk meg az értékintervallumokat. Dizájn jellemzők esetében a leggyakoribb kiviteltől történő eltérést mérlegeltük anyaghasználat, forma és szín tekintetében.. A végső pontszámot pedig az egyes termékjellemzők  szerepe alapján történő súlyozással kalkulált átlag adta meg.

 

Az adatok forrásaként elsődlegesen a gyártó által megadott információkat tekintettük, amennyiben ez nem volt elérhető, akkor legalább három kereskedőnél is azonosan szereplő információt használtuk. Amennyiben egy termékadat így sem volt megtalálható, akkor az összehasonlításban résztvevő többi modell közül az adott termékjellemző esetében megadott leggyengébb értékkel számoltun

További termékválogatások:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This