Karcsú kivitelben – válogatás keskeny mosó-szárító készülékekből

2021. január 25.

A mosó-szárító választását a legtöbb vásárló esetében a helyhiány motiválja, vagyis akkor döntenek ilyen modell mellett, ha nincs elég helyük külön mosógép és külön szárítógép elhelyezésére. Vannak azonban olyan háztartások, otthonok, ahol már a mosógép elhelyezése is problémás. Sokan éppen ezért választanak felül töltős mosógépet elöl töltős helyett. A keskeny elöl töltős modellek azonban alternatívát jelenthetnek számukra, így mosó-szárító készülékek vonatkozásában is jó megoldásnak tűnik a keskeny kivitel. Azonban ebben a szegmensben a keskeny kivitel kissé más dimenziókat jelent. Míg mosógépeknél a 40 centiméternél kisebb mélység is előfordul, addig a mosó-szárítóknál inkább az 50 cm kiterjedés a jellemző. Ráadásul még így sem túl széles a kínálat, és az ilyen speciális igényekkel rendelkező vásárlók csak igen szűk palettáról választhatnak. De azért néhány modell akad ebben a szegmensben is.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ B energiaosztály

♦ 89 liter vízfogyasztás

♦ 7/4 kg kapacitás

♦ 1200 fordulat/perc (max)

♦ 58/75/64 dBA zajszint

   (mosás/centrifuga/szárítás)

♦ 50 cm mélység

BEKO HTE 7613 YBSTR

 • HATÉKONYSÁG 80% 80%
 • FUNKCIONALITÁS 56% 56%
 • KOMFORT 64% 64%

Ebben a kondenzációs mosó-szárítógépben 15 program közül választ a felhasználó. A gyors tisztításról és szárításról a Wash & Wear ® program gondoskodik, amely lehetővé teszi, hogy 1 kg szennyes 1 órán belül viselésre készen álljon. Az alapos tisztításért a Hygiene+ Wash & Dry program felel, amely az érzékeny hőmérséklet-szabályozást öblítésekkel és centrifugálásokkal is kombinálja, a dob  mélytisztítását pedig a meleglevegő keringtetésén alapuló DrumClean+ dobtisztító program biztosítja.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ B energiaosztály

♦ 110 liter vízfogyasztás

♦ 6/4 kg kapacitás

♦ 1300 fordulat/perc (max)

♦ 60/78/62 dBA zajszint

   (mosás/centrifuga/szárítás)

♦ 40 cm mélység

CANDY CSWS40 364D/2-S

 • HATÉKONYSÁG 84% 84%
 • FUNKCIONALITÁS 66% 66%
 • KOMFORT 64% 64%

A készülékben több gyors mosóprogram is található, azonban teljes mosási és zárítási ciklus vonatkozásában ilyen lehetőséget nem kínál a modell. Az alapszolgáltatásokon felül nem nagyon találunk ebben a kondenzációs mosó-szárítóban extra opciókat, ez alól kivétel Smart funkció, noha itt sem Wifi vagy Blutooth kapcsolatról beszélhetünk, a modell ugyanis NFC csatlakozásra alkalmas, vagyis csak az ilyen technologiával rendelkező okostelefonokkal képes kommunikálni.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ A energiaosztály

♦ 115 liter vízfogyasztás

♦ 6/4 kg kapacitás

♦ 1400 fordulat/perc (max)

♦ 51/77/58 dBA zajszint

   (mosás/centrifuga/szárítás)

♦ 53 cm mélység

CANDY ROW 4856DWHC/1-S

 • HATÉKONYSÁG 76% 76%
 • FUNKCIONALITÁS 80% 80%
 • KOMFORT 80% 80%

A készülék 16 programot kínál, amelyekből 9 valamilyen gyorsprogram, így a 14 percestől az 59 perces ciklusig több rövidített mosóprogram közül is választhat a felhasználó. A modell WiFi és Bluetooth kapcsolatra is képes, így elérhető vele a Candy Simply-Fi alkalmazása, amely nem csak távoli elérésre és hangvezérlésre teremt lehetőséget, de a Snap & Wash funkció is használható, amely a ruhákról készített fénykép alapján képes beállítani a megfelelő programot.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ A energiaosztály

♦ 125 liter vízfogyasztás

♦ 7/5 kg kapacitás

♦ 1160 fordulat/perc (max)

♦ 56/72/54 dBA zajszint

   (mosás/centrifuga/szárítás)

♦ 47,5 cm mélység

LG F2DV5S7S0E

 • HATÉKONYSÁG 72% 72%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • KOMFORT 80% 80%

Ebben a modellben is megtalálhatóak az LG legújabb technologiái, így a Turbowash™ üzemmód amellyel  energia és víz megtakarítás mellett, teljesítménycsökkenés nélkül, 59 perc alatt elvégezhetők a szokásos mosási ciklusok, valamint a gőz segítségével a gyűrődések csökkentését és a hatékony tisztítást biztosító Steam™ funkció is. A modell rendelkezik mesterséges intelligenciával, amely a töltet súlya és annak lágysága alapján állítja be a paramétereket, illetve az LG ThinQ™ megoldás révén a készülék WiFi kapcsolaton keresztül távolról is vezérelhető.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ B energiaosztály

♦ 112 liter vízfogyasztás

♦ 8/5 kg kapacitás

♦ 1200 fordulat/perc (max)

♦ 56/75/62 dBA zajszint

   (mosás/centrifuga/szárítás)

♦ 45,6 cm mélység

SAMSUNG WD80K52E0AW/LE

 • HATÉKONYSÁG 72% 72%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • KOMFORT 64% 64%

A gőzprogrammal is rendelkező készülékben Eco Bubble™ technológia található, amely A mosószerből aktív habot képez, így gyorsan behatol a szövetszálak közé, és egyszerűen eltávolítja a szennyeződéseket, ezért még hideg vízben is hatékonyan mos. Az alacsony zajszintről a VRT Plus™ technológia gondoskodik a vibráció csökkentését célzó technikai megoldás révén. A modellben található 59 perces mosás + szárítás program is, illetve egy úgynevezett száraz tisztítás technológia, amely a kellemetlen szagok és a kórokozók eltávolításához csak forró levegőt használ.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ B energiaosztály

♦ 112 liter vízfogyasztás

♦ 8/5 kg kapacitás

♦ 1200 fordulat/perc (max)

♦ 56/75/62 dBA zajszint

   (mosás/centrifuga/szárítás)

♦ 45,6 cm mélység

SAMSUNG WD80K52E0ZW/LE

 • HATÉKONYSÁG 72% 72%
 • FUNKCIONALITÁS 70% 70%
 • KOMFORT 64% 64%

A modell pontosan ugyanazokkal a jellemzőkkel és tulajdonságokkal rendelkezik, mint a WD80K52E0AW/LE típus, egyetlen kivételtől eltekintve. Ebben a változatban elérhető az AddWash funkció is, amely lehetővé teszi az utólagos betöltést, vagyis a már elindított program esetében is hozzáadhatók a mosáshoz a véletlenül kimaradt ruhadarabok. Ez egy speciális nyíláson keresztül történhet, ami addig nyitható, amíg a dob hőmérséklete el nem éri az 50°C-ot.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ A energiaosztály

♦ 100 liter vízfogyasztás

♦ 9/6 kg kapacitás

♦ 1400 fordulat/perc (max)

♦ 55/81/61 dBA zajszint

   (mosás/centrifuga/szárítás)

♦ 54 cm mélység

WHIRLPOOL FWDG 96148 WS EU

 • HATÉKONYSÁG 80% 80%
 • FUNKCIONALITÁS 90% 90%
 • KOMFORT 60% 60%

A modellben SoftMove található, ennek lényege, hogy minden egyes mosási programhoz különböző dobmozgás tartozik, ami a kezdeti víz beviteltől a végső centrifugálásig biztosítja a tökéletes gondoskodást ruhák számára. A készülékben elérhető a FreshCare+ opció is, amely finoman mozgatja a ruhaneműt  lassú, kétirányú hullámmozgással és  alulról érkező gőzzel váltakozva. Ennek köszönhetően a ruhák akkor is frissek maradnak, ha a mosás után néhány óráig a dob belsejében hagyják azokat. A modell rendelkezik továbbá egy 45 perces gyorsprogrammal is, így a készülék akár 1 kg ruhát is képes kimosni és megszárítani csupán háromnegyedóra alatt.

  Az értékelés szempontjai

 

A termékbemutatások található értékelésben igyekszünk összegezni az adott készülékek műszaki jellemzőit. Mosó-szárítók esetében az energiaosztályba sorolást, az energiafogyasztást teljes ciklus és csak mosás esetén, a vízfogyasztást, a mosási és szárítási kapacitást, illetve ezek arányát, a maximális centrifugafordulatot, a zajszintet mosásnál, centrifugálásnál és szárításnál, a programok számát, a kijelző típusát, a működésoptimalizáló technológia meglétét, a konnektivitást, valamint a gőzfunkció meglétét vettük figyelembe.

 

A skála kialakítása során az adott jellemző esetében elérhető legjobb és legrosszabb értéket, illetve az értékek előfordulási gyakoriságát vizsgáltuk, és ezek alapján határoztuk meg az értékintervallumokat. A végső pontszámot pedig az egyes termékjellemzők szerepe alapján történő súlyozással kalkulált átlag adta meg.

 

Az adatok forrásaként elsődlegesen a gyártó által megadott információkat tekintettük, amennyiben ez nem volt elérhető, akkor legalább három kereskedőnél is azonosan szereplő információt használtuk. Amennyiben egy termékadat így sem volt elérhető, akkor az összehasonlításban részt vevő többi modell közül az adott termékjellemző esetében megadott leggyengébb értékkel kalkuláltunk.

További termékválogatások:

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This