Szívd fel, begyem! – Termékválogatás légtisztítókból

2021. június 22.
automata kávéfőző

A légtisztító szegmens piaca az utóbbi években kiválóan teljesített, tavaly pedig ugrásszerű növekedésnek indult, az okot pedig nem is olyan nehéz kitalálni. A járványhelyzet sok ágazatot fellendített, így ezt is, lévén az európai és amerikai fogyasztók igyekeztek megtenni mindent azért, hogy minél egészségesebb életfeltételeket teremtsenek meg maguknak a mindennapokban. Egyes gyártók éltek is a lehetőséggel, és marketingeszközként használták, hogy az adott készülék képes eltávolítani a Covid-vírust a levegőből, de azért a szereplők döntő többsége óvatosan bánt ezzel a kijelentéssel. Mindenesetre a vásárlóknak már a profi szűrőrendszerek is elegendőek voltak ahhoz, hogy befektessenek egy-egy készülékre. Tény, hogy valóban kiváló szűrési hatékonyságra képes egy jobb mai modell, ahogy az is, hogy csak az egészségünket szolgáljuk azzal, ha beszerzünk egy készüléket. Így gyaníthatóan az iparágat akkor sem kell majd félteni, ha megszűnik a járványhelyzet, és minden visszazökken a régi kerékvágásba.

Beurer LR 210

A Beurer légtisztító kiszűri a levegőből a házi port, az állatszőrből keletkező mikrobákat, a különféle polleneket, de még a baktériumokat és vírusokat is, így tökéletesen friss levegőt varázsol az adott helyiség légterébe. A kiemelkedően jó, 99,95 százalékos szűrőteljesítményét a nagy teljesítmény mellett az aktívszén- és HEPA-szűrő párosának köszönheti. A ventilátor sebességfokozata három különböző pozícióban állítható, de lehetőség van éjszakai üzemmód használatára is.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 28 m² szobaméret

♦ NA légáramlás (max.)

♦ NA zajszint (max.) 

 

automata kávéfőző

De’Longhi AC150

A De’Longhi modellje az ionizátor funkciónak köszönhetően semlegesíti a levegőben található porszemcséket, pollent és füstöt is. Professzionális szűrőrendszere gyakorlatilag semmit nem enged vissza a légtérbe, mivel a modell pormentesítő előszűrővel, HEPA-filterrel és aktívszén-szűrővel is rendelkezik. A kényelem jegyében a szűrési tevékenység időzíthető is 1 és 8 óra között, teljesítménye pedig három fokozatban szabályozható.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 40 m² szobaméret

♦ 160 m³/h légáramlás (max.)

♦ 48 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Dyson Pure Hot+Cool (HP04)

A Dyson légtisztító az Air Multiplier technológiának és az oszcillációnak köszönhetően nagy hatósugarú megtisztított légárammal gyorsan és egyenletesen látja el a helyiséget a makulátlanul tiszta levegő jegyében. A készülék eltávolítja a légtérből a gázokat, valamint az allergének és a szennyező anyagok 99,95%-át. Az intelligens modell amellett, hogy tisztítja a helyiség levegőjét, fűteni, illetőleg hűteni is képes azt.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LCD-kijelző

♦ 27 m² szobaméret

♦ 1164 m³/h légáramlás (max.)

♦ 46 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Electrolux PA91-604GY

A rendkívül csendes működésű légtisztító nagy teljesítményű Air Surround rendszert használ, hogy mindig makulátlan legyen a levegő tisztasága az adott légtérben. Az intelligens és innovatív formatervezésű modell folyamatosan figyeli a szoba légterét, majd aktiválja magát, ha arra van szükség. Az aktívszén-szűrő mellett egy antibakteriális szűrőt is kapott a modell, de a repertoárban az ionizáló funkció is elérhető.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 52 m² szobaméret

♦ 620 m³/h légáramlás (max.)

♦ 49 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

LG AS95GDWV0 PuriCare

A letisztult, hengeres formavilág nemcsak dizájn, de egyúttal funkcionalitás is, hiszen a modell hatékonyságának egyik oka a 360 fokban történő forgórendszer, amely így az adott helyiség minden szegletéből szűri a levegőt. A professzionális szűrőrendszernek köszönhetően a modell a szálló portól az allergéneken át egészen a cigarettafüstig minden kellemetlen anyagot és szagot eltávolít a szoba légteréből.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 91 m² szobaméret

♦ NA légáramlás (max.)

♦ 52 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Momert 1820

A Momert légtisztító a kisebb helyiségekre lett tervezve, ezekben azonban tökéletesen helytáll, és minden kellemetlen anyagot eltávolít a levegőből. A szénszűrő és a HEPA-szűrő kettőse megköti a port és az allergéneket is, szóval a betegségben szenvedőknek is ideális választás lehet a készülék, amely univerzális kialakításának köszönhetően minden helyiség enteriőrjébe remekül illeszkedik. A négy sebességfokozat állítása mellett időzítésre is van lehetőség.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 15 m² szobaméret

♦ 125 m³/h légáramlás (max.)

♦ 60 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Panasonic F-VXR70G

A Panasonic légtisztítója tökéletesen egészséges levegőt varázsol minden lakásba, legyen szó a nyári forróságról vagy a téli hidegekről. A készülék úgynevezett Nano Cloud technológiát alkalmaz, ami bármilyen mikronnyi vegyi anyagot képes megkötni és kiszűrni azt a levegőből, legyen szó allergénekről, füstről, vírusokról vagy baktériumokról. A háromszoros szűrőtechnológia semmit nem enged vissza a légtérbe, és hosszú időre teremt friss levegőt.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 52 m² szobaméret

♦ 372 m³/h légáramlás (max.)

♦ 53 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Philips AC2889/10 Smart 2000i

A vírus, allergén és szennyező anyag eltávolítására is alkalmas a Philips modellje, amely professzionális technológiájával képes eltávolítani a levegőben lévő káros anyagok 99,9 százalékát. A Nano Protect HEPA-szűrő, az aktívszén-szűrő és az előszűrő által biztosított hármas rendszer semmit nem enged vissza a légtérbe abból, amit a nagy teljesítményű modell felszívott. A készülék nagyobb helyiségek tisztítását is lehetővé teszi, és allergiásoknak is remek választás lehet.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 39 m² szobaméret

♦ 333 m³/h légáramlás (max.)

♦ 62 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Rowenta PU3030F0 Pure Air

Az Allergy+ szűrővel felszerelt légtisztító a nagy hatékonyságú szűrőrendszerének köszönhetően ideális esetben mindössze 6 perc alatt megtisztítja a helyiség légterét, vagyis meglehetősen gyorsan és hatékonyan működik. Az öt különböző teljesítményfokozatban szabályozható modell olyan hasznos funkciókat tartalmaz, mint az időzített működés vagy az automatikus kikapcsolás lehetősége. Állattartóknak és allergiásoknak is remek választás lehet.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 15 m² szobaméret

♦ 290 m³/h légáramlás (max.)

♦ 63 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Samsung AX40R3030WM

A Samsung légtisztítója több lépésben és maradéktalanul tünteti el a nemkívánatos anyagokat a lakás légteréből, legyen az por, allergén, vagy éppen baktérium. Az elegáns formatervezésű modell már megjelenésével is tiszteletet parancsol, mintha csak hadat üzenne a kellemetlen szagoknak. Automatikus módban az intelligens tisztító automatikusan felismeri a szennyeződéseket, és megkezdi a munkát, így még hozzá sem kell érni.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 40 m² szobaméret

♦ 311 m³/h légáramlás (max.)

♦ 48 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Sencor SHA 9400WH

Ami a dizájnt illeti, csak jelest adhatunk a Sencor légtisztítójának, már csak azért is, mert a csinos készülékházra egy LCD-kijelző is került. A gondos műszaki tervezést mutatja, hogy ez Sleep üzemmódban automatikusan kikapcsol, és senkit nem zavar a fényével az alvásban. A tisztítási hatékonyság szintén prémiumkategóriás, hiszen 99,92%-os hatékonysággal dolgozik a modell, a penészgombát, a baktériumokat és a vírusokat is eltávolítja.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LCD-kijelző

♦ 25 m² szobaméret

♦ 178 m³/h légáramlás (max.)

♦ 50 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

SHARP UA-HD40E-L Plasmacluster

A Plasmacluster Ion készülék szabadalmazott ionizációs technológiája eltávolítja és vízrészecskékké változtatja a vírusokat, a baktériumokat és a penész spórákat. Továbbá semlegesíti a szagokat, így például a dohányfüstöt is. A levegő minőségét ellenőrző érzékelők pedig a szennyezőanyagok mennyiségének megfelelően szabályozzák a ventilátor működését, hogy minél gyorsabban megtisztítsák tőlük a helyiség levegőjét. A modellben HEPA szűrő és szénszűrő is helyet kapott, funkciói között pedig többek között éjszakai üzemmód, időzítő, párásító funkció és gyerekzár is található.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 26 m² szobaméret

♦ 216 m³/h légáramlás (max.)

♦ 47 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

SHARP UA-HG60E-L Plasmacluster

A prémium légtisztító modellben egy hat érzékelőből álló rendszer folyamatosan méri a levegő és a környezet minőségét befolyásoló hét tényezőt: a PM 2,5 szállópor és a házi por mennyiségét, a levegő szagát, hőmérsékletét, páratartalmát, a fénymennyiséget és a mozgást, és így irányítja a készülék működését. A légtisztító teljesítménye ezért fokozható, ha például elhagyjuk a helyiséget, vagy várakozó üzemmódra kapcsolhatjuk, ha leoltjuk a villanyt. A készülékben pontfúvás funkció is található. Ebben a Spot Mode üzemmódban a Plasmacluster ionokat egy meghatározott pont felé fújja a készülék óriási, 7000-szeres vagy akár 25000-szeres sűrűségben. A pontfúvás semlegesíti a szagokat és a ruhákon, a kanapén, a függönyökön és más helyeken összegyűlő mikroorganizmusokat és egyéb anyagokat. A modellben ezek mellett 7 további üzemmódot kínál és gyerekzárral is rendelkezik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LED-kijelző

♦ 50 m² szobaméret

♦ 408 m³/h légáramlás (max.)

♦ 53 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

Xiaomi Mi Air Purifier 3C

A HEPA-szűrő megszünteti a 0,1 μm-es részecskéket, beleértve a füstöt, port, pollent, penészt és egyebeket is, így a Xiaomi légszűrője nemcsak jó illatot, de makulátlanul egészséges levegőt is teremt a környezetében. A modell, ahogy a gyártótól már megszokhattuk, minden ízében intelligens, így akár okostelefonról, vagy éppen hanggal is vezérelhető. Természetesen a repertoárban az időzítő funkció is szerepel.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ LCD-kijelző

♦ NA szobaméret

♦ 106 m³/h légáramlás (max.)

♦ 61 dB zajszint (max.)

 

automata kávéfőző

További termékválogatások:

Share This