Zene bárhol, bármikor – Termékválogatás Bluetooth hangszórókból

2021. augusztus 09.
GŐZÖLŐS VASALÓ

A Bluetooth-hangszórók forradalmasították a kinti és a beltéri zenehallgatást, azon egyszerű oknál fogva, hogy vezeték nélkül használhatók. A piacot pedig nem kell félteni, mert valamiért az emberi faj, és főleg a fiatalabb tagjai vonzódnak a különféle ritmusokhoz, és áldozni is képesek rá, hogy azt minél jobb minőségben hallgathassák.

A mai negyvenes generációnak még biztosan mond valamit az a szó, hogy bébielem, a húszéveseknek már nem feltétlenül. Ez volt az az elemfajta, amit a kazettás magnókba lehetett tenni, és az ember vihette a zenét, ahová csak akarta. Igaz, csak egy-két órára, mert az elemek – melyekből akár 8-12 is került a készülékbe – csakhamar vesztettek erejükből, és torzítani kezdett a zene. A boldog 80-as évekre ma már visszagondolni is szörnyű, hogy micsoda környezetkárosítás és „antizöld” bulik zajlottak azért, hogy hallgathassunk egy kis rock and rollt. A Bluetooth-hangszórók egy egészen más világot hoztak el, köszönhetően az újratölthető akkumulátoroknak, melyek ráadásul nemcsak két-három óráig, de akár egész napig bírják a gyűrődést. Valahol az is izgalmas, hogy ha merül az aksi, akkor nem kezd el torzítani a zene, mint az elemes rendszerek korszakában. Persze jobb a hangminőség és a dizájn is.

A diszkógömb alkonya

Ami a dizájnt illeti, egyrészt ez a kicsi készülékházakban realizálódik, melyek hol fém-, hol szövetborítást kapnak. Ízlés kérdése, de mindkét variáció remekül tud mutatni, a szimpla műanyag házról – van ilyen is – ez már kevésbé mondható el. A méretből adódóan ma már nem kell a vállunkra kapni a hangfalat, ha megyünk valahová, sőt kis szerencsével akár a zsebünkben is elfér. Ez egyúttal funkcionalitás is, ahogy a 360 fokos kialakítás is, amely így mindenhová eljuttatja a zenét, és nem kell az asztal jobb szélénél tömörülni, hogy halljuk azt. De a dizájnban az igazi váltás mégis a partihangulatot fokozó LED-világítás, ami számos hangszórón elérhető. Ahogy dübörög a basszus, úgy villannak fel ezek a fények, ami éjfél körül már igazán csábító tud lenni. Egy magára valamit adó hangszóró pedig por- és vízálló is, így nem kell attól félni, hogy borús idő esetén nem szólhat a zene, ha éppen sátorozni vagyunk.

Akai
ABTS-12C

A zeneiparból ismert gyártó a hordozható hangszórók területén sem hazudtolja meg magát, ami igaz egyrészt a külcsínre, másrészt pedig a technikai tudásra. A Bluetooth vezeték nélküli technológia 10 m hatótávolsággal működik, de a csinos modellen SD-kártyáról is lejátszhatók a számok, sőt AUX-bemenet is található rajta, sőt, ha úgy kívánjuk, akár rádiót is hallgathatunk a készüléken. Az akkumulátor kapacitása nem túl nagy ugyan, de kisebb bulikon mindenképpen megállja a helyét.

automata kávéfőző

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:    5 watt

AKKU KAPACITÁS:   1000 mAh 

BLUETOOTH HATÓTÁV:   10 m

MŰKÖDÉSI IDŐ:                    NA

TÖLTÉSI IDŐ:                      6 óra 

SÚLY:                              0,944 kg

 

 

Anker
Soundcore Flare 2

Az Anker Soundcore Flare 2 Bluetooth hangszórót úgy tervezték, hogy kemény basszusokat és finom hangmagasságokat is vissza tud adni, ennélfogva új dimenzióba emeli a zenehallgatást, mindezt persze vezetékek nélkül! A 20 W összteljesítmény szavatolja az ideális hangot a kisebb házibulikban, emellett az integrált mikrofon segít a bejövő hívások lebonyolításában. Fontos megemlíteni még, hogy a készülék vízálló felépítéssel rendelkezik.

Blutooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:    20 watt

AKKU KAPACITÁS:   52000 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                12 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                    3,5 óra 

SÚLY:                                       1 kg

 

 

HAMAN/KARDON
Onyx Studio 6

Mivel a modell IP67 minősítést kapott, így beltéren és kültéren egyaránt használható, hiszen víz- és porálló a készülék. A fejlett hangfeldolgozási technológiának köszönhetően kiváló hangminőséget nyújt, az akkumulátor kapacitása pedig akár 8 óra folyamatos lejátszást tesz lehetővé. A hangszóró egyszerre akár két okoseszközzel is tud kommunikálni, ami különösen szerencsés házibulik alkalmával.

automata kávéfőző

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:   50 watt

AKKU KAPACITÁS:    3250 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                 8 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                          NA

SÚLY:                                   2,9 kg

 

 

JBL
FLIP 5

A kiváló akkumulátorkapacitásának köszönhetően akár tizenkét órán keresztül szólhat a zene a hengeres formatervezésű hangszóróból. A por- és cseppálló modell stílusos burkolatot kapott, a funkcionalitás jegyében pedig iOS- és Android-eszközökkel egyaránt kompatibilis, amivel igazi bulieszközzé lép elő. A Bluetooth-kapcsolat mellett az USB-csatlakozónak köszönhetően tovább nő a felhasználhatósága, és külső eszközökről is lehet rajta zenét hallgatni. 

Bluetooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:     20 watt

AKKU KAPACITÁS:      4800 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                 12 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                            NA

SÚLY:                                  0,54 kg

 

 

JBL
CHARGE 5

A házibulik és a szabadtéri összejövetelek igazi királya lehet a JBL hangszórója, amely akár 20 órás zenelejátszásra is képes vezeték nélkül. Ráadásul a Party Boostnak köszönhetően több hangszóró is egymáshoz csatlakoztatható, így fokozható a buli hangulata. Mivel a modell por- és vízálló, ezért az se baj, ha egy kültéri eseményen cseperegni kezd az eső, a készülék mindenképpen megfelel a zord idő kihívásainak.

Bluetooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:   40 watt

AKKU KAPACITÁS:                 NA 

MŰKÖDÉSI IDŐ:               20 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                       4 óra 

SÚLY:                                 0,96 kg

 

 

LG
XBOOM Go

Az LG hangszórója négyórás töltéssel 18 óra folyamatos zenelejátszást tesz lehetővé a kiváló akkumulátorteljesítménynek köszönhetően. Mivel a modell por- és cseppálló, így szabadtéren is nyugodtan lehet használni. A színes LED-fények pedig a zene ritmusára változnak, ami még tovább növeli a bulihangulatot. Ha ez nem lenne elég, akkor a hangteljesítmény sokszorozása érdekében akár száz LG XBOOM Go PL5 is összekapcsolható vezeték nélkül.

Bluetooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:    20 watt

AKKU KAPACITÁS:     3900 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                18 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                       4 óra 

SÚLY:                                 0,62 kg

 

 

Mac Audio
BT Elite 3500

A dizájn megosztó lehet, ugyanakkor senki nem vitathatja a benne rejlő kreativitást. Az egérformára emlékeztető modell csak megjelenésében idézi a surranás csendes hangját, amúgy nagyon is hangosan tud dübörögni, köszönhetően a 32 watt teljesítményű hangszórónak és az integrált mélynyomónak. A zene lejátszása 3,5 mm-es AUX-bemeneten keresztül az MP3-lejátszóról vagy TF-kártyáról is történhet

Bluetooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:    32 watt

AKKU KAPACITÁS:     4400 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                12 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                            NA

SÚLY:                                    0,7 kg

 

 

Navon
NWS-23

Fekete színével és letisztult formavilágával egy üdítően elegáns hangszórót kapunk a Navontól, amely remek minőségben játssza le kedvenc zenéinket. Bluetoothkapcsolattal telefonról történhet a korlátlan zenehallgatás, de mivel SD-kártyahely is van a modellen, így akár memóriakártyáról is hallgathatunk zenét, sőt a csatlakozók közül az AUX sem hiányzik. A hangszóró funkciói között elérhető a kihangosított hívás is.

automata kávéfőző

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:  10 watt

AKKU KAPACITÁS:   1200 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                    NA

TÖLTÉSI IDŐ:                         NA

SÚLY:                                       NA

 

 

Sencor
SIRIUS SSS 6800 MAXI

A 60 watt teljesítményű modell kiváló hangzást kínál minden alkalomra, legyen szó otthoni zenehallgatásról vagy egy szabadtéri buliról, ez utóbbit az IPX6-védelem is támogatja, valamint a 15 méteres hatótávolság. A True Wireless Stereo technológia gondoskodik a tökéletes sztereó hangzásról minden körülmény között. A modell további előnye, hogy egy töltéssel 13 óra zenehallgatást tesz lehetővé.

Bluetooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:    60 watt

AKKU KAPACITÁS:   10000 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                13 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                       6 óra 

SÚLY:                                   2,6 kg

 

 

Sharp
PS-919

A Sharp modellje azoknak született meg, akik komolyan veszik a rock and rollt, köszönhetően mindenekelőtt a 130 wattos dübörgő hangerőnek. A hangszóró egy töltéssel tizennégy óra lejátszási időt tesz lehetővé, így azok is partnerre találnak benne, akik nem a hangos, hanem a hosszú távú szórakozásra esküsznek. Hogy ne legyenek nézeteltérések, a készülék két okostelefonról vagy egyéb mobileszközről is fogadni tudja a zenéket.

Bluetooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:    130 watt

AKKU KAPACITÁS:        2600 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                   14 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                          8 óra 

SÚLY:                                      2,7 kg

 

 

Sony
SRS-XB43

Házibulikra és pörgős szabadtéri összejövetelekre tervezték a Sony hangszóróját, amely nem egy töltéssel akár 24 órán keresztül képes gondoskodni a partihangulatról. Az iOS- és Android-telefonokkal is kompatibilis modell IPX7-védelmet kapott, így porálló, és akkor sem kell félteni, ha egy kicsit elered az eső. A tökéletesség jegyében világít a készüléken magassugárzó, a hangsugárzó, egy többszínű fénycsík pedig mindig a zene ritmusára villog.

Bluetooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:          NA

AKKU KAPACITÁS:   3600 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:              24 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                         NA 

SÚLY:                               2,95 kg

 

 

Xiaomi
Mi Portable Bluetooth Speaker

Kiváló hangminőséget és többfajta zenelejátszási módot kínál a Xiaomi hangsugárzója, ami dizájn szempontjából is remekül sikerült. A csinos és strapabíró modell egy töltéssel körülbelül tizenhárom órányi zenehallgatást tesz lehetővé, így bárhol remekül használható. A valódi vezeték nélküli sztereó (TWS) funkció két hangszóró párosítását is lehetővé teszi, az elementáris basszus hangokról pedig a mély basszus funkció gondoskodik.

Bluetooth hangszóró

FONTOSABB JELLEMZŐK:

HANGTELJESÍTMÉNY:    10 watt

AKKU KAPACITÁS:      2000 mAh 

MŰKÖDÉSI IDŐ:                  3 óra

TÖLTÉSI IDŐ:                       4 óra 

SÚLY:                                 0,38 kg

 

 

bluetooth hangszóró

További termékválogatások:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This