TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Ezzel a készülékkel elkerülhetők az időjárással kapcsolatos meglepetések

2022. március 01.| Termékbemutatás

Az emberiséget az időjárás évezredek óta foglalkoztatja. Szeretünk belőle messzemenő következtetéseket levonni, hogy megfelelő döntéseket hozzunk, legyen szó egy kinti programról vagy a mezőgazdasági munkákról

„Az előző évszázadokban csak a népi megfigyelésekre lehetett hagyatkozni, az időjárás állomások révén viszont most már olyan modern technika áll rendelkezésre, amellyel egy nappal előre jelezhető a várható időjárás.”

Sztrakovics Péter, a Sencor márkamenedzsere

Ki ne akarná?

Egy időjárás állomás segíthet eligazodni a Föld meglehetősen komplex rendszerében. Bolyónkon ugyanis átlagosan 1800 vihar tombol nap, mint nap és másodpercenként 100 villámcsapás sújt le a Föld valamely részén. 10-ből 9 villám ráadásul a szárazföldön csap le. A csapadék szempontjából pedig beszédes adat, hogy bolygónkon percenként körülbelül 1 milliárd tonna eső esik. Holott egy vízmolekula előtte általában 10-12 napot tölt el a Föld atmoszférájában. Ki ne akarná tehát ismerni előre az időjárás várható alakulását?

A Sencor SWS 9700 típusú készülékkel fel lehet készülni az esős, napsütéses, vagy szeles időjárásra. A készülék kültéri egységét egy barométerrel, szélmérővel, illetve csapadékmérővel is felszerelték, amely akár 150 méteres távolságban is képes kommunikálni a beltéri egységként funkcionáló színes kijelzővel. Ezen ugyanakkor nemcsak a várható időjárásra utaló piktogramok láthatók (napos, enyhén felhős, felhős, esős, viharos, havas), hanem az adott helyiség páratartalma, hőmérséklete, az aktuális idő, valamint a szél iránya és erőssége, illetve a külső levegő hőmérséklete és páratartalma is megtekinthető.

„Az időjárás állomások nemcsak azok számára nyitnak új távlatokat, akik tudni szeretnék, hogyan öltözzenek fel az aktuális időjárásnak megfelelően, hanem azoknak is, akik komolyabban szeretnék tanulmányozni az időjárást.”

Sztrakovics Péter, a Sencor márkamenedzsere

Ha valakinek szüksége van rá, akkor a mért minimális és maximális értékek egyszerűen elmenthetők benne. A készülék ugyanakkor mindig automatikusan eltárolja az elmúlt 24 óra mérési eredményeit, amit pontosan, akár óránkénti bontásban is meg lehet tekinteni. Nem kell tehát többé a népi megfigyelésekre hagyatkozni változó világunk szeszélyes időjárásával kapcsolatban. A Sencor SWS 9700 nemcsak a családoknak, hanem a mezőgazdaságban tevékenykedőknek is fontos támaszt jelenthet a jövőben.

    KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Share This