A sütés-főzés mindenesei

2022. március 03.
feültöltős mosógép

A gasztronómia forradalmát éljük. A hagyományos sütés és főzés mellett a modern technológiák számos alternatívát kínálnak az egészséges és a finom ételek elkészítésére. Ezek közé tartozik az úgynevezett lassú főzés is, ami egy olyan eljárás, amely megőrzi az élelmiszerekben rejlő alapanyagok ízét és illatát, nem utolsósorban pedig vitamintartalmát. A mai trendeknek megfelelően pedig zsiradék hozzáadása nélkül készíti el a húsféléket, a halat vagy éppen a zöldségalapú fogásokat. A termékcsalád számos darabja ugyanakkor multifunkciós, vagyis a lassú főzés mellett alkalmas klasszikus sütésre, gőzzel való párolásra vagy éppen grillezésre is. A sütési (főzési) idő a legtöbb esetben programozható, és elegendő egy automata receptet kiválasztani a digitális kijelzőn, hogy elkészítsük kedvenc fogásunkat. Vagyis a használhatóság tekintetében is kecsegtetőek a készülékek, kipróbálni mindenképpen érdemes.

ECG MH 178 vario

A főzés hőmérséklete 50 és 240 °C között állítható be az ECG modelljén, amely 9 különféle programot kínál az ételkészítéshez. Ezek beállítását, illetőleg az időzítést nagy méretű LCD-kijelző könnyíti meg. Az MH 178 vario a lassú főzés mellett sütni, főzni és párolni is tud, használat után pedig akár mosogatógépben is tisztítható. Az 5,4 kg súlyú készülék kiváló szolgálatot tesz a mindennapok során, hiszen a programozás után a teljes munkafolyamatot egyedül végzi, és automatikusan ki is kapcsol, ha elkészült az étel.

Orion OMC 1804

Nagy méretű, színes megvilágítású LCD-kijelzőt kapott az Orion OMC 1804 nevű modellje, amely 18 különféle funkciót sorakoztat fel az ételkészítéshez. A lassú főzés mellett lehetőség van például párolásra, sütésre és grillezésre, de a modell olyan extrákra is alkalmas, mint a csoki, a palacsinta vagy a sütemény készítése. A hőmérséklet szabályozása 250 °C-ig lehetséges, az öntöttalumínium tartály pedig használat után akár mosogatógépben is tisztítható. A modell súlya 5,65 kg, ami átlagosnak mondható a termékkategóriában.

Russell Hobbs 22740-56 Cook@Home

Három fokozatban lehet szabályozni a Russell Hobbs edényének a főzési hőmérsékletét, amelyben ugyanúgy készülhetnek ropogós sültek, mint vitaminban gazdag ételek. A lassú főzés esetében természetesen ajánlott az alacsonyabb hőmérsékletet választani, ugyanakkor mivel időzítésre nincsen lehetőség, így érdemes olykor ellenőrizni a készülő finomságok állapotát. Bár masszív rozsdamentes acél készülékházat kapott a modell, a súly éppenhogy eléri a 4 kilogrammot. A főzőedény mosogatógépben is mosogatható a könnyű tisztítás jegyében.

Sage BPR700BSS

A Sage BPR700SS nevű modelljét mindenki szeretni fogja, aki a főzést szereti. A különféle ételek, mint például a rizs, rizottó, krumpli, húsleves elkészítését nemcsak az automatikus programok és a hőmérséklet szabályozása, de a három szinten programozható gőzkibocsátás is segíti. A nagy méretű LCD-kijelzőn összesen 11-féle étel közül lehet választani, egyúttal itt adható meg a főzés időtartama is. A 7,5 kg súlyú készülék külső váza szálcsiszolt rozsdamentes acélból készült, a főzőedény pedig mosogatógépben is tisztítható.

Sencor SPR 7200SS

A Sencor lassúfőző-edényének a hőmérséklete 73 °C-ig szabályozható, az alkalmazott technológiának köszönhetően a benne készülő ételek maximálisan megőrzik íz- és vitamintartalmukat. Az alumíniumötvözetű edény működése akár 72 órára is programozható, így például sous vide ételek is készíthetők benne, de hagyományos párolásra és joghurtkészítésre is kiválóan alkalmas. A programok beállítását nagy méretű LED-kijelző segíti. A 6 kg súlyú modell főzőedénye mosogatógépben is mosható.

További termékválogatások:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This