Egészségesen, olaj nélkül

2022. március 11.
forrólevegős sütő

Az olaj és zsír nélküli ételkészítésnek egyre nagyobb divatja van Európában, és így Magyarországon is. A kulcsszó a forró levegős technológia és a hagyományos otthoni sütőkhöz képest kicsi készülékház. A belső térben ugyanis úgy áramlik az általában 80 és 200 °C közötti hőmérséklet, hogy az ételek akkor is gyorsan sülnek meg ropogósra, ha zéró mennyiségű zsiradékot használunk a sütéshez. Aki fogyókúrázni szeretne, vagy egészségesen táplálkozni, az bizonyára megtalálja a termékcsaládban a számítását. Már csak azért is, mert a piac folyamatosan növekszik, és egyre nagyobb a kínálat a hazai boltok polcain is. A termékcsalád vonzerejét, az egészséges életmód mellett, kétségkívül a könnyű használat és a gyorsan elérhető sütési végeredmény is növeli.

Bestron AAF 300

A Bestron légkeveréses sütője gyorsan és kiváló minőségben készít gyorsételeket olaj vagy zsír hozzáadása nélkül, legyen szó burgonyáról, húsról, halról vagy zöldségfélékről. Az AAF 300 nevű modell 1,5 literes kapacitása nagyobb partikat ugyan nem, de egy családi ebédet kényelmesen kiszolgál. A hőmérséklete 200 °C-ig állítható, a sütési idő pedig akár időzíthető is, amelynek a maximuma 30 perc. A viszonylag könnyű, 2,8 kg súlyú készülék tapadásmentes bevonatot kapott, így kényelmesen tisztítható.

Electrolux Explore 6 (E6AF1-4ST)

A forró levegő keringetése biztosítja, hogy az Electrolux Explore 6 modelljében minden élelmiszer tökéletesen egyformára süljön, legyen szó húsról, halról, krumpliról vagy éppen zöldségfélékről. A beállításokat a nagy méretű digitális kijelző könnyíti meg, a 3,5 literes kapacitása miatt pedig akár egész grillcsirke és készíthető benne. A sütési hőmérséklet 80 és 200 fok között szabályozható, a pontos érték pedig szintén az elegáns kijelzőn adható meg. Minden belső alkatrész mosogatógépben is mosható.

G3 Ferrari G10125

A G3Ferrari, névhez hűen, ezúttal is nagy sebességre kapcsolt az 1500 watt teljesítményével, jóllehet most nem egy autóról, hanem egy mobilsütőről van szó. Mindenesetre a G10125 sütési hőmérséklete 82 és 200 °C között szabályozható a digitális kijelzőn, illetőleg itt adható meg a nyolc automata program valamelyike, ahogy állítható be az időzítés is, aminek maximuma egy óra. Hagymakarikák, hal, hús egyaránt egyenletesen fog sülni a modellben. Az ételkészítés után pedig a sütőkosár mosogatógépben is mosható.

Girmi FG95

A masszív acélház miatt érthető, hogy viszonylag nagy, 4,9 kilogrammos súllyal rendelkezik a Girmi FG95-os modellje, amely a mindennapi ételkészítést hivatott megkönnyíteni, mindenekelőtt a gyorsasága okán. A 80 és 200 °C sütési hőmérséklet között szabályozható modellen nyolc automata program indítható el, egy gombnyomásra süthető vele hasábburgonya, hús vagy éppen különféle halak. Az ételek készítésének ideje előre programozható, aminek a maximuma 60 perc. A beállításokat digitális kijelző könnyíti meg.

Hauser AF-240

A Hauser sütőjének a hőmérséklete 200 °C-ig programozható, amit gyorsan el is ér a modell, hogy aztán olaj és egyéb zsiradék hozzáadása nélkül készüljenek el a húsok, halak és egyéb finomságok. Időzítésre is van lehetőség 30 és 60 perc között, így nem kell felügyelni a készüléket. A kivehető sütőkosár tapadásmentes felületet kapott, és akár mosogatógépben is kényelmesen tisztítható. Kompakt kialakítása miatt a modell kisebb méretű konyhákban is ideális választás lehet.

Nedis KAAF111EBK

A Nedis forró levegős sütőjének a sütési hőmérséklete 80 és 200 °C között programozható, a beállításokat és a programválasztást a digitális kijelző könnyíti meg. Az ételkészítést a 60 perces időzítő funkcióval is lehet használni, hiszen utána automatikusan kikapcsol a modell. A nagy sebességű forró légáramlásos technológia olaj és zsiradék hozzáadása nélkül készíti el az ételeket, mindezt egészségesen és gyorsan. A KAAF111EBK típusszámú modell alkatrészei mosogatógépben is moshatók.

forrólevegős sütő

Philips HD9650/90

A Philips forró levegős sütő nemcsak zsiradékmentesen süt, de egyúttal el is távolítja az ételekből a zsírtartalmat, így maximálisan egészségesen készíti el az ételeket. A nagy teljesítményének és kiemelkedő kapacitásának köszönhetően egyszerre akár hat adag étel készíthető benne, a sült krumpliból alkalmanként például 1,4 kilogramm. Összesen öt program közül lehet választani, a sütési hőmérséklet pedig 40 és 200 °C között állítható be. Időzített sütésre is van lehetőség, aminek a maximuma 60 perc.

ProfiCook PC-FR 1147

A ProfiCook energiatakarékosan működő sütője légkeveréses technológiával biztosítja, hogy mindig egyenletesen süljenek át benne a termékek, legyen szó hasábburgonyáról vagy húsfélékről. A PC-FR 1147 modell hét automata programot kapott, a sütési hőmérséklet pedig szabadon szabályozható 80 és 200 °C között. Időzített sütésre is van lehetőség, aminek a maximuma egy óra, utána magától kikapcsol a modell. Extraként belső világítás gondoskodik az ételek be- és kipakolásáról.

forrólevegős sütő

Sencor SFR 5320WH

A Sencor forrólevegős sütő, 3 literes kivehető sütőkosarat kapott, így akár 350 gramm étel is készíthető benne. Bekapcsolás után mindössze 3 perc múlva már készen is áll a használatra, a hőmérséklet pedig 60 és 200 °C között szabályozható. Választható programjaival gyerekjáték az ételkészítés legyen szó ropogós halról, húsról vagy éppen hasábburgonyáról. A modellt légszűrővel és speciális levegő keringgető rendszerrel látták el, ami csökkenti a kellemetlen szagok kialakulását. A 70 dB zajszint mellett működő sütőbe 60 perces időkapcsoló is került, ami hangjelzéssel figyelmeztet a sütés befejezésére.

Tefal Easy Fry EY201815

A Tefal Easy Fry sütője zéró olaj hozzáadásával készíti el a húsokat, halakat és a sült burgonyát, vagy akár süteményeket is, vagyis teljesen zsiradékmentesen működik. Az EY201815 modell kapacitása ugyan nem túl nagy, de cserébe a kisebb konyhákban is kényelmesen elfér. A harmincperces időzítő funkciónak köszönhetően az ételkészítés felügyelet nélkül is történhet, hiszen a modell automatikusan kikapcsol, ha lejár a beállított sütési idő. A levegőkeringetés minden ételt egyenletesen süt ropogósra.

forrólevegős sütő

További termékválogatások:

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This