A legnépszerűbb kivitelben – Termékválogatás | Alul fagyasztós hűtőszekrények

2022. május 02.
feültöltős mosógép

A hűtőszekrény az egyik, ha nem a legnagyobb kínálatot felvonultató háztartásigép-kategória a piacon. Összesen több mint 2000 modell található a hazai választékban, aminek több mint fele alul fagyasztós kivitelben készülő hűtő.

Meglehetősen sok

Ebbe a nagyságrendileg 1100 modellt jelentő alul fagyasztós hűtőválasztékba beletartoznak a beépíthető típusok is, illetve a négyajtós, valamint a franciaajtós készülékek is. Utóbbiak ugyan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, de a termékpaletta még nem túl széles ebben a szegmensben, csupán néhány tucat ilyen hűtő kapható. Ha a beépíthető, 4 ajtós és a franciaajtós változatokat nem tekintjük, akkor is több mint 500 modellről beszélhetünk, ami egyértelműen a legszélesebb kínálat a hűtőszegmensben. Így aztán joggal mondhatjuk, hogy a szabadon álló 2 ajtós hűtőszekrény a legnépszerűbb kivitel a piacon.

Sok, de nem minden

Mivel meglehetősen széles a kínálat, az elérhető tulajdonságok, funkciók és technológiák száma is igen nagy. Ez azonban korántsem jelenti, hogy minden tulajdonságkombináció létezik. Egyes termékjellemzők meglehetősen ritkák, így előfordulhat, hogy ha ragaszkodunk egy bizonyos jellemzőhöz, akkor egy másikról le kell mondani. Például vízadagolót nem találunk 170 centiméternél kisebb magasságú készülékben. Számos olyan tulajdonság van, ami még a rendkívül széles termékpaletta ellenére sem túl gyakori. A méretet tekintve a 160 centiméternél alacsonyabb és a 200 centiméternél nagyobb modellekből nincs túl sok. A 70 cm széles kivitel sem gyakori, míg kapacitás vonatkozásában a 300 liter feletti fűtőtér és a 10 liternél nagyobb fagyasztótér is ritka. Ugyancsak kevés olyan modell van, amely nagyon halk, a „B” zajszintosztály osztály csak néhány márka választékában szerepel.

Az energiahatékonyságot tekintve a legtöbb készülék „E” és „F” osztályba tartozik, a „D” már ritkább, „C” osztályú modellből pedig még kevesebb van. Az ennél jobb „B” és „A” osztály pedig egyenesen kuriózumnak számít. A technológiák vonatkozásában a két hűtőkörös megoldás sem általános. A márkák kisebb része kínál ilyen készüléket, de a modellek tekintetében azért van választási lehetőség. Továbbá ritka még a már említett vízadagoló funkció és a színes kivitel is.

BEKO MCNA366E40DXBN

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: E

Nettó hűtőtér: 215 liter

Nettó fagyasztótér: 109 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 5 kg/24 óra

A süllyesztett fogantyúval rendelkező, 185 cm magas készülék külső, érintővezérlős LED-kijelzőt és vízadagolót is kapott, amihez keskeny, helytakarékos víztartály tartozik. A modell a tároláshoz 3 üvegpolcot és 3 fagyasztórekeszt kínál. A LED-világítású Beko hűtő NeoFrost Dual Cooling különálló hűtési rendszere ideális légáramlást és optimális hőmérsékletet biztosít és meggátolja a szagok keveredését. A frissen tartó rekesz HarvestFresh technológiája pedig utánozza a nap 24 órás ciklusát a tárolón belül, ezáltal a zöldségek, gyümölcsök hosszabban megőrzik vitamintartalmukat. A készülék figyelmeztet, ha nyitva maradt az ajtó, funkciói között vakáció mód, gyorsfagyasztás és gyerekzár is található. A modell zajszintje 38 dBA, visszamelegedési ideje pedig 18 óra.

BOSCH KGN39VLCT

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: C

Nettó hűtőtér: 260 liter

Nettó fagyasztótér: 103 liter

Zajszintosztály: B

Inverteres kompresszor: igen

Fagyasztási kapacitás: 10 kg/24 óra

A 203 cm magas modellben 5 üvegpolcnak, egy krómozott palacktartónak jutott hely, a fagyasztórészben pedig 3 fiók és egy jégkocka tartó található. A hagyományos fogantyúval nyitható készülék LED-világítást kapott. A két hűtőkörrel rendelkező No Frost rendszerű hűtőt egy páratartalom-szabályozással ellátott 0 °C-os VitaFresh frissen tartó rekesszel is felszerelték. A Bosch alul fagyasztós hűtőszekrénye gyorshűtés és -fagyasztás funkciót is kínál. A modell zajszintje 35 dBA, áramkimaradás esetén pedig 15 óráig képes a hőmérsékletet tartani.

CANDY CCE7T618EX

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: E

Nettó hűtőtér: 222 liter

Nettó fagyasztótér: 119 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 5,4 kg/24 óra

A modell külső érintésvezérléses digitális kijelzőt kapott, amivel a két hűtőkörös készülék hűtő- és fagyasztórészének hőmérséklete külön szabályozható. A LED-világítással rendelkező, 185 cm magas Candy CCE7T618EX az ajtó oldalába rejtett fogantyúval nyitható. A belső térben 5 lekerekített sarkú üvegpolc és egy krómozott palacktartó, valamint egy páratartalom-szabályozóval ellátott nagy méretű Cool Box frissen tartó rekesz található, a fagyasztó pedig 3 fiókot kínál. A No Frost rendszerű hűtőben gyorsfagyasztás és gyorshűtés, valamint vakáció mód funkciók is elérhetők. A modell wifikapcsolatra is képes, így távolról is vezérelhető, illetve az alkalmazás révén további előnyöket is kínál. Visszamelegedési ideje 10 óra, zajszintje pedig 39 dBA.

ELECTROLUX LNT7ME34K1

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: E

Nettó hűtőtér: 266 liter

Nettó fagyasztótér: 100 liter

Zajszintosztály: D

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 8 kg/24 óra

Az ajtó oldalába rejtett fogantyúval ellátott 201 cm magas készülékbe három fémpolc és két tárolófiók került, amely 22 literes 0 °C-os tárolókapacitást nyújt, a fagyasztórészben pedig két széles és egy keskeny fiókot találunk. Az oldalsó LED-világítással felszerelt hűtő belsejében kapott helyet az érintővezérlő panel. Az Electrolux LNT7ME34K1 TwinTech No Frost rendszerű, így a fagyasztó levegője nem jut a hűtőrészbe, ezért ott ideális marad a páratartalom. A Dual Control rendszernek köszönhetően pedig: külön vezérelhető a hűtő- és a fagyasztótér. A modellben gyorsfagyasztás és gyorshűtés funkció is található, zajszintje 42 dBA, visszamelegedési ideje pedig 10 óra.

GORENJE RK6191ES4

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: F

Nettó hűtőtér: 205 liter

Nettó fagyasztótér: 109 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 4,9 kg/24 óra

A modell a minimalizmus jegyében született és nemcsak azért, mert süllyesztett fogantyúval rendelkezik, hanem mert nem vonultat fel túl sokat a fejlett technológiákból. A 185 cm magas Gorenje hűtőben 4 üvegpolc és egy tárolófiók található, a fagyasztóban pedig 3 rekeszbe lehet pakolni. A hűtő statikus rendszerű, azaz a leolvasztás manuálisan történik, ahogyan a vezérlés is, a belső világítást viszont LED-fényforrás biztosítja. A modell 38 dBA zajszintmutatóval rendelkezik, áramkimaradás esetén pedig 16 órán keresztül vannak biztonságban benne az élelmiszerek.

INDESIT INFC8 TO32X

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: E

Nettó hűtőtér: 231liter

Nettó fagyasztótér: 104 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 11 kg/24 óra

A 191 cm magas, integrált fogantyúval szerelt modell modellben a 3 polc és a palacktartó mellett egy ExtraFresh 0 °C-os rekesz és egy FreshSpace+ páratartalom-szabályozóval rendelkező fiók is helyet kapott. Valamint egy speciális Pick & Go tárolódoboz is található benne, amely a polc alatti helyet használja ki. A tároló vízszintesen csúszik, kivehető, sőt mikrohullámú sütőben is használható. A külső érintésvezérléses kijelzővel ellátott Indesit hűtő fagyasztójában pedig 3 fiók áll rendelkezésre. A No Frost rendszerű készülék gyorshűtés funkciót is kínál, zajszintje 39 dBA, a stabil hőmérsékletet pedig 17 órán át tartja áramszünet esetén.

LG GBB72SWUCN

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: C

Nettó hűtőtér: 277 liter

Nettó fagyasztótér: 107 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: igen

Fagyasztási kapacitás: n.a

A külső LED-kijelzővel ellátott készülékben 4 üvegpolc, palacktartó, 3 hőfokbeállítást kínáló FRESH Converter és FRESH Balancer szabályozható páratartalmú fiók is található, fagyasztórekeszből 3 áll rendelkezésre. A No Frost rendszerű hűtő süllyesztett fogantyú segítségével nyitható, a gyorsabb és egyenletesebb hűtésről Door Cooling rendszer gondoskodik, a hőingadozás csökkentéséért pedig a LinearCooling technológia a felelős az LG készülékében. A típus wifikapcsolatra is képes, így az LG ThinQ applikáción keresztül távolról is vezérelhető, funkció között pedig gyorshűtés és gyorsfagyasztás opció is helyet kapott. A típus zajszintje 35 dBA.

LIEBHERR CBNsda 5753

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: A

Nettó hűtőtér: 259 liter

Nettó fagyasztótér: 103 liter

Zajszintosztály: B

Inverteres kompresszor: igen

Fagyasztási kapacitás: 10 kg/24 óra

A Liebherr hűtőjébe két oldalsó LED-világítópanel szolgál fényforrásul, és a fagyasztó is LED-világítást kapott. A 4 üvegpolcot és két, teleszkópos sínen mozgatható BioFresh frissen tartó rekeszt is kínáló 201 cm magas modell hagyományos fogantyúval rendelkezik, az érintésvezérléses panel pedig a készüléken belül került elhelyezésre. A fagyasztóban 3 fiókot és egy jégkockakészítőt is találunk. A rendkívül alacsony energiafogyasztású BLUperfomance technológiájú hűtő No Frost rendszerű, DuoCooling megoldása révén pedig optimális páratartalmat biztosít, és szagok keveredését is meggátolja. A Vario Temp funkciónak köszönhetően a modell bizonyos zónája fagyasztóként és hűtőként is használható. A típus zajszintje 33 dBA, visszamelegedési ideje pedig 20 óra.

MIELE KFN 28132 D ws

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: E

Nettó hűtőtér: 209 liter

Nettó fagyasztótér: 101 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 8 kg/24 óra

A modell 4 polcot és egy tárolórekeszt kínál, a fagyasztóban pedig 3 fiók kapott helyet. A süllyesztett fogantyúval rendelkező készülék elektronikus vezérlésű, amelynek kezelőfelülete a hűtőtérben található. A 186 cm magas Miele No Frost rendszerű modellben DynaCool rendszer biztosítja az optimális hőeloszlást. A LED-világítással rendelkező hűtőszekrény zajszintje 40 dBA, áramkimaradás esetén pedig 12 órán keresztül tartja biztonságban a benne tárolt élelmiszereket.

NAVON REF 289++X

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: F

Nettó hűtőtér: 194liter

Nettó fagyasztótér: 72 liter

Zajszintosztály: D

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: n.a

A 180 cm magas modell az élelmiszerek tárolásához négy polcot és tárolórekeszt kínál a hűtőtérben, a fagyasztórészen pedig három fiók áll rendelkezésre. A készülék süllyesztett fogantyú segítségével nyitható, a belső világítást pedig hagyományos fényforrás biztosítja. A Navon hűtőszekrénye No Frost rendszerű, vagyis a felhasználónak nem kell a leolvasztásról gondoskodnia. A modell zajszintje 40 dBA.

PHILCO PCS 2641 FNX

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: F

Nettó hűtőtér: 194 liter

Nettó fagyasztótér: 75 liter

Zajszintosztály: D

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 5,9 kg/24 óra

A Philco hűtőszekrénye süllyesztett fogantyút kapott, ami az ajtótömítéssel együtt antibakteriális elemek keverékét tartalmazza. Ez megakadályozza, hogy a baktériumok megtelepedjenek a fogantyún és a tömítésben. A hűtőtérben négy üvegpolc és egy tárolórekesz található, a fagyasztó pedig 3 fiókot és jégkockakészítőt is kínál a felhasználók számára. A modell LED-világítással rendelkezik, magassága pedig 180 cm. A No Frost rendszerű hűtő funkciói között Eco Mode és gyorsfagyasztás opció is elérhető. A modell zajszintje 42 dBA.

SAMSUNG RB7300

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: D

Nettó hűtőtér: 230 liter

Nettó fagyasztótér: 114 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: igen

Fagyasztási kapacitás: 8 kg/24 óra

A 185 cm magas Samsung modellben 3 üvegpolc és egy palacktartó található, valamint Humidity Fresh+ páratartalom-szabályozásra lehetőséget adó rekesz és Optimal Fresh+ tároló is került a készülékbe. A süllyeszthető ajtónyitóval szerelt és LED-világítással is ellátott hűtő három fagyasztófiókot kínál. A No Frost rendszerű modellben gyorsfagyasztás és gyorshűtés funkció is elérhető. Az RB7300 zajszintje 35 dBA, visszamelegedési ideje pedig 9 óra.

TOSHIBA GR-RB449WE-PMJ

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: F

Nettó hűtőtér: 216 liter

Nettó fagyasztótér: 122 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: igen

Fagyasztási kapacitás: n.a

A 180 cm magas modell 4 üvegpolccal és két tárolórekesszel rendelkezik, amelyből az egyikben a páratartalom, a másikban 3 különböző hőfok beállítására van mód. A süllyesztett ajtónyitóval rendelkező modell külső érintésvezérléses kijelzőt és 3 fagyasztófiókot kínál. A hűtő No Frost rendszerű technológiái között pedig Pure BIO szagszűrő rendszer, a hatékony és egyenletes hűtést biztosító Alloy Cooling és a szagok keveredését megakadályozó Dual Cooling is megtalálható.

TESLA RC3100H1

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: F

Nettó hűtőtér: 219 liter

Nettó fagyasztótér: 96 liter

Zajszintosztály: D

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 4 kg/24 óra

A süllyesztett ajtóval ellátott modell magassága 185 cm. A készülékben négy üvegpolc kapott helyet, valamint egy zöldségtároló rekesz is került a hűtőtérbe. A modell fagyasztója pedig három fiókot kínál az élelmiszerek tárolásához. A megvilágításról LED-fényforrás gondoskodik a Tesla hűtőszekrényében, amely No Frost rendszerű. A típus zajszintje 42 dBA, a tárolt élelmiszerek pedig 18 órán keresztül maradnak biztonságban egy esetleges áramkimaradás során.

WHIRLPOOL W7 821O OX

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: E

Nettó hűtőtér: 239 liter

Nettó fagyasztótér: 104 liter

Zajszintosztály: D

Inverteres kompresszor: nem

Fagyasztási kapacitás: 11 kg/24 óra

A Whirlpool hűtője süllyesztett fogantyút és külső érintésvezérléses kijelzőt kapott. A készülékben 3 üvegpolc egy állítható hőmérsékletű Fresh Box 0° tároló és egy Fresh Box+ szabályozható páratartalmú rekesz is található, a fagyasztórész pedig 2 fiókot kínál. A LED-világítású modell Total No Frost rendszerű, gyorshűtés és gyorsfagyasztás funkcióval is rendelkezik. A hűtő zajszintje 40 dBA, áramszünet esetén pedig 17 órán keresztül tartja a hőmérsékletet.

WHIRLPOOL W9 931D B H

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Energiaosztály: D

Nettó hűtőtér: 257 liter

Nettó fagyasztótér: 98 liter

Zajszintosztály: C

Inverteres kompresszor: igen

Fagyasztási kapacitás: 15 kg/24 óra

A 201 cm magas modellben 4 üvegpolc, egy állítható hőmérsékletű Fresh Box 0° tároló és egy Fresh Box+ szabályozható páratartalmú rekesz is helyet kapott, amiben egy innovatív Fresh Pad is segíti a frissesség megőrzést. A hagyományos fogantyúval szerelt modell oldalsó LED-világítással és külső érintésvezérléses kijelzővel is rendelkezik. A 3 fiókos fagyasztóban pedig egy Fast Freeze Padis tálca is került, amely gyorsabb fagyasztást tesz lehetővé. A Dual No Frost rendszerű készülékbe 6 Érzék Precision Control, gyorshűtés és gyorsfagyasztás funkció is került, zajszintje 39 dBA, visszamelegedési ideje pedig 16 óra.

Márkák kínálata – terméktulajdonságok alapján

Egy termékkör kapcsán nem csak az lehet érdekes, hogy egy-egy modell milyen tulajdonságokkal rendelkezik, hanem az is, hogy a márkák választékát alkotó termékpalettán milyen tulajdonságok találhatók meg. Alábbiakban az alulfagyasztós hűtőszekrények legfontosabb jellemzőit, illetve a kínálat szegmentációjának szempontjából mérvadó termékparaméterek elérhetőségét fogaljuk össze.

Az egyes tulajdonságok alatt található márkák választékában elérhető* a magyar piacon olyan modell, amely rendelkezik az adott termékjellemzővel. Ez nem jelenti, hogy ugyanabban a típusban jelennek meg a felsorolt tulajdonságok, hanem azt, hogy a gyártónak van olyan készüléke, amiben megtalálható az adott jellemző.

* 2022 májusban a magyar piacon kapható

 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • LG
 • LIEBHERR
 • MIDEA
 • MIELE
 • SAMSUNG
 • SMEG
 • WHIRLPOOL
 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • LG
 • LIEBHERR
 • MIDEA
 • PHILCO
 • SAMSUNG
 • SMEG
 • TOSHIBA
 • WHIRLPOOL
 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • GORENJE
 • LG
 • LIEBHERR
 • MIDEA
 • MIELE
 • SAMSUNG
 • SMEG
 • WHIRLPOOL
 • BEKO
 • CANDY
 • ETA
 • PHILCO
 • SHARP
 • SMEG
 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • GORENJE
 • LG
 • LIEBHERR
 • MIDEA
 • MIELE
 • SAMSUNG
 • SMEG
 • TOSHIBA
 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • CANDY
 • ELECTROLUX
 • GORENJE
 • LIEBHERR
 • MIDEA
 • MIELE
 • SAMSUNG
 • SMEG
 • TEKA
 • WHIRLPOOL
 • AMICA
 • BOSCH
 • ETA
 • GORENJE
 • LIEBHERR
 • SAMSUNG
 • SHARP
 • SMEG
 • WHIRLPOOL
 • BEKO
 • LG
 • LIEBHERR
 • SAMSUNG
 • WHIRLPOOL
 • BEKO
 • BOSCH
 • CANDY
 • ETA
 • GORENJE
 • INDESIT
 • LG
 • LIEBHERR
 • MIELE
 • SAMSUNG
 • SMEG
 • WHIRLPOOL
 • BEKO
 • BOSCH
 • ETA
 • LG
 • LIEBHERR
 • SAMSUNG
 • WHIRLPOOL
 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • CANDY
 • ELECTROLUX
 • ETA
 • GORENJE
 • INDESIT
 • LG
 • LIEBHERR
 • MIDEA
 • SAMSUNG
 • SMEG
 • TESLA
 • TOSHIBA
 • WHIRLPOOL
 • ZANUSSI
 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • CANDY
 • ELECTROLUX
 • ETA
 • GORENJE
 • INDESIT
 • LG
 • LIEBHERR
 • MIDEA
 • MIELE
 • NAVON
 • PHILCO
 • SAMSUNG
 • SHARP
 • SMEG
 • TEKA (csak BI)
 • TESLA
 • TOSHIBA
 • WHIRLPOOL
 • AEG
 • AMICA
 • BEKO
 • BOSCH
 • CANDY
 • ELECTROLUX
 • ETA
 • GORENJE
 • HAUSMAISTER
 • INDESIT
 • MIDEA
 • NAVON
 • SHARP
 • SMEG
 • TESLA
 • WHIRLPOOL
 • ZANUSSI
 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • ELECTROLUX
 • LIEBHERR
 • SAMSUNG
 • SMEG
 • TOSHIBA
 • WHIRLPOOL
 • AEG
 • BEKO
 • BOSCH
 • CANDY
 • ELECTROLUX
 • GORENJE
 • INDESIT
 • LG
 • LIEBHERR
 • MIDEA
 • MIELE
 • PHILCO
 • SAMSUNG
 • SHARP
 • SMEG
 • TOSHIBA
 • WHIRLPOOL
 • BEKO
 • BOSCH
 • ELECTROLUX
 • LG
 • LIEBHERR
 • SAMSUNG
 • WHIRLPOOL

További termékválogatások:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

[ad
Share This