Közeledik a ventilátorszezon

2022. június 02.
forrólevegős sütő

Lassan, de biztosan ismét nyakunkon van a ventilátor piac robbanása. Hiszen talán a leginkább szezonális készülékcsaládról beszélünk: amíg január-február magasságában a zéró környékén vannak az eladások, addig júliusban és augusztusban szinte már nem lehet modelleket találni. Az erős kánikulával ugyanis a vásárlók nemcsak az offline, de az online üzleteket is kifosztják egy kis hűsítő fuvallat reményében. Hogy az idei nyár milyen lesz, azt még nem tudni, de a gyártóknak és a kereskedőknek idén is mindenképpen érdemes készülniük a szezonra, hogy ne okozzon majd problémát a beszállítás. A készülékcsaládnak számos fajtája ismert, ezúttal az oszlopventilátorokból adunk egy kis ízelítőt.

Bestron AFT 760

A 75 centiméter magas, állóventilátor oszcillációs mozgásának köszönhetően egyenletesen keringeti az adott helyiségben a levegőt, ugyanakkor a funkció igény szerint ki is kapcsolható, ha egy bizonyos pontra akarjuk fókuszálni a légáramot. A 2 kilogramm súlyú modell csúszásmentes talpakon áll, így stabilan végzi a munkáját. Akár időzítésre is van lehetőség, aminek a maximuma 120 perc, sajnos távirányítóval nem vezérelhető, csak manuálisan irányítható.

Dyson AM07

A Dyson egy méter magas és 2,85 kg súlyú ventilátora egyenletes oszcillációs mozgást végez, így a levegőt is egyenletesen keringeti. A távirányítóval is vezérelhető modell Air Multiplier technológiát alkalmaz, amely felerősíti a környező levegőt, ami folyamatos, egyenletes légáramlatot biztosít, akár 500 l/s erővel. Mivel nincsenek gyorsan forgó lapátok, így maximálisan biztonságos a használata, és a tisztítása is egyszerű.

Hauser F-44

A Hauser állítható magasságú ventilátora praktikusan használható otthon vagy az irodában, hiszen a magasság mellett a modell fejének a dőlésszöge is szabályozható. A készülék igény esetén oszcillációs mozgásra is képes, hogy minél több helyre jusson a friss levegőből. A rácsos borítás mellett biztonságos a használata az 50 watt teljesítményű modellnek. A talpak fixen rögzítik a talajhoz a ventilátort.

Momert 2359

A gyártó 74 centiméter magas ventilátora 65 dB zajszint mellett, csendesen keringeti a levegőt az adott helyiségben, legyen az iroda vagy az otthonunk. Mivel oszcillációs mozgásra is képes, így egyenletesen tudja eljuttatni mindenhova a frissítő légáramot. A Momert az időzíthető kikapcsolásról sem feledkezett meg, ami főleg az esti órákban lehet szerencsés, a teljesítménye pedig három fokozatban szabályozható.

Nedis FNTR13CWT40

A 76 centiméter magas és 24 centiméter széles Nedis ventilátor tetszés szerint oszcillációs mozgást végez, így egyenletesen juttatja el a levegőt a helyiség különböző pontjaira. A távirányítónak köszönhetően akár ágyban fekve is működtethető, a kézi beállításokat pedig apró LED-lámpák is segítik. A teljesítmény szabályozása mellett lehetőség van a „Natural” (normál) és „Sleep” (alvás) mód között is választani.

Orion OFS-S160R

A valamivel több mint fél méter magas készülék 2,7 kilogrammot nyom, így kényelmesen lehet a helyiség egyik pontjáról a másikra áthelyezni. Az Orion ventilátorához egy távirányító is tartozik, ezért távolról is programozható, beállítható például a levegő keringetésének a sebessége. A széles tartományú oszcillálásnak köszönhetően mindenhová egyenletesen képes eljuttatni a levegőt. Az automata kikapcsolás egészen 7,5 óráig időzíthető.

forrólevegős sütő

Rowenta VU6210F0

Elegáns kijelzőt kapott a Rowenta ventilátora, ami nemcsak jól néz ki, de a beállításokat is megkönnyíti. A kompakt formatervezésű modell, kis mérete ellenére (39,3 cm magas és 1,9 kg súlyú), is remekül keringeti a levegőt, az oszcillációs mozgásnak köszönhetően pedig egyenletesen juttatja el azt a helyiség több pontjába. Az időzítő funkció mellett 12 óra után automatikusan leáll a környezettudatosság jegyében.

Sencor SFN 5040BL

A Sencor ultravékony, mindössze 90 milliméter kialakítású ventilátora három különböző üzemmódban használható, köztük például az alvóban, az oszcillációs mozgásnak köszönhetően pedig egyenletesen keringeti a levegőt a helyiségben. A távirányítóval is használható modell súlya 4,4 kilogramm, így masszív tartást kínál a működés során. A beállításokat az érintőszenzoros vezérlőpanel, illetőleg a fent említett távirányító könnyíti meg.

forrólevegős sütő

Somogyi Elektronic Home TWFR 74

A 74 cm magas ventilátor oszcillációs mozgásának köszönhetően egyenletesen juttatja el a friss levegőt az adott helyiség különböző pontjaira, ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy a felhasználó fókuszálja a légáramot, és egy bizonyos pontra áramoljon a hideg fuvallat. A modell normál, természetes és alvó módban is használható. A kényelem jegyében a távirányítóval való kezelés mellett időzítő funkciót is kapott a készülék.

Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 (SmartMi 2)

A kínai gyártó ezúttal is egy izgalmas készülékkel jelentkezett, hiszen a ventilátor teljesítménye közel 100 pozícióban állítható, jóllehet nyugodtan hívhatnánk ezt fokozatmentes szabályozásnak is. A Xiaomi modellje – ahogy ez szintén nem meglepetés – okostelefonról vezérelhető egy letölthető alkalmazással, így például a kikapcsolás időpontja is teljesen szabadon adható meg 24 órás intervallumban. A Mi Home alkalmazásban az oszcilláció mértéke is programozható.

forrólevegős sütő

További termékválogatások:

Share This