TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Vasalás gyorsan és hatékonyan

2022. július 12.| Termékbemutatás

Nyáron az esküvők, keresztelők és egyéb családi események miatt gyakran előkerülnek a vasalók, hogy aztán simára vasalhassuk velük a féltve őrzött ingeket és blúzokat. A japán gyökerekkel rendelkező európai márka, a Sencor többféle alternatívát is kínál ezen a téren.

A Sencor 3100 wattos újdonságát, a SSI 9400BK típusú vasalót sokoldalúság és praktikus kezelhetőség jellemzi: a működési hőmérséklet mellett a gőzkiáramlás is szabályozható, mindemellett olyan extra funkciók érhetők el rajta, mint a vízpermetezés, a függőleges gőzölés, a turbógőz, vagy a víz locsolás. Utóbbi bármilyen hőmérsékletnél használható, segítségével hatékonyan nedvesíthetjük be a vasalandó szövetet. A turbógőz funkció aktiválásánál pedig a vasalótalpon lévő 400 fúvókából nagy mennyiségű gőz áramlik ki, lehetővé téve a nagyon gyűrött textíliák vasalását, a selyem, illetve műszálas anyagok kivételével. Ezeknél ugyanis nem javasolt a funkció használata, mert a percenként kiáradó 50 grammnyi gőz károsíthatja az ilyen szöveteket. Gőzölés nélkül viszont az SSI 9400BK típusú vasaló bármilyen textílián könnyedén használható, mivel a talpát kerámia bevonattal látták el.

Nincs bosszantó vízcsepegés

A vasalni kívánt anyagokhoz szükséges megfelelő hőmérséklet könnyen és egyszerűen állítható be a készülék fogantyújánál található digitális kijelzőnek köszönhetően. A beállított hőmérséklet elérését pedig külön jelzőfény mutatja a vasalón. A készülék orrán kapott helyet a 350 ml víztartály beöntőnyílása, ezáltal könnyen és egyszerűen oldható meg vasalás közben a víz utánpótlása. A Drip-stop funkciónak köszönhetően ugyanakkor a vasaló automatikusan leállítja a vasalást abban az esetben, ha a hőmérséklet még nem kellően magas a gőzölés elkezdéséhez. Ez a funkció pedig azt is megakadályozza, hogy a forró víz kicsöpögjön a vasaló talpából.

A biztonságos működés érdekében a vasaló hálózati kábele 360 fokban elforgatható. Így használat közben nem gabalyodik össze. A beépített automatikus kikapcsolási funkció pedig leállítja a vasalót abban az esetben, ha 30 másodpercnél hosszabb ideig van vízszintes helyzetben. Az automatikus kikapcsolás funkció akkor is aktiválódik, ha a készülék 8 percnél hosszabb ideig van függőleges helyzetben. A kikapcsolás egy sípszó kíséretében történik. Ha pedig valaki megmozdítja a készüléket, akkor a funkció deaktiválódik, így a vasaló tovább használható. A gőzölős vasalóknál eddig a vízkővel is meg kellett küzdeni, ám az öntisztító Self-cleaning rendszer révén a készülék könnyedén meg tud válni az ásványi lerakódásoktól.

Gőzállomással a gyors eredményért

Ha rendszeresen vasalunk gőzölést igényélő textíliákat, így például lepedőket, vagy függönyöket, ráadásul nagy mennyiségben, akkor érdemes inkább egy gőzállomásra bízni a feladatot. Már csak azért is, mert a Sencor SSI 0710VT gőzállomás esetén legalább dupla akkora (percenként 100 grammnyi) gőzkibocsátás valósítható meg a gőzölős vasalóhoz képest. A gőzlöket funkcióval pedig ennek a sokszorosával, akár percenként 370 grammnyi gőzzel vehetjük fel a harcot a textíliák gyűrődéseivel szemben.

A 2500 wattos teljesítményű Sencor gőzállomással kétféle intenzitással végezhető a gőzölés. Az öko vasalás alapvetően normál vasalási feladatokra lett optimalizálva alacsony energiafogyasztás mellett. Maximális fokozatban viszont az erősen gyűrött ruhák és textíliák varázsolhatók gyűrődésmentessé. Ugyancsak ez a funkció ajánlott a függőleges irányban történő gőzölésnél is. A Sencor új vasalójához hasonlóan a gőzállomáshoz tartozó készülék is fel van vértezve olyan megoldásokkal, mint a Drip-stop funkció, vagy a Self-cleaning rendszer. A kényelmesebb kezelhetőség érdekében ugyanakkor ezt a készüléket nem szükséges kikapcsolni a víz beletöltésének ideje alatt. Az Anti-Calc rendszer megakadályozza, hogy vízköves, meszes lerakódások alakuljanak ki a készülék belsejében. Ha ez a szűrő cserére szorul, akkor azt egy a gőzállomás automatikusan jelzi.

A Sencor az SSI 9400BK gőzölős vasalóval és a SSI 0710VT gőzállomással olyan alternatívát kínál a magyar háztartások számára, amelyek fel vannak vértezve a legkorszerűbb megoldásokkal. A felhasználók így biztosak lehetnek benne, hogy a lehető legfejlettebb technológiával vehetik fel a harcot a gyűrődésekkel szemben.

Share This