Zene a füleimnek | Termékválogatás – TWS fülhallgatók

2022. július 12.
kapszulás kávéfőzők

A vezeték nélküli fülhallgatók – bátran mondhatjuk – áttörést jelentettek a zenehallgatásban. A zsinór ugyanis egy picit mindig problémás, főleg télen, amikor a nagykabát alatt kell átvezetni, és a dugasz valamiért mindig kicsúszik a telefonból. Ezzel szemben a Bluetooth-kapcsolattal rendelkező modellek tökéletes kényelmet kínálnak, ami ma már bőven túlmutat a vezeték nélkülözésén. Egy érintésre történő vezérlés, csepp- és porállóág, különböző méretű fülbetétek – ezek mind a kényelemről szólnak, ahogy az állítható zajszűrés lehetősége is. Ezzel párhuzamosan pedig a zenei élmény is fokozódik, ami valamikor csak egy prémium kategóriás fejhallgatón volt elérhető, azt ma már egy középkategóriás fülhallgató is tudja. A termékkategória folyamatosan fejlődik, ahogy a kereslet is, jól mutatja ezt az egyre bővülő választék.

Hama „Spirit Chop” Menta 184083

A Hama vezeték nélküli fülhallgatója érintésvezérléssel működik, ami intuitív kezelést tesz lehetővé. A készülék továbbá támogatja a Siri és a Google Assistant hangalapú asszisztenseket is. A modell IPX4 védelmet kapott, vagyis ellenáll a kisebb mennyiségű víznek és a szennyeződéseknek, pornak is. A mindössze 4 gramm súlyú fülhallgató szilikon párnái S, M és L méretben is elérhetők, azaz tökéletesen illeszkednek a fülbe. A modell Bluetooth 5.0 kapcsolatot használ, átviteli távolsága pedig 10 méter. A füles készenléti ideje max. 150 óra, zenehallgatásra beszélgetésre 4 órán keresztül van lehetőség, de  mobil dokkolóállomással ez akár 16 óra is lehet. A Sprit Chop a mentazöld mellett fekete, fehér és kék színváltozatban is elérhető.

HappyPlugs HOPE (212340)

A svéd márka modelljét egésznapos használatra tervezték, ezt jelzi az is, hogy nem hallójáratos kialakítással rendelkezik, hanem egyszerűen csak a fülbe kell helyezni. A fülhallgató több érdekessége, hogy a bal és jobb oldali egységre is két-két mikrofon került. Az elektronika pedig ennek jeleit az aktív zajszűréshez is használja. Különlegessége a modellnek, hogy a készülékház antimikrobális kezelést kapott. A Hope Biomaster névre keresztelt megoldás a baktériumok szaporodását 99,99%-ban megakadályozza, azért a hosszan tartó viselés során sem kell attól tartani, hogy az eszköz a kórokozók elszaporodását okozná. A fülhallgató a Bluetooth 5.2 szabványt használja, készenléti ideje pedig 80 óra. A Hope típus a fehér mellett fekete, arany, valamint türkiz színváltozatban is létezik.

Jabra Elite 7 Pro

A MultiSensor Voice technológia révén a fülhallgató négy mikrofon segítségével folyamatosan elemzi a szélzaj mértékét, és ha az túl nagy, akkor a mikrofonok helyett csontrezgéses technológiát használ a beszéd továbbításához. Az állítható HearThrough funkció lehetővé teszi, hogy a fülhallgató levétele nélkül hallani lehessen a külvilágot. A Jabra+ alkalmazásban elérhető MySound funkciónak hála a teljes hangzáskép az egyénhez igazítható, az ekvalizerrel pedig főleg a mély hangok emelhetők ki. A modell Bluetooth 5.2 szabványt használ és akár nyolc más termékkel is lehet párosítani, amelyek közül egyszerre kettő lehet aktív. A készülék IP57-es szabvány kritériumai szerint víz- és porálló. A modell Qi-képes vezeték nélküli töltőpadokkal is kompatibilis.

JBL TUNE 230

A fülhallgatók 6 mm-es meghajtóval rendelkeznek, amelyek az erőteljes JBL Pure Bass hangzást biztosítanak. Az aktív zajszűrés segítségével teljesen kizárható a külvilág, ugyanakkor az utcai használathoz érdemes az Ambient Aware funkciót használni, így a környezeti zajok beszűrődnek és biztonságosabb a zenehallgatás. A TalkThru funkció segítségével pedig anélkül is megállhatunk egy gyors beszélgetésre, hogy ki kéne venni a fülhallgatót.

Philips SHB2505

Egyetlen érintéssel elindítható a zene lejátszása, valamint meg is állítható az. Az eszköz Sirit és Google segédfunkciót kapott, amivel beállítható a lejátszási lista, kezdeményezhető hívás, de akár az aktuális időjárás-jelentés is meghallgatható. A megfelelő hangzásról a 6 mm-es neodímium akusztikus meghajtók gondoskodnak, a puha, gumírozott szárnyas rögzítőelemek pedig kényelmes használatot biztosítanak. A funkciói között a mono módban való használat is elérhető.

Realme Buds Air 3

A Realme fülhallgatója aktív zajszűrés funkciót kapott, amit mesterséges intelligencia is támogat, vagyis úgy élvezhető vele a zene, hogy semmi nem szűrődik be a külvilágból. Az érintésvezérlésnek köszönhetően elegendő egy könnyed mozdulat a zene indítására, megállítására vagy akár a számok közti váltásra. Az IPX5 vízálló tanúsítvány mellett maximális biztonságban használható, nemcsak esős időben, de akár a zuhany alatt is.

Samsung Galaxy Buds2

Egyetlen érintéssel vezérelhető a Samsung fülhallgatója, amely a kétutas dinamikus hangszóróval a mély basszust és a kristálytiszta magas hangokat is tökéletesen emeli ki. Az aktív zajszűrésnek köszönhetően a háttérzajoknak akár a 98 százaléka kizárható, ami tovább fokozza a zenehallgatás élményét. A háromféle szilikonméret minden fültípushoz passzol, a használatuk pedig kényelmes. Ami a hangszínszabályozásokat illeti, hat különböző mód közül lehet választani.

Sencor SEP 520BT

A fülhallgatók ergonomikus kialakításának és a csomagba helyezett extra fülillesztékeknek köszönhetően szinte minden fülbe egyszerűen beilleszkedik. A fülhallgatók egyenként 3 órás működést garantálnak egyetlen töltés mellett, de a dokkoló állomásnak köszönhetően bármikor növelhető. A készülék powerbank funkcióval is rendelkezik, a töltés állapotot pedig LED jelzi. A vezérlés a fülhallgatóba épített gombokkal végezhető el. A modell 5.0 Bluetooth verziót használ, így párosítható más eszközökkel, a jeltartomány pedig 10 méter. A SEP 520BT típust IP 44 szabvány szerinti víz- és porvédelemmel látták el.

Sony LinkBuds WFL900

Egyetlen érintéssel irányítható a Sony fülhallgatója, ráadásul a jobb és bal oldal egymástól függetlenül is vezérelhető. A modell Fast Pair funkcióval rendelkezik, azaz engedélyezi a gyors Bluetooth-párosítást az androidos készülékekkel. Ezzel megtalálható az elveszett fülhallgató, vagy megnézhető okostelefonon az utolsó ismert helyszíne. A gyorstöltés lehetőségével rendelkező modell beépített V1 processzor minimális torzítással reprodukálja a zene minden részletét a tökéletes zenei élmény érdekében.

Xiaomi Redmi Buds 3 Pro

Vezeték nélkül is tölthető a Xiaomi fülhallgatója, emellett pedig gyorstöltésre is van lehetőség, ezzel 10 perc alatt akár 3 óra üzemidőt érhetünk el. Több féle zajcsökkentő funkcióval is rendelkezik a készülék, így teljesen személyre szabható a zenehallgatás mikéntje, tartózkodjunk bár az utcán vagy a nappalinkban. Egyszerre két eszközre is tud csatlakozni az érintéssel vezérelhető fülhallgató, így bármikor válthatunk a telefon és a számítógép között. Az IPX4 vízállóságnak köszönhetően pedig a sportolók sem csalódhatnak benne.

További termékválogatások:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This