Szeptember 29-ére, a kávé világnapjára időzítette a Sage legújabb kávéfőzőjének bemutatását. Az időpont pedig nemcsak frappánsan illeszkedik egy a termékkörbe tartozó új készülék bevezetéséhez, hanem piaci szempontból is indokolt. A márka ugyanis prémiumkategóriás kávéfőzőinek 80 százalékát október vége és karácsony között adja el. A SES 876 Barista Express Impress pedig jó eséllyel pályázik arra, hogy az otthoni baristaélményre vágyóknak örömet szerezve, ajándékként kerüljön a fa alá.
Hol máshol…
A termékbemutatás helyszínét a Kávétársaság kávézó és szaküzlet szolgáltatta Budapesten. Az autentikus környezet és a szakértő baristák közreműködése tulajdonképpen magától értetődő lehet egy kávéfőző sajtópremierje kapcsán. A Kávétársaság azonban attól is különleges, hogy nemcsak kávézni lehet, sőt nemcsak a kávébabok speciális kínálatából nyílik lehetőség a válogatásra, de kávéfőzőket és kiegészítőket is lehet vásárolni, és ezeket ki is lehet próbálni a vásárlás előtt.
A helyszínválasztásnak így további apropója is volt. A Sage december végéig tartó akciója keretében ugyanis minden kávéfőzőhöz egy „Home Barista” tanfolyam is jár, amelynek keretén belül a Kávétársaság baristáinak segítségével lehet betekintést kapni a kávé világába, megismerni a készülékek kínálta előnyöket, és hogy azokat miként lehet a gyakorlatban kiaknázni. Lássuk be, nem igazán van olyan promóció, ami úgy válik vonzóvá, hogy a használati utasítás olvasását élményprogrammá alakítja. Különösen telitalálat ez egy olyan készüléknél, aminek az egyik legfontosabb ismérve éppen az egyedi igényeknek megfelelő beállítási lehetőségek széles repertoárja. A SES 876 Barista Express Impress ugyanis ilyen.
Az egyszerűség nagyszerűsége – Tamperálástámogatás
Az új készülék egy professzionális egykaros eszpresszó kávéfőző, amely rendkívül precíz kávékészítést tesz lehetővé. A kávéfőző teljes mértékben rozsdamentes acélból készül, 250 grammos kávébabtartállyal, valamint 2 literes víztartállyal rendelkezik. A megfelelő végeredmény érdekében a SES 876 kilencbaros nyomás mellett, 93 fokos vízhőmérsékleten főzi le a kávét, ennek köszönhetően az elkészített eszpresszó cremája karamellaszínű és habos lesz. A Sage újdonsága pontosan kijelzi a kávéőrlemény mennyiségét is. Ha a szükséges adaghoz kicsit többre vagy kevesebbre van szükség, az intelligens adagolórendszer automatikusan korrigálja azt. Egyúttal pedig megjegyzi az utolsó adagot és a tömítés eredményét, és úgy állítja be, hogy legközelebb a tökéletes adagot érje el.
Simon László, a Sage termékmenedzsere
„A készüléket úgy tervezték meg, hogy mindig optimális mennyiségű kávéőrleményt készítsen elő, emellett professzionális hőmérséklet-szabályozással, továbbá optimális víznyomással működtethető. A cortado, latte vagy kapucsínó elkészítéséhez pedig a SES 876 gőzkarja szolgál, amellyel 130 fokos hőmérsékleten selymes és könnyed mikrohabot készíthetünk.”
A készülék különlegessége a tamperálástámogatás funkció. Kezdő baristáknak, de gyakorlott kávérajongóknak is visszatérő rémálma az ideális tömörítéshez szükséges erő megtalálása. Még ha elméletben tudják is, az optimális nyomáskifejtés nem éppen a legegyszerűbb feladat jelentős tapasztalat hiányában. A Sage funkciója ezt oldja meg, és 10 kilogramm nyomáserősségű tamperálást biztosít, ezáltal az ideális mértékben tömöríthető össze a kávéőrlemény. Az pedig már csak hab a tortán, vagy stílusosan, tejhab a kávén, hogy a megoldás sokkal kevésbé koszol, mint a hagyományos eljárás, így a gép tisztán tartása is egyszerűbb. A karbantartáshoz kapcsolódó praktikus és ötletes megoldás az is az új gépen, hogy jelzi, amikor a csepegtetőtálcát üríteni kell. A tálcában ilyenkor megjelenik egy erre szolgáló értesítés.
A készülék inoxszínben érhető el, de a későbbiekben sötétinox (majdnem fekete) színben is elérhető lesz majd. A Sage a készülékre 3 éves garanciát biztosít.