TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Így juthatunk megbízható időjárás előrejelzéshez

2023. március 10.| Termékbemutatás

Napjainkra bolygónk időjárása meglehetősen kiszámíthatatlanná vált. Az évszakok közötti átmenetek teljesen elmosódtak, emiatt sokszor napok alatt radikális változás állhat be az időjárásban. Jobb esetben ez csak az öltözködési szokásainkra van kihatással, de a gazdálkodóknak komoly károkat okozhatnak az időjárási anomáliák. Egy korszerű meteorológiai állomással azonban elkerülhetők a váratlan meglepetések.

Sencor SWS 12500

A Sencor professzionális SWS 12500 típusú meteorológiai állomás egy külső egységből, egy hozzá tartozó 7 az egyben vezeték nélküli külső érzékelőből, továbbá egy 21,4 cm képátlós kijelzős beltéri egységből. A külső eszközt, valamint a vezeték nélküli érzékelőt értelemszerűen a szabad ég alatt kell telepíteni. A két egység akár egymástól 150 méterre is képes kommunikálni egymással. A külső eszköz, valamint a hozzá tartozó érzékelő együttesen képes figyelni a szél sebességét és irányát, továbbá mérni a lehullott csapadékot, a kinti hőmérsékletet, valamint a páratartalmat.

Valós idejű adatok

Az összegyűjtött, illetve a valós idejű adatokat a felhasználók a házban, például egy bútor tetejére állított színes kijelzőn tekinthetik meg. A pontos idő, valamint a naptár megjelenítése mellett a meteorológiai állomás képes 24 órára előre időjárás előrejelzést megjeleníteni. A felhasználók számára napos, enyhén felhős, felhős, esős, viharos szél, illetve havazás ikonok jelenhetnek meg függően attól, hogy milyen időjárás várható egy napon belül.

Érdekesség, hogy a készülék a napfényintenzitást is tudja mérni, ennek köszönhetően pedig képes kiszámolni az optimális barnulási időt. Ezzel elkerülhetők az esetleges kellemetlen, napfürdőzésből fakadó bőrégések. Az Alert funkciónak köszönhetően a felhasználók mindemellett figyelmeztetéseket állíthatnak be a külső-belső hőmérséklet, a páratartalom, a szélerősség, valamint csapadékra vonatkozóan. Ezek a figyelmeztetések vonatkozhatnak alacsony és magas értékekre is. Egy gazdálkodó számára ez a funkció kiemelten fontos lehet, hiszen a fagykár elkerülése legalább annyira lényeges, mint a takarmánynövények kiszáradásának elkerülése.

Menthető adatok

Fontos jellemzője a meteorológiai állomásnak, hogy a minimális és maximális értékek bármikor menthetők, így később visszanézhetők. A készülék ugyanakkor automatikusan menti az előző 24 óra eredményeit, amit a felhasználók akár óránkénti bontásban is megtekinthetnek.

A vezeték nélküli internetes kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók egy applikációt is igénybe vehetnek a készülék használatához. A Weather Underground alkalmazással a világ legpontosabb helyi időjárás előrejelzései, interaktív radarok, műholdas térképek és rossz idővel kapcsolatos figyelmeztetések is elérhetők. Az egyedi közösség lelkes tagjai élőben jelentik meg az adatokat a saját udvarukon lévő időjárás­állomásokról. A közösségi adatok alapján pedig pontos előrejelzések készülhetnek.

A Sencor úgy döntött, hogy megajándékozza vásárlóit egy extra évvel. A vállalat hisz abban, hogy a készülékei hosszú időn keresztül megbízhatóan szolgálják a felhasználókat, ezért a jogszabályban meghatározott kötelező és az önkéntesen biztosított jótállási időn felül további egyéves időszakra kiterjesztett garanciát biztosít a vásárlók részére.

Fontos azonban figyelembe venni, hogy ezzel a lehetőséggel kizárólag magánszemélyek élhetnek. Az ingyenes kiterjesztett garancia igénybevételéhez a vásárlóknak 30 napon belül regisztrálni kell a terméket a www.sencor.hu -n a vásárlást igazoló blokk segítségével. Ezt követően a felhasználók elektronikus úton megkapják a 2+1 év kiterjesztett garancia igénybevételéhez szükséges tanúsítványt.

    KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Share This