Ha forró a levegő, olajra lép az olaj

2023. március 14.
forrólevegős sütő

A forró levegővel történő sütés lényege, hogy a készülék az étel körül nagy sebességgel keringteti a forró levegőt, ennek köszönhetően nincs vagy nagyon kevés zsiradékra van csak szükség. Ugyanakkor az így készített ételek lédúsabbak is maradnak. Ez a két szempont pedig elég is volt ahhoz, hogy az airfryer népszerűvé váljon a vásárlók körében. Az első cég, amely asztali forró levegős sütőt dobott piacra, a Philips volt, sőt az Airfryer elnevezés is ettől a márkától származik, ugyanis ez volt annak a típusnak a neve, amely 2010-ben a berlini IFA kiállításon mutatkozott be. Azóta a termékkör általános elnevezésévé vált az airfryer. A kereslet egyre nagyobb a termékek iránt, így mostanra a kínálat is hatalmasra duzzadt ebben a szegmensben, a készülékek pedig egyre több funkciót is kínálnak a felhasználóknak.

Bestron AAF7003DCO

A modell érintésvezérléses kezelőpanelt kapott, ennek segítségével szabályozható a hőmérséklet, aminek maximuma 200 °C, illetve ezzel állítható be az időzítés is, amihez 60 perces intervallum áll a felhasználó rendelkezésére. Az aktuális beállításokról pedig LED-kijelző tájékoztat. A 4 liter kapacitású, 1300 watt teljesítményű sütőben az egyenletes hőelosztást PrepAir® technológia biztosítja. A biztonság érdekében a hőálló házzal rendelkező gépet ellátták túlmelegedés elleni védelemmel, és csúszásgátló lábakat is kapott. Valamint a készülék a tapadásmentes bevonatú, mosogatógépben is mosható kosár kihúzásakor automatikusan ki is kapcsol.

Caso AF200

A jobb és hatékonyabb hőelosztás érdekében intelligens légáramlási rendszerrel felszerelt típus érintésvezérléses LCD-kijelzőt kapott. Az 1400 watt teljesítményű modell 6 automatikus programot kínál a felhasználó számára, a hőmérséklet szabályozására 60–200 °C között, míg az időzítésre 60 perces intervallumban van lehetőség. A kompakt kivitelű, rozsdamentes acél belső térrel rendelkező készülékbe egy 2,5 literes nettó kapacitású sütőkosár került. Az automatikus kikapcsolás funkcióval is ellátott AF 200 hőszigetelt fogantyúval és biztonsági zárral is rendelkezik.

Cosori Premium Smart CS158-AF-RXB

Az 5,5 liter kapacitású modell teljesítménye 1700 watt, a hőmérséklet pedig 75–205 °C között szabályozható. A digitális kijelzővel ellátott készülék 11 programot kínál, amelyek nemcsak az érintésvezérléses kezelőpanelen választhatók ki, hanem okostelefonnal a VeSync alkalmazáson belül is. Sőt a sütő a Google Assistant segítségével akár hanggal is vezérelhető. Minden funkció és előre programozható beállítás könnyen vezérelhető az alkalmazáson keresztül, amely értesítést is küld a telefonra, amikor a különböző programok befejeződtek, illetve ha meg kell fordítani az ételt. Az applikációban több mint 100 eredeti, előre programozott recept érhető el, de a kínálat folyamatosan bővül. A receptek könnyen testre szabhatók, és el is menthetők az alkalmazáson belül.

smart

Eta Vital Fry 4172

Az 5,2 literes, tapadásmentes sütőkosárral rendelkező modellben 7 előre beállított program áll a felhasználó rendelkezésére, a hőmérséklet pedig 80–200 °C tartományban szabályozható. Az időzítés 60 percre állítható ennél a típusnál, amely az idő letelte után figyelmeztet is a sütés végére. Az egyszerű kezelhetőséget érintésvezérlés biztosítja, valamint a készüléket LED-kijelzővel is felszerelték. A biztonságos használat érdekében a modell csúszásmentes lábakat és hőszigetelt fogantyút kapott, a biztonsági zár pedig nem engedi bekapcsolni a sütőt, ha nincs minden a helyén.

G3 Ferrari G10144

A készülékben a hőmérséklet 80–200 °C tartományban szabályozható, de akár 8 előre beállított program közül is választhat a felhasználó. A sütésidőzítésre pedig 60 perces intervallumban van lehetőség ennél a modellnél. A sütő érintésvezérléses kezelőpaneljét a beállítások egyszerű nyomon követésének érdekében digitális kijelző egészíti ki. A tapadásmentes kosárral rendelkező G10144 csúszásmentes lábakon áll, teljesítménye 1700 watt, kapacitása 5 liter.

Hauser AF460

A 3 perces gyors felfűtést ígérő készülék teljesítménye 1500 watt, kapacitása pedig 4,6 liter. Az AF 460 típusba tapadásmentes felülettel ellátott sütőkosár került. A modell kijelzővel nem rendelkezik, a működés visszajelzésére LED-fény szolgál. A vezérlés két tekerőgomb segítségével történik ennél a forró levegős sütőnél. Az egyikkel a hőmérséklet szabályozható 90–200 °C között, míg a másik gomb a maximum 30 perces időzítő funkció beállítására hivatott. A beállított idő eltelte után a készülék hangjelzést ad ki, és a működése automatikusan leáll, a működést jelző fény pedig kialszik.

Nedis KAAF250EBK

A Nedis modellje érintőgombokkal ellátott digitális vezérlőpanelt és LED-kijelzőt kapott. Ezeknek köszönhetően egyszerűen beállítható a hőmérséklet, amely 80 és 200 °C között szabályozható, illetve a sütési idő, amely pedig 60 perces intervallumban változtatható. Az 1800 W teljesítményű, 6,5 liter kapacitású műanyagból készült modell 12 automatikus sütési programmal is rendelkezik. A biztonságos használat érdekében a készüléket túlmelegedés elleni védelemmel és csúszásmentes lábakkal is ellátták. A sütőedény és a tapadásgátló bevonattal ellátott sütőkosár pedig akár mosogatógépben tisztítható.

Philco PHAO 1000  

A modellben a klasszikus forró levegős sütés mellett grillező funkció is elérhető, valamint lehetősége van a gyümölcsök, zöldségek vagy gyógynövények szárítására is. A ciklon fűtési rendszerrel ellátott készülék 10 literes kapacitást és 1500 W teljesítményt kínál, a hőmérséklet 40–200 °C tartományban állítható, az időzítéshez pedig 60 perces intervallum áll rendelkezésre. A LED-kijelzővel ellátott, érintésvezérléses PHAO 1000 esetében 9 sütési programból lehet választani, valamint a modellt intelligens főzésmegszakítás funkcióval is felvértezték. A rozsdamentes acélkivitelben készülő, átlátszó ajtóval rendelkező sütő belső világítást is kapott, a sütőkorásba pedig élelmiszer-elválasztó is került. Tartozékai közé forgatható grill, nyárskészlet, sütődob és 3 tapadásmentes felületű serpenyő is helyet kapott.

grill funkció

Philips HD9252/90

Az egyszerű hőmérséklet- és időzítésbeállítás érdekében a modell érintésvezérléses kezelőpanelt kapott, valamint LED-kijelzővel is rendelkezik. A készülék 7 előre beállított programot is kínál a felhasználónak, továbbá melegen tartás funkcióval is ellátták, amivel akár 30 percig is ideális hőmérsékleten marad az étel. A megfelelő légáramlásról szabadalmaztatott Rapid Air technológia gondoskodik az 1400 watt teljesítményű, 4,1 liter kapacitású Philips forró levegős sütőben. A könnyű tisztíthatóság céljából minden levehető alkatrész mosogatógépben tisztítható, a készülék kosara QuickClean pedig tapadásmentes bevonatot is kapott.

Proficook FR1115

A rozsdamentes acélborítású modell 3,5 literes kapacitást kínál, a készülék teljesítménye 1500 watt. A sütőben a hőmérséklet 80–200 °C között szabályozható, az időzítés felső korlátja 60 perc. A beállítások elvégzéséhez 2 tekerőgomb áll a felhasználó rendelkezésére. A működésről, valamint a hőmérsékletről visszajelző lámpák tájékoztatnak, a beállított sütési idő elteltére pedig hangjelzés figyelmeztet. A biztonságos használhatóság érdekében a kivehető kosár hideg tapintású fogantyút kapott és biztonsági kapcsolóval is felszerelték, valamint a sütő túlmelegedés elleni védelemmel is rendelkezik.

Sencor SFR 5510BK

A modell teljesítménye 1500 W, kapacitása pedig meglehetősen nagy, 12 liter. A készülék érintőképernyős LED-kijelzőn keresztül 5 automatikus program állítható be, a hőmérsékletet 60–200 °C tartományban szabályozható, valamint időzítésre is van lehetőség. A sütőnek mindössze 3 percre van szüksége a felfűtéshez, valamint a gyorsindítás érdekében négy további funkciót is kínál, az előmelegítés és újramelegítés mellett a hőmérséklet fenntartása és a szárítás automatikus kikapcsolás opció is elérhető. A sütő nanokerámia szűrőt és speciális levegőkeringető rendszert is kapott, amely csökkenti a kellemetlen szagok kialakulását. A készülék kivehető sütőkosárral rendelkezik, amelyet tapadásmentes felülettel és hideg érintésű fogantyúval láttak el, a véletlen kosárkiemelés ellen pedig biztonsági zár védi a kezet.

szárítás funkció

Severin FR 2445

A Severin forró levegős sütőjében a hőmérséklet beállítására 80 és 200 °C között van lehetőség, az időzítéshez pedig 60 perces időintervallum áll a felhasználó rendelkezésére, a kiválasztott beállítás akár el is menthető a készülék memóriájában. A modell ezenkívül 8 automatikus programot is kínál. Az 5 liter kapacitású, 2000 watt teljesítményű sütőt intuitív érintésvezérléssel látták el és nagy méretű LED-kijelzővel is felszerelték. A készülék ellenálló, kerámiaréteggel borított fogantyút kapott, túlmelegedés ellen védelemmel is felvértezték, a kosár eltávolításakor pedig az eszköz automatikusan kikapcsol.

Tefal Easy Fry & Steam FW201

Az FW201 érdekessége, hogy a forró levegővel történő sütés mellett a modell lehetőséget kínál a grillezésre, sőt a gőzzel történő sütésre is. Utóbbi üzemmódhoz egy 1,1 literes víztartály is került a gépbe, amely 85 perces gőzpárolást tesz lehetővé. Az aktuális üzemmód az LCD-kijelzőt is tartalmazó érintésvezérléses kezelőpanel segítségével válaszható ki. Ezen állítható be az időzítés is, amely esetében 60 perces intervallum áll a felhasználó rendelkezésre, valamint a hőmérséklet, amely  80–200 °C között változatható. A sütő 7 automatikus programot is tartalmaz, teljesítménye 1600 W–1900 W üzemmódtól függően, kapacitása pedig 1,6 liter.

gőz funkció

Tesla AirCook Q30

Az FW201 érdekessége, hogy a forró levegővel történő sütés mellett a modell lehetőséget kínál a grillezésre, sőt a gőzzel történő sütésre is. Utóbbi üzemmódhoz egy 1,1 literes víztartály is került a gépbe, amely 85 perces gőzpárolást tesz lehetővé. Az aktuális üzemmód az LCD-kijelzőt is tartalmazó érintésvezérléses kezelőpanel segítségével válaszható ki. Ezen állítható be az időzítés is, amely esetében 60 perces intervallum áll a felhasználó rendelkezésre, valamint a hőmérséklet, amely  80–200 °C között változatható. A sütő 7 automatikus programot is tartalmaz, teljesítménye 1600 W–1900 W üzemmódtól függően, kapacitása pedig 1,6 liter.

Ufesa Thunder

Az egyenletes hőkezelésről hatékony 360°-os légáramlási technológia gondoskodik ebben az 1700 watt teljesítményű modellben, amely 11 különböző sütési programot kínál felhasználója számára. Az érintésvezérléses, digitális kijelzővel felszerelt készülékben a hőmérséklet 80–200 °C között állítható, az időzítésre pedig 60 perces tartományban van mód. A BPA- és PFOA-mentes műanyagból készülő, csúszásmentes lábakkal ellátott típus különlegessége a dupla kosaras kialakítás. A két 4,5 literes kosár egymástól függetlenül programozható, így egyszerre akár két különféle étel is készíthető sütőben. Sőt akár az is beállítható, hogy a két program ugyanakkor fejeződjön be.

dupla kosár

Xiaomi Mi Smart BHR4849EU  

A 360°-os légkeringetést a készülék kétsebességes ventilátorkonfigurációval kombinálja, és akár 24 órás folyamatos üzemidőre is képes. Ennek, illetve 40–200 °C tartományban állítható hőmérsékletnek köszönhetően, a modell erjesztésre vagy joghurtkészítésre is használható. A sütő személyre szabott képernyő megjelenítést is kínáló OLED-érintőpanellel vezérelhető, de akár hangvezérléssel is irányítható. Időzítésre 24 órás intervallumban van lehetőség, valamint a gép arra is emlékeztet, ha eljött az ételek átfordításának ideje. A sütő okosfunkciója révén több mint 100 okosreceptet kínál a felhasználó számára. A modell teljesítménye 1500 watt, kapacitása 3,5 liter.

smart

További termékválogatások:

Share This