Menetrögzítő kamera: a veszélyes eszköz!

2023. március 23.
kapszulás kávéfőzők

Laikusként azt gondolhatnánk, hogy a menetrögzítő kamera egy zseniális találmány, ami sok szempontból forradalmasíthatja az autózást vagy autóhasználatot. Egyrészt megkönnyíti a vezetést, hiszen figyelmeztet például a sávelhagyásra, vagy bármilyen hirtelen veszélyre. Másrészt nagyban megkönnyíti a parkolást. Harmadrészt pedig védi az autót, de legalábbis mostantól nincs olyan, hogy nekikoccannak a kocsinak, a tettes pedig csak úgy lelép, mivel a kamera felveszi a rendszámot. Ezzel szemben Európa számos országában nem kerülhet a szélvédőre, mert zavar a kilátásban, sőt büntetik is a használatát. Régóta szorgalmaznak egy egységes szabályozást, de ez idáig nem történt meg. Kár, hiszen egy valóban hasznos eszközről beszélünk, amely valójában nemhogy zavarja a kilátást, de sok szempontból segítséget nyújt a sofőrnek.

Denver Electronics CCT-2010

A Denver kamerája beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkezik, valamint egy G-szenzort is kapott, vagyis baleset esetén automatikusan rögzít. A modell emellett Loop felvételi módban is használható. Az adatokat microSD-kártyán tárolja, amellyel maximálisan 32 GB méretig kompatibilis. Csatlakozói között az USB található meg a könnyebb adatátvitel érdekében. A 250 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező készülék állóképeket is képes rögzíteni 12 MP felbontásban.

Garmin DASH CAM 67W

A Garmin beépített wifikapcsolattal rendelkező kamerája kis mérete ellenére készít remek felvételeket, így nem zavarva a vezetőt vagy az utasokat a kilátásban. A felvett HD-minőségű videókat microSD-kártyára tudja rögzíteni a készülék, a kompatibilitást illetően pedig 512 GB-ig kezeli a kártyákat a kamera. Funkciói között olyanok szerepelnek, mint a sávelhagyásra és ráfutásos ütközésre való figyelmeztetés vagy a Dash Cam Auto sync, amellyel egyszerre akár négy kamerát is lehet kezelni a gyártó alkalmazásán keresztül.

LAMAX S 9 DUAL

A LAMAX autós kamerája egyúttal egy okos-visszapillantó is, amely 12 nyelven (magyarul is) fogadja az utasításokat. A Dual rendszernek köszönhetően megkönnyíti a parkolást, emellett figyelmeztet a sávelhagyásra, ellenőrzi a vezetési irányt, a hátsó kamera pedig kiváló felvételeket kínál a sötétben is. Funkciói között szerepel a vízjel is, vagyis a felvételen megjeleníthető az idő, a sebesség vagy GPS-koordináták. A wifikompatibilis modell max 64 GB kapacitású microSD-kártyán tárolja az adatokat, de funkciói között szerepel a fájlvédelem is. A hangvezérlés mellett az irányítást érintőképernyő könnyíti meg. A felvételeket MOV tömörített formátumban rögzíti a rendszer.

MIO MiVue C420 Dual

A MIO Dual kamerás rendszere a hátsó kamerának köszönhetően megkönnyíti a parkolást, illetőleg rögzíti a jármű mögötti részleteket. A 3 tengelyes G-szenzor a mozgás hirtelen változására figyel, és vészhelyzetben automatikusan rögzíteni kezdi az eseményeket. Az adatok szintén automatikusan fájlvédelem alá kerülnek, és véletlenül sem törlődhetnek ki. Az adatok microSD-kártyán tárolhatók, amelynek maximuma 128 GB lehet, a felvételek pedig tömörített MOV-formátumban készülnek. Az USB-csatlakozós eszköz beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik.

Navitel MR155NV

A Navitel navigációs visszapillantó tükre éjjellátó, vagyis városon kívül, teljes sötétségben is kiváló felvételeket rögzít. A beépített mikrofonnal és hangszóróval felszerelt modell G-szenzorral rendelkezik, azaz érzékeli a hirtelen változásokat, és automatikusan rögzíteni kezd, az adatok pedig fájlvédelem alá kerülnek. Az okos-visszapillantó parkoláskönnyítő funkcióval is rendelkezik. A felvételek tömörített MOV-formátumban készülnek és maximálisan 64 GB-os microSD-kártyán tárolhatók. Az USB-csatlakozós eszköz önmagától kezd működni, amint a kocsi mozgását érzékeli.

Nedis DCAM11

A Nedis kamerája azonnal elindul, ha az autó motorja működésbe lép. A felvételek egy 32 GB-os microSD-kártyán kerülnek rögzítésre, amennyiben az megtelik, úgy az első felvételek automatikusan elkezdenek felülíródni. A videókat AVI-formátumban rögzíti a kamera, amelyek a mini HDMI-csatlakozónak köszönhetően rögtön a televízión is megnézhetők. Emellett az USB-csatlakozó is elérhető a készüléken, amely beépített tartalék lítiumion akkumulátorral rendelkezik, ez baleset esetén plusz 15-20 percig képes tápellátást biztosítani.

Niceboy PILOT Q2

A Niceboy autós kamerája wifikapcsolattal rendelkezik, így könnyedén csatlakoztatható okostelefonhoz is. A G-szenzor érzékeli a hirtelen változásokat, és automatikusan rögzíteni kezd, az adatokat pedig biztonságosan eltárolja. A parkolási módnak köszönhetően a kamera szintén magától bekapcsol, ha valaki nekikoccan az álló autónak. Az adatok 32 GB-os microSD-kártyán kerülnek rögzítésre, ha betelik, akkor az elsők felülíródnak. A videókat AVI-formátumban rögzíti a modell, amely USB-csatlakozót is kapott.

Pioneer VREC-DH200

A Pioneer egycsatornás kamerája nemcsak érintéssel, de gesztusvezérléssel is működik, vagyis úgy is rögzíthet a vezető eseményeket, hogy levenné az útról a szemét. A G-szenzornak köszönhetően a hirtelen eseményeket, esetleges baleseteket, automatikusan rögzíti az eszköz, amelyeket aztán biztonsági fájlként ment el. A parkolási üzemmód garantálja, hogy az autó álló állapotban is felvegye az esetleges koccanásokat. A wifikapcsolatnak köszönhetően a kamera felvételei azonnal az okostelefonra irányíthatók. A felvételek 16 GB-os microSD-kártyán kerülnek rögzítésre, ha betelt a memória, az új felvételek felülírják a régieket.

Sencor SCR 4400

A Sencor modellje 170° szögben figyeli a jármű előtt történő eseményeket, amelyről 3 különböző minőségben készíthetők felvételek. A legmagasabb felbontás 4K, amihez másodpercenként 30 képkocka képfrissítés társul. A videók tárolásamicroSD kártyára történik, melynek használatát maximum 128 GB méretig támogatja a készülék. Amennyiben megtelik a tárhely, a felvételek időrendben automatikusan felülíródnak, kezdve a legrégebbivel. A G-szenzornak köszönhetően pedig baleset esetén a kamera önmagától kezdi el rögzíteni a videókat, majd zárolja azokat, vagyis véletlenül sem törlődhetnek ki. Az USB-csatlakozóval rendelkező modell 3” LCD kijelzővel és többnyelvű menürendszerrel rendelkezik.

Somogyi Elektronic Vpt Smart

A Somogyi menetrögzítő okostükre két kamerával van ellátva, vagyis túl azon, hogy elöl és hátul is figyel, a parkolást is lehetővé teszi a hagyományos visszapillantók nélkül. A beépített mikrofonnak és hangszóróknak, valamint a wifikapcsolatnak köszönhetően pedig akár a telefonálást is megkönnyíti vezetés közben. A GPS-vevő a navigációt könnyíti meg, a G-szenzor pedig az esetleges baleseteket, illetőleg a parkolás közben lévő koccanásokat rögzíti automatikusan. Az USB-porttal rendelkező eszköz maximálisan 64 GB tárhellyel rendelkező microSD-kártyára menti az adatokat.

TrueCam M5 WiFi

A GPS-vevővel is rendelkező kamera a világ 36 országából képes információkat szerezni a közlekedést illetően, hogy a felhasználó elkerülhessen minden közlekedési szabálysértést. A wifikompatibilis eszköz éjszaka is kiváló felvételeket készít, a WDR funkció pedig az éles fényátmeneteket kezeli profi módon, azaz a városi környezetben segít. A G-szenzor automatikusan rögzíti az esetleges baleseteket, a parkolási mód pedig szintén automatikusan rögzíti, ha nekikoccannak az álló autónak. Extraként pedig az eszköz a gépkocsi sebességét is képes megjeleníteni a kijelzőjén. Az adatok 64 GB-os microSD-kártyán tárolhatók.

Xiaomi 70MAI A500S Smart Dash Cam Pro Plus+

A Xiaomi duál kamerás rendszere nemcsak az utazást rögzíti, de a parkolást is megkönnyíti. A modell számos funkcióval rendelkezik. Ilyen a GPS-vevő, ami valós idejű információkat közöl a közúti balesetekről és ellenőrzésekről. A WDR-technológia éjszaka is jó minőségű felvételeket készít, míg a G-szenzor automatikusan rögzíti az esetleges baleseteket, emellett pedig egész napos parkolási felügyeletet is kínál. Esetleges koccanás esetén azonnal rögzít. Az információk microSD-kártyára kerülnek. Az ADAS vezetéstámogató rendszer minden lehetséges vezetési problémára, illetőleg veszélyre figyelmeztet. A wifikapcsolatnak köszönhetően az eszköz azonnal párosítható okostelefonokkal is.

További termékválogatások:

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This