Márkák a piacon: Blitzwolf

2023. április 28.

A tradicionális márkák mellett ma már szinte minden termékkörben számos olyan branddel is lehet találkozni, amelyről ma még viszonylag keveset tudni idehaza. Rovatunkban ezeket a márkákat igyekszünk bemutatni. Ezúttal a Blitzwolf hátterét ismerhetik meg. A márkát idehaza forgalmazó Generation-Tech Kft. ügyvezető igazgatójával, Fábián Bencével beszélgettünk.

Sztupár_Andrea
Mit érdemes tudni a márka hátteréről?

A Blitzwolf egy kínai márka, amelynek termékei a világ számos pontján elérhetők. A kínából érkező árukat alapvetően három csoportra lehet osztani. A „klassszikus“ kínai termék, az olcsó tömegesen előállított, alacsony minőség. 20 éve ezekre a termékekre gondoltunk, amikor kínai termékről beszéltünk. A másik csoportba a multinacionális márkák Kínában gyártott termékei tartoznak. Ezek magas minőséget képviselnek, de Kína részéről kevés a hozzáadott érték a termék előállításában, minden a megrendelő cég felelőssége. A harmadik kategória, amikor nem csak a gyártás, de a tervezés is Kínában történik. Ez ötvözi az előző két típus előnyeit, vagyis a magas minőséget és az alcsony árat. Ma már számos ilyen márkával lehet találkozni a piacon és ezek közé tartozik a Blitzwolf is.

Magyarországon mióta, illetve milyen formában van jelen a márka?

Ha megenged egy személyes történetet: Még 2015-ben vettem egy egyszerű BlitzWolf USB kábelt és egy fali gyorstöltőt. Már nem is emlékszem miért épp BlitzWolf márkájút, de amikor a kezembe vettem egyből feltűnt a termékek igényessége, tökéletes kidolgozása, a csomagolás szép és egyben egyszerű kinézete. Rögtön megfogalmazódott bennem, hogy teret adok ennek a márkának Magyarországon, hogy más is tapasztalja meg, hogy nem kell sokat fizetni, ha kiváló terméket szeretnénk vásárolni. 2018-ban jött létre a blitzolf.hu weboldal, ma pedig már 8 nyelven, külön-külön domain alatt elérhetőek a termékek, pár napos EU-n belüli szállítással.

Milyen csatornákon keresztül értékesítenek?

A termék árának alacsonyan tartásának érdekében az értékesítés online történik. Saját raktárral és ügyfélszolgálattal rendelkezünk. Minden termékről rendelkezünk információkkal, sőt sok terméket le is tesztelünk forglamazás előtt. Mi nem „cikkszámokat“ árulunk, ha felhív egy vásárló, biztos, hogy tudunk neki segíteni.

Milyen termékkörökben vannak jelen?

Kezdetben csak töltőkre és kábelekre terjedt ki a BlitzWolf termékpalettája. Ma már többszáz féle termék elérhető: fülhallgatók, projektorok, okos otthon eszközök, Bluetooth adó-vevők, világításhoz kapcsolodó eszközök, hogy csak a fontosabbakat említsem.

Forgalmaznak esetleg más márkákat is, vagy van almárkájuk is?

A Blitzolf 2020-ban létrehozott egy audio eszközökre, Bluetooth hangszórókra, fül- és fejhallgatókra fokuszáló almárkát, AirAUX néven. Természetesen ezeket a termékeket is forgalmazzuk. A Blitzwolf sikereire építve pedig újabb szegmensben is megjelentünk hasonló elgondolással. A bicskákat gyártó Ganzo márka EU-n belüli forgalmazásával is foglalkozunk. A koncepció ugyanaz, mint a BlitzWolf esetén: magas minőség, alacsony áron. A vásárló többszáz kiváló minőségű bicska, illetve élező közül válogathat a kínálatunkban. Valamint keressük azon más kínai márka termékeit is, amelyek illeszkednek az alapkoncepciónkhoz. Ezeket a termékeket nagy gondossággal válogatjuk, teszteljük, így minden vásárló biztos lehet abban, hogy BlitzWolf minőséget kap, ha nálunk bármit vásárol.

Share This