A városi közlekedés forradalmárai – Termékválogatás elektromos rollerekből

2023. június 14.

Az elmúlt évtized többek között a városi közlekedés forradalmáról is szólt. Az autók és a tömegközlekedés mellett egyre többen döntenek úgy, hogy környezettudatosan vesznek részt a mindennapi forgalomban. A biciklik mellett pedig erre jelenleg a legjobb alternatíva az elektromos roller. Az eszközök, mondhatni, bombaként robbantak be Európa nagyvárosaiba. Ugyanakkor a rollerek népszerűsége nemcsak a környezettudatos gondolkodásnak köszönhető, de annak is, hogy két keréken gyakran gyorsabban tudunk eljutni egyik helyről a másikba, mint autóban vagy tömegközlekedési járműben ülve. Ez a piaci versenyben is érződik, sok gyártó sok készülékkel próbálja magához csalogatni az „alternatív” közlekedés híveit. Ha az ember nem akar dugóban ülni, és nem is szeretne tekerni, akkor bizony a roller egy remek megoldás.

 Aprilia eSR2 (AP-MO-210002) 

Az Aprilia elektromos rollere maximum 100 kg súllyal használható, 25 km/h sebességre képes, és egy töltéssel 25 kilométert tud megtenni. A 8000 mAh akkumulátor kapacitású modell maximálisan 20 fokos emelkedővel képes megbirkózni. A 16,5 kg súlyú roller 10 hüvelyk széles kerekei első és hátsó felfüggesztést kaptak. A biztonságos használatról a dupla elektromos első és hátsó tárcsafékek gondoskodnak. A közlekedést első és hátsó LED-lámpa is támogatja. A roller állapotáról és más hasznos dolgokról az Aprilia Smart Movement applikáció használatával lehet információt szerezni.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

7 óra töltési idő

20 fok emelkedési szög

16,5 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Argento KPF (PI-MO-210001)

Az elektromos roller maximálisan 100 kilogrammig terhelhető, csúcssebessége 25 km/h, és egy töltéssel 40 km távolságot tud megtenni. A 10 000 mAh kapacitású akkumulátor 5 óra alatt tölthető fel teljesen. A roller maximálisan 20 fokos emelkedővel képes megbirkózni, a sebessége pedig három fokozatban állítható. Az akkumulátor állapotát és a vezetési módot LED-kijelző mutatja, az éjszakai közlekedést pedig első és hátsó LED-lámpa segíti. A 19,5 kg súlyú modell hátsó lengéscsillapítóval is fel van szerelve, a kerekek mérete 10 colos. Az első kerékhez dob-, míg a hátsóhoz elektromos fék tartozik. A roller használatához applikáció is letölthető.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

5 óra töltési idő

20 fok emelkedési szög

19,5 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Ducati Pro 2 EVO (DU-MO-210012)

A Ducati elektromos rollerének csúcssebessége 25 km/h, és egy töltéssel 40 km távolságot tud megtenni, maximális teherbírása pedig 100 kg. A modell sebessége négyféle módban állítható be 6, 15, 20 és 25 kilométer per óra sebességen használható. A 15,5 kg súlyú készülék 10 colos kerekekkel rendelkezik és 20 fokos emelkedővel képes megbirkózni. A modellnek kettős fékrendszere van, az első kerék elektromos, míg a hátsó tárcsaféket kapott. A biztonságos közlekedést az első és hátsó LED-lámpák, valamint az indexelési lehetőség támogatják. Használatát digitális kijelző, valamint letölthető applikáció könnyíti. Az utóbbi lehetőség a roller folyamatos helymeghatározását is szolgálja.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

7 óra töltési idő

20 fok emelkedési szög

15,5 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 GoGEN S601B

A GoGEN elektromos rollerének csúcssebessége 25 km/h, maximálisan 100 kg súlyig használható, és egy töltéssel 25 km-t tud megtenni. Egy 7500 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amelynek teljes feltöltési ideje 6 órát vesz igénybe. A 14 kg súlyú modell maximálisan 15 fokos emelkedővel tud megküzdeni. Vezetési módjai között három található, az Eco, a Sport és a Walk. A tempomat 3 másodperc után automatikusan bekapcsol, és fixen tartja a sebességet. Az első és a hátsó lámpák mellett féklámpa is elérhető a rolleren. Ami a féktechnikát illeti, elöl elektronikus, hátul pedig tárcsafék található. A készülékhez applikáció is letölthető, melyről minden fontosabb információt megtudhatunk a készülék állapotától kezdve a korábban megtett útvonalakig.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

6 óra töltési idő

15 fok emelkedési szög

14 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Lamax S11600

Akár 120 kilogrammig is terhelhető a LAMAX elektromos rollere, amely maximálisan 25 km/h sebességre képes, és 40 km a hatótávolsága. A sebességfokozatok a digitális kijelzőn állíthatók be, amely lehet Eco és Sport mód is. A választást követően a tempomat 10 másodperc után automatikusan bekapcsol, és fixen tartja a sebességet. A kényelmes használatot a két rugós lengéscsillapító biztosítja, a biztonságos közlekedésről pedig a mechanikus tárcsafékek gondoskodnak. A kerekek mérete 10 col. A LED-világítás LED-csíkokkal is kiegészül, hogy éjszaka is jól látható legyen a rollerező. Az akkumulátor teljesítménye 11 600 mAh, a töltési ideje pedig 5-6 óra. A roller maximálisan 15 fokos emelkedőre tud felmenetelni.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

5-6 óra töltési idő

N.A emelkedési szög

15 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 OKAI Neon Lite ES10

Az OKAI elektromos rollerét 100 kilogrammos súlyig lehet használni, egy töltéssel 30 km távot képes megtenni, a csúcssebessége pedig 25 km/h. A 7800 mAh teljesítményű akkumulátor 4,5 óra alatt tölthető fel teljesen. A 15 kg súlyú készülék maximum 20 fokos emelkedővel képes megbirkózni. A roller 9 colos kerekeket kapott. A féktechnológia elöl elektromos, hátul pedig tárcsás rendszerből áll, a biztonságos közlekedés érdekében pedig elöl és hátul is LED-világítás található a modellen. Az információk az LCD-kijelzőn tekinthetők meg, a készülék pedig intelligens módon NFC-kapcsolattal oldható fel.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

4,5 óra töltési idő

20 fok emelkedési szög

15 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Segway Ninebot KickScooter  F65I

A Segway rollere maximálisan 120 kg-ig terhelhető, csúcssebessége 25 km/h, egy töltéssel pedig akár 65 km-t is sikerül megtennie. A modell három módban is használható, úgymint Eco, Drive és Sport. A beállítások a kijelzőről olvashatóak le, ahol megtekinthető az akkumulátor állapota és a sebesség is. Az 561 Wh kapacitású akkumulátor töltési ideje 5 óra. A roller 10 colos kerekeket kapott, ami pedig a fékeket illeti, elöl elektromos, hátul pedig dobfék található rajta. A LED világítás elöl és hátul is megtalálható, de a fékezést szintén jelzi lámpa, ahogy az indexelést is. A készülék akár 20 fokos emelkedőn is felkaptat.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

5 óra töltési idő

20 fok emelkedési szög

19,2 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Sencor Scooter  S70

Egy töltéssel akár 50 kilométert is meg tud tenni a Sencor elektromos rollere, maximális sebessége 25 km/h, míg a terhelhetősége 120 kg. A járműre 10 colos perforált gumik kerültek, valamint első és hátsó felfüggesztést is kapott. Az elektromos motorfék mellett mechanikus tárcsafék is lassítja a modellt. A roller négy üzemmódot kínál, Walk, azaz sétáló, Eco, Standard és Sport üzemmód is válaszható, valamint tempomat használatára is lehetőséget nyújt. Ami a kapaszkodókat illeti, a 15 fokos dőlésszög sem jelent gondot a járműnek. A Bluetooth 4.1 kapcsolatot használó típushoz a Sencor Scooter alkalmazás is elérhető, ami számos funkciót kínál, például le lehet vele zárni a rollert, de olyan adatokat is megmutat, mint például az üzemidő, vagy a megtett távolság. A 17 kg súlyú készülék LED világítással és LED kijelzővel is rendelkezik, a 15 Ah kapacitású akkumulátor pedig 9 óra tölthető fel.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

9 óra töltési idő

15 fok emelkedési szög

17 kg súly

 Sharp KS3AEU-B

A Sharp modellje 350 W teljesítményű motort kapott, ami 25 km/h maximális sebességet biztosít a jármű számára, míg a 7,5 Ah kapacitású akkumulátora 25 km hatótávot tesz lehetővé. Az áramforrás feltöltése pedig 4-5 órát igényel. A rollerre 8.5″ méhsejt alakú gumiabroncsok kerültek és csúszásmentes borítású, megvilágított lábtartóval szerelték fel. A biztonságos közlekedést tripla fékrendszer mellett az beépített irányjelzők is segítik. LED világítás és LED kijelző is került a típusra, de a Sharp Life alkalmazásnak köszönhetően minden szükséges utazási információ telefonon is megjeleníthető, ami USB-csatlakozón keresztül akár tölthető is az utazás során.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

4-5 óra töltési idő

15 fok emelkedési szög

16 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Xiaomi Mi Electric Scooter 3 Lite (BHR5388GL)

A Xiaomi elektromos rollere 100 kg súlyig terhelhető, maximális sebessége 25 km/h, és egy töltéssel 20 km-t tud megtenni. Ami az emelkedőket illeti, 14 fokos szögben tud megbirkózni a roller a kihívásokkal. A készülék teljesítménye három fokozatban állítható, a rollerről való fontosabb információk pedig letölthető applikáción is megtekinthetők. A 13 kg súlyú modell akkumulátorkapacitása 5200 mAh, ami 4,5 óra alatt tölthető fel teljesen. A 10 colos méretű kerekek kettős fékrendszert kaptak, a biztonság jegyében a roller első és hátsó LED-világítással is rendelkezik. Az aktuális sebességet digitális kijelző mutatja.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

4,5 óra töltési idő

14 fok emelkedési szög

13 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

További termékválogatások:

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This