Márkák a piacon: Elem6

2023. augusztus 29.

A tradicionális márkák mellett ma már szinte minden termékkörben számos olyan branddel is lehet találkozni, amelyről ma még viszonylag keveset tudni idehaza. Rovatunkban ezeket a márkákat igyekszünk bemutatni. Ezúttal a Lamax, TrueLife, Lauben és a TrueCam márkákat jegyző Elem6 hátterét ismerhetik meg. A cégről és márkáiról Gyombola Zoltánnal es Szabados Tamással, az Elem6 magyarországi képviselőivel beszélgettünk.

Sztupár_Andrea

Gyombola Zoltán

Szabados Tamás

Mit érdemes tudni a cégről?

Sz.T.: Az Elem6 küldetése, hogy megbízható és tartós elektronikai eszközöket biztosítson megfizethető áron. Vállalatunk 2012-ben akciókamerák forgalmazásával kezdte meg működését, gyors fejlődésünknek köszönhetően ma már fogyasztói elektronikai termékek széles választékát kínáljuk. Jelen vagyunk Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban, illetve németországi leányvállalatunkon keresztül Nyugat-Európában és azon túl is. Saját és az általunk forgalmazott márkáink révén kiváló minőségű, korszerű eszközöket biztosítunk a fogyasztói elektronika és lifestyle szegmensben. Termékpalettánkat folyamatosan bővítjük, amiben kulcsszerepet játszik a Prágában működő termékfejlesztő központunk is. Disztribúciós partnereink köre dinamikusan nő, nagy hangsúlyt fektetünk B2B kapcsolatok és az értékesítési csatornák fejlesztésére. Partnereinket saját raktárainkból szolgáljuk ki, a zökkenőmentes együttműködést kifinomult rendelési rendszerrel és gyors kiszállítással támogatjuk. Termékeink mögött pedig szinte mindegyik országban garanciális szerviz rendszer áll.

Milyen márkák tartoznak a céghez, illetve ezek kínálata milyen termékcsoportokat érint?

Gy.Z.: Négy saját márkánk közül a LAMAX a szórakoztató elektronika és az e-mobilitás előnyös ár-érték arányú márkája. A LAMAX akciókameráink közel két éve piacvezetők az értékesítés volumenét tekintve, az audio termékek, és különösen a Bluetooth hangszórók kategóriájában szintén egyre jobb pozíciókat érünk el. E-mobilitás terén már négy elektromos roller típust, valamint elektromos gyerekmotort és quadot kínálunk. A TrueLife megbízható, kiváló minőségű egészségügyi, szépség- és babaápolási termékeket nyújt pénztárcabarát áron. Magyarországon az videós bébiőr és az érintésmentes hőmérő a legnépszerűbb termék, de Csehországban például kiválóan teljesítenek szónikus fogkeféink is. A TruLife portfóliójában további, otthoni egészségmegőrzéshez kapcsolódó termékek, így például okos mérlegek, vérnyomásmérők találhatók.  A Lauben a prémium konyhatechnológiát ötvözi a díjnyertes kialakítással, kisgépeink egészséges ételek gyors elkészítésében nyújtanak segítséget. A többfunkciós Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT prémium rizsfőző a Red Dot termékdizájn díját is elnyerte elegáns megjelenésének és innovatív funkcióinak köszönhetően. A márka az otthoni szuvidáló készüléktől kezdve prémium vasalókon át robot- és rúdporszívókig a modern háztartási termékek széles választékát biztosítja.  Negyedik márkánk, a TrueCam a professzionális autós kamerák piacának jelentős szereplője. Saját termékeink mellett forgalmazói vagyunk más márkáknak is. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a Gelblaster játékpiszoly, ami nagyon sok országban hatalmas siker, mert biztonságos és felejthetetlen csatákat lehet vele vívni bel- és kültéren is.

Magyarországon mióta, illetve milyen formában van jelen az Elem6?

Sz.T.: Szinte a kezdetektől, csaknem egy évtizede jelen vagyunk Magyarországon, és közel öt éve már, hogy a HRP Europe Kft-vel megállapodást kötöttünk a termékeink forgalmazásáról. Ennek köszönhetően évről évre dinamikusan növekszünk a magyar piacon.

Milyen csatornákon keresztül értékesítenek? Melyekre helyezik a hangsúlyt?

Gy.Z.: Termékeink megtalálhatók a MediaMarkt, a Euronics és a Bestbyte kereskedelmi láncok fizikai és virtuális polcain, továbbá az e-kereskedelem vezető szereplői is partnereink, így például az Emag, az Alza, az Aqua és az Ipon is forgalmazza márkáinkat. Emellett speciális csatornákon is értékesítünk, például a TrueLife baba-mama termékeit a Kangaboo áruházaiban, a LAMAX és a TrueCam autós kameráit a Homasita lánc üzleteiben. Az elektromos rollereket és a gyerek járműveket pedig ki is lehet próbálni vásárlás előtt, például az Emaki webáruház és az Ultimate E-bike bemutatótermeiben.

Share This