Porszívók jelen időben – Termékválogatás vezeték nélküli kézi porszívókból

2021. május 09.

Régi mondás, hogy porszívózni senki sem szeret, de ez ma már nem feltétlenül igaz. Az új technológiák megjelenése és a valóban hatékony szívóerő, valamint szűrőrendszer felülírta ezt a valamikori vélekedést. Egy mai készülékkel igenis lehet élmény a takarítás, már csak azért is, mert jóval rövidebb ideig tart, és jóval kevesebbszer van rá szükség.

Nagyanyáink idején, a Rakéta porszívók korában valóban elég frusztráló volt, hogy az ember órákig dolgozott azon, hogy a szőnyeg szebben ragyogjon, de aztán kezdhette az egész tevékenységet két nap múlva elölről. Akkoriban azonban még nem volt ciklontechnológia, sem HEPA-filteres rendszer, ami a felszívott port benn is tartotta a portartályban. Persze ma is vannak különbségek készülék és készülék között, de az európai uniós szabványoknak minden gyártónak meg kell felelnie, ha ki akarnak kerülni a piacra. Ezek pedig szigorúan előírják a por szívási kapacitását, pontosabban a motorteljesítményt, és szerencsére azt is, hogy a felszívott porból mennyi kerülhet vissza a levegőbe, ez utóbbi pedig nem lehet több 1,00%-nál. A szám minimális, ahhoz képest pedig főleg az, amit a 70-80-as években eregettek vissza magukból a készülékek. A választási döntésben így egyre nagyobb szerepet játszik a dizájn, de főleg az, hogy milyen típusú készülékekről beszélünk.

Az álló porszívók felegyenesedése

Az elmúlt tíz év tendenciáit megfigyelve egyértelműen kijelenthető, hogy amerikai mintára Európában, és így Magyarországon is egyre nagyobb a kereslet az álló és akkumulátoros porszívókra. Írhatnánk azt is, hogy szemben a hagyományos porszívókkal, de a fekvő készülékek csak nálunk számítanak hagyományosnak, mivel az Egyesült Államokban mindig is az álló technológia volt a kedveltebb, és ez érthető is, hiszen kényelmesebb a használata. Mára azonban a praktikum is komoly fegyvertény lett, hogy a vásárlói döntés eme termékkategória javára billenjen el. Ez több dolognak is köszönhető. Az akkumulátorok üzemidejének javulása mellett ilyen az is, hogy a könnyű súly miatt olyan helyek is porszívózhatóvá váltak, mint a plafon, amit például egy fekvő modellel a mai napig nem lehet megtenni. A praktikum a másik, hasonlóan fontos velejárója, hogy a készülékek többsége pillanatok alatt morzsaporszívóvá alakítható, vagyis nem kell elővenni egy nagy készüléket ahhoz, hogy eltüntessük a lepotyogott morzsákat, az autó takarításáról nem is beszélve.

   Bissell MultiReach Ion XL

A Bissell akkumulátoros porszívója mind dizájn, mind pedig tudás tekintetében remek választás lehet bárkinek. A modell erős motorjának köszönhetően hatékonyan takarít minden felületen, könnyű súlyából adódóan pedig a plafon porszívózása sem megterhelő vele. Az Edge ReachTechnology erőteljes szívást biztosít a porszívótalp széleinél is, így a sarkokban is jó munkát végez a készülék, aminek az üzemideje akár 50 perc is lehet.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 25,2 V akkumulátorfeszültség

♦ 50 perc üzemidő

♦ 0,60 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,63 kg súly

  Bosch BBS812PCK

A Bosch vezeték nélküli álló porszívója cserélhető akkumulátorainak köszönhetően gyakorlatilag korlátlan üzemidőt tesz lehetővé. Allergiásoknak vagy légúti megbetegedésben szenvedőknek is ideális választás, mivel a kazettás szűrőrendszer 99,9%-os hatékonysággal tartja bent a felszívott port, így szinte semmi nem kerül vissza a légtérbe. Kiegészítőinek köszönhetően minden felületen lehet vele porszívózni, a padlótól kezdve a plafonig.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 18 V akkumulátorfeszültség

♦ 40 perc üzemidő

♦ “M” porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,9 kg súly

  Dyson V11

Az intelligens porszívó a dinamikus terhelésérzékelő rendszernek köszönhetően más fordulatszámon működik keménypadlón, és máson szőnyegen. A 181 W szívóteljesítményével és a 60 perces üzemidejével egyedülálló a kategóriájában. A készülék LCD-panelje valós idejű információt nyújt az aktuális teljesítményről, a választott üzemmódról, a hátralévő üzemidőről, de emlékeztet a szűrő karbantartására és jelzi az eltömődéseket is.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 29,4 V akkumulátorfeszültség

♦ 60 perc üzemidő

♦ 0,76 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 3 kg súly

  Electrolux EER7ANIMAL Ergorapido

Az Electrolux porszívóját bátran választhatják állattartók is, mivel Ergorapido Animal Care szívófej nemcsak a szennyeződéseket, de az állatszőrt is hatékonyan távolítja el. A porszívó feje a nagy méretű hátsó kerekeken 180°-os szögben mozgatható, így a nehezen elérhető részek is könnyedén takaríthatók vele, a fejen lévő LED-lámpák pedig a sötétben is mutatják az utat. Az egyszerűen leválasztható kézi egység pedig tökéletes a morzsák vagy az autó takarítására.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 18 V akkumulátorfeszültség

♦ 45 perc üzemidő

♦ 0,5 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,48 kg súly

  Electrolux EER73BP Ergorapido 2in1

Egyetlen feltöltéssel akár nagyobb lakásokat is kitakarít az Electrolux csinos formatervezésű porszívója, amely nem titkoltan inkább a hölgy vásárlókat célozza meg a színével. A 180°-os mozgástartomány mellett az Ergorapido szívófején elhelyezett Dust Spotter LED-fények tovább fokozzák a takarítás hatékonyságát, például a bútorok alatt vagy a sötétebb sarkokban. Az egyszerűen leválasztható kézi egység használatával az autók takarítása is kényelmessé válik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 14,4 V akkumulátorfeszültség

♦ 30 perc üzemidő

♦ 0,5 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 3,2 kg súly

  Gorenje SVC219FMW

A maximális hatékonyság érdekében beépített elektromos kefét kapott a Gorenje porszívója. A szívófejen ráadásul ellenőrző LED-diódák találhatók, amelyek a porszívó előtti területre világítanak, hogy a legkisebb porcicák se bújhassanak el. A HEPA-szűrőnek köszönhetően pedig a felszívott porból gyakorlatilag semmit sem enged vissza a légtérbe a professzionális készülék.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 21,9 V akkumulátorfeszültség

♦ 42 perc üzemidő

♦ 0,5 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 3 kg súly

  Hauser CV-805

A fekete-fehér színek együttese egy igazán elegáns porszívót eredményezett, amellyel valóban könnyedén válik élménnyé az otthoni takarítás. A saját motorral hajtott forgókefe tökéletes munkát végez nemcsak a sima felületeken, de a szőnyegpadlón is. A 180 fokban elforduló szívófejnek köszönhetően pedig a nehezen elérhető részek sem fognak sok problémát okozni a használat során.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 22,2 V akkumulátorfeszültség

♦ 25 perc üzemidő

♦ 0,5 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ NA kg súly

  Hoover FD22DDB

A Hoover porszívója a dizájn és az ergonómia jegyében született meg, nemcsak szép, de rendkívül kényelmes tartást is biztosít, legyen szó bármilyen felületről. Mivel a súlya is könnyű, így a plafon vagy egyéb magas felület takarítása sem okoz problémát vele. A ciklonos rendszer hatékonyan választja el a port, a profi szűrőrendszer pedig bent is tartja a felszívott szennyeződéseket. A modell a motorizált szívófejnek köszönhetően szőnyegpadlón is eredményesen dolgozik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 22 V akkumulátorfeszültség

♦ 20 perc üzemidő

♦ 0,7 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 3 kg súly

  Midea POWER PLUSH P300

Dizájn tekintetében csak jelest adhatunk a Midea futurisztikus formatervezésű porszívójának, amely hatékonyság tekintetében is kiválót nyújt. A nagy motorteljesítménynek köszönhetően szőnyegen is kiválóan dolgozik, a szívófejen lévő LED-világítás pedig az eldugott porcicákat is megmutatja. A HEPA-szűrőrendszernek köszönhetően a felszívott porból szinte semmit nem enged vissza a légtérbe, így allergiások vagy állattartók is nyugodtan használhatják.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ NA akkumulátorfeszültség

♦ 20 perc üzemidő

♦ 0,5 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,5 kg súly

  Philips FC6727/01

Külcsín tekintetében mindenképpen elismerés illeti a gyártót, és szerencsére ettől a technológiai tudás sem marad el, ami praktikus használattal párosul. A 180°-os szívófej minden mozdulattal, még hátrafelé is hatékonyan gyűjti össze a port és a szennyeződéseket, miközben a LED-világítás a legapróbb porcicákat is megmutatja. A hihetetlenül erős, 800 l/perces légáram pedig a szőnyeg mélyéről is felszippantja a szennyeződéseket.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 21,6 V akkumulátorfeszültség

♦ 40 perc üzemidő

♦ 0,4 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,48 kg súly

  Rowenta RH6751WO

Minden felületen hatékonyan takarít a Rowenta akkumulátoros porszívója, köszönhetően mindenekelőtt a motorizált szívófejnek és a praktikus kiegészítőknek. A fejre épített LED-lámpák a nehezen elérhető helyeket is megvilágítják, hogy sehol ne maradhasson porcica. A könnyű súly pedig bárhol kényelmes használatot biztosít, akár a plafon porszívózása során is. Egy töltéssel akár 45 percig is lehet dolgozni vele.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 21,6 V akkumulátorfeszültség

♦ 45 perc üzemidő

♦ 0,6 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,5 kg súly

  Rowenta RH9690WO

A Rowenta porszívójának legnagyobb előnye a hajlítható szívócső, amivel a takarítás egy új dimenzióját nyitja meg a felhasználó előtt, mivel mostantól olyan nehezen elérhető helyeken is lehet porszívózni, ahol korábban nem. Az egyedi szívófej LED-fényeinek köszönhetően még a sötét helyekről is eltávolítja a port, az integrált kefék pedig minden felületen kiválóan takarítanak, legyen az parketta, csempe, szőnyeg vagy a plafon.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 22 V akkumulátorfeszültség

♦ 35 perc üzemidő

♦ 0,55 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,5 kg súly

  Samsung VS60K6050KW/GE

A Samsung ezúttal sem feledkezett meg a fejlesztésekről, ennek jegyében a porszívó EZClean technológiát kapott, amelynek segítségével könnyen és higiénikusan távolítható el a portartályból a beszorult por és egyéb törmelék. A nagy teljesítményű akkumulátor könnyedén cserélhető, így gyakorlatilag végteleníthető a készülék üzemideje. Könnyű súlyából adódóan a használata is kényelmes, akár még a plafon porszívózása során is.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 21,6 V akkumulátorfeszültség

♦ 60perc üzemidő

♦ 0,25 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,7 kg súly

  Sencor SVC 0625AT

A Sencor lendületes, ugyanakkor finom és elegáns formatervezésű porszívója kiváló hatékonysággal dolgozik minden felületen, ráadásul a HEPA-szűrőnek köszönhetően a felszívott port bent is tartja a tartályban. A motorizált szívófej LED-világítást kapott, hogy a sarkokban és a bútorok alatt se bújhassanak meg a porcicák. A modell a nagy teljesítményű, 2000 mAh lítiumion akkumulátornak köszönhetően hosszú időn keresztül képes kiváló munkát végezni.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 25,2 V akkumulátorfeszültség

♦ 50 perc üzemidő

♦ 0,5 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,5 kg súly

  Thomas QuickstickTurbo PLUS

A Thomas modellje a sokszínűség jegyében született meg, így morzsaporszívóként és kézi porszívóként is tökéletesen használható. Különböző szívófejeinek köszönhetően a keménypadló ugyanolyan hatékonyan takarítható vele, mint a szőnyeg, súlyából adódóan pedig a plafon porszívózása is kényelmes vele. A hatékony működést a nagy teljesítmény mellett a ciklonrendszer garantálja.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 21,6 V akkumulátorfeszültség

♦ 30 perc üzemidő

♦ 0,5 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,4 kg súly

  Xiaomi SKV4060GL

A nagy teljesítményű motornak köszönhetően egy igazi erőművet kapunk a Xiaomitól, hiszen100 000 fordulatra képes percenként, ami 120 AW szívóerőt kínál. Ezért a porcicák a szőnyeg mélyrétegeiben sem rejtőzhetnek el. A Multi-Ciklon szeparációs rendszer a kosz és a levegő elválasztását szintén maximális hatékonysággal végzi, ráadásul a HEPA-szűrőnek köszönhetően a porszívó nemcsak felszívja, de bent is tartja a port.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

♦ 21,6 V akkumulátorfeszültség

♦ 30 perc üzemidő

♦ 0,5 l porkapacitás

♦ elektromos forgókefe van

♦ 2,5 kg súly

További termékválogatások:

Share This