Szélesebb lehetőségek – Termékválogatás 70 cm széles alulfagyasztós hűtőkből

2021. május 20.
a

Amikor hűtőszekrényt vásárol valaki, akkor a kiválasztást alapjaiban befolyásoló szempont a méret. A legtöbb vásárló azonban rendelkezik preferenciával a kivitel vonatkozásában is. Így aztán, mivel a hely adottság, a lehetőségek is korlátozottabbak. Van, hogy a magasság, van, hogy a szélesség jelenti a szűk keresztmetszetet a vásárló számára. Hűtőszekrények vonatkozásában szerencsére nem csak hosszában, hanem széltében is lehet nyújtózkodni.  Összeállításunkban 70 cm széles alulfagyasztós készülékeket mutatunk be.

A hazai hűtőszekrény választékban kétezernél is több típus található, így aztán elsőre úgy tűnik, hogy minden elképzelhető vásárlói igény kielégíthető. Nos, ez nem így van. Minél kifinomultabb egy fogyasztói elképzelés, annál nehezebb megfelelő modellt találni még ebben a tényleg óriási választékban is. Például színes hűtőből közel sincs annyi, mint a fehér, vagy az inox kivitelből, de azért akad jó pár típus. Ugyanez a helyzet a jégadagolóval rendelkező hűtőszekrényeknél, szép számmal találunk ilyen megoldást a piacon, de ez a kínálat már közel sem tűnik végtelennek. Ha pedig színes jégadagolós hűtőt keresünk, akkor már bajban leszünk. Számos egyéb termékjellemző kombináció is elképzelhető, ami a választékot jelentősen csökkenti, vagy éppen nullára redukálja. 

Sőt nem kell különösebben speciális igényekkel rendelkezni ahhoz, hogy a választási lehetőségek szűküljenek. Már a méret, a kapacitás és a kivitel mentén is korlátozódnak az opciók. Előfordulhat, hogy valaki nagyobb kapacitású készüléket szeretne, de a konyha kialakítása nem teszi lehetővé, hogy egy magasabb modellt válasszon, viszont ragaszkodna az alulfagyasztós kivitelhez. Tíz évvel ezelőtt nagy valószínűséggel egy ilyen vásárlónak még kompromisszumot kellett kötnie, azóta azonban a gyártók alkalmazkodva az igényekhez olyan modellekkel is megjelentek, amelyek képesek megfelelni ezeknek az elvárásoknak is. A 70 cm széles alulfagyasztós hűtők választéka ugyanis számottevően megnőtt.

Nagyobb hely, nagyobb funkcionalitás

Alapjában véve az, hogy mekkora egy hűtő még nem dönti el egyértelműen, hogy milyen funkciók, technológiák kerülnek a készülékbe. Ugyan vannak technikai és fizikai akadályok, amelyek nem teszik lehetővé kisebb készülékek esetében bizonyos fejlettebb megoldások alkalmazását. De a hűtőszekrények felszereltségének kialakításában ez kevésbé domináns. A kisebb hűtők alacsonyabb árszintet jelentenek. Ha a teljes piac vonatkozásában nem is, egy márkán belül szinte biztosan többe kerül a nagyobb méret. Az alacsony ár pedig nem engedi meg, vagy nem éri meg, hogy innovatív funkciók sora kerüljön egy kisebb hűtőszekrénybe, még a kiélezett piaci verseny ellenére sem. 

 Másrészről pedig a kis hűtő feltételez egy korlátozottabb elvárást is. Nem életszerű, hogy valaki, aki egy 150 literes hűtőt szándékozik vásárolni, igényt tart például arra, hogy a készülékben legyen wifi kapcsolat. A termékpaletta éppen ezért úgy épül fel, hogy minél nagyobb egy hűtőszekrény annál nagyobb eséllyel találunk benne korszerű, hatékony megoldásokat, vagy éppen innovatív technológiákat. A 70 cm széles modellek pedig már elég nagyok ahhoz, hogy fejlett terméktulajdonságok jellemezzék őket.

Méretvariációk

Egy konyha kialakítása során a leggyakrabban használt szélesség a 60 cm. A legtöbb elemekből felépülő bútor ebből a méretből indul ki, így aztán a háztartási készülékek esetében a legtöbb modell is ehhez alkalmazkodik. Az egyedi igények azonban sokszor eltérnek a sztenderdtől, ezért tulajdonképpen minden termékkörben létezik valamilyen méretvariáció is.

AEG RCB646E3MB

Az alulfagyasztós modell MultiSpace technológiával rendelkezik, ami az átalakítható belső tér és speciális helymegoldások révén több tárolókapacitást biztosít. Funkciói között megtalálható a nagy mennyiségű étel gyors lehűtésére, illetve fagyasztására szolgáló COOLMATIC és FROSTMATIC opció. Az AEG LED világítású hűtőjében szabályozható páratartalmú frissentartó rekesz is helyet kapott, valamint TwinTech® No Frost rendszerrel rendelkezik, így a fagyasztóban és a hűtőben is automatikus a leolvasztás. A készülék minden funkciója szabályozható a dupla elektronikus érintésvezérlő segítségével.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály

309 liter nettó hűtőtér

128 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  192 x 70 x 71,2 cm

43 dBA zajszint

D zajszintosztály 

 

alulfagyasztós

Beko RCNE520E41ZX

A LED kijelzővel rendelkező, elektronikus vezérlésű Beko hűtőszekrényben aktív szagszűrőt, IonGuard® antibakteriális megoldást és gyorshűtési opciót egyaránt találunk. A modellben FlexiLift® rendszer segíti a tárolt élelmiszerek elhelyezését, a szabályozható hőmérsékletet és páratartalmat biztosító EverFresh+® technológia pedig a frissesség megőrzésért felel. A LED világítással rendelkező modell No Frost rendszerű.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

A+++ energiaosztály

330 liter nettó hűtőtér

124 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  192 x 70 x 70,5 cm

40 dBA zajszint

– zajszintosztály 

(Az adatok a korábbi energiacímke szerinti besorolás alapján értendők)

 

Bosch KGF56PICP

A Bosch extra nagy kapacitással rendelkező No Frost rendszerű alulfagyasztós hűtőjében VitaFresh pro rendszer biztosítja, hogy az élelmiszerek hosszabb ideig maradjanak frissek. Ebben a 0°C-os fiókban a páratartalom- és hőmérséklet is szabályozható. A készülékben elektronikus hőmérséklet-szabályozás, LCD kijelző, illetve LED világítás is található, funkciói között pedig szerepel a szuperhűtés, szuperfagyasztás, a vakáció mód, Eco-mód, gyerekzár, valamint aktív figyelmeztető jelzőrendszer is helyet kapott a modellben.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

C energiaosztály

375 liter nettó hűtőtér

108 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  193 x 70 x 80 cm

42 dBA zajszint

D zajszintosztály  

Bosch KGN49AIEP

A Bosch hűtőjében VitaFresh szabályozható páratartalmú rekesz szolgál az élelmiszerek hosszabb ideig történő frissen tartására. A NoFrost rendszerű készülék LED világítással és LCD kijelzővel rendelkezik, valamint funkciói között a szuperhűtés mellett megtalálható az automatikus szuperfagyasztás opció is. Ez optimális kisebb adagok gyors fagyasztásához, és védi a mélyhűtő tartalmát a felolvadástól, a hőmérsékletváltozás automatikus érzékelésének és állításának köszönhetően.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály

330 liter nettó hűtőtér

108 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  203 x 70 x 67 cm

40 dBA zajszint

C zajszintosztály

ALULFAGYASZTÓS

Candy CMNV 7184 DX

A modell 70 centiméteres szélessége ellenére nem kényeztet különösebben nagy kapacitással, legalábbis ehhez a kategóriához viszonyítva. Cserébe viszont alacsonyabb, így több konyha számára lehet optimális választás. A No Frost rendszerű készülék digitális kijelzőt kapott és LED világítással is rendelkezik, valamint figyelmeztet, ha nyitva maradt az ajtó. Funkciói között továbbá gyorshűtés és gyorsfagyasztás, valamint vakáció üzemmód is található. A Candy hűtőszekrényének fagyasztókapacitása 5 kg / 24 óra, visszamelegedési ideje pedig 18 óra.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

A++ energiaosztály

223 liter nettó hűtőtér

94 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 186 x 70 x 70 cm

42 dBA zajszint

– zajszintosztály 

(Az adatok a korábbi energiacímke szerinti besorolás alapján értendők)

 

ALULFAGYASZTÓS

Electrolux LNT7MF46X2

Az Electrolux alulfagyasztós modelljében Action Cool intenzív hűtés funkció gondoskodik a kívánt hűtési hőmérséklet gyors eléréséről, emellett Action Freeze gyorsfagyasztás funkciót, vakáció üzemmódot és magas hőmérsékletre figyelmeztető opciót is találunk a modellben. A LED világítású hűtő szabályozható páratartalmú rekeszt is kapott a 0C zóna űrtartalma pedig 24 liter. A No Frost rendszerű készülék elektronikus kettős érintésvezérléssel rendelkezik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

309 liter nettó hűtőtér

128 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 192 x 70 x 71,2 cm

43 dBA zajszint

D zajszintosztály 

Hotpoint HA70BE72X

Az elektronikus vezérlésű, No Frost rendszerű hűtőszekrény digitális kijelzővel rendelkezik. A modell fagyasztási kapacitása 12 kg / 24 óra, áramszünet esetén pedig 19 órán keresztül maradnak biztonságban az élelmiszerek a fagyasztóban. A Hotpoint hűtője rendelkezik gyorsfagyasztás funkcióval, az áttekinthetőségről pedig LED világítás gondoskodik a modellben.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály

309 liter nettó hűtőtér

153 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 195,5 x 70 x 75,5 cm

40 dBA zajszint

C zajszintosztály 

alulfagyasztós

LG GBF567PZCZB

A total NoFrost rendszerű alulfagyasztós készülék ajtaján LED kijelzőt és vízadagolót is találunk. A digitális szenzorokkal ellátott, elektrolikus vezérlésű LG modell funkciói között helyet kapott a gyorshűtés és a gyors fagyasztás opció is, valamint a Wifi kapcsolatot biztosító ThinQ™ rendszerhez Smart Diagnosis™ funkció is kapcsolódik. A LED világítással rendelkező hűtőszekrényben gyerekzár és vakáció üzemmód is található. Fagyasztási kapacitása 15 kg624 óra, visszamelegedési ideje pedig 15 óra.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály

324 liter nettó hűtőtér

122 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 185 x 70,5 x 74 cm

41 dBA zajszint

C zajszintosztály 

Liebherr CBNEF5735

A készülék méreteihez képest nem kínál túl nagy kapacitást, cserébe viszont igen csendes. A modell LED világítással és az ajtó mögött elhelyezett 2,4 colos érintőképernyővel rendelkezik, funkció között pedig a SuperCool gyorshűtés és a SuperFrost gyorsfagyasztás opció is megtalálható. A Liebherr No Frost rendszerű hűtőjében 0°C-os BioFresh frissentartó rekesz került, amely teleszkópos sínen mozgatható, így használata rendkívül könnyű.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

D energiaosztály

281 liter nettó hűtőtér

112 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 201 x 70 x 66,5 cm

41 dBA zajszint

C zajszintosztály 

Liebherr CBNbe 5778

Ez a Liebherr alulfagyasztós modell 7 colos színes érintőképernyős TFT kijelzővel rendelkezik. A kényelem és praktikum jegyében a készülékbe a növelhető fényerejű LED- mennyezetvilágítás mellett integrált SoftSystem mechanizmus is került, amely csillapítja az ajtó csukódását, még teljesen megpakolt ajtófiókok esetén. A No Frost rendszerű hűtőben SuperCool gyorshűtés és automatikus SuperFrost gyorsfagyasztás opció is található, valamint két teleszkópos sínen mozgatható 0°C-os BioFresh frissentartó rekesz is került bele.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

C energiaosztály

281 liter nettó hűtőtér

112 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 201 x 70 x 66,5 cm

35 dBA zajszint

B zajszintosztály 

alulfagyasztós

Midea HD-572RWEN

Az elektronikus vezérlésű Midea hűtőszekrényben a leolvasztás automatikusan történik a NoFrost rendszernek köszönhetően. Modell gyorshűtés és gyorsfagyasztás funkcióval rendelkezik, a készülék ajtajára pedig digitális kijelző is került. A mennyezeti és oldalsó LED világítással felszerelt hűtőt hőmérséklet-emelkedésre figyelmeztető rendszerrel is ellátták, a fagyasztási kapacitása pedig 12 kg / 24 óra ennek a típusnak.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

A+ energiaosztály

316 liter nettó hűtőtér

100 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 188 x 70 x 66,5 cm

41 dBA zajszint

– zajszintosztály 

(Az adatok a korábbi energiacímke szerinti besorolás alapján értendők)

alulfagyasztós

Miele KFN 15842 D EDT/CS

A No Frost rendszerű Miele hűtőszekrény SoftClose záró rendszerrel rendelkezik, ami csillapítja az ajtó zárodásást, ennek köszönhetően halkan, illetve 30° alatti szögnél automatikusan becsukódik. A ComfortClean készülékajtóban található tárolók rendkívül ellenállóak a karcolásokkal, vegyszerekkel, hőmérsékleti hatásokkal szemben, ezért mosogatógépben (55 °C-ig) is tisztíthatók. Az elektronikus hőmérséklet-kijelzéssel és –szabályozással rendelkező készülékben gyorshűtés és gyorsfagyasztás opció is található.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

242 liter nettó hűtőtér

89 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 185,9 x 74,7 x 63 cm

42 dBA zajszint

D zajszintosztály

alulfagyasztós

Samsung RL4353RBASL/EO

A Samsung No Frost rendszerű alulfagyasztós hűtőszekrényében állítható ajtórekeszek segítik a hatékony tárolást. A LED világítással rendelkező modellbe Smart Sensor System került a készülék hűtési teljesítésének optimalizálására. A rendszer öt érzékelővel követi a konyha hőmérsékletét, a hűtőszekrény páratartalmát és a használati szokásokat is, majd elvégzi a megfelelő beállításokat. Az elektronikus vezérlésű modellt LED kijelzővel is felszerelték.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

303 liter nettó hűtőtér

132 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 185,9 x 70 x 70,5 cm

41 dBA zajszint

C zajszintosztály

Smeg FAB38R

A Smeg modelljének különlegessége a színe. A hűtőszekrények között egyre több színes modell közül lehet választani, azonban a 70 centiméter széles modell kínálatban tulajdonképpen kuriózumnak számít a Smeg piros kivitelben elérhető készüléke, amely az 50-es évek retro dizájnát képviseli. A No Frost rendszerű hűtőbe digitális kezelő panel, 0 ° C-os fiók és LED világítás is került.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

A++ energiaosztály

309 liter nettó hűtőtér

128 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 205 x 70,6 x 77,1 cm

42 dBA zajszint

– zajszintosztály

(Az adatok a korábbi energiacímke szerinti besorolás alapján értendők)

alulfagyasztós

Whirlpool B TNF 5322 OX2

A 6.Érzék funkcióval ellátott No Frost rendszerű alulfagyasztós Whirlpool hűtőszekrényben a hőmérséklet beállítás elektronikusan történik. Ehhez érintőszenzoros külső LED-es kijelző is kapcsolódik, amely a hűtőajtó alsó részén az integrált fogantyú felett került elhelyezésre. A modellben Starlight LED világítást, 0°C-os tároló rekeszt, valamint kihúzható frissentartó rekeszt is találunk. A készülék rendelkezik gyorshűtés és gyorsfagyasztás funkcióval, elektronikus gyerekzárral, illetve a nyitva hagyott ajtóra is figyelmeztet.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály

297 liter nettó hűtőtér

153 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 195,5 x 70 x 75,5 cm

40 dBA zajszint

C zajszintosztály

Whirlpool B TNF 5323 OX 3

A készülék fontosabb jellemzőiben nem tér el az imént bemutatott Whirlpool modelltől. Ez a hűtő is No Frost rendszerű és ebben is  megtalálható a gyorshűtés és gyorsfagyasztás és 6. Érzék funkció, az elektronikus gyerekzár a nyitva hagyott ajtóra figyelmeztető rendszer, a LED világítás 0°C-os tároló rekeszt, kihúzható frissentartó rekesz és a fogantyú felett elhelyezett érintőszenzoros LED kijelző is. A készülék azonban valamivel nagyobb hűtőkapacitást kínál változatlan méretek mellett, illetve energiafogyasztása is kedvezőbb.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

D energiaosztály

309 liter nettó hűtőtér

153 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység: 195,5 x 70 x 75,5 cm

40 dBA zajszint

C zajszintosztály

alulfagyasztós

További termékválogatások:

[ad
Share This