Side by side – a hűtés ikonja

2021. június 04.
side by side

A side by side készülékek meglehetősen különleges szerepet töltenek be a hűtőszekrény-kínálatban. Ez egyrészt köszönhető annak, hogy ez a termékkör kínálja a legnagyobb kapacitást. Ami pedig valamiben „leg”, az mindig másfajta figyelmet kap. De nem ez az egyetlen szempont, ami megkülönbözteti ezt a szegmenst a többitől. A side by side modelleket amerikai típusú hűtőnek is szokták nevezni, vagy nevezték korábban, mivel a tengerentúlon rendkívül népszerű és gyakori ez a kialakítás. Így aztán nem meglepő, hogy a készülék egyfajta szimbóluma, ikonja lett az amerikai életformának, illetve az ahhoz kapcsolódó életérzésnek is. 

Bár az elrendezés azért nem feltétlenül a legpraktikusabb, az amerikai konyhák hazai térhódításával egyre nőtt az érdeklődés a termékkör iránt. Ezt pedig fokozta az is, hogy a nagy kapacitás mellett akadt még egyéb megoldás is, ami csak ennek a kivitelnek volt a kiváltsága. A jég- és vízadagolók ma már kisebb készülékekben is elérhetők, de továbbra is a side by side modellek esetében a leggyakoribb. Illetve az elmúlt években megjelentek olyan funkciók is, amelyek kizárólag a side by side, illetve az ahhoz nagyon hasonló többajtós modellekben érhetők el. Az ajtó az ajtóban rendszer például ilyen. A fejlesztéseknek és növekvő érdeklődésnek köszönhetően pedig mára már a százas nagyságrendet is megközelíti a típusválaszték. Ebből válogattunk most össze néhány modellt.

BEKO GN-163130 SN

A készülékbe Beko ProSmart™ inverteres kompresszor került, így a modell gyorsabb hűtést biztosít kevesebb energiából, ráadásul lényegesen alacsonyabb zajszint mellett, mint a hagyományos kompresszorral szerelt hűtők. A GN-163130 SN típusban NeoFrost™ Dual Cooling technológiát találunk, amely a különálló hűtési rendszerek révén ideális légáramlást és optimális hőmérsékletet biztosít a fagyasztó- és a hűtőrész számára. A külső LED-kijelzővel és LED-világítással ellátott hűtőben HarvestFresh™ háromszínes technológia utánozza a nap 24 órás ciklusát a zöldségtartó rekeszen belül, ezzel biztosítva a hosszabb ideig tartó vitaminmegőrzést.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

368 liter nettó hűtőtér

212 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  179 x 91 x 70,5 cm

38 dBA zajszint

C  zajszintosztály

 

side by side

BOSCH KAD93VIFP

A side by side készülék külső digitális kijelző kapott, amely Touch Control vezérlése révén gyors és egyszerű kezelhetőséget biztosít. A Bosch modelljébe LED-világítás is került, funkció között pedig szuperhűtés és szuperfagyasztás, valamint aktív figyelmeztető jelzőrendszer is található. A No Frost technológiát használó modellbe közvetlen vízcsatlakozásra köthető Ice & Water adagolót is beépítettek, amelynek segítségével egy gombnyomással kaphatunk hűtött vizet, illetve készíthetünk jeget.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

371 liter nettó hűtőtér

191 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  178,7 x 90,8 x 70,7 cm

42 dBA zajszint

D  zajszintosztály

 

side by side

CANDY CHSBSV 5172 X

A készülék funkciókínálata nem különösebben széles, de szuperfagyasztás opció azért található, illetve a leolvasztás is automatikusan történik a No Frost rendszernek köszönhetően. A modellt digitális kijelzővel is felszerelték, így vezérlése is elektronikus. A LED-világítással rendelkező Candy hűtőszekrényben üvegpolcok és nagy méretű frissen tartó rekesz is található.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

291 liter nettó hűtőtér

151 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  177 x 90 x 59 cm

40 dBA zajszint

C  zajszintosztály

 

side by side

ETA 138890010E

Az elektronikus hőmérséklet-szabályozással és a könnyebb üzemeltetés érdekében több előre beállított üzemmóddal rendelkező side by side hűtőszekrényt LED-kijelzővel is felszerelték. A süllyesztett fogantyúkkal nyitható ETA készülékben LED belső világítás, szuperhűtés és szuperfagyasztás funkció is található. Az inox kivitelben készülő modellben a No Frost rendszernek köszönhetően a leolvasztásról sem kell gondoskodnia a felhasználónak.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály

291 liter nettó hűtőtér

151 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  177 x 90,5 x 59,5 cm

39 dBA zajszint

C  zajszintosztály

 

side by side

GORENJE NRS 918 EMX

Nagy méretű, jól áttekinthető LED-kijelzőn szabályozhatók a készülék hőmérséklet-beállításai, de a modell által biztosított gyorsfagyasztás funkció, vagy éppen a vakáció üzemmód is egy érintéssel aktiválható a kezelőpanelen. A No Frost technológiát alkalmazó hűtőszekrénybe palacktartó és LED-világítás is került. Valamint az inverteres kompresszorral ellátott modellt Twist Ice kivehető belső jégkockakészítővel is felszerelték.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály

334 liter nettó hűtőtér

185 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  178,6 x 91 x 64,3 cm

42 dBA zajszint

D  zajszintosztály

 

side by side

GORENJE NRS 918 1VX

Az inverteres kompresszorral készülő modellt tartályos vízadagolóval, illetve jégkészítő rendszerrel is felszerelték, amely jégkocka mellett zúzott jég készítésére is alkalmas. A LED-világítással rendelkező Gorenje side by side hűtőszekrénybe No Frost Plus technológia került, így a leolvasztás automatikusan történik. A nagy méretű, jól áttekinthető LED-kijelzővel ellátott készülékben Fresh Zone frissen tartó rekesz és palacktartó is található, funkciói között pedig gyorsfagyasztás és vakáció üzemmód is szerepel.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

371 liter nettó hűtőtér

185 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  179,3 x 90,8 x 67,9 cm

42 dBA zajszint

D  zajszintosztály

 

side by side

LG GSJ761PZXV

A lineáris inverter kompresszorral szerelt készülék Door-in-Door™ funkcióval rendelkezik. Ennek köszönhetően az italok és ételek könnyebben elérhetők. Az LG modellben Moist Balance Crisper™ tároló is helyet kapott. Ez egy speciálisan bordázott felületű rekesz, amelynek tetejéről fokozatosan párolog el az azon kicsapódott nedvesség, ezáltal mindig biztosított az optimális páratartalom a rekeszben. Így a zöldségek és gyümölcsök tovább őrzik meg frissességüket. A készülékbe belső víztartállyal rendelkező víz- és jégadagoló is került, valamint wifikapcsolatra is képes.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

405 liter nettó hűtőtér

196 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  179 x 91,2 x 73,8 cm

39 dBA zajszint

C  zajszintosztály

 

side by side

LG GSX961MCCZ

A wifikapcsolatra is képes LG side by side modellben Door Cooling ajtóhűtésrendszert találhatunk, amely a készülék elején elhelyezett szellőzőnyílások segítségével tartja fenn a hőmérsékletet. A zöldségek és gyümölcsök hosszabb ideig történő frissen tartásáról a FRESH Balancer™ páratartalom-szabályozóval rendelkező rekesz mellett egy speciálisan bordázott felületű rekesz, a Moist Balance Crisper™ is gondoskodik. A készülékben keskeny, ajtóba épített jégadagoló is található. A modell különlegessége pedig az InstaView Door-in-Door rendszer, amely tulajdonképpen egy ajtón belüli átlátszóvá tehető üvegű ajtót jelent, és ami a könnyebb áttekintést segíti.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

405 liter nettó hűtőtér

196 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  179 x 91,2 x 73,8 cm

39 dBA zajszint

C  zajszintosztály

 

side by side

MIDEA HC-689WEN BG

Az automata leolvasztású készülékben elektronikus vezérlést és külső LED-kijelzőt találunk. A Midea modelljében a szuperhűtés és szuperfagyasztás funkciók mellett gyerekzár, vakáció üzemmód és hőmérséklet-emelkedésre figyelmeztető rendszer is került. A side by side készüléket 21 palacktartó rekesszel, illetve kiömlésgátló üvegpolcokkal szerelték fel, a belső tér átláthatóságát pedig LED-világítás biztosítja.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

A+ energiaosztály

335 liter nettó hűtőtér

175 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  178,8 x 89,5 x 69 cm

43 dBA zajszint

–  zajszintosztály

(Az adatok a korábbi energia címke szerint értendők)

 

side by side

NAVON H SBS 521F X

Az inox kivitelben készülő Navon modell No Frost technológiát használ. Az elektronikus vezérlésű készülék külső digitális kijelzővel rendelkezik. Funkciói között megtalálható a gyerekzár, a gyorsfagyasztás és gyorshűtés, a nyitottajtó-figyelmeztetés és a nyaralás mód is. A hűtőszekrénybe zöldség- és gyümölcsrekesz is került, az áttekinthetőség érdekében pedig LED-világítással is felszerelték

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

347 liter nettó hűtőtér

185 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  180 x 90 x 70 cm

40 dBA zajszint

C  zajszintosztály 

side by side

SAMSUNG RS68N8221S9/EF

A No Forst rendszerű Samsung side by side hűtőben a Twin Cooling Plus™ technológia külön végzi a hűtőrész és a fagyasztó hűtését, mindkét részben ideális hőmérsékletet és páratartalmat teremtve. A modellben Precise Chef Cooling technológia is működik, ennek köszönhetően az ételek hosszabb ideig megőrzik frissességüket, ízüket és állagukat. A digitális inverteres megoldás pedig a hőmérséklet pontos érzékeléséről és szabályozásáról is gondoskodik. A modellben hűtőajtóba épített adagoló is található, így egyszerűen adagolható a hűtött víz és a jégkocka

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

412 liter nettó hűtőtér

206 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  178 x 91,2 x 71,6 cm

38 dBA zajszint

C  zajszintosztály

side by side

SAMSUNG RS65R54422C/EO

A Samsung hűtője Metal Cooling technológiát használ. A hátsó falban található Metal Cooling nyílás segít fenntartani az optimális belső hőmérsékletet. Megakadályozza, hogy a hűvös levegő kimenjen, amikor az ajtó nyitva van. A LED-világítású modellben palacktartót, zöldség- és gyümölcsfiókokat, automatikus ajtóba szerelt jégkészítőt is találhatunk. A funkciók között pedig nyitottajtó-figyelmeztetés, gyorshűtés és gyorsfagyasztás, valamint vakáció üzemmód is szerepel.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

F energiaosztály

417 liter nettó hűtőtér

213 liter nettó fagyasztótér

Magasság / szélesség / mélység:  178 x 91,2 x 71,6 cm

39 dBA zajszint

C  zajszintosztály

SIDE BY SIDE
side by side

További termékválogatások:

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

[ad
Share This