
Háztartási gépek közül milyen termékköröket teszteltek már? Mi volt a legnehezebben tesztelhető kategória? Elektromos konzervnyitó, vízforraló esetleg?
Mennyi időt vesz igénybe összesen egy készülék tesztelése a folyamat meghatározásától az eredmény publikálásáig?
Hogyan határozzák meg, hogy milyen jellemzőket vizsgálnak a tesztelés során?
Hogyan határozzák meg, hogy a vizsgált jellemző teszteredménye milyen minősítést kap? Például ha azt nézik, hogy egy mosógép tényleg 60 fokra melegíti-e fel a vizet, akkor az egyfokos eltérés mennyivel jobb, mint az 5 fokos?
Súlyozzák-e a vizsgált jellemzők jelentőségét? Egy teszteredményben ugyanannyit számít, ha a kijelző pixeles, mint ha a dob nem forog olyan fordulattal, mint kellene?
Van annak jelentősége, hogy egy készülék mit kínál? Például lehet kiváló minősítése egy olyan modellnek, aminek a tudásszintje elmarad az átlagtól, viszont a meglévő jellemzői kifogástalanok?

“Ugyanakkor több háztartási készülék esetében a legnagyobb fejlődést az energia- és vízfogyasztás csökkentésében érzékeljük. Ezzel szemben azt nem látjuk, hogy a minőség jelentősen megváltozott volna az elmúlt 10 évben.”
dr. Holger Brackemann, a Stiftung Warentest tesztelési vezetője
Van különbség a 10-15 évvel ezelőtti készülékek és a mai modellek között minőségben, konstrukcióban, tartósságban?
Vannak teljesen hibátlan modellek?
Amikor saját magának vásárol, akkor támaszkodik a tapasztalataira? Más szemmel néz egy termékre, mint az átlagvásárló?
