Játékszenvedély – Termékválogatás gamer billentyűzetekből

2021. október 29.
táblagép

Évek óta elmondható, hogy ha van piac, amit nem kell félteni, akkor az a gamer. Igaz ez a hardverre és a szoftverre egyaránt. Az előbbi esetében a számítógépek ugyanúgy lendületben vannak, mint azok kiegészítői, az egér vagy a billentyűzet, hogy csak a két legfontosabbat említsük. A szenvedély a legfontosabb vásárlási motiváció, márpedig a játék immár nemcsak hobbi, de szenvedély is, aki pedig hódol neki, nem sajnálja rá a pénzt, hogy mindenből a legjobbat kapja. A Covid-járvány pedig talán még nagyobb lendületet adott az üzletágnak, mint ami előtte volt. Ami a billentyűzeteket illeti, a legfontosabb kulcsszó a gyorsaság, azaz a válaszidő, illetőleg a programozható gombok kérdése. Ugyanakkor a dizájn is fontos szerepet játszik a szektorban, nem véletlen, hogy a legtöbb gamerklaviatúra ma már RGB-háttérvilágítással rendelkezik, a fények pedig szintén szabadon szabályozhatóak.

Asus 
TUF Gaming K3 HU

Az Asus TUF Gaming K3 strapabíró mechanikus kapcsolói 50 millió leütésre vannak méretezve. A billentyűzet kék, barna vagy vörös kapcsolókkal szabható a saját igényeinkhez. A modell kifejezetten játékra lett tervezve, így levehető mágneses csuklópánttal is rendelkezik, hogy a hosszú távú játék is kényelmes legyen. Szintén a kényelmet szolgálja az USB 2.0 átmenő csatlakozó, amelyre rádugható az egér vagy egy USB-kulcs, de akár mobileszközök töltésére is használható.

táblagép

HP 
Pavilion Gaming 800 (5JS06AA)

Halkan és gyorsan működik a HP gamerbillentyűzete, amely a dizájn fokozása érdekében LED-megvilágítást kapott. A modell multimédiás vezérlőgombokkal is rendelkezik, hogy a játék megszakítása nélkül is el lehessen elvégezni a különböző beállításokat. A billentyűzethez csuklótámasz is tartozik, hogy a hosszú távú játék is kényelemes legyen. A háttérvilágítás tetszés szerint testre szabható.

GAMER EGÉR

Kingston
Hyper X Origins Core (HX-KB7RDX-US)

A kényelmes vezérlés érdekében három különböző magasságban szabályozható a Kingston billentyűzete, így mindenki beállíthatja a számára ideális pozíciót. A rendkívül gyors reakcióidejű billentyűk mindig versenyben tartják a játékost, a masszív kialakításnak köszönhetően pedig az erősebb mechanikai ráhatások miatt sem kell aggódni. A memória funkciónak köszönhetően három billentyűzetbeállítási variáció is elmenthető a modellben.

GAMER EGÉR

Logitech
G613

A Logitech vezeték nélküli klaviatúrája két elemmel akár 18 hónapon át képes problémamentesen üzemelni, jóllehet az RGB-világítás nem meríti az aksit, mivel annak híján van a modell. Cserébe azonban hat célorientált G-gombot kapott, amelyek egyéni makrókkal és alkalmazáson belüli parancsokkal programozhatók. Így összetett műveleteket egyszerűen és gyorsan, egyetlen gombnyomással lehet végrehajtani rajta.

GAMER EGÉR

Rapoo
V-SERIES V720RGB

A 108 gombos magyar QWERTZ gombkiosztású mechanikus billentyűzet összes billentyűje programozható, beleértve az egyes billentyűket, a kombinált billentyűket és a makró billentyűket is. Ráadásul a beépített memória el tudja menteni a billentyűzet konfigurációs fájlját, ami bármilyen más számítógépen, bármilyen szoftver segítsége nélkül előhívható. A Rapoo V720 RGB mechanikus kapcsolói 60g működési erővel és 4 mm-es billentyűút-távolsággal rendelkeznek. A modellben a márka vadonatúj játékchipje került, ami másodpercenként akár 1000-szeres USB-jelentési sebességet biztosít. A levehető, kényelmes csuklótámasszal is ellátott készülék háttér világítási rendszere teljesen személyre szabható, állítható, élettartalma pedig rendkívül hosszú akár 60 millió leütés is lehet.

GAMER EGÉR

Redragon
Kumara RGB (K552RGB)

A 87 gombos Redragon klaviatúra dedikált hangerő- és multimédiás vezérlőgombokat kapott, hogy a játék megszakítása nélkül lehessen elvégezni a beállításokat. A billentyűzeten lenyűgöző dinamikus fényhatások és makrók hozhatók létre, így a stílus teljesen a játékra szabható. A modell csúszásmentes, fröccsenésálló ergonomikus kialakítással rendelkezik, így maratoni játékok során is kényelmes a használata.

GAMER EGÉR

Roccat 
Suora FX (ROC-12-25)

Alumíniumházának köszönhetően nagyon strapabíró és a legkeményebb játszásokat is gond nélkül kibírja a Roccat klaviatúrája, amely megvilágított gombokkal fokozza a játék élményét. A klaviatúra külön megvilágítási zónákat kapott, amelyeken a színek és a megvilágítás erőssége is programozható. A hat programozható makróbillentyűhöz különféle beállítások rendelhetők, így egy gombnyomással komplett feladatsor eszközölhető.

GAMER EGÉR

Trust
GXT 865 ASTA US

A Trust gamingklaviatúrája 11 közvetlen hozzáférésű médiabillentyűt kapott, amelyekkel a játék megszakítása nélkül hajthatók végre a különböző feladatok. A programozható gombokkal egy leütéssel összetett feladatokat lehet kezdeményezni, amelyek komoly versenyelőnyt jelenthetnek a játék során. Az RGB-háttérvilágítás szintén testre szabható, amivel tovább lehet fokozni a játék élményét. Strapabíró kialakítása miatt az erősebb nyomások sem okoznak problémát.

gamer egér

uRage
EXODUS 800

Profi játékosoknak készült a uRage klaviatúrája, hiszen mindent kínál, ami a kiváló játékélményhez szükséges. Programozható gombjaival teljesen az igényeinkre szabható a vezérlés, legyen szó bármilyen típusú játékról.  A 105 gombos magyar QWERTZ billentyűzetkiosztású modellbe anti-ghosting és Win lock funkció is található a zökkenőmentes játék érdekében. A készülék kényelmes használatot biztosító levehető és áthelyezhető csuklótámasszal, valamint beépített mobiltelefon tartóval is rendelkezik. A felhasználó pedig még többféle világítási mód, változtatható színmódok és effektek közül is választhat az RGB hatás révén.

gamer egér

White Shark 
GK-2022

A White Shark klaviatúrája mindenekelőtt az ergonómiát tartja szem előtt, ennek jegyében mindössze 291 mm széles, de minden funkcióval rendelkezik, ami kell az igazi játékélményhez. A nyíl és navigációs gombokat a gyártó mesterien helyezte el egy 60%-os billentyűzetkiosztásban. A 62 gombos modell világítása szabadon szabályozható, ami tovább növeli a játékélményt. A billentyűzet 50 millió leütésig garantálja a biztonságos működést.

gamer egér

További termékválogatások:

Share This