Az Electrolux visszahívja bizonyos Electrolux Pure F9 vezeték nélküli porszívóit

2021. december 17.

Az Electrolux visszahívja meghatározott sorozatszámú Electrolux Pure F9 vezeték nélküli porszívóit. A készülék tulajdonosaitól a vállalat azt kéri, függesszék fel a készülék használatát egy esetleges biztonsági probléma miatt.

FoodCycler komposztáló_2

A probléma a termékekben található egyik alkatrész hibájából ered. Ez bizonyos körülmények között túlmelegedést idézhet elő, és a porszívó kigyulladását okozhatja. Az említett termékek tulajdonosai a vállalat weboldalán ellenőrizhetik, hogy termékük érintett-e a termékvisszahívásban. A túlmelegedés komoly kockázatot jelent, tűz keletkezéséhez vezethet, amely átterjedhet a termék közelében lévő gyúlékony anyagokra. A termék túlmelegedése csak a termék használata közben fordulhat elő. Töltés során, vagy készenléti állapotban nem. Az érintett termékek tulajdonosait arra kéri az Electrolux, hogy lépjenek kapcsolatba az Electrolux Ügyfélszolgálatával, hogy útmutatást kaphassanak a termék visszaküldésével kapcsolatban, valamint tájékozódhassanak a kompenzációs lehetőségekről.

„Eddig nem történt személyi sérülés vagy anyagi kár. Vásárlóink biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért az a döntés született, hogy haladéktalanul visszahívjuk az összes érintett terméket” – mondta Tóth Péter, az Electrolux Értékesítési Divíziójának igazgatója.

Teendők a visszahívott termékek kapcsán

Amennyiben egy vásárló rendelkezik az érintett PNC számú termékkel, és annak sorozatszáma a megadott tartományba esik, azonnal fel kell függesztenie a készülék használatát. El kell távolítania a töltőállványról, és ki kell húznia a töltőállomás csatlakozóját a fali aljzatból. A modellszám, a PNC szám és a sorozatszám a porszívó portartály egysége mögött elhelyezett adattáblán találhatók.

FoodCycler komposztáló_2

Az Electrolux Ügyfélszolgálata közvetlenül, illetve a kereskedő partnereken keresztül megkeresi azokat az érintetteket, akiknek elérhetőségei rendelkezésre állnak, hogy a vásárlóknak útmutatást adhassanak a termék visszaküldésére vonatkozóan, és tájékoztassák őket a kompenzációs megoldásokról (a termék cseréje egy jelenleg választékban lévő, hasonló kategóriájú modellre vagy pénzvisszatérítés).

Ha a modell és a termékszám (PNC) megegyezik a listában szereplőkkel, illetve a sorozatszám (SN) a megadott tartományon belül van, és a vásárlót még nem keresték meg az Electroluxtól vagy a kereskedőtől, ahol a terméket vásárolta, akkor a vállalat arra kéri az érintett fogyasztót, lépjen kapcsolatba az Electrolux Ügyfélszolgálatával a 06 1 252 1773 telefonszámon, vagy a ugyfelszolgalat@electrolux.com email címen.

 Az Electrolux Pure F9 termékcsalád egyéb PNC számú termékeit ez a visszahívás nem érinti. Egyéb Electrolux porszívókat nem érint a probléma. Az Electrolux elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

TOVÁBBI CIKKEINK A ROVATBÓL:

SharkNinja a kapuknál

SharkNinja a kapuknál

A háztartási készülékekre specializálódott amerikai márka kiterjeszti üzleti tevékenységét Európában, és belép az olasz piacra. A vállalat két...

Share This