Hatékonyság és funkcionalitás – Termékválogatás botmixerekből

2022. február 16.

A botmixerek vagy más néven rúdmixerek régóta megkönnyítik már az életünket legyen szó aprításról, habverésről vagy pépesítésről. A termékcsalád esetében a teljesítmény mellett – amibe ugyanúgy beletartozik a pengék minősége, mint a tulajdonképpeni motorteljesítmény – a legfontosabb tényező a funkcionalitás. Ez utóbbi pedig egyenlő a kiegészítők számával és fajtájával.  Egy profi rúdmixer akár egy robotgépet is zavarba tud hozni, holott látszólag egy sokkal egyszerűbb konyhai eszközről beszélünk. A valóság azonban meghazudtolja ezt az előfeltevést, hiszen egy megfelelő modellel gyümölcsturmix, bébi étel vagy éppen krémleves is készíthető. Az árak pozicionálása körülbelül a fentieket követi, a jelentős termékkínálat miatt pedig szerencsére minden vásárló megtalálhatja a számára legideálisabb eszközt.

  Blaupunkt HBD801

A Blaupunkt botmixere esetében az ergonómia valóban funkcionalitás is, a viszonylag nehéz súly és a kézbe illő tervezés miatt a készülék szinte magától dolgozik. A négy szárnyú penge különleges titán bevonatot kapott a hatékonyság érdekében, így a keményebb anyagokkal, például dió és egyéb olajos magvakkal is könnyedén elboldogul. Az anyaghasználatnak köszönhetően a mindennapi használat mellett is hosszú ideig problémamentesen működik a modell.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: n.a

Teljesítmény:                  1000 W

Súly:                                     3,2 kg

Fokozatok száma:         2

  Bosch MS6CM6155

A rozsdamentes acélból készült QuattroBlade négyszárnyú kés a gyümölcsöktől, a keményebb zöldségeken át az olajos magvakig bármivel könnyedén elboldogul. A német precizitást mutatja, hogy az 1000 Watt teljesítményű modell ereje 12 fokozatban állítható, így mindig az aktuális konyhai művelethez igazítható. A fém mixerszár nem csak elegáns, de rendkívül strapabíró is, így nem kell aggódni a mindennapi használat miatt. Az alapfelszereltség mellé egyéb feltétek is rendelhetők.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 500 ml

Teljesítmény:                   1000 W

Súly:                                     1,78 kg

Fokozatok száma:         12

  Braun MultiQuick 7 MQ7025X

A gyártó által fejlesztet és alkalmazott ACTIVEBlade technológia folyamatosan mozgatja a botmixer rugalmas tengelyén a pengét felfelé és lefelé, így jelentősen nagyobb – elvileg 250%-kal több – aktív vágófelületet hoz létre, mint a hagyományos modellek. De nem ez a Braun egyetlen fejlesztése: az Easy SmartSpeed névre keresztelt kezelőfelületnek köszönhetően a modell irányítása rendkívül egyszerű. Csupán egy gombnyomásra van szükség és onnantól a botmixer a teljesítményét saját maga állítja be.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 600/350 ml

Teljesítmény:                   1000 W

Súly:                                     n.a

Fokozatok száma:         fokozatmentes

  G21 VitalStick Pro VT1000

A teljesítmény és a precizitás párosul a G21 botmixerében. Speciális pengéi ugyanis úgy lettek kialakítva, hogy egyszerre négy irányban vágjanak. Így a legapróbb gyümölcs vagy zöldség sem bújhat el a mixelés elő. Bár a motorteljesítmény nagy a működési zajszint mégis alacsony, ami szintén nem utolsó szempont gyerekes csalások esetében. A készülék teljesítménye fokozatmentesen szabályozható, a rozsdamentes acél tartozékok pedig nem csak a használat, de az idő próbáját is kiállják.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 2000/600/500 ml

Teljesítmény:                   1000 W

Súly:                                     2,4 kg

Fokozatok száma:         fokozatmentes

  G3Ferrari G20089

Az ergonomikus kialakítás és a könnyű súly kényelmes tartást biztosít még a hosszabb ideig tartó konyhai munkálatok esetén is. A G3Ferrari négy darab rozsdamentes acél pengével végzi az aprítást, melyek hatékonyan bánnak el a keményebb zöldségekkel és gyümölcsökkel is. Kiegészítői között egy kézi turmixgép is szerepel, amiben kiváló gyümölcstutmixok, bébi ételek vagy éppen krémlevesek is készíthetők.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 500 ml

Teljesítmény:                   700 W

Súly:                                     1,5 kg

Fokozatok száma:          2

  Gorenje HBC806QW

Meglepően könnyű a súlya a Gorenje botmixerének, melyet így akár a gyerekek is kényelmesen tudnak használni. A modell DC motorral rendelkezik, amely nem csak a nagy teljesítményt és megbízhatóságot garanciája, de emellett energiatakarékosan is működik. A botmixer, mivel külön feltétekkel nem rendelkezik, így mindenekelőtt aprításra és pépesítésre használható, arra azonban kiválóan. Tisztítása gyorsan, csap alatt a legcélszerűbb.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 500 ml

Teljesítmény:                   560 W

Súly:                                     0,6 kg

Fokozatok száma:         fokozatmentes

  Orion OHB-05-AD

Sokoldalú és hatékony, leginkább ezzel a két szóval lehetne jellemezni az Orion botmixerét, amely nem csak aprít és habot ver, de kiválóan alkalmas például krumplipüré készítésére is. A rozsdamentes acél pengék gond nélkül aprítják a keményebb zöldségeket is, mint például a répa, sőt akár az olajos magvakkal, mint a dió vagy a mandula is elboldogulnak. A fokozatmentes sebesség szabályozásnak köszönhetően mindig az adott feladathoz igazítható a modell teljesítménye.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 600/500 ml

Teljesítmény:                   700 W

Súly:                                     1,8 kg

Fokozatok száma:          fokozatmentes

  Philips

  Daily Collection ProMix HR2546/00

Az ergonomikus kialakítás és a nagy teljesítményű motor hatékonyan végzi el a különféle konyhai műveleteket, mint az aprítás vagy a habverés. A rúdmixer keverőrúdjának alján lévő speciális hullámforma garantálja a fröccsenésmentes mixelést, vagyis nem kell a fél konyhát kitakarítanunk a használat után. A pengék háromszög alakzatban történő mozgása a keményebb zöldségeket és gyümölcsöket is remekül képes pépesíteni, így akár bébi ételek vagy levesek is készíthetők vele.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: n.a

Teljesítmény:                   700 W

Súly:                                     1,87 kg

Fokozatok száma:          2

  Russell Hobbs 25232-56

A Russell Hobbs botmixerének az esetében mindenképpen szót kell ejteni a designről is, hiszen a modell a ma divatos, ugyanakkor régi időket idéző vintage stílus jegyében született meg, ami ugyancsak tetszetőssé teszi. Az Infinity rozsdamentes acél pengék hosszú távon is problémamentesen és megbízhatóan dolgoznak, legyen szó zöldségről, gyümölcsről vagy olajos magvakról. A kehely anyaga és minden ami az élelmiszerekkel érintkezik BPA mentes.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 1000 ml

Teljesítmény:                   700 W

Súly:                                     1,3 kg

Fokozatok száma:          2

  Sencor SHB 560

A Titanium Quad Blade Technológia alapján készült aprító pengék ellenállóak és profi munkát végeznek akár forró ételek, mint például krémlevesek vagy főzelékek pépesítése során is. A modellel emellett különféle szószok és bébiételek is gyorsan készíthetőek el, köszönhető ez a pengék mellett a kiváló motornak is, amire nem véletlenül jár hat év garancia. A habverő fejek szintén rozsdamentes acélból születtek, így esetükben is garantált a hosszú élettartam.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 1250/800 ml

Teljesítmény:                  1000 W

Súly:                                     1,9 kg

Fokozatok száma:         fokozatmentes

  Smeg HBF02

A Smegre mindig is jellemző volt, hogy a kiváló megjelenést a hatékonysággal ötvözi, ami ezúttal sincsen másként. A modell ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmesen használható, a fokozatmentes teljesítményszabályozással pedig működését mindig az adott konyhai művelethez igazíthatjuk legyen az habverés, aprítás vagy éppen turmixolás. Az elegáns formatervezésű modell tartozékai könnyedén, egy mozdulattal cserélhetők és mosogatógépben is moshatók.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 1400/500 ml

Teljesítmény:                   700 W

Súly:                                     2,1 kg

Fokozatok száma:         fokozatmentes

  Tefal HB656838

A Powelix technológia speciális geometriával kialakított pengéket kínál, melyek optimalizálják a vágási szöget és így mindenféle élelmiszert hatékonyan aprítanak vagy pépesítenek, legyen szó keményebb vagy puhább zöldségekről-gyümölcsökről. A kéken megvilágított sebességszabályozó nem csak jól mutat, de a használatot is könnyíti mivel a modell teljesítménye húsz különböző fokozatban programozható. A kifröccsenés elleni védelem miatt a használata is kényelmes.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Keverő tál kapacitása: 800/500 ml

Teljesítmény:                   1000 W

Súly:                                     2 kg

Fokozatok száma:         20

További termékválogatások:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This