A sütő, ami felismeri az ételt

2022. március 11.
FoodCycler komposztáló_2

Fotó: Electrolux

Az Electrolux mesterségesintelligencia-alapú ételfelismerő funkcióval bővíti MyAEG Kitchen és MyElectrolux Kitchen alkalmazásainak kínálatát. A CamCook segítségével a fogyasztóknak csupán egy fényképet kell készíteniük az ételükről okostelefonjukkal, az alkalmazás pedig ez alapján beállítja a sütőt, az elkészíteni kívánt ételhez optimális sütési paraméterekkel. Egy mesterségesintelligencia-algoritmus segítségével 20 előre meghatározott ételt ismer fel a rendszer a pizzától a lasagnán át a süteményekig, majd az ezekhez szükséges beállításokat elküldi a sütőnek. A felhasználók ugyanakkor saját könyvtárat is létrehozhatnak kedvenc ételeikből, mivel az alkalmazás „megtanítható” az ételek felismerésére és az azokhoz tartozó beállítások elmentésére. Így az alkalmazás a mentett fogások esetében képessé válik a megfelelő paraméterek elküldésére. A CamCook már elérhető a MyAEG Kitchen és a MyElectrolux Kitchen alkalmazásokban Európában, és a tervek szerint világszerte bevezetésre kerül.

“Annak lehetővé tétele, hogy a fogyasztók elmenthessék kedvenc ételeiket és kedvenc főzési beállításaikat az Electrolux vagy AEG digitális szakácskönyvükbe, nagyban növeli a sütőink esetében a rendszerbe kapcsoltság élményét. Emellett a CamCookkal történő vizuális ételfelismerés hozzáadása megkülönböztet minket a piaci versenyben, azzal, hogy az Electrolux élen jár az olyan innovatív digitális lehetőségek fejlesztésében, amelyek a fogyasztókat magabiztos szakácsokká tehetik” 

Christopher Duncan, az Electrolux sütők és intelligens konyhák kategóriavezetője

    KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

TOVÁBBI CIKKEINK A ROVATBÓL:

SharkNinja a kapuknál

SharkNinja a kapuknál

A háztartási készülékekre specializálódott amerikai márka kiterjeszti üzleti tevékenységét Európában, és belép az olasz piacra. A vállalat két...

Share This