TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Sencor robotporszívók – Már a japánok is tudták: az idő pénz!

2022. április 29.| Termékbemutatás

Egy japán közmondás szerint „az idő pénzzé változik”, ami nagyjából annyit tesz, hogy pénzben mérhető előnyei vannak annak, ha jól tudjuk beosztani az időnket. Miért éppen a takarítás vigye el a felesleges időnket, ha már létezik egy sokkal praktikusabb és egyszerűbb megoldás, a robotporszívó.

Thomas porszívó

Kevéssé ismert tény, de már elődeink is álmodoztak róla: Robert A. Heinlein az elsők között a tett utalást robotporszívóról a The Door Into Summer (Ajtó a nyárra) elnevezésű novellájában 1956-ban. Az amerikai sci-fi író egy olyan készüléket képzelt el, amely saját töltőegységgel rendelkezett. Most, a 21. században mindez már a valóság része, sőt, a robotporszívót el se lehetne képzelni egy olyan dokkoló állomás nélkül, ahová időnként ne járna vissza megpihenni, vagy feltöltődni. A japán gyökerekkel rendelkező Sencor valamennyi robotporszívója ilyen. Kétség nem fér hozzá, hogy a csúcstechnikát hozzák el a magyar háztartásokba. De milyen modellek közül válogathat az, aki ilyen készülékre szeretné bízni a takarítást?

Sencor SRV 4000GD-EUE3

A Sencor SRV 4000GD-EUE3 ideális választás lehet azok számára, akik egyfajta lakberendezési tárgyként tekintenek a porszívóra, vagyis azoknak, akiknek egyáltalán nem mindegy, milyen a készülék megjelenése. Az aranyszín persze csak optikai csalódás, a készülék nem ilyen ötvözetből van, súlya mindössze 2,5 kilogramm, így meglehetősen kis étvággyal rendelkezik. Működését egy 2150 mAh kapacitású lítiumion akkumulátor biztosítja és teljes feltöltés esetén akár 120 percig is képes üzemelni. Lemerülése esetén pedig automatikusan visszatér a fali töltőegységhez. Ezt a porszívót úgy tervezték meg, hogy ne csak a padlóról, illetve a sima járófelületekről, hanem akár a 2 centiméter magas szőnyegekről is el tudja távolítani a szennyeződéseket. A két szélső forgókeféjének köszönhetően pedig a sarkokat is tökéletesen ki tudja tisztítani. Az SRV 4000GD-EUE3 halkan és csendesen dolgozik, hiszen működési zaja nem haladja meg a 60 dB-t, vagyis nyugodtan lehet tenni-venni mellette. Ha viszont inkább a tiszta lakásba szeretnénk hazatérni, akkor érdemes a gyári alkalmazással, vagy a távirányító segítségével előre programozni a porszívózást. Abban pedig biztosak lehetünk: nem esik bántódása, míg haza nem érünk, a beépített érzékelőnek köszönhetően ugyanis nem esik le lépcsőről. A 0,4 literes víztartálynak köszönhetően akár nedves törlésre is alkalmas lehet.

Sencor SRV 6250BK-EUE3

A Sencor SRV 6250BK-EUE3 robotporszívó elsősorban olyan háztartásokba lehet optimális választás, ahol egy ilyen önműködő készüléknek sok „akadállyal” kell megküzdenie. Vagyis a szobákban leginkább lábakon álló bútorok, vázák, állványok, illetve egyéb más eszközök vannak a padlón.

A Sencor fejlett robotporszívója gond nélkül ki fog tudni takarítani a székek alatt is, mivel fejlett navigációs rendszerrel szerelték. A készülék giroszkóp, infravörös érzékelők, valamint lépcső és más akadályokat érzékelő szenzorok segítségével akár 120 percen át is üzemeltethető a lakásban anélkül, hogy bárminek nekiütközne. 

Thomas Pet&Family

A takarítási program végén, vagy az akkumulátor lemerülése esetén automatikusan visszatér a dokkolóegységhez. Ezután a 2600 mAh kapacitású lítiumion akkumulátorának töltése 5 órát vesz igénybe. Az aranyszínű testvéréhez hasonlóan ez is négyféle takarítási programot kínál, működését nemcsak a távirányítóval, hanem a gyári alkalmazással is szabályozhatjuk. A padló enyhe szennyezettségénél jól jöhet, hogy ez a porszívó is rendelkezik nedves törlés funkcióval: ehhez mindössze a 0,5 literes víztartályt, illetve az antisztatikus portörlő ruhát kell csatlakoztatni a készülékhez. Fontos jellemzője még, hogy fejlett öndiagnosztikával rendelkezik, így a felhasználóknak nem kell kitalálni a gondolatait.

Sencor SRV 9550BK

A Sencor robotporszívók csúcsát az SRV 9550BK jelenti, amely fel van vértezve azzal a tudással, amivel az előbb említett két típus is rendelkezik, ám ezt a készüléket már 6200 mAh kapacitású lítiumion akkumulátorral szerelték, amelynek köszönhetően akár 200 percig is képes üzemelni egy feltöltéssel. Mindezt úgy, hogy 65 kW teljesítményű, szénkefementes egyenáramú villanymotorral szerelték, amelynek előnye, hogy rendkívül hatékonyan, akár 8 000 Pa vákuumnyomással is képes felszívni a szennyeződéseket. Az sem elhanyagolandó tényező, hogy ez a motor garantáltan hosszú élettartamnak örvend, így hosszú éveken át szolgálhatja a felhasználókat.

Thomas Pet&Family

A Sencor robotporszívókat nemcsak kimagasló hatékonyság és munkabírás jellemzi, hanem az egészségtudatos működés is. Ezek a készülékek ugyanis HEPA-filterrel vannak felszerelve, amely meggátolja a finom por visszajutását a lakás, vagy a helyiség levegőjébe, ezáltal segít elkerülni az allergiás, szénanáthás tüneteket. A márka úgy számol, hogy a jövőben egyre többen felismerik majd a robotporszívók által nyújtott előnyöket, ezáltal új szintre kapcsolhat ezen készülékek elterjedése idehaza.

    KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Thomas_logo2

  További rovatainkból:

Monitor monitorozás

Monitor monitorozás

A monitor kínálat meglehetősen szerteágazó és kiterjedt. A szegmens több kategóriát ölel fel, az egyes modellek pedig számos termékjellemzőben...

Átlépni a határokat

Átlépni a határokat

Az online kereskedelem, a világjárvány okozta fellendüléstől is függetlenül, jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Éppen ezért a...

Share This