TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Jabra ELITE – Az elit világa

2022. június 01.| Termékbemutatás

Az elit egy csoportnak az a része, amely egy magasabb szintet testesít meg és jellemzőivel kiemelkedik a többi közül. A Jabra Elite 2 és Elite 3 modellek pedig, ahogy nevük is utal rá, egyértelműen a Bluetooth fülhallgatók elitjét képviselik. Tulajdonságai miatt az elithez tartozó termékeket viszont gyakran társítják az elérhetetlenséggel is. A Jambra Elite 2 és Elite 3 esetében azonban a kiemelkedő hangminőséghez elérhető ár párosul, így a készülékek kategóriájukban az egyik legjobb ár-érték arányt kínálják.

Az Elite 3 és Elite 2 is TWS fülhallgató, azaz Bluetooth technológiával, teljesen vezetékmentesen kommunikálnak. Így sem a két hangszóró, sem a csatlakoztatott mobiltelefon között nincs kábeles összeköttetés. Manapság a Bluetooth technológia már van annyira fejlett, hogy alkalmazása nem jelent kompromisszumot a hangminőségben. Még a legegyszerűbb készülékek is elfogadható hangminőséget nyújtanak. A Jabra modellek azonban bőven túllépnek ezen a szinten és valóban kiváló hangélményt kínálnak.

Jabra Elite 3

Az Elite 3, a Jabra 6. generációs valódi vezeték nélküli fülhallgatója formáját tekintve „labda” típusú modell. Így egyszerűen a kialakításból és a fülpárnák tapadásából adódóan marad a helyén még akár kocogás közben is teljesen stabilan. A szilikon párnákból három szett jár a füles mellé. Ezek pillanatok alatt cserélhetők, hogy a fülformához leginkább passzoló verziót választhassa a felhasználó.

Hama Bluetooth kihangosító szett

A fülhallgatók külső részére egy-egy gomb került, amely a vezérlésez használható. Az aktuális használattól függően a zenét vagy a hívásokat lehet ezekkel kezelni. Valamint ezekkel lehet a támogatott hangasszisztens szolgáltatásokat, illetve a Spotify-t is aktiválni. A Jabra Elite 3 feltöltésenként 7 órán keresztül bírja. A tároláshoz és a töltéshez használt tok pedig további három teljes ciklusra való energiát tárol. Így konnektort elegendő 25-28 órányi használat után meglátogatni. A tárolót USB-C csatlakozó segítségével, kb. 3 óra alatt lehet feltölteni. A töltés állapota, a töltöttségi szint valamint az éppen aktuális üzemmód a tokon illetve a fülhallgatókon lévő állapotjelző LED-ek segítségével ellenőrizhető. A fülhallgatók valamivel gyorsabban töltenek. Extra funkcióként, teljesen lemerült állapotnál az első 10 percben a gyorstöltés funkció is aktív – ezzel rövid idő alatt egyórányi használat nyerhető.

Hama Bluetooth kihangosító szett

A fülhallgató korlátozottan víz- és porálló. A Jabra Elite 3 az IP55-ös minősítést szerezte meg, amely azt jelenti, hogy a normál por egyáltalán nem tesz kárt az eszközben, a víz pedig akkor nem jelent gondot, ha fröccsen. Vagyis edzéshez, vagy a szabadban történő futáshoz is használható, mert sem az izzadtság sem az eső nem jelent akadályt a készülék számára.

A kiváló hangminőségre egyrészt a hallójáratos kivitel jelenti a garanciát, másrészt a Jabra Sound+ alkalmazás, amivel a hangzás teljesen az egyedi igényekhez szabható. Utóbbi azt jelenti, hogy nemcsak ekvalizer használható (gyári profilokkal), hanem egy teszt segítségével a felhasználó hallását is tesztelni lehet. Így a Jabra Elite 3-mal még az életkori sajátosságból adódó hallásromlást is hatékonyan lehet semlegesíteni. A szilikon párnák jó passzív zajszűrési teljesítményt nyújtanak. A HearThrough technológia segítségével pedig, amikor szükséges, a külső zajok is hallhatóvá tehetők.

Jabra Elite 2

Az Elite 2, a Jabra másik 6. generációs valódi vezeték nélküli fülhallgatója nagyon hasonló formával rendelkezik, formáját tekintve szintén „labda” típusú fülhallgató, amely egyszerűen a kialakításból és a fülpárnák tapadásából adódóan marad a helyén. A legfontosabb eltérés a külsőt tekintve talán az, hogy erre a típusra nem fizikai gombok kerültek, hanem érintésérzékeny felület segítségével történhet a vezérlés. A funkciók viszont ugyanazok. Az aktuális használattól függően a zenét vagy a hívásokat lehet velük kezelni, valamint a támogatott hangasszisztens szolgáltatások, illetve a Spotify is aktiválható.

Hama Bluetooth kihangosító szett

A Jabra Elite 2 feltöltésenként szintén 7 órán keresztül bírja. A tároláshoz és a töltéshez használt tokba azonban valamivel kisebb kapacitású akkumulátor kerül, amely csak két további töltési ciklusra elegendő energiát képes tárolni. A teljes játékidő még így sem rossz, 20 óra körül alakul. Így ha például valaki jellemzően munkába menet és jövet használja a fülest, annak ez egész hétre elegendő muníciót jelent. A tárolót USB-C csatlakozó segítségével, kb. 2 óra alatt lehet feltölteni. A töltés állapota, a töltöttségi szint valamint az éppen aktuális üzemmód a tokon, illetve a fülhallgatókon lévő állapotjelző LED-ek segítségével ellenőrizhető. A fülhallgatóknál itt is megvan az az extra, hogy teljes lemerülés esetén az első 10 percben a gyorstöltés funkciói is bekapcsol.

A fülhallgató korlátozottan víz- és porálló. A Jabra Elite 2 is az IP55-ös minősítést szerezte meg. Vagyis ebben a modellben sem tesz egyáltalán kárt a normál por, és fröccsenő víz. Azaz ez a készülék is használható edzés közben, vagy a szabadban, mert sem az izzadtság sem az eső nem jelent akadályt számára. A Jabra Elite 2 is ugyanazt a hangminőséget nyújtja, mint az Elite 3. Ez a típus is hallójáratos kivitelben készül. Megtalálható benne a Jabra Sound+ alkalmazás, ami nem csak gyári profilokkal rendelkező ekvalizert kínál, hanem hallás tesztet is,  hogy a hangzás teljesen az egyedi igényekhez alakítható legyen. A modell az életkori sajátosságból adódó hallásromlást is remekül tudja kompenzálni. A szilikonpárnák zárt akusztikus kialakítása által nyújtott passzív zajcsökkentéshez pedig HearThrough technológia is kapcsolódik, hogy a külső zajok is hallhatóak legyenek szükség esetén.

Hama

  További rovatainkból:

20 év Gorenje

20 év Gorenje

Az elmúlt két évtizedben jelentősen átalakult a műszaki kereskedelem, ugrásszerűen fejlődött a technológia, globális és lokális szinten is változtak...

100 év tapasztalattal

100 év tapasztalattal

A Pepita.hu viszonylag új szereplő az online piacon, különösen műszaki termékek vonatkozásában. A jelenleg idehaza öt százalék feletti online...

Konyhakiállítás 2024

Konyhakiállítás 2024

Videók - Konyhakiállítás 2024Március 1-3 között került megrendezésre a 14. Konyhakiállítás, Magyarország legrangosabb konyha tematikájú rendezvénye....

Share This