TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Okosotthon egyszerűen

2022. október 10.| Termékbemutatás

Az okosotthon egyre nagyobb népszerűségnek örvend és egyre többen fontolgatják okos termékek beszerzését, amelyekkel kényelmesebbé tehetők a hétköznapok. Az okos megoldások iránti igényt pedig az energiaárak alakulása is fokozhatja, hiszen az automatizálás számos esetben jelenthet takarékosságot is. A Hama már nem éppen fiatal szereplő az okosotthon piacon és a vállalat rövid idő alatt képes volt egy nagyon jól használható platformot kialakítani, amihez több tucat termékből álló paletta kínál különféle lehetőségeket az otthonok „felokosításához”.

Akadályok nélkül

Bár az okosotthon funkciók sokak számára egyre vonzóbbak, visszatartó erő, hogy az okosotthon megoldásokra többen is összetett rendszerként gondolnak, amit már a házépítés alatt meg kell tervezni, ki kell alakítani. Utólag pedig a kiépítés körülményes, a vezetékek elhelyezése rontja az esztétikumot, vagy nagyon költséges, drága az üzembe helyezés pedig bonyolult és drága központi egységet igényel. Mindez azonban a Hama által kínált megoldás esetében nem áll fent. A Hama Smart Home rendszer nem igényel vezetékes összeköttetést, minden komponens vezeték nélkül csatlakozik. Így bárhol utólag is könnyen kiépíthető. A rendszer már egyetlen eszközzel is működőképes, akár egyetlen okosizzó, nyitásérzékelő, vagy bármilyen egyéb okos termék esetében is használható, pusztán az ingyenes applikációt kell hozzá letölteni. A WiFi kommunikációnak köszönhetően a készülékek nem egy központi egységben, hanem közvetlenül a WiFi hálózaton keresztül kapcsolódnak össze. A telepítés rendkívül egyszerű, az alkalmazás magyar nyelven is elérhető, az eszközökhöz pedig a magyar nyelvű ügyfélszolgálat és segítségnyújtás-szolgáltatás is igénybe vehető. A folyamatosan új termékkel bővülő rendszer palettájának minden készülékéhez pedig 2 év garancia is tartozik.

A rendszer

A Hama Smart Home okosotthon rendszer a különféle eszközökből vagy akár egyetlen készülékből, valamint egy telefonos alkalmazásból áll. A rendszer minden tagja WiFi kapcsolat segítségével kommunikál, így nincs szükség központi egységre: elég, ha van egy megbízható WiFi hálózat otthon és egy Android vagy iOS-t használó telefon, illetve tablet. A Hama termékei a tuyaSmart platformot használják. A központi egység nélkülözése ellenére a felhő alapú kommunikáció lehetővé teszi, hogy az eszközök távolról is irányíthatóak, ellenőrizhetők legyenek. Extra funkció az Amazon Alexa, illetve Google Home vezérlés, amit a Hama okoseszközök többsége szintén támogat. Emellett arra is van lehetőség, hogy más gyártó termékeinek működését hangoljuk össze a Hama okoskütyük működésével, hiszen a rendszer minden eleme az univerzális IFTTT protokollal is együtt tud működni.

Hama Smart Home App

A Hama okoseszközeit a Hama Smart Home alkalmazáson keresztül lehet vezérelni. Az app elérhető a Play Store illetve az Appstore kínálatában is. Telepítése gyors és egyszerű. Tekintettel arra, hogy az eszközök felhőn keresztül is elérhetők, egy felhasználói fiókra is szükség lesz, amelyet pár perc alatt regisztrálni lehet.

Az alkalmazás három fő részből áll: ezekkel az otthoni eszközöket menedzselhetők, jelenetek készíthetők, valamint módosíthatók a profilbeállítások. Az eszközök hozzáadása csak néhány kattintás; de a pontos folyamat az adott okoseszköztől is függ. A párosítás történhet automatikusan is és úgy is, hogy egy listából kiválasztjuk, melyik eszközt szeretnénk hozzáadni a rendszerhez. Az új készüléknek egy könnyen megjegyezhető név is adható, és természetesen beállítható azt is, hogy az adott eszköz melyik szobában található.

A rendszerhez hozzáadott eszközök a főképernyőn jelennek meg, egymás alatt. Kattintást után az adott eszközhöz elérhető összes opció látszik; egy lámpa esetén például a ki- és bekapcsolás mellett a színt, a színhőmérsékletet és a fényerőt is lehet módosítani, ha a lámpa támogatja. Mód van természetesen arra is, hogy a készülékekre szoba szerint szűrjünk, illetve arra is, hogy a lakás helyiségeit személyre szabjuk.

Jelenetek

A jelenetek rész a lakásban található eszközök működésének összehangolására szolgál. Például a lámpatestek és a konnektorok működését köthetjük össze: ez az opció akkor hasznos, ha szeretnénk egy gombot a főképernyőre, amellyel egyszerre a nagyszoba mind a három lámpáját fel tudjuk kapcsolni. Természetesen lehet használni időzítőt is, így aki igazán kreatív, az estére akár naplementét, reggelre pedig napfelkeltét is beprogramozhat.

Szabályok

Igazán okos viszont a szabályok létrehozásával, azok számának bővülésével lesz a rendszer. Itt az okoseszközök egymás aktuális állapotának függvényében automatikusan végrehajtanak bizonyos feladatokat. Kérhetjük például, hogy amikor a mozgásérzékelő jelet ad, akkor felkapcsoljon az előszobai lámpa, a kamera töltse fel a videót, a sziréna jelezzen, és a telefonra értesítést is kapjunk. Ez persze csak egy példa, hisz a lehetőségek száma erősen függ attól, hogy milyen modulokból épül fel az otthoni rendszer.A szabályoknál az ismétlődés gyakorisága mellett érvényességi periódust is beállíthatunk, az akciókat pedig nemcsak egy másik eszköz állapota válthatja ki, hanem a hőmérséklet, a páratartalom és az időjárás is. Illetve használhatunk időzítőt, valamint az egyes akciókat napfelkeltéhez és napnyugtához is igazíthatjuk.

Testraszabás

A harmadik rész a profil testreszabására szolgál; ide érkeznek az értesítési üzenetek, valamint ez a rész azért is fontos, mert itt találhatók azok az instrukciók, amelyek segítségével a készülékeket az Amazon Alexa, a Google Assistant rendszerekhez, illetve IFTTT rendszerekhez is csatlakoztathatjuk.A Hama alkalmazása rengeteg funkcióval bír; további előnye pedig az egyszerű, átlátható kezelőfelület és az, hogy magyar nyelven is használható.

  További rovatainkból:

Piacra lépő piactér

Piacra lépő piactér

A piactér már most is fontos eleme az e-kereskedelemnek. Az elmúlt évek folyamatai, és az azokra támaszkodó előrejelzések pedig azt valószínűsítik,...

Filteren keresztül

Filteren keresztül

A vízszűrés területén meghatározó Laica, 15 éve van jelen a hazai piacon. Tavaly azonban változott a disztribúció és a márka forgalmazását egy új...

Konyhakiállítás 2024

Konyhakiállítás 2024

Videók - Konyhakiállítás 2024Március 1-3 között került megrendezésre a 14. Konyhakiállítás, Magyarország legrangosabb konyha tematikájú rendezvénye....

Share This