Mi kell a játékhoz?

2022. december 29.

A gaming termékek robbanásszerű fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, így érthető módon egyre több gyártó lát a területben fantáziát. Számos márka jelent meg a szegmensben, sőt arra is van példa, hogy a szórakoztató elektronika területén ismert brandek dedikált gamer almárkát hozzanak létre. De nem csak a márkakínálat bővül, a termékválaszték is szélesedik, és nem csak számosságát tekintve, hanem a termékkörök vonatkozásában is.

A gamer felszerelés alapvető részei a megfelelő számítógép, monitor, billentyűzet és egér. Ezek gyakorlatilag elengedhetetlen kellékek ahhoz, hogy a gamerek „versenyképesek” legyenek egy játékban. Amennyiben ezek az eszközök nem nyújtanak megfelelő teljesítményt, akkor a játékos olyan hátránnyal indul a legtöbb játékban, amit a képességei nem tudnak ellensúlyozni. A dolog azonban itt nem ér véget.

A kommunikáció aranyat ér

Számos játékban a játékosok csapatokban küzdenek meg egymással. Ez együttműködést követel meg a résztvevők számára, ami pedig szükségessé teszi a hatékony kommunikációt. Így aztán már nem csak a hangzás már nem csak a játék élvezetéről szól, hanem az eredményességről is. Ezért aztán ma már a kristálytiszta hang kommunikációt biztosító headset-ek is fontos szerepet töltnek be a gaming termékek kínálatában. Ha pedig van már headset, az sem árt, ha tárolni is könnyen lehet, így a headset tartó állványok is bekerülnek a gaming repertoárba.

Mutasd magad

Minél ügyesebb egy játékos, annál nagyobb előszeretettel mutatja meg képességeit a világnak. Ráadásul erre a befogadó oldalon is nagy igény mutatkozik, nem véletlen, hogy a gamer videók a legnézettebbek közé tartoznak. Mindez pedig azt jelenti, hogy a játékosoknak további eszközökre lehet szüksége. Ezért jön jól egy streaming kamera, vagy akár több is, hogy legyen egy külön képrögzítő a játékos kézmozdulatainak megörökítésére. Ha pedig ilyen nincs, akkor hasznos lehet egy digitalizáló adapter is. És ha már valaki közvetíti a játékát, akkor szeret minden tekintetben profinak látszani, ezért a tetszetős gaming mikrofonok iránt is nő a kereslet.

Kényelmesen

Viszonylag kevés az olyan játékos, aki kevés időt tölt egyhuzamban a monitor előtt. Ennek megfelelően az olyan kiegészítők is bekerültek a gaming kínálatba, mint a speciális gamer székek, amelyek kényelmes ülést és megfelelő szellőzést kínálnak. Bár alapvetően funkcionális eszköz, mégis itt kell megemlíteni a notebook hűtőket is, hiszen ezeknek is akkor veszi igazán hasznát egy játékos, ha hosszabb ideig játszik.

Konzollal is

Játszani persze nem csak számítógéppel lehet, a játékkonzolokkal játszható játékok rajongóinak tábora is meglehetősen széles. Értelemszerűen a gaming választéknak erre is reagálni kell valahogyan. Ilyen vonatkozásban elsősorban a vezetékes és vezeték nélkül PC gamepad-ek jöhetnek szóba, de fordítva is van létjogosultsága a dolognak. Vagyis azok az adapterek is érdeklődésre tarthatnak számot, amelyek lehetővé teszik, hogy a játékkonzolok egérrel és billentyűzettel is használhatók legyenek.

TOVÁBBI CIKKEINK A ROVATBÓL:

Xiaomi, vagy nem?

Xiaomi, vagy nem?

Noha egyre kevésbé jellemző, de egyáltalán nem ritka, hogy egy vállalat úgynevezett „multibrand” stratégiával van jelen a piacon, azaz a cég több...

Produktivitás nyomában

Produktivitás nyomában

A vállalati szférában a hatékonyság kulcsfontosságú tényező, az üzleti döntések alapját jelentő megfontolás azonban a munkavégzés kapcsán nem mindig...

Dupla, vagy szimpla

Dupla, vagy szimpla

Legyen szó bármilyen készülékről a vezérlés nem elhanyagolható szempont. Az egyszerű használhatóság szinte minden termékkörben a vásárlást...

Láthatatlan Terhelés Mutató

Láthatatlan Terhelés Mutató

A Samsung friss kutatása kimutatta, hogy az európaiak csaknem ugyanannyi időt töltenek a háztartási feladatok megoldásán való gondolkodással, mint...

Share This