Beépíthető mosó-szárító gép: Alternatíva a helyszűkéhez

2023. február 09.
feültöltős mosógép

A beépíthető mosó-szárító gép leginkább azok számára alternatíva, akiknek nem áll rendelkezésre túl sok hely a fürdőszobában, de nem akarnak lemondani a szárítás előnyeiről. A kivitel révén ugyanis a készülék akár a konyhában is helyet kaphat. Bár a konyhában elhelyezett szabadon álló mosógép, mosó-szárító gép bizonyos tekintetben trendi is, azért ez inkább kényszer szülte dizájnirányvonal, mintsem esztétikum motiválta megoldás. A beépíthető változatok viszont nemcsak praktikusak, de megjelenés tekintetében is több lehetőséget kínálnak. Ennek ellenére mégis inkább csak azok választják, akiknek más opció nem igazán jöhet szóba. A beépíthető mosó-szárító gép mindenképpen rétegigényt elégít ki, ezért a választék nem túl széles ebben a szegmensben, alig néhány modellből áll a kínálat és nem is nagyon újul meg, az elérhető modellek zöme már évek óta piacon van.

AEG L8WBE68SI

A 8 kg mosó- és 4 kg szárítókapacitású készülékben az optimális energiafelhasználást a ProSense® technológia biztosítja, amely a töltet súlyához állítja a programok hosszát, valamint a víz- és energiafogyasztást. A DualSense technológia pedig automatikusan a ruhák anyagához igazítja a beállításokat. Ennek köszönhetően a ruhák mosása és szárítása mindig optimális hőmérsékleten, a szövet típusához igazodó dobmozgással történik. A 13 programot, köztük gőzprogramot is kínáló, beépíthető mosó-szárító gépben az Eco 40-60 ciklus 6 óra 15 percet vesz igénybe, de elérhető a 60 perces NonStop program is, amellyel 1 kg ruhát lehet kimosni és megszárítani 1 óra alatt. A ciklusonként 60 liter vizet fogyasztó és „E” energiaosztályba tartozó modellbe ökoinverteres motor és Protex szövetkímélő dob került, valamint LCD-kijelzővel is ellátták. Alacsony, 70 dB zajszintjével az „A” zajszint, 1551 fordulat/perc centrifugájával pedig „B” centrifugahatékonysági osztályba tartozik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály (teljes cilkus)

8/4 kg  kapacitás

1551 max.centrifuga fordulat

60 liter vízfogyasztás

70 dB zajszint (centrifuga)

 

BEKO HITV 8733 B0

Ez a beépíthető mosó-szárító gép ciklusonként 53 liter vizet használ, energiafogyasztás tekintetében pedig D besorolást kapott. A modellbe ProSmart™ inverteres motor került, valamint a hajlított ajtóüveg és a speciális kialakítású lapátok révén gyengéd ruhakezelést biztosító AquaWave® rendszerrel is ellátták. A készülék mosókapacitása 8 kg, szárítani pedig 5 kg ruhát lehet benne. Az Eco program 7 óra 55 perc alatt fut le, de a 16 programot és 4 funkciót kínáló típusban megtalálható a Wash & Wear® ciklus is, amellyel 1 kilogramm szennyes 1 óra alatt mosható ki és szárítható meg. A HITV 8733 B0 centrifugája percenként maximálisan 1400 fordulatra képes, a készülék zajszintje pedig 73 dB, így centrifugahatékonysága és zajszintosztály szerint is „B” minősítéssel rendelkezik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

D energiaosztály (teljes ciklus)

8/5 kg  kapacitás

1400 max.centrifuga fordulat

53 liter vízfogyasztás

73 dB zajszint (centrifuga)

 

BOSCH WKD28542EU

A készülékben 7 kg szennyes mosható, a szárításhoz pedig 4 kg kapacitás áll a felhasználó rendelkezésére. A programkínálatot tekintve 10 ciklusból lehet választani, valamint elérhető a modellben az AutoDry automatikus szárítási funkció is. Az Eco ciklus lefutásához 5 óra 30 percre van szükség. Teljes ciklus vonatkozásában gyorsprogramot nem kínál a modell, de a mosóprogramok között található 15 perces Quick 15 gyorsprogram is. Ez az LCD-kijelzővel felszerelt beépíthető mosó-szárító ciklusonként 68 liter vizet használ, energiafogyasztás szerint pedig az „E” osztályba tartozik. A készülék maximális centrifugateljesítménye 1355 fordulat/perc, amivel a „B” centrifugahatékonysági osztályba tartozik. Zajszintosztály szerint pedig „A” besorolást kapott, amit 72 Db zajszintjével érdemelt ki.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály (teljes ciklus)

7/4 kg  kapacitás

1355 max.centrifuga fordulat

68 liter vízfogyasztás

72 dB zajszint (centrifuga)

 

CANDY CBDO485TWME/1-S

A modell a „D” energiaosztályba tartozik, vízfogyasztása pedig 75 liter ciklusonként. A programkínálatban 16 ciklus kapott helyet, az Eco program pedig 9 óra 10 percet igényel ennél a készüléknél. Ez a beépíthető mosó-szárító gép érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, valamint wifikapcsolatra képes. Ennek köszönhetően a felhasználók élvezhetik a márka applikációja nyújtotta előnyöket is, illetve távvezérlésre is lehetőségük van. A Candy 8 kg mosó- és 5 kg szárítókapacitású típusánál a dobot inverter motor hajtja, amely 1400 fordulat/perc maximális centrifugasebességre képes, és így a „B” centrifugahatékonysági osztályba tartozik. A készülék zajszintje 75 dB, ezzel pedig a „B” zajszintosztály-besorolást kapta.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

D energiaosztály (teljes ciklus)

8/5 kg  kapacitás

1400 max.centrifuga fordulat

75 liter vízfogyasztás

75 dB zajszint (centrifuga)

 

ELECTROLUX EW7W368SI

Az „E” energiaosztályba tartózó beépíthető mosó-szárító gép vízfogyasztása 60 liter. A készülék 8 kg szennyes tisztítására alkalmas, szárítani pedig 4 kg ruhát lehet benne. A modell közepes LCD-kijelzőt kapott, Protex szövetkímélő dob és ökoniverter motor került bele. Az Auto Dry automatikus szárításfunkcióval is rendelkező típus 15 programot kínál, melyből az Eco ciklus időtartama 6 óra 15 perc. A készülékkel ugyanakkor a 60 perces NonStop programmal 1 kg ruhát 1 óra alatt is ki lehet mosni és meg lehet szárítani. A SteamCare program gőz segítségével csökkenti a gyűrődéseket, az illatanyagokat kíméletes gőzzel kombináló FreshScent rendszer révén pedig még két mosás között fel is lehet frissíteni a ruhákat. Az EW7W368SI DualCare technológiája érzékeli a szövet típusát és tömegét, majd automatikusan ahhoz igazítja a ciklus paramétereit, a megfelelő hőmérséklet és optimális dobmozgás érdekében. A SensiCare rendszer leméri az egyes töltetek súlyát, és automatikusan hozzáigazítja a ciklus hosszát. A készülék zajszintje 70 dB, ezzel az „A” zajszintosztályba tartozik, 1551 fordulat/perc maximális teljesítményű centrifugája pedig „B” centrifugahatékonyságot biztosít.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

E energiaosztály (teljes ciklus)

8/4 kg  kapacitás

1551 max.centrifuga fordulat

60 liter vízfogyasztás

70 dB zajszint (centrifuga)

 

WHIRLPOOL BI WDWG 961484 EU

A készülék mosáshoz 9 kg, szárításhoz 6 kg kapacitást kínál, energiafogyasztása alapján „D” besorolást kapott, vízfogyasztása pedig 65 liter. Az inverter motorral és digitális kijelzővel rendelkező modellben 6. Érzék 3Dry technológia található, amely többirányú levegőáramlással kíméletes szárítást biztosít. A felhasználó 14 program közül választhat, melyek között a 9 óra 20 percet igénylő Eco ciklus, és az 1 kg ruha mosását és szárítását 45 perc alatt elvégző program is megtalálható. A készülékben csak szárításra is lehetőség van, valamint elérhető a FreshCare+ opció is. Ennek alkalmazásakor precíz, váltakozó dobmozgások sorozata és rendszeres időközönkénti gőzbefúvások váltogatják egymást, hogy biztosítsák a dobban a levegőkeringtetést, tökéletes páratartalomszintet teremtve és megőrizve a ruhaneműk frissességét. A FreshCare+ opció kiválasztható a mosási paraméterek beállítása során vagy a mosóprogram alatt, és bármikor leállítható Ez a beépíthető mosó-szárító gép 1400 fordulat/perc centrifugasebességre képes, és ezzel „B” centrifugahatékonyságot biztosít, zajszintje 70 dB, amivel pedig az „A” zajszintosztályba tartozik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

D energiaosztály

9/6 kg  kapacitás

1400 max.centrifuga fordulat

65 liter vízfogyasztás

70 dB zajszint (centrifuga)

 

További termékválogatások:

Share This