Makulátlan higiénia – Termékválogatás gőzfelmosókból

2023. május 04.

A gőz kétségkívül több szempontból is forradalmasította az ember életét, elég, ha csak a valamikori hajózásra, vasútra vagy a munkagépekre gondolunk. Bár a gőzhajók kora leáldozott, maga a gőz az életünk része maradt, és a háztartási elektronikában is nagy hasznát vesszük, a kávéfőzéstől elkezdve a vasaláson át a takarításig. Az utóbbi esetében hatalmas előnyük ezeknek a készülékeknek, hogy vegyszermentesen érhető el velük tökéletes tisztaság. Továbbá, hogy egészen apró helyeket, például a fugát, a radiátor belsejét stb. is hatékonyan tudja takarítani a gőz. A tökéletes higiénia szintén a készülékcsalád javára írható, nem véletlen, hogy a Covid alatt ezeknek a termékeknek az eladása is lendületet kapott. Modellfüggő ugyan, de egy ideális gőztisztítóval gyakorlatilag minden felület takarítható, úgymint az üveg, a csempe vagy éppen a textília.

 Ariete 4164

Az Ariete gőztisztítója 100 °C-os hőmérsékleten tisztítja és fertőtleníti a különböző felületeket, így a padlót, a szőnyeget vagy éppen az üveget. A szinte azonnal induló és a 18-20 perces folyamatos gőzkibocsátásra képes modell több tartozékkal is rendelkezik: egy kicsi és egy nagy körkefével, szőnyegsiklóval, fugatisztító kefével, ablaktisztítóval és kaparóval. A nehezen elérhető helyek is jobban hozzáférhetők, köszönhetően a 180 fokban elforduló fejnek. Az 5 méteres kábelhossz kényelmes használatot tesz lehetővé. A készülék tárolását az összecsukható fogantyú könnyíti meg.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1500 W teljesítmény

350 ml víztartály kapacitás

1,9 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Bissell PowerFresh

Keménypadlóra fejlesztették a BISSELL gőztisztítóját, amely csempéről, üvegről és a padlóról is képes eltüntetni a baktériumok 99,9 százalékát. A modell bekapcsolás után 30 másodperccel készen áll a működésre, a 7,5 méteres kábelhossz pedig kényelmes takarítást tesz lehetővé. A SpotBOOST kefe a makacs és ragadós szennyeződések eltávolítását szolgálja, a hosszúkás padlótisztító fej pedig a nagyobb felületeken dolgozik hatékonyan. A talp alá rejtett kettő illattárcsának köszönhetően nemcsak tisztaságot, de kellemes illatot is kapunk a használat után.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1600 W teljesítmény

560 ml víztartály kapacitás

2,8 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Eta 2267

Alig 30 másodperc alatt használatra kész az ETA gőztisztítója, amely 6 méteres kábellel teszi lehetővé a kényelmes munkát. A modellhez több mint 10-féle kiegészítő tartozik, ilyenek a formázott gőzfúvóka, a fugára való kefe, a szőnyegtisztító tartozék vagy az ablaktisztító tartozék. A kemény felületek mellett tehát szőnyeg is takarítható vele, ahonnan szintén hatékonyan tünteti el a szennyeződéseket és a kórokozókat. A készülék folyamatosan körülbelül 15 perces gőzölést tesz lehetővé, a gőzkibocsátás pedig automatikusan történik. A készülékben egy vízkőlerakódás elleni védőszűrő is található.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1500 W teljesítmény

400 ml víztartály kapacitás

3,2 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Gorenje SC1200W

A Gorenje gőztisztítója bekapcsolás után 25 másodperccel már működőképes állapotban van, a gőzölés mértéke pedig két fokozatban (gyenge és erős) állítható. A készülék minden kemény felületen, úgymint parketta, csempe és üveg, hatékonyan takarít, eltávolítja a port és az allergéneket, valamint eltünteti a baktériumok 99,9 százalékát is. Az 5 méteres kábelhossz, illetőleg a kompakt kialakítás kényelmes használatot kínál. A tisztítófej alatt található párnák könnyedén eltávolíthatók és akár mosógépben is kimoshatók.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1200 W teljesítmény

350 ml víztartály kapacitás

2,5 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Hoover CAP1700D 011 Capsule

Egyetlen utántöltéssel akár 25 percig is használható a Hoover gőztisztítója, köszönhetően a 700 milliliteres gőztartályának. A modell két gőzfejjel is rendelkezik: a téglalap alakú a nagyobb felületeken takarít hatékonyan, míg a háromszög alakú, sörtékkel ellátott kiegészítő a sarkokban takarít jobban, valamint a makacsabb szennyeződésekkel is elboldogul. A készülék minden kemény felületen, úgymint fa, üveg, gránit, stb. eredményesen takarít, emellett pedig eltünteti a kórokozók 99,9 százalékát is.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1700 W teljesítmény

700 ml víztartály kapacitás

3,0 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Polti Vaporetto SV440

A Polti gőztisztítója laminált padlón, parkettán, márványon, üvegen, gumin, de még szőnyegen is használható, a gőzkibocsátás mértékét pedig automatikusan szabályozza a modell. A készülék megöli és eltávolítja a kórokozók és baktériumok 99,9%-át, valamint friss illatot kölcsönöz az adott helyiségnek. A problémamentes működésről a beépített vízkőszűrő gondoskodik. A 7,5 méteres kábelhossz a nagyobb helyiségekben is kényelmes használatot biztosít.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1500 W teljesítmény

300 ml víztartály kapacitás

2,1 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Rowenta RY6597WH

Bekapcsolás után már 30 másodperccel készen áll a Rowenta gőztisztítója a takarításra, amely képes elpusztítani a baktériumok akár 99,9 százalékát. A modell kemény felületen, mint fa, üveg vagy csempe, ugyanolyan hatékonyan használható, mint szőnyegpadlón. A tartozékok között puha és erős kefe is található, az utóbbi a makacsabb szennyeződések eltávolítását szolgálja. A gőzkibocsátás felülettől függően három szinten szabályozható. A vízkőtelenítő szűrő a hosszú élettartamért és a problémamentes működésért felel.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1200 W teljesítmény

600 ml víztartály kapacitás

2,92 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Tesla PowerStar GT400

A 8 méteres vezetékhossznak köszönhetően a nagyobb helyiségek is kényelmesen tisztíthatók a Tesla gőztisztítójával, amely akár porszívóként is használható. A készülék a kemény felületek mellett, mint a parketta, csempe vagy az üveg, a szőnyegen is hatékonyan dolgozik, és eltávolítja a baktériumok 99,9 százalékát. A gőzkibocsátás mértéke két pozícióban állítható, bekapcsolás után pedig 25 másodperccel már készen áll a munkára a modell. A hosszú élettartamról és a problémamentes működésről a vízkőszűrő rendszer gondoskodik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1600 W teljesítmény

450 ml víztartály kapacitás

5,3 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

 Tesla PowerStar GT400

A Xiaomi gőztisztítója öt különböző kefefejet kapott, amivel hatékonyan takarítható parketta, csempe, üveg, vagy akár a függöny és a plüssállatok is. Az intenzív gőzkibocsátás és a magas, 105 °C-os hőmérséklet eltávolítja a baktériumok és egyéb kórokozók 99,9 százalékát a teljes higiénia jegyében. Tartozékai között egészen kicsi fej is található, amellyel a nehezen elérhető helyek is tisztíthatóvá válnak. A 4 méteres kábellel rendelkező készülék bekapcsolás után 20 másodperccel már használatra kész.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

1600 W teljesítmény

230 ml víztartály kapacitás

2,3 kg súly

vezeték nélküli álló porszívó

További termékválogatások:

Share This