A karcsúság oltárán

2023. október 02.
feültöltős mosógép

Keskeny, de miért?

Természetesen a kisebb méret legfontosabb előnye a könnyebb elhelyezhetőség. Elöltöltős mosógépek esetében a normál vagy standard méret a 60 cm mélység, így aztán tulajdonképpen már az 50-55 cm mélységgel rendelkező típusok is keskenynek tekinthetők. A gyakorlatban azonban az elöltöltős modellek keskeny kivitele nem a normál méret alternatívája, hanem sokkal inkább a felültöltős változatoké. Egy felültöltős mosógép legkisebb kiterjedése a szélessége, ami jellemzően 40 cm. Vagyis egy elöltöltős készülék akkor lehet opció felültöltős helyett, ha a mélysége 40 cm körül alakul. A felültöltős választék nem túl széles a teljes mosógép palettához viszonyítva és csak néhány márka képviselteti magát a szegmensben.  A 40 cm mélységgel rendelkező elöltöltős gépekből valamivel még kevesebb található, nagyságrendileg 20 százalékkal kevesebb típusból áll a piaci kínálat ebben a kategóriában. Ugyanakkor viszont a márkaválaszték nagyobb. A kevesebb modell pedig azt is jelenti, hogy a terméktulajdonságok esetében sem teljes a spektrum, illetve kevesebb modellben található meg egy-egy funkció, vagy termékjellemző.

Van, de nem sok

Gyakorlatilag az egyetlen olyan terméktulajdonság, amiről biztosan le kell mondani egy keskeny elöltöltős mosógép esetében az a nagy kapacitás. Értelemszerűen a kisebb méret korlátozza a mosókapacitást is, így a legnagyobb elérhető töltet az a 8 kg, de ezt is csak tucatnyi típus kínálja, ráadásul ezek mélysége meghaladja a 40 cm méretet. Jellemzően 6-7 kg a maximális kapacitás a keskeny változatok esetében. Minden más termékjellemző esetében azonban nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy nem elérhető a szegmensben. A program kínálat például nem tér el különösebben a normál méretű készülékekétől. A leggyakoribb és az olyan népszerű ciklusok, mint a gyorsprogram ezekben a típusokban is megtalálható. Ritkább viszont a gőzprogram, valamint az energiaosztályba sorolás tekintetében is kevesebb az olyan modell, amely a felsőbb, vagyis az „A” vagy a „B” osztályba tartozik. A legfejlettebb technológiák a keskeny készülékeknél is felbukkannak, de lényegesen kevesebb típusban megtalálhatók.

AEG L6SME47SM

A 7 kg kapacitású, 48,7 cm mélységű,  ÖkoInverter motorral rendelkező mosógép 11 ciklust kínál, amelyek között található többek között egy 20 perces gyorsprogram is, amit 3 kg szennyeshez lehet használni. A ProSense® technológia pedig mindig az aktuális töltet súlyához igazítja a mosóprogramot. Valamint a közepes LCD kijelzővel ellátott típus opciói között TimeSave programrövidítő funkció is helyet kapott. A modell maximális centrifuga sebessége 1351 fordulat / perc és a „B” centrifuga hatékonysági osztályba tartozik Zajszint tekintetében szintén „B” besorolást kapott a gép, amelynek fogyasztása 52 kWh / 100 ciklus alatt. A az Eco 40-60 program időtartama pedig 3 óra 25 perc.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 48,7 cm

Kapacitás: 7 kg

Programok száma: 11

Energiaosztály: B

Vízfogyasztás: 45 l

Zajszint: 75 dB

 

felültöltős mosógép

Beko WUE 6636 XA

A ProSmart inverteres motorral és digitális kijelzővel rendelkező 44 cm mélységű mosógépben az OptiSense® rendszer minden mosáshoz optimális víz- és energiafogyasztást biztosít. A készülék 15 programot kínál. Az Eco 40-60 program 3 óra 17 perc alatt fut le, a gyorsprogramok mellett pedig  Fast+ programrövidítő opció is elérhető. A higiénikus tisztítás érdekében SteamCure® gőzfunkciót, valamint 24 különféle koszfolt eltávolítására kifejlesztett StainExpert™ ciklust is kínál a típus. Az 1200 fordulat/perc maximális centrifuga sebességű modell centrifugahatékonyság és zajszint osztály szerint is „B” minősítést kapott, energiaosztály tekintetében „D” besorolással rendelkezik, 100 ciklusonként 64 kWh áramot fogyaszt.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 44 cm

Kapacitás: 6 kg

Programok száma: 15

Energiaosztály: D

Vízfogyasztás: 36 l

Zajszint: 74 dB

 

felültöltős mosógép

Candy RP4 476BWMR/1-S

A Speed-Drive Inverter motorral rendelkező modell 16 programot kínál a felhasználónak,amelyek között gőzprogram és 39 perces, teljes töltethez használható gyorsprogram is szerepel. Az Eco 40-60 program pedig 3 óra 28 percet vesz igénybe. A digitális kijelzővel felszerelt 45 cm mélységű mosógép wifi kapcsolatra is képes, így a hOn alkalmazás által nyújtott előnyök is kiaknázhatók. A 7 kg kapacitású készülék az „A” energiaosztályba tartozik, fogyasztása 45 kWh / 100 ciklus alatt. Zajszint tekintetében „C” besorolást kapott, az 1400 fordulat / perc sebességű centrifuga hatékonysága pedig „B” minősítést ért el.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 45 cm

Kapacitás: 7 kg

Programok száma: 16

Energiaosztály: A

Vízfogyasztás: 41 l

Zajszint: 77 dB

 

felültöltős mosógép

Electrolux EW6SN406BXI

A 6 kg kapacitású, inverteres motorral rendelkező készülékben a SensiCare rendszer a töltet nagyságához igazítja a mosás hosszát, a TimeManager opció segítségével pedig az egyes programok hossza is beállítható. Az Eco 40-60 program időtartama 3 óra 10 perc, de a mosógép többek között 14 perces gyorsprogramot is kínál a 14 ciklust tartalmazó programválasztékában. A 41,4 cm mélységű digitális kijelzővel felszerelt típus 56 kWh / 100 ciklus fogyasztásával a „C” energiaosztályba tartozik. Zajszint szerint „B” besorolású, centrifuga hatékonyság tekintetében pedig „C” minősítést kapott a 951 fordulat / perc centrifuga sebességű modell.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 41,1 cm

Kapacitás: 6 kg

Programok száma: 14

Energiaosztály: C

Vízfogyasztás: 40 l

Zajszint: 76 dB

 

felültöltős mosógép

Gorenje WNHVB60SES

A 46 cm mélységű modell 15 mosóprogramot kínál a felhasználó számára. A ciklusválasztékban többek között szerepel gyorsprogram, valamint SteamRefresh gőzfrissítő ciklus is. Az Eco 40-60 program időtartama 3 óra 18 perc. Az „E” energiaosztályba tartozó típus 100 ciklusonként 70 kWh áramot használ. A digitális kijelzővel felszerelt mosógép maximális centrifuga sebessége 1000 fordulat / perc, centrifugahatékonyság szerint ezzel a „B” osztályba tartozik. Zajszint vonatkozásában pedig szintén „B” besorolást kapott a készülék

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 46 cm

Kapacitás: 6 kg

Programok száma: 15

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 36 l

Zajszint: 76 dB

 

felültöltős mosógép

Haier HW50-BP12307

A kompakt, csupán 70 cm magas, 51 cm széles és 44 cm mély mosógép kapacitása 5 kg. Kis mérete ellenére azonban egyáltalán sem marad le nagyobb társaitól. A készülék ugyan csak 6 programot kínál, de ebben szerepel Quick 15 gyorsprogram, Smart AI ciklus, amely automatikusan felismeri a textília mennyiségét és típusát, valamint gőzfunkciót is kínál a típus. Az Eco 40-60 program pedig 3 óra 8 percet vesz igénybe. A Pillow Drum textilkímélő dob világítást is kapott, az inverteres motor 1200 fordulat / perc centrifuga sebességre képes. A készüléket érintésvezérléssel és digitális kijelzővel is ellátták.  A modell zajszint osztályt tekintve „A” besorolást kapott, energiafogyasztása 100 ciklusonként 39 kWh, amivel szintén az „A” osztályba tartozik, centrifugahatékonyságát tekintve pedig „C” minősítéssel rendelkezik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 44 cm

Kapacitás: 5 kg

Programok száma: 6

Energiaosztály: A

Vízfogyasztás: 30 l

Zajszint: 66 dB

 

felültöltős mosógép

 Termékajánló:

Promóció

 Termékajánló:

Promóció

Indesit MTWSA 61294 WK EE

A mosógép 12 mosóprogramot kínál a felhasználónak, amelyek között gyorsciklus is található, az Eco 40-60 program lefutásához pedig 3 óra 18 percre van szükség. A 6 kg kapacitású modell energiafogyasztása 100 ciklusonként 56 kWh, amivel a készülék a „C” energiaosztályba tartozik. A LED kijelzővel felszerelt típus maximális centrifuga sebessége 1151 fordulat / perc ezzel a „B” centrifuga hatékonysági osztályba tartozik. Zajszint tekintetében pedig szintén „B” besorolást kapott a 42,5 cm mélységű készülék.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 42,5 cm

Kapacitás: 6 kg

Programok száma: 12

Energiaosztály: C

Vízfogyasztás: 43 l

Zajszint: 76 dB

 

felültöltős mosógép

LG F2WV3S7S0E

A 7 kg kapacitású, 47,5 cm mélységű mosógép 14 ciklust kínál. Az Eco 40-60 program lefutásához pedig 3 óra 28 percre van szükség ennél a gőzfunkcióval is rendelkező modellnél. A készülék az AI DD™ technológia révén, több ezer mosási szokásról összegyűjtött adathalmaz segítségével automatikusan kiválasztja az adott töltetnek megfelelő optimális dobmozgás-kombinációt. A készülék LED kijelzőt kapott, maximális centrifuga sebessége 1200 fordulat / perc, amivel a B centrifugahatékonysági osztályba tartozik. A típus 69 kWh áramot fogyaszt 100 ciklusonként és a „D” energiaosztályba sorolták. Zajszintosztály tekintetében pedig  az „A” minősítéssel rendelkezik a típus.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 47,5 cm

Kapacitás: 7 kg

Programok száma: 14

Energiaosztály: D

Vízfogyasztás: 45 l

Zajszint: 71dB

 

felültöltős mosógép

Philco  PLDS106DG

A készülék a keskeny mosógépek között is keskenyebbek közé tartozik 40 cm mélységével. A 6 kg kapacitású készülék beépített LED kijelzővel rendelkezik, kezelése pedig forgókapcsolós rendszerrel történik. A 16 ciklust tartalmazó programkínálatában többek között Gyors 15´ ciklus és 3 óra 18 percig tartó Eco 40-60 program is szerepel. Az energia besorolást tekintve a készülék a „D” osztályba tartozik, 100 ciklusonként 65 kWh áramot használ.  1000 fordulat / perc maximális sebességű centrifugájával pedig a „C” osztályba került centrifugálási hatékonysága tekintetében, ahogyan zajszintosztály vonalozásában is „C” besorolást kapott.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 40 cm

Kapacitás: 6 kg

Programok száma: 16

Energiaosztály: D

Vízfogyasztás: 43 l

Zajszint: 80 dB

 

felültöltős mosógép

Samsung WW60A3120BE/LE

A LED kijelzővel ellátott készülék 12 programot kínál, köztük 15 perces gyorsciklust, gőzprogramot, valamint 3 óra 18 percig tartó Eco 40-60 programot. A digitális inverteres motorral felszerelt modell 1200 fordulat / perc maximális centrifuga sebességével a „C” centrifuga hatékonysági osztályba tartozik, zajszint tekintetében pedig „B” besorolást kapott. A 40 cm mélységű készülék 100 ciklusonként 55 kWh áramot használ és így a „C” energiaosztályba sorolták.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 40 cm

Kapacitás: 6 kg

Programok száma: 12

Energiaosztály: C

Vízfogyasztás: 43 l

Zajszint: 74 dB

 

felültöltős mosógép

Tesla WF71261M

A 40 cm mélységű, keskeny kivitelű készülék meglehetősen sok programot kínál. A 23 válaszható ciklus között három gyorsprogram, 15, 30 és 45 perces ciklus is helyet kapott. A forgókapcsolóval és dedikált gombokkal vezérlehető típus LED kijelzővel rendelkezik, kapacitása pedig 7 kg. A modellbe 1200 fordulat / perc maximális sebességű centrifuga került, amivel a típus a „C” centrifugahatékonysági osztályba tartozik. Zajszintosztály szerint szintén „C” minősítést kapott a mosógép, az energiafogyasztást illetően pedig a „D” osztályba sorolták a 100 ciklusonként 69 kWh áramot használó készüléket.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 40 cm

Kapacitás: 7 kg

Programok száma: 23

Energiaosztály: D

Vízfogyasztás: 45 l

Zajszint: 80 dB

 

felültöltős mosógép

Whirlpool WRBSB 6249 S EU

Ez a mosógép energiaosztály szerint “C”, centrifuga hatékonyság tekintetében “B”, míg zajszint vonatkozásában a “C” osztályba tartozik. A 6 kg kapacitású, inverteres motorral ellátott modell rendelkezik 6. Érzék szenzorfunkcióval, valamint digitális kijelzőt is kapott. A 42,5 cm mélységű, keskeny kivetelű típus mosóprogram választéka 7 ciklust tartalmaz, az Eco 40-60 program lefutásához 3 óra 18 percre van szükség, a gyorsprogram pedig 30 percet vesz igénybe. A készülék energiafogyasztása 100 ciklusonként 56 kWh, maximális centrifuga sebessége pedig  1200 fordulat / perc.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Mélység: 42,5 cm

Kapacitás: 6 kg

Programok száma: 7

Energiaosztály: C

Vízfogyasztás: 43 l

Zajszint: 80 dB

 

felültöltős mosógép

 Termékajánló:

Promóció

 Termékajánló:

Promóció

További termékválogatások:

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This