TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

Beko hűtőszekrények – frissen tartó megoldások

2021. július 19.| Termékbemutatás

3 kilogram élelmiszer. Felmérések szerint nagyjából ez az a mennyiség, ami a magyar háztartásokban átlagosan havonta személyenként a kukában végzi.  Ez a környezet megóvás szempontjából is komoly probléma, de éves szinten igen tetemes kidobott összeget is jelent a családoknak. A pazarlás csökkentésében a legfontosabb a tudatosság, de sokat segíthet már az is, ha a hűtőszekrény fejlett technológiákat használ. A Beko hűtőszekrények számos ilyen hasznos megoldást kínálnak.

NoFrost. Ezt a fogalmat elég sokan ismerik és a legtöbben azt is tudják, hogy az ilyen rendszerű hűtőket – szemben a statikus modellekkel – nem kell leolvasztani. Azzal viszont már kevesebben vannak tisztában, hogy ennél több haszna is van a technológiának, különösen, ha olyan továbbfejlesztett rendszerről van szó, mint a NeoFrost

neofrost

Beko NeoFrost Dual Cooling

A NeoFrost Dual Cooling egy kettős hűtési rendszer, ami a NoFrost rendszerek továbbfejlesztése. Ez stabilabb és gyorsabb hűtést eredményez.  Az önállóan működő energia hatékony ventilátor akkor is keringeti a levegőt, amikor a hűtőnek nincs szüksége hideg levegőre, vagyis, amikor a kompresszor nem üzemel. Így a polcok között azonos és egyenletes a légáramlás, így  kisebb a hőingadozás és ezáltal stabilabb a hőmérséklet. Továbbá a hűtő és a fagyasztó légáramlása elkülönül, ami biztosítja a páratartalom optimális szinten tartását. ezzel megakadályozva az élelmiszerek kiszáradását. A különálló hűtési rendszer ideális légáramlást és optimális hőmérsékletet biztosít. Ennek köszönhetően az étel tovább friss marad, nem képződik jég és a szagok sem keverednek.

Hűtőszekrények esetében  az élelmiszerek tárolását, illetve frissességük hosszabb ideig történő megőrzését illetően az egyik leghasznosabb és legpraktikusabb fejlesztés a szabályozható páratartalmú frissen tartó rekesz.  Léteznek azonban további speciális technológiai megoldások is, amelyek hasonló elönyőket nyújtanak. A Beko Harvest Fresh és  Active Fresh Blue light funkció ilyenek.

Beko hűtőszekrények

Beko Active Fresh Blue light

Az Active Fresh Blue light lényege, hogy a tároló fiókban elhelyezett zöldségek, gyümölcsök folyamatosan kék LED fényt kapnak, ami a fotoszintézis folyamatát imitálja. Ez pedig elősegíti a tápanyag és a C-vitamin tartalom megőrzését.

Beko Harvest Fresh

A Harvest Fresh technológia előbbi megoldás továbbgondolása. Itt a frissen tartó rekeszbe három szín kibocsátására alkalmas fényforrás is kerül, ami így képes a nap 24 órás ciklusát utánozni. Az egyedülálló innováció segítségével a hűtőszekrény  frissen tartó rekesze képes mindig a nap éppen aktuális ciklusnak megfelelő fényt kibocsátani. Így a zöldségek, gyümölcsök úgy „érezhetik” magukat, mintha még mindig a napon érnének. A világítás természetesen akkor is üzemel, amikor a készülék ajtaja zárva van, csak akkor kapcsol le, amikor a 24 órás ciklusban éppen az „éjszakánál” járunk. A megoldás segít hosszabb ideig megőrizni a zöldségek és gyümölcsök vitamin tartalmát, elsősorban az A és C vitaminokat.

Beko hűtőszekrények
Beko hűtőszekrények
Beko hűtőszekrények

A frissesség megőrzéshez a fagyasztás is szorosan hozzátartozik, hiszen ez a tartósítás egyik legpraktikusabb és legelterjedtebb formája. Csakhogy az ezzel kapcsolatos kapacitási igények elég változóak lehetnek. Amikor például a nyári gyümölcsök, zöldségek beérnek, több helyre lehet szükség a fagyasztóban, mint amikor ezeknek éppen nincs szezonja. Így aztán hűtő vásárláskor nehéz pontosan meghatározni, hogy mekkora kapacitás a megfelelő. A Beko funkciói között azonban erre a változó igényre is van válasz. Mégpedig a Multizóna.

Beko hűtőszekrények

Beko Multizóna

A multizóna segítségével a felhasználó döntheti el, hogy a készülék egy bizonyos részét hűtőként, vagy fagyasztóként használja éppen. A hőmérséklet ebben a részben -24 és 10 °C között állítható, így az aktuális igényeknek megfelelően lehet használni. Ha például egy összejövetelhez több helyre van szükség, hűtőként is működhet a készülék adott része, de fagyasztóként is üzemelhet, ha aktuálisan éppen arra van nagyobb szükség. A funkcióváltás pedig  a hőmérséklet  tartomány beállításával egyszerűen megoldható.

Ilyen megoldások révén felhasználóként nem csak tárolhatjuk ételeinket, de azok tovább maradnak frissek, hosszabb ideig őrzik meg vitamin- és tápanyag tartalmukat, kevesebb lesz az élelmiszer hulladék és még bevásárolni is ritkábban kell.

    KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK:

Beko NeoFrost – kettős hűtőrendszer

További rovatainkból:

Klímaváltozás

Klímaváltozás

A légkondicionáló iránti igény akkor jelenik meg igazán markánsan, amikor a beköszönt a kánikula és a meleg hirtelen elviselhetetlenné válik. A mai...

Itt a roller, hol a biztosítás?

Itt a roller, hol a biztosítás?

Idén május 9-én került kihirdetésre a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (KGFB) szóló 2009. évi LXII. törvény módosítása, amely az...

Konyhakiállítás 2024

Konyhakiállítás 2024

Videók - Konyhakiállítás 2024Március 1-3 között került megrendezésre a 14. Konyhakiállítás, Magyarország legrangosabb konyha tematikájú rendezvénye....

Share This