Mosogatógépek az asztalon – Termékválogatás | Asztali mosogatógépek

2022. július 12.
feültöltős mosógép

Az asztali mosogatógép kategória nem vonultat fel túl széles kínálatot a hazai piacon, pusztán néhány márka képviselteti csak magát ebben a szegmensben, és a modellválaszték sem mondható kiterjedtnek. Ennek oka, hogy a készüléktípus egy meglehetősen szűk rétegigényt elégít ki. Elsősorban a kevés hellyel rendelkező, néhány fős háztartások számára nyújt ideális megoldást a készülék. Valamint a nem életvitelszerűen használt lakások, mint például a nyaralók vagy a rövid távra kiadott lakások esetében lehet még jó alternatíva ez a termékkör. A behatárolt kereslet és a szűk kínálat miatt a modellek között sincsenek óriási különbségek. A legjellemzőbb a 6 terítékes változat, de léteznek „mini” modellek ennél kisebb kapacitással, illetve vannak nagyobb készülékek is, amelyekbe 8 teríték is elfér. A funkciók és opciók is nagyon hasonlóan alakulnak az egyes típusoknál, de kisebb eltéréseket azért lehet találni. Ezek pedig azért befolyásolhatják a vásárlók választását.

Amica ZWM 536 WC

Ez az asztali mosogatógép maximum 6 teríték számára biztosít helyet. Mosogatóprogramokból szintén 6 áll a felhasználó rendelkezésére. Az intenzív 70 °C-os ciklus 140 percig tart, az Eco program futásának ideje 3 óra 50 perc, a gyorsprogram pedig 30 perc alatt mosogat el. Választható még 60 °C-os normál, 45 °C-os üveg és 65 °C opció is. A készülék késleltetett indításra is kínál lehetőséget, 2, 4, illetve 8 órás opció választható ebben az Amica modellben. A ZWM 536 WC zajszintosztály szerint „C” besorolást kapott.

Candy CDCP 6S

A modellben egyszerre maximum 6 teríték számára jut elegendő hely. A tisztításhoz pedig a készülék 6 programot és 5 hőfokot kínál. A LED-kijelzővel ellátott Candy asztali mosogatógép hangjelzéssel tájékoztat, amikor a ciklus véget ér. A „D” zajszintosztályba tartozó típus sóhiány- és öblítőhiány-kijelzővel is rendelkezik, valamint lehetőséget biztosít a késleltetett indításra 2,4, illetve 8 órás időtávon belül. Az program hossza ennél a modellnél 3 óra 50 perc.

Klarstein OCEANA (10035304A)

A készülék az asztali mosogatógép kategórián belül a mini változatok közé tartozik. Ennek megfelelően kapacitása mindössze 3 teríték. Energia- és vízfogyasztása viszont csak kevéssel marad el a 6 terítékes változatokétól. Előnye azonban hogy vízcsatlakoztatás nélkül is használható, a mosogatáshoz szükséges vizet ugyanis manuálisan is bele lehet tölteni. A modell érintésvezérléses digitális kijelzőt kapott, 6 programot és 24 órás késleltetett indítás opciót kínál. További érdekessége, hogy a ciklus végén az ajtó automatikusan kinyílik a „D” zajszintosztályba tartozó készüléken.

Midea MTD55S100W.1-HR

A 6 teríték kapacitású modell 8 programot kínál, amelyben a klasszikus intenzív, normál, Eco, üveg és 90 perces ciklusok mellé áztatás és öntisztítás program is került, valamint pluszfunkcióként az extra szárítás opció is elérhető. Az elektronikus vezérlésű pontmátrixkijelzővel szerelt készülék jelzi, ha fogytán van a só, illetve az öblítő. A késleltetett indítás pedig 1–24 órás időintervallumban lehetséges ennél az asztali mosogatógépnél.

Toshiba DW-08T2(S)

A nyomógombokkal és digitális LED-panellel szerelt modell 7 programot kínál. Ezek közül a külön említést érdemel a 175 percig tartó a Toshiba Hygiene opció. A ciklus 70 °C-os vízhőmérsékletet használ, a tökéletes eredmény érdekében pedig UV LED-sterilizáló funkció is kapcsolódik a programhoz, amit a készülékben található antibakteriális szűrő is kiegészít. A mosogatógép jelzi a só-, illetve az öblítőhiányt, késleltetett indításra pedig 24 órás időtávon belül kínál lehetőséget. A készülék kapacitása 8 teríték, köszönhetően annak, hogy a DW-08T2(S)-ben alsó és felső kosár is található, ami nem jellemző az asztalimosogatógép-szegmensben. A modell a „C” zajszintosztályba tartozik.

További termékválogatások:

Share This