Új vezérigazgató a BSH élén

2022. augusztus 04.

Carla Kriwet áprilisi távozása óta a BSH vezérigazgatói tisztjét ideiglenesen a cég pénzügyi igazgatója, Dr. Gerhard Dambach töltötte be, 2022. október 1-től pedig Dr. Matthias Metz (51) veszi át a BSH Hausgeräte GmbH vezérigazgatói posztját.

liebherr_maruca_produktionsjubilaeum

„Nagy örömmel vállaltam a BSH irányításának felelősségét. Személyes meggyőződésem, hogy a BSH háztartási gépei, kiegészítő digitális megoldásai és szolgáltatásai jelentősen hozzájárulnak a fogyasztók életminőségének javításához világszerte.”

A szakember ebben a minőségében a világszerte 40 gyárból álló globális termelési hálózattal rendelkező és több mint 62 000 alkalmazottat foglalkoztató háztartásigép-gyártó vállalat globális üzleti tevékenységéért lesz felelős. Metz pályafutása során sokéves nemzetközi szakmai és vezetői tapasztalatra tett szert. Jelenleg a ZEISS csoport fogyasztói üzletágát vezeti. Matthias Metz 2015 óta tagja a Carl Zeiss AG igazgatóságának és vezérigazgatója a fogyasztói üzletágnak. Valamint a ZEISS belgiumi, hollandiai, dél-afrikai és latin-amerikai értékesítési és szolgáltató vállalataiért is felelős. Emellett a Carl Zeiss Vision International GmbH vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke is. A ZEISS Csoportnál végzett szakmai pályafutása előtt különböző vezetői pozíciókat töltött be egyéb fogyasztási cikkeket gyártó cégeknél, és többek között Sanghajban, Kínában is dolgozott. Közgazdaság- és társadalomtudományokból doktorált. Metz nős, három lánya van.

„Matthias Metz tapasztalt menedzser, aki átfogó ismeretekkel rendelkezik a fogyasztói piacról és technológiai termékekről. Nagy örömünkre szolgál, hogy a BSH igazgatótanácsába vezérigazgatónak nevezhetjük ki.”

Dr. Christian Fischer

a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának alelnöke és a BSH felügyelőbizottságának elnöke

Fotó: BSH

További híreink

Visszatérés

Visszatérés

Október elsejétől ismét Szilágyi Gábor veszi át a MediaMarkt magyarországi működésének irányítását. A szakember februártól vezette a cég...

Új pozíció az eMAG-nál

Új pozíció az eMAG-nál

A Marketplace üzletág működését egy újonnan létrehozott felső vezetői pozíció, a Chief Commercial Officer (MCCO) létrehozásával erősíti az eMAG. A...

További rovatainkból:

Share This