Majdnem 90 milliárd dollárt ér a Samsung

2022. november 29.
FoodCycler komposztáló_2

A Samsung Electronics márkaértéke két számjegyű növekedést mutat, ezzel a cég idén is bekerült az Interbrand nemzetközi márkatanácsadó Best Global Brands 2022 listájának első öt márkája közé. A Samsung márkaértékét 87,7 milliárd dollárra értékelték ebben az évben, ami 17%-os növekedést jelent a 2021-ben mért 74,6 milliárd dollárhoz képest. Így a vállalat zsinórban harmadik alkalommal kap helyet a TOP 5-ös lista ötödik helyén az összesen 100 fős rangsorban. Ezt az eredményt a Samsung éves pénzügyi teljesítménye – ami már megközelíti a járvány előtti szintet – és az adathasználat emelkedése miatt a memóriák iránti megnövekedett kereslet alapozta meg. A Samsung 2021-ben 20%-os márkaérték-növekedést ért el 2020-hoz képest, amit idén is két számjegyű növekedéssel folytatott. A márka először 2012-ben került fel a TOP 10-es lista kilencedik helyére, és azóta minden évben sikerült erősödnie a rangsorban, 2017-ben hatodik, majd 2020-ban ötödik helyen végzett.

„A Samsung két egymást követő évben is kétszámjegyű növekedést tudott felmutatni márkaértékében, mindezt globális vásárlóink támogatásának köszönhetően. Köszönetképpen az egész vállalat egy csapatként fog továbbra is együttműködni annak érdekében, hogy még jobb és minden igényre megoldást kínáló vásárlói élményt nyújthasson.”

YH Lee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és marketing igazgatója

Az Interbrand által értékelt különböző szempontok a Samsung márkaértékének meghatározásában:

2021 végén a Samsung létrehozta a Device eXperience részleget, hogy növelje a termékek közötti szinergiát, és új szintű élményt nyújtson a vásárlóknak. Továbbá a Samsung elindította a Customer eXperience-Multi Device Experience Centert is, hogy erősíthesse a több eszközzel való kapcsolódási élményt is.

Emellett a Samsung integrálta termékkategóriáiba a SmartThingst is, amely inkluzív ökoszisztémát és összekapcsolt élményt tesz lehetővé. Az alkalmazás segít a felhasználóknak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a készülékeikből, valamint, hogy a már meglévő, harmadik féltől származó eszközöket is csatlakoztathassák ehhez az ökoszisztémához.

A vállalat szintén ebben az évben létrehozta a Future Generation Lab-et, hogy elősegítse a következő generáció tevékenységeivel kapcsolatos hiteles beszélgetéseket. Az ebből származó meglátásokat a termékekben és a marketingtevékenységekben egyaránt alkalmazták.

A fogyasztói tapasztalatokon alapuló innovatív termékek mellett, a következetes beruházások segítségével a fejlett technológiák, például a mesterséges intelligencia (AI), az 5G, az autóipar és a robotika területeinek fejlesztései is szerepet játszottak a Samsung növekedésében.

Az Interbrand Best Global Brands listáját az egyes márkaértékek értékelése alapján állították össze, amely a vállalat pénzügyi teljesítményének, a márka által vásárlásokra gyakorolt hatásának és a márka versenyképességének átfogó elemzésén alapul.

További híreink

Az összekapcsolhatóságé a jövő

Az összekapcsolhatóságé a jövő

A tizenkét európai országban, több mint 12.000 résztvevő bevonásával, a BSH megbízásából végzett reprezentatív felmérés szerint a...

Kávéfőzőt is készít már az LG

Kávéfőzőt is készít már az LG

Az LG marketingplatformja az LG Labs jegyzi a márka első kávéfőzőjét, a DUOBO-t. A készüléket az Apollo 11 első holdraszállásának évfordulóján...

Kedvező kilátások a MediaMarkt-nál

Kedvező kilátások a MediaMarkt-nál

A Ceconomy AG , a Mediamarkt Saturn anyavállalata közzétette a harmadik pénzügyi negyedévre (április-június) vonatkozó adatokat, az 1026 üzletében...

További rovatainkból:

Share This