Még felmosni is lehet vele – Termékválogatás akkumulátoros porszívókból

2023. január 13.

A porszívó és a vízzel történő tisztítás kombinálása nem újdonság, száraz-nedves porszívók és különféle takarítógépek már hosszú évek óta részét képezik a padlóápolási készülékkínálatnak. A vezeték nélküli állóporszívó kategóriában viszont csak néhány éve jelent meg a nedves tisztás lehetősége. A választék azóta folyamatosan bővül ebben a szegmensben, és manapság egyre több álló porszívómodell kínál már úgynevezett felmosó vagy „mop” funkciót is. Ráadásul ez még kompromisszumokat sem követel, mert ezek a típusok egyéb jellemzőikben nem maradnak el az ilyen opcióval nem rendelkező társaiktól. Vagyis a felmosó funkció miatt biztosan nem kell más előnyökről lemondani. A porszívózással egyidejűleg végezhető felmosás pedig praktikus és időtakarékos lehetőség a felhasználó számára, ami vonzóvá teszi a termékkört a vásárlók szemében. Így érthető, hogy a kínálatban növekszik az ilyen modellek száma.

TUDJON MEG TÖBBET A VEZETÉK NÉLKÜLI PORSZÍVÓK TULAJDONSÁGAIRÓL!

  Bissell 2582N

A modellben 36 voltos lítiumion akkumulátor szolgál energiaforrásként, amely 250 watt teljesítményt és 25 perces üzemidőt biztosít a készülék számára. Az akkumulátor feltöltéséhez 240 percre van szükség, a töltőegységre helyezett készüléknél pedig öntisztító mód is aktiválható. A 2582N több padlótípus egyidejű porszívózását, mosását és szárítását teszi lehetővé, a felületek között gombnyomással lehet váltani. A készülékben kéttartályos rendszer található, de a víztartályban is elkülönül a tiszta és a szennyezett víz. Por esetében 620 ml, víz tekintetében pedig 820 ml kapacitást kínál a modell.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

36 V akkumulátorfeszültség

0,62 l portartály kapacitás

25 perc üzemidő 

  Concept Iconic Aqua Flex VP6200

A készülékbe 3 fokozatban szabályozható, 450 watt teljesítményű BLDC-motor került, amihez az energiát egy 29,6 voltos 2500 mAh lítiumion akkumulátor szolgáltatja. Az áramforrás 60 perc működési időt biztosít, a feltöltéshez 5 órára van szükség. A VP 6200 flexibilis szívócsővel rendelkezik, a használat sokoldalúságát pedig LED-világítás és kivehető kézi egység, valamint a víztartállyal működő felmosó funkció is fokozza. A porszívó motoros szívófejet kapott, amihez két kefe is jár, tartozékai között továbbá rövid és hosszú résszívó fej is található. A HEPA-szűrővel is ellátott készülék porkapacitása 0,5 liter, zajszintje 82 dB, súlya pedig 2,75 kg.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

29,6 V akkumulátorfeszültség

0,5 l portartály kapacitás

60 perc üzemidő 

vezeték nélküli álló porszívó

  ECG VT4320

A készülék kivehető morzsaporszívójának és felmosó funkciójának köszönhetően többféle takarítási feladathoz is használható. A porszívózás hatékonyságát LED-világítással ellátott motoros forgókefével rendelkező szívófej, 500 ml kapacitású portartály és HEPA-szűrő biztosítja, valamint a modellhez keskeny résszívó fej is tartozik. A felmosáshoz pedig víztartályt, padlómosó mopot és 3 felmosóbetétet kínál a VT4320. A porszívó 22,2 voltos, 2200 mAh kapacitású lítiumion akkumulátort kapott, amire töltésjelző LED is került. Az áramforrás 50 perces üzemidőt biztosít, felöltéséhez pedig 4,5 órára van szükség. A modell zajszintje 70 dB, ami kategóriában kifejezetten jónak számít.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

22,2 V akkumulátorfeszültség

0,5 l portartály kapacitás

50 perc üzemidő

  Electrolux EP81B25WET

A készülék forgókefével és LED-világítással felszerelt szívófejet kapott, amelyben a BrushRollClean kefetisztító megoldás révén a kefére tekeredő, elakadást okozó hosszabb hajszálak egy mozdulattal eltávolíthatók. A porszívót kivehető kézi egységgel, teleszkópos csővel, valamint számos tartozékkal látták el. Így például PowerPro motoros felmosófej is tartozik hozzá. A forgópárnák hatékony felmosást tesznek lehetővé, a víztartály viszont nem a szívófej mögé került, hanem a markolat alá, így a vizet onnan kell a padlóra spriccelni belőle. Az 5 lépcsős szűrőrendszerrel felszerelt modell teljesítménye 3 fokozatban állítható, valamint automata üzemmóddal is rendelkezik, amely a szívóerőt a padló típusához igazítja. A 25,2 voltos akkumulátor 35 perces üzemidőt kínál, feltöltése pedig 2,5 órát vesz igénybe.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

25,2 V akkumulátorfeszültség

0,4 l portartály kapacitás

35 perc üzemidő 

vezeték nélküli álló porszívó

  ETA Sonar Aqua plus 3232

A porszívó digitális motort kapott, aminek teljesítménye 6 fokozatban állítható, valamint a Smart Dust Sensor révén a szennyezettség mértékéhez igazított automatikus szívóerő-szabályozásra is lehetőség van. A 25 perces üzemidőt kínáló, 25,2 V lítiumion akkumulátor állapotát LED-kijelző mutatja, illetve a teljesítményt és a felület szennyezettségének mértékét is LED-ek jelzik. Az áramforrás feltöltése 6 órát vesz igénybe. A kivehető kézi egységgel és flexibilis csővel rendelkező modellhez LED-világítással ellátott nagy forgó turbókefe, kis méretű elektromos turbókefe, hosszú résszívófej, kefés kisrés-szívófej, valamint felmosófeltét is tartozik. A 2 HEPA-szűrővel ellátott modell portartály kapacitása 0,5 liter, zajszintje pedig 82 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

25,2 V akkumulátorfeszültség

0,5 l portartály kapacitás

25 perc üzemidő 

  Hoover HF522YSP011

A modellben 22 voltos lítiumion akkumulátor biztosítja az energiát a 100 000 fordulat/perc sebességgel forgó, 75 airwatt szívóteljesítményt nyújtó direkt impulzusú motor számára. A LED-kijelzővel ellátott áramforrás 45 perces üzemidőt tesz lehetővé, felöltése pedig 2,5 órát igényel. A teljesítményszabályozáshoz 3 fokozat és egy turbómód áll rendelkezésre. A készülékkel egyszerre lehet felmosni és porszívózni is. A modell H-Lab 2in1 Hydro szívófejében motoros forgókefe található, illetve ebben a szívófejben került elhelyezésre a polimerszálakból álló, forgó „360° HYDRO ROLLER” henger is, ami a felmosó funkciót biztosítja. A morzsaporszívóként is használható modellhez kisállatszőr-eltávolító fej, portalanító és kárpittisztító kefe, valamint rövid és hosszú réstisztító is tartozik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

22 V akkumulátorfeszültség

0,45 l portartály kapacitás

45 perc üzemidő 

vezeték nélküli álló porszívó

  Philips SpeedPro Aqua FC6719

A teljesítménybeállításhoz két fokozat áll a felhasználó rendelkezésére ebben a készülékben, amely 50 perces üzemidőt kínál. Ezt egy 21,6 voltos akkumulátor biztosítja, amely 5 óra alatt tölthető fel. A modell portartályának kapacitása 400 ml, a felmosás funkcióhoz tartozó víztartályba pedig 280 ml víz fér el. A mikroszálas párnával ellátott felmosófej mellett 180°-ban forgatható szívófej, réstisztító szívófej és csőbe épített kefe is található az FC6719 tartozékai között. A leválasztható kézi egységnek köszönhetően pedig morzsaporszívóként is használható a készülék.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

21,6 V akkumulátorfeszültség

0,4 l portartály kapacitás

50 perc üzemidő 

vezeték nélküli álló porszívó

  Roidmi X20 S

A porszívót 120 000 percenkénti fordulatra és138 watt szívóteljesítményre képes Engine-X digitális, kefe nélküli motor hajtja. Az energia pedig egy 2500 mAh akkumulátorból származik, amely 2,5 óra alatt tölthető fel és 65 perc üzemidőt biztosít. A 6 lépcsős szűrőrendszerrel ellátott modell motoros forgókefével rendelkező szívófeje fényérzékelős világítást kapott. A résszívó és portalanító fejek mellett az X 20 S kettős forgópárnás elektromos felmosófejet is kínál. Ehhez mikrochip segítségével, elektronikusan vezérelt vízmennyiséget szabályozó víztartály is tartozik. A készülék továbbá egy öntisztító modullal is rendelkezik, amely 25 másodperc alatt tisztítja meg a felmosófejet. A porszívó Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozik a mobiltelefonhoz, az alkalmazás használatával pedig ellenőrizhető a teljesítmény, a takarítási idő, a portartály és szűrőcsere szükségessége is.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

29,6 V akkumulátorfeszültség

0,4 l portartály kapacitás

65 perc üzemidő 

  Rowenta X-FORCE FLEX 14.60 AQUA 4IN1 RH9990

A flexibilis csővel rendelkező készülék digitális motorja 200 airwatt szívóteljesítményt biztosít, amely 5 fokozatban állítható, a maximális fokozathoz pedig külön gomb is rendelkezésre áll. A modell 32,4 voltos lítiumion akkumulátort kapott, amely 3 óra alatt tölthető fel, és akár 70 perces üzemidőt is lehetővé tesz. A töltöttségi szintről digitális kijelző tájékoztat, amely percben vagy százalékban mutatja, hogy a porszívó mennyi ideig használható még. A HEPA-szűrővel is felszerelt modell porszívózás és feltörlés funkciója mindkét irányban használható, a vízadagolás szabályozható, a teljesítmény pedig nem csökken használatakor. A LED-világítással ellátott motoros szívófej mellett a készülékhez 2 feltörlő, réstisztító, minikefe, bútorszövet-tisztító kefe és toldóelem is tartozik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

32,4 V akkumulátorfeszültség

0,9 l portartály kapacitás

70 perc üzemidő 

  Samsung VS20T7536T5/GE

A digitális inverter motor és az aerodinamikai levegőrendszer a kefétől a szűrőig optimalizálja a légáramot, így a készülék akár 200 watt szívóerőt is képes biztosítani. A modellbe nagy kapacitású, 3000 mAh-es akkumulátor került, amely 60 perces üzemidőt tesz lehetővé. Az 5 lépcsős szűrőrendszerrel ellátott modell digitális kijelzőt kapott, amely a teljesítményszintről, a használt kefe típusáról, illetve a kefe elakadásáról is tájékoztatja a felhasználót. A 180 fokban elforgatható szívófejbe egy percenként 3750-szer forgó Turbo Action kefe került. A további tartozékok között pedig keménypadlókefe, mini turbókefe, kombinált portalanító és résszívó, hosszabbítható résszívó, hajlítható fej, valamint felmosáshoz használható kettős forgópárnákból álló nedves fej található.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

21,9 V akkumulátorfeszültség

0,8 l portartály kapacitás

60 perc üzemidő 

vezeték nélküli álló porszívó

  Sencor SVC 0740BL 

A Sencor SVC 0740BL egyszerűen kivehető kézi egységnek köszönhetően morzsaporszívóként is használható, mopfunkciója révén pedig felmosásra is alkalmas. A készülék 180°-ban elfordítható, forgókefével ellátott szívófejjel rendelkezik, amelyre a nehezebben látható helyeken is hatékony takarítást biztosító LED-világítás is került, valamint a modellhez egy kefés résszívó fej is tartozik. A 40,7 voltos, 2200 mAh kapacitású lítiumion akkumulátor akár 85 perces üzemeltetést is lehetővé tesz, az áramforrás feltöltése pedig 5 órát vesz igénybe. A porszívó HEPA-szűrőt is kapott, portartályának kapacitása 500 ml, zajszintje 75 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

40,7 V akkumulátorfeszültség

0,5 l portartály kapacitás

85 perc üzemidő 

vezeték nélküli álló porszívó

  Xiaomi  G10

A készülék digitális motorja 125 000 fordulat/perc sebességre képes, és ezzel 150 airwatt szívóerőt biztosít. A teljesítmény 3 fokozatban állítható, de felületnek megfelelő automatikus sebességállításra is van lehetőség. A nagy kapacitású, 3000 mAh akkumulátor 3,5 óra alatt tölthető fel és 65 perc üzemidőt kínál. Az 5 rétegű szűrőrendszerrel ellátott porszívó nagy felbontású TFT színes kijelzőt is kapott, forgókefés szívófejét pedig úgy alakították ki, hogy csökkentse a hajszálak okozta elakadás lehetőségét. A felmosás funkciót 230 ml kapacitású, mágneses víztartály teszi lehetővé, amelyen kapcsolóval állítható a vízáramlás sebessége. A G10 tartozékai között mini elektromos kefe, résszívó fej és portalanító fej is található.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

25,2 V akkumulátorfeszültség

0,6 l portartály kapacitás

65 perc üzemidő 

További termékválogatások:

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This