Keskenyebb és kevesebb

2023. július 18.
feültöltős mosógép

A keskeny kivitelben készülő mosogatógépek elviekben csak méretben különböznek a normál szélességű modellektől. A gyakorlatban azonban bizonyos funkciók nem, vagy sokkal kevesebb modellben érhetők csak el ebben a szegmensben.

Kisebb méret, kevesebb hely

Értelemszerűen a keskeny mosogatógépek kevesebb helyet kínálnak a normál szélességű készülékekhez képes. A 45 cm-es szélesség, tekintve hogy a magasság és mélység nem változik 25 százalékkal kisebb méretet jelent, a készülékek kapacitása is jellemzően ennyivel csökken. A normál modellek esetében a kapacitás jellemzően 14-16 teríték között mozog, addig a keskeny változatoknál 9-10 az általános a terítékek számát illetően.

Kosarak másként

A méret következménye az is, hogy a kosár kialakítás vonatkozásában is különbségeket találunk a teljes piaci kínálat tekintetében. A 3. kosár, vagyis az evőeszköz fiók a 60 cm széles modellek esetében, ha nem is alaptartozék, ma már meglehetősen gyakori. A keskeny változatoknál azonban éppen ellenkező a helyzet, azaz a 3. kosár nem példanélküli, de igen ritka. Az állítható magasságú felső kosár pedig a standard méretű készülékek túlnyomó részében megtalálható, a 45 cm-es típusoknál viszont sok esetben fix a felső kosár.

Technológiából sem jut annyit

A technológia alapvetően nem a méret függvénye, bár elképzelhető bizonyos megoldások a helyhiány miatt nem kerülnek be a keskeny gépekbe. A programok azonban biztosan nem ide taroznak. A ciklusokból, illetve kiegészítő opciókból a legtöbb megtalálható a 45 cm-es modellekben is. Programból ezért nem feltétlenül van kevesebb. Ugyanakkor jellemző, hogy bizonyos opciókat, illetve ciklusokat arányaiban kevesebb készülék kínál. Ebben a szegmensben találunk olyan típusokat is, amelyek csak 4 mosogatóprogramot kínálnak, míg a standard változatoknál ilyen nem igen fordul elő. Egyre több 60 cm-es modellben található meg a ciklus végén automatikusan kinyíló ajtó opció, a keskeny változatok esetében ez a lehetőség viszont jelenleg elég ritka.

Kivitelben nincs különbség

A kivitel tekintetében nem kell kompromisszumot kötni, annak, aki keskeny mosogatógépet szeretne. Ebben a termékkörben is megtalálhatóak a szabadon álló, a beépíthető, illetve a pult alá építhető változatok. Bár a kínálat kisebb, mint a 60 cm széles változatoknál, különösen, ha a néhány centiméterrel keskenyebb modelleket is a standard méret kategóriához soroljuk, de szűknek azért semmiképpen nem nevezhető a 45 cm széles mosogatógép paletta.

AEG FFB62407ZM

A készülék ProClean duplán forgó szórókart használ, amely a szórás szögét változtatva biztosítja, hogy a víz mindenhova eljusson. A modell négy hőmérsékletet és 9 programot, köztük 30 perces gyorsciklust is kínál, opciói között pedig ExtraHigiénia funkció, GlassCare és ExtraPower lehetőség is található. A szárításhoz pedig a mosogatógép AirDry technológiát használ. Az inverteres motorral szerelt, munkalap alá építhető típus LED kijelzőt kapott. A felső kosár állítható, a lehajtható tartók mellett pedig két pohárrögzítő gumitüske sor került a típusba. A készülék zajszintje 49 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 9

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 9,9 liter

Eco program hossza: 4:00

Zajszintosztály: C

Méretek: 85 × 61,5 × 44,6 cm

 

BEKO DVS05024S

A készülékben a felhasználó számára 5 program áll rendelkezésre, amelyek között intenzív 70 °C-os, gyorsciklus is található, valamint féltöltet opció is elérhető a modellben. A mosogatógépben két kosár kapott helyet, a felső kosár fix az alsó kosárban azonban 2 lehajtható tányértartó került kialakításra. A LED-kijelzővel ellátott Beko típus késleltetett indításra is lehetőséget nyújt 3, 6, vagy 9 órás időtávon. A modellt felszerelték gyerekzárral is, vízkárok ellen pedig WaterSafe™ rendszere véd. Zajszintje 49 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 10

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 11,5 liter

Eco program hossza: 3:30

Zajszintosztály: C

Méretek: 85 × 60 × 44,8 cm

 

BOSCH SPS2IKI04E 

A modell 6 ciklust kínál, köztük intenzív és automatikus programot, valamint a Silence ciklust, amely automatikusan a lehető legalacsonyabbra csökkenti a mosogatógép zajszintjét. A gépben továbbá 4 kiegészítő opció is elérhető, mint például a Vario Speed Plus, amellyel a már elindított ciklus idejét is le lehet rövidíteni, A levehető tető révén pult alá is helyezhető mosogatógép wifikapcsolatra is képes, így a Home Connect alkalmazáson keresztül is vezérelhető. A két kosárral rendelkező, AquaSensorral ellátott modell zajszintje 48 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 10

Energiaosztály: F

Vízfogyasztás: 9,5 liter

Eco program hossza: 3:35

Zajszintosztály: C

Méretek: 84,5 × 60 × 45 cm

 

CANDY CDPH 2D1047 X

A készülék 7 programot kínál, amiben több gyors ciklus is helyet kapott. A modellben két kosár található, a felső magassága állítható is. A mosogatógép digitális kijelzővel rendelkezik, amely a programból hátralévő időt mutatja, valamint LED visszajelzők tájékoztatnak az öblítőszer- és a sóhiányról. A levehető teteje révén munkalap alá építhető típus késleltetett indítás funkciót is kínál 1-23 óra intervallumban. A modell zajszintje 47 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 10

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 9 liter

Eco program hossza: 4:58

Zajszintosztály: C

Méretek: 84,6 × 60,5 × 44,8 cm

 

ELECTROLUX ESG43310SX

A modell szatelit szórókart kapott, amely a szórás irányát folyamatosan változtatva duplán forog, így biztosítva, hogy a víz mindenhova elérjen. A típus négy hőmérsékletet és 8 programot, köztük automatikus és 30 perces gyorsciklust is kínál, valamint az automatikus kikapcsolás mellett ExtraHigiénia funkció, GlassCare és ExtraPower lehetőség is a felhasználó rendelkezésére áll. Az inverteres motorral szerelt mosogatógép LED-kijelzővel is rendelkezik. A hatékony helykihasználást lehajtható pohártartók, és tüskék, valamint 2 Soft Spikes tüskesor is elősegíti. Továbbá a modellben MaxiFlex evőeszköztartó fiók is található, amely késtartóval és kivehető fiókosztóval is rendelkezik. A készülék zajszintje 45 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 10

Energiaosztály: D

Vízfogyasztás: 9,9 liter

Eco program hossza: 4:00

Zajszintosztály: C

Méretek: 85 × 61,5 × 44,6 cm

 

GORENJE GS520E15W

A Gorenje készüléke 4 hőmérséklet opciót és 5 programot kínál, amelyben gyorsprogram és intenzív ciklus is megtalálható. A programkínálatra így nem lehet különösebb panasz egyép opciókban és funkciókban azonban nem bővelkedik a modell. A hagyományos motorral szerelt gépben két kosár található, amelyből a felső manuális rendszerű. A mosogatógép LED kijelzőt kapott, de a ciklus végére hangjelzés is figyelmezteti a felhasználót ellátták. A GS520E15W típust ellátták AquaStop védelmi rendszerrel, zajszintje pedig 47 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 9

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 9 liter

Eco program hossza: 3:55

Zajszintosztály: C

Méretek: 84,5 × 60 × 44,8 cm

 

INDESIT DSFO3T224CS

Az Indesit mosogatógépe 7 különböző ciklust kínál a felhasználó számára. Ezek között intenzív 65°, csendes és gyors program is található. A készülékben két kosár található, a felső magassága állítható is. Továbbá lehetőség van az egykosaras mosogatásra is, csak az alsó, vagy csak a felső kosár is használható. A típust digitális kijelzővel szerelték fel, amely mutatja a ciklusból hátralévő időt. A készülék zajszintje 44 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 10

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 9 liter

Eco program hossza: 4:00

Zajszintosztály: B

Méretek: 85 × 59 × 45 cm

 

MIELE G 5540 SC SL Active

A Miele modellje 5 programot kínál, ezek között automatikus, Intenzív 75 °C és QuickPowerWash 58 perces program is helyet kapott. Valamint 4 további funkció is szerepel a repertoárban, így például a ciklusidőt felére csökkentő Express opció is. A modell ComfortClose rendszerű ajtót kapott, amely könnyen nyílik és záródik, illetve bármely tetszőleges helyzetben megáll. A LED-kijelzővel is felszerelt típus evőeszközfiókkal és állítható felső kosárral rendelkezik. A Waterproof rendszerrel ellátott gép késleltetett indítás és gyerekzárfunkciót is kínál, zajszintje pedig 45 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 9

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 8,1 liter

Eco program hossza: 4:55

Zajszintosztály: C

Méretek: 84,5 × 60 × 44,8 cm

 

PHILCO PD 114 WE

A keskeny modellek között nagy kapacitásúnak számító, 11 terítékes modell 3 hőmérséklet opciót és hat programot kínál, melyben többek között gyors- és 60 ° C-os intenzív ciklus is megtalálható. A rozsdamentes acél belső térrel rendelkező készülék digitális kijelzőt kapott, amely a ciklusból hátralévő időt is mutatja. A mosogatógép lehetőséget biztosít késleltetett indításra maximum 24 órás intervallumban. Az edények elhelyezését evőeszközfiók, valamint az alsó kosár rugalmas VarioSpace rendszere segíti ebben a típusban. A gépet felszerelték Water protection vízkár elleni védelemmel, zajszintje pedig 45 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 11

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 9 liter

Eco program hossza: 3:58

Zajszintosztály: C

Méretek: 85 × 60 × 45 cm

 

TESLA WD431M

A Tesla készüléke 4 mosogatóprogram kínál, amelyek között helyet kapott a gyors-, az intenzív ciklus is. A felhasználó áltasl választható opciók között pedig szerepel a féltöltet funkció, a késleltetett indítás és az extra szárítás opció is. A szárítás maradék hő felhasználásával történik. A levehető felső résszel készülő típusban két kosár került elhelyezésre. Kijelzővel nem rendelkezik a típus, de LED visszajelzők kerültek rá. A készülék zajszintje 49 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 9

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 11 liter

Eco program hossza: nincs adat

Zajszintosztály: C

Méretek: 84,5 × 60 × 44,8 cm

 

WHIRLPOOL WSFC 3M17X

A mosogatógép 6 programot kínál, melyek között gyors-, intenzív ciklus is található. A ciklus kiválasztás során pedig lehetőség van arra a beállításra is, hogy egyszerre csak egy kosár részt mosogasson. A 6. Érzék EcoFriendly technológia folyamatosan figyeli a mosogatási ciklust és a szennyezettségszintet, ennek megfelelően változtatva a mosogatási paramétereket.. A rugalmas bepakolásról állítható felső kosár, és a FlexiSpace moduláris szerkezetű kosarak gondoskodnak. A levehető tető révén pult alá is építhető modell meleg vízre is köthető. A 7 szegmenses kijelzővel rendelkező típust AquaStop rendszerrel is ellátták, zajszintje pedig 47 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 10

Energiaosztály: F

Vízfogyasztás: 9 liter

Eco program hossza: 4:00

Zajszintosztály: C

Méretek: 84,5 × 60 × 59,8 cm

 

WHIRLPOOL WSFO 3O23 PF X

A mosogatógép 7 programot kínál, köztük gyors- és intenzív ciklust is. A modell PowerClean Pro technológia segítségével fokozza a tisztítási hatékonyságot. A 6. Érzék EcoFriendly technológia pedig az aktuális állapotnak megfelelően optimalizálja mosogatási paramétereket. A ciklus kiválasztás során az is beállítható, hogy a gép egyszerre csak egy kosár részt mosogasson. A levehető tető révén pult alá is építhető modell meleg vízre is köthető. A rugalmas pakolhatóságot állítható felső kosár, a FlexiSpace moduláris szerkezetű kosarak és evőeszköztartó fiók biztosítja AquaStop rendszerrel is ellátott modellben. A készülék zajszintje 43 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Terítékek száma: 10

Energiaosztály: E

Vízfogyasztás: 9 liter

Eco program hossza: 4:00

Zajszintosztály: B

Méretek: 84,5 × 60 × 59,8 cm

 

További termékválogatások:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This