Elképzelhető, hogy nem Berlinben lesz az IFA

2022. június 20.
IFA 2022

Azonnali hatállyal mentették fel májusban posztjából Jens Heitheckert, az IFA vezérigazgatóját és a cég ügyvezetőjét, Dirk Koslowskit. A német sajtóban megjelent értesüléseket a Messe Berlin megerősítette, sőt David Ruetz és Kai Mangelberger személyében már az utódjaikat is kinevezték.

A döntés okáról azonban nem közöltek részleteket. Így aztán számos találgatás látott napvilágot a helyi médiában, hogy miért kellett távoznia a korábbi vezetőknek. A legtöbb sajtóorgánum az IFA Berlin megújulásával és szervezési struktúra átalakításával hozza összefüggésbe a történteket. Eddig az IFA a Gfu (Gesellschaft zur Förderung der Unterhaltungselektronik – Társaság a Fogyasztói Elektronika Promóciójáért) és a Messe Berlin társszervezésében valósult meg. A társaság, amely mögött elektronikai márkák állnak, azonban korábban bejelentette, hogy változásokat akar, és új koncepciójában a Messe Berlin csak a helyszín bérbeadója lenne. Az elképzelés viszont nem igazán tetszik a berlini városvezetésnek, amely tulajdonosa a Messe Berlinnek, és így jelentős bevételektől esnének el, miközben a pandémia alatt komoly segítséget nyújtottak az IFA túléléséhez. Az érvényben lévő szerződések szerint 2022-ben és 2023-ban az IFA biztosan Berlinben marad, 2024-ről viszont még nem született döntés, és az alternatívák között az is szerepel, hogy a kiállítás máshová költözik.

További híreink

SharkNinja a kapuknál

SharkNinja a kapuknál

A háztartási készülékekre specializálódott amerikai márka kiterjeszti üzleti tevékenységét Európában, és belép az olasz piacra. A vállalat két...

További rovatainkból:

Share This