Mosogatógép-bepakolás

2022. július 29.
mosogatógép-bepakolás

A mosogatógép-bepakolás során bizonyos szempontokat figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a készülék hatékonyan tisztítsa meg az edényeket. Vannak azonban további aspektusok is, amelyek számbavétele segíthet elkerülni a kellemetlen meglepetéseket is. Bizonyos funkciók pedig e tekintetben is hasznosak lehetnek.

Műanyagot felülre

A mosogatógépek egy része a szárításhoz szükséges magas hőfok előállításához fűtőelemet használ, amely a készülék alsó részén kerül elhelyezésre. Ennek közelében értelemszerűen magasabb a hőmérséklet, így az alsó kosárba helyezett műanyagok megolvadhatnak. Bizonyos mosogatógépek más technológiát használnak, így azoknál nem feltétlenül kell a műanyagot felülre tenni.

Kések

A késeket élükkel lefelé érdemes a készülékbe tenni. Ezzel az elhelyezéssel egyrészt csökkenthető a sérülésveszély, másrészt higiénikusabb is, mivel kipakoláskor az ember nem a pengéjüket fogja meg. Éles kést pedig nem igazán ajánlott mosogatógépben tisztítani, mert veszíthet élességéből. Az evőeszközök elhelyezéséhez a készülékekben egy kivehető kosár található leggyakrabban. Számos modell azonban már rendelkezik evőeszközfiókkal, amire harmadik kosárként is szoktak hivatkozni. Különbség ezekben a fiókokban is lehet, a legjobbak moduláris rendszerűek, és így nem csak evőeszközöknek helyezhetők el benne.

Érintkezésmentesen

A mosogatógép-bepakolás során hasznos, ha a különböző tárgyak nem érnek egymáshoz, és a víz a felületük minden részét éri. Poharak esetében különösen fontos, hogy ne érjenek össze, a vékonyabb üveg ugyanis ilyenkor könnyebben eltörhet. A pohártartóval ellátott modellek megfelelő rögzítést biztosítanak, így nem fordulhat elő, hogy a poharak eltörnek. Az üveg kapcsán fontos megjegyezni, hogy a kristályok érzékenyek a hőre, ezért annak hatására megrepedhetnek, eltörhetnek. Alacsonyabb hőfokon sem érdemes mosogatógépet használni ezek tisztításához, mert a tisztítószertől elveszíthetik fényüket.

mosogatógép-bepakolás
És még

Mosogatógépbe nem szerencsés fából készült tárgyakat tenni, például vágódeszkát, fakanalat vagy fanyelű evőeszközt. A hőmérséklet ugyanis kárt tehet bennük. Szintén ajánlatos a réz kerülése, mert a tisztítószerek hatására elveszítheti fényét. Kerülendő az olyan mérőedények mosogatógépben történő tisztítása is, amire a feliratok nyomva vannak, mert ezek lekophatnak. Valamint az öntöttvas edények és az üreges nyelű eszközöket is tanácsos inkább kézzel elmosogatni.

Pakolhatóság fokozása

A mosogatógép-bepakolás alapvetően a felhasználón múlik, azonban a készülékek rendelkezhetnek olyan megoldásokkal, amelyek nagyobb rugalmasságot tesznek lehetővé, és így közvetve elősegítik az edények megfelelő elrendezését. A felső kosár állíthatósága tulajdonképpen ma már alapvető tulajdonság, azonban az, hogy ez miként tehető meg, már szórást mutat a gépek között. Nyilván minél több a lehetőség, annál jobb. Sokat segít a tányérok elhelyezését biztosító tüskesor lehajthatósága is. Alapmodellek esetében ezek a tartók zömében nem mozgathatók. Azoknál a készülékeknél pedig, amelyek kínálnak ilyen opciót, több megoldás is létezik. Természetesen ebben az esetben is a több variációs lehetőség nagyobb flexibilitást biztosít.

További termékválogatások:

Xiaomi, vagy nem?

Xiaomi, vagy nem?

Noha egyre kevésbé jellemző, de egyáltalán nem ritka, hogy egy vállalat úgynevezett „multibrand” stratégiával van jelen a piacon, azaz a cég több...

Produktivitás nyomában

Produktivitás nyomában

A vállalati szférában a hatékonyság kulcsfontosságú tényező, az üzleti döntések alapját jelentő megfontolás azonban a munkavégzés kapcsán nem mindig...

Dupla, vagy szimpla

Dupla, vagy szimpla

Legyen szó bármilyen készülékről a vezérlés nem elhanyagolható szempont. Az egyszerű használhatóság szinte minden termékkörben a vásárlást...

Share This