CES 2023

2023. január 06.
CES 2022

A Las Vegasban évente megrendezett CES (Consumer Electronic Show) mindig is némi előny élvezett a legnagyobb európai szakkiállítással, az IFA-val szemben az újdonságok megjelenését illetően. Az amerikai expó ugyanis az év elején, január első napjaiban zajlik, míg az IFA szeptemberben kerül sorra. Így aztán sok gyártó már a CES-en ellövi a puskapor zömét, és a berlini kiállításon gyakran olyan innovációk mutatkoznak be, amelyek Amerikában már debütáltak. A világjárvány azonban valamelyest fordított a sorrenden. A 2022-es CES még hibrid formátumban zajlott, ami rányomta a bélyegét mind a látogatók számára, mind a kiállított termékekre. Az IFA viszont teljes egészében fizikai eseményként zajlott tavaly, és bár voltak márkák, amelyek nem vettek részt a kiállításon, az innovációt illetően dömpinget hozott a tavalyi berlini vásár. Ezért aztán ezúttal az IFA fogta ki a szelet a CES vitorlájából, és nem fordítva. Legalábbis ami a háztartási gépeket illeti.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a CES-en mindig is inkább a szórakoztatóelektronika és az IT dominált, a háztartási készülékek pedig lényegesen kisebb részt képviseltek. Az IFA gyökereit tekintve szintén elektronikai kiállítás, azonban az évek során a háztartási gépek folyamatosan egyre nagyobb teret kaptak Berlinben. Tavaly pedig látványosan nagyobb arányban jelentek meg a háztartásigép-gyártók, mint az egyéb kiállítók. Ebben feltehetően azért az is közrejátszott, hogy a fehéráruszegmens gyártói között kevesebb olyan márka volt, amely kihagyta a rendezvényt. A kiállítói struktúrát illetően az is fontos, hogy a CES az amerikai piacnak szól, vagyis olyan gyártóknak releváns, amelyek a tengerentúli piacon is jelen vannak. Míg szórakoztatóelektronika és IT tekintetében nagyjából ugyanazok a cégek uralják az öreg kontinenst és Amerikát, addig a háztartási gépek esetében sokkal nagyobb a szórás. Mindezek együttesen azt eredményezték, hogy az idei CES elsősorban a szórakoztatóelektronikáról, IT-ról és a smart megoldásokról szólt, de azért akadtak háztartási készülékek is.

Háztartási gépek

A Samsung a CES-en mutatta be személyre szabható Bespoke Home termékcsalád legújabb tagjait. Az új Bespoke 4 ajtós Flex™ hűtőszekrény Family Hub™+ funkcióval a Family Hub™ hatékony funkcióit vezeti be a 4 ajtós Bespoke kivitelbe, amely egy kommunikációs és szórakoztató központot kombinál. A hűtő 32 hüvelykes, keret nélküli FHD képernyőt kapott, amely közel kétszer nagyobb, mint a korábbi modelleké. A hűtőszekrény új Family Hub szoftverrel is rendelkezik. A Samsung TV Plus1 mostantól több mint 190 ingyenes csatornát kínál, a Google Photos integráció pedig akár digitális képkeretté alakítja a platformot. A nagyobb képernyőfelületnek és a Samsung TV Plus új kép-a-képben (PIP) funkciójának köszönhetően a felhasználók kedvenc tévéműsoraikat követhetik nyomon, miközben más konyhai készülékek állapotát is ellenőrizhetik és nyomon követhetik, és közben szemmel tarthatják, hogy mit főznek éppen. A Bespoke designesztétikájával összhangban a modell testre szabható előlappal rendelkezik, amely üveg- és rozsdamentes acélkivitelben is elérhető. A felhasználóknak lehetőségük van ajtószínek és -kivitelek széles választékából választani. 

A termékcsaládhoz tartozik a Bespoke AI™ Oven beépíthető sütősorozat is. A sütőben található AI Pro Cooking optimalizálja a főzési beállításokat, miközben figyelemmel kíséri az ételeket. Ha a sütő úgy van beállítva, hogy egy felismert ételt a sütő által javasolt főzési móddal, hőmérséklettel és idővel főzzön meg, az AI Pro Cooking rendszer még figyelmeztető értesítéseket is küld a felhasználóknak az ételekről, hogy megakadályozza az égést. A sütő Sense Inside funkciója ételfelismerő és égésérzékelő MI algoritmust használ. A funkció a belső kamera és az MI segítségével 80 különböző étel és összetevő felismerésével képes főzési beállításokat javasolni. A SmartThings Cooking és a Samsung Health integrációja pedig lehetővé teszi, hogy a Bespoke AI™ Oven elemezze a felhasználók edzési statisztikáit és diétás céljait, hogy az otthon lévő összetevők alapján étkezési lehetőségeket ajánljon.

Az EcoFlow hordozható energia- és megújuló energiamegoldásokkal foglalkozik. A vállalat a CES-en mutatta be Glacier modelljét, amely egy beépített jégkészítővel rendelkező hordozható hűtő. A készülék körülbelül 12 perc alatt 18 jégkockát készít. A közvetlenül napelemekkel tölthető, 297 Wh kapacitású akkumulátor pedig akár 24 órán át is képes üzemelni. A cég a Glacier mellett egy robotfűnyíróval és egy hordozható légkondicionálóval is előrukkolt a kiállításon.

Az Amazon standján mutatkozott be a kis háztartási gépekre specializálódott Swan és az Amazon közös fejlesztése, a Swan Alexa. A vízforraló az Alexa hangvezérlés segítségével kapcsolható be vagy ki, változtatható a hőmérséklet, és indítható el a melegen tartás funkció. A készülék 1800 wattos, négy hőfokbeállítást kínál, digitális érintőpanellel és kijelzővel rendelkezik, melegen tartani két órán keresztül képes, kapacitása pedig 1,5 liter.

A GE Profile Smart Mixer beépített digitális mérleggel és hangvezérléssel is rendelkezik. Különlegessége azonban az Auto Sense funkció, amely nyomaték-visszacsatoláson keresztül figyeli a textúra változásait, hogy optimalizálja a keverési teljesítményt. A SmartHQ alkalmazás segítségével a receptek lépésről lépésre hajthatók végre, a GE Profile Connect+ révén pedig újabb frissítések letöltésére is lehetőséget nyújt.

A Roborock S8 Pro Ultra robotporszívóba gyakorlatilag mindent beletett a gyártó, amit robotporszívóba bel lehet tenni. A modell legkiemelkedőbb funkciói a HyperForce ® 6000 Pa szívóerő, a VibraRise® 2.0 felmosó rendszer, amely percenként 3000 súrolássebességet ígér, valamint az aktuális feladatoknak megfelelően automatikusan felemelkedő kefe és felmosó egység. Figyelemre méltó a készülék dokkolóállomása is, amely nemcsak tölti a porszívót, üríti a portartályt, de öntisztító és meleg levegővel működő önszárító funkcióval is rendelkezik.

Az LG a CES-en mutatta be SIGNATURE termékcsaládjának második generációját. A hét évvel ezelőtt debütáló első generációhoz hasonlóan az új sorozat is az ultraprémium kategóriába tartozik. A négyajtós franciaajtós hűtőszekrényből, mosó- és szárítógép párosból, dupla sütőből, mikrohullámú sütőből, légkondicionálóból, légtisztító készülékből, borhűtőből és egy OLED-televízióból álló sorozatot még elegánsabb és letisztultabb megjelenés, új színek, anyagok és készülékborítások, valamint innovatív megoldások, fejlett technológiák jellemzik. Az exkluzív sorozat mellett a márka egy új, minimalista kialakítású készülékcsaládot is bemutatott, amely nélkülöz mindenfajta felesleges dizájnelemet. A fenntarthatóság jegyében született modellpaletta kívül-belül újrahasznosított anyagok felhasználásával készül, gyártása pedig kevesebb alkatrészt, időt, erőforrást és energiafelhasználást igényel. A hűtőszekrényt, mosógépet, szárítógépet, tűzhelyet és mosogatógépet tartalmazó új készülékpaletta része az LG innovatív, bővíthető termékeinek, az LG ThinQ™ UP modelleknek.

A 2022 januárjában, Dél-Koreában indított LG ThinQ™ UP nemzetközi kiterjesztését szintén a CES-en jelentette be az cég. Az LG ThinQ UP készülékek az „Evolving with You” („Önnel együtt fejlődve”) ügyfélközpontú koncepció köré épülnek, a megoldás lényege pedig, hogy a gépek élettartamuk során új funkciókat kaphatnak. Ilyen például a ThinQ UP szárítógépre 2023-ban már letölthető Laundry Saver üzemmód, amely a ruhák gyűrődését és a kellemetlen szagok kialakulását segít megelőzni, ha a felhasználó nem tud a ciklus végén kipakolni a készülékből. Vagy a ThinQ UP hűtőszekrényekhez kínált továbbfejlesztett világításszabályozás, amely a berendezések belső lámpájának éjszakai fényerejét mérsékli. Természetesen minden új szoftverfunkció opcionális, és könnyen letölthető az LG ThinQ alkalmazásból.

A Las Vegasban bemutatott számos LG-termékújdonság közül az egyik legizgalmasabb az új CordZero A9 Kompressor™ gőzfunkciós rúdporszívó volt. A legújabb CordZero a levehető Steam Power Mop fúvókája révén gőzfelmosóként is használható, így a felületek tisztán tartásához nincs szükség vegyszerekre. A készülék a gőzös felmosás során a felmosópárnákat körülbelül 60 °C-os hőmérsékleten tartja, illetve felszerelték egy automatikus vízellátó rendszerrel is, ami a felmosópárnákat tartja nedves állapotban felmosás közben. Az LG új vezeték nélküli porszívója a vállalat Axial Turbo Cyclone™ technológiáját is megkapta, ami erőteljes szívóerőt és kiemelkedő hatékonyságot biztosít. A modell multifunkciós dokkolótoronnyal (All-in-One Tower) is rendelkezik. A helytakarékos gyorstöltő állomást cserélhető porzsákkal, automatikus portartályürítő rendszerrel, valamint egy intuitív kijelzővel is ellátták, ami valós idejű állapotfrissítéssel tájékoztatja a felhasználókat.

És még…

A CES-en kiállított készülékek egy része idővel beépül a mindennapokba, másik része viszont soha nem kerül kereskedelemi forgalomba. De hogy minek mi lesz a sorsa, azt a bemutatáskor még nem lehet tudni. Íme, néhány igazán különleges fejlesztés, amelyekhez nem biztos, hogy igények is léteznek.

A Bird Buddy kolibrietetője intelligens kamerát kapott, amelyet mozgásérzékelővel láttak el, így nemcsak eteti a madarakat, de fényképeket és videókat készít róluk, és 350 különböző kolibrifajt be is azonosít.

És ha már evés… A SpoonTek elektromos kanala az ízlelőbimbókra hat. Amikor a kanálra étel kerül, apró elektródák aktiválódnak, és áramot vezetnek át az ételen, ami elvileg javítja az ízérzékelést.

Az intelligens zárakat teheti zárójelbe a Masonite MPwr Smart ajtó, amely beépített LED-világítást, integrált csengőhangos kamerát, valamint okoszárat is tartalmaz, és még tartalék akkumulátorral is rendelkezik.

A Kohler a fürdőszobában van otthon. A Sprig zuhanyfej-kiegészítő tartozék aromaterápiát kínál a felhasználóknak, a Numi 2.0 WC pedig automatikusan nyíló és záródó fedelet, UV-tisztítást, fűtött ülést, integrált bidét, és ami egy WC esetében elengedhetetlen, Alexa hangvezérlést is kínál.

Képmegjelenítés

Az LG bemutatta a világ első Zero Connect technológiával ellátott, fogyasztók számára készült 97 hüvelykes SIGNATURE OLED M (M3 modell) televízióját, ami akár 120 Hz-es valós idejű vezeték nélküli kép- és hangátvitelre képes 4K-ban. Az M3 egy különálló Zero Connect jeltovábbító dobozt kapott, ami vezeték nélkül küldi a hang- és képjelet a 97 hüvelykes képernyőre. Az egységen több port is található, amelyeken keresztül a gyakran használt HDMI-eszközök, például kábeles vagy műholdas set-top boxok és játékkonzolok is csatlakoztathatók, de a kompatibilis hangprojektorok is vezeték nélkül ráköthetők. A zökkenőmentes adatátvitel érdekében az LG olyan algoritmust fejlesztett ki az eszközhöz, amely képes azonosítani és ennek megfelelően megkeresni a legoptimálisabb útvonalat a jelátvitelre a televízió és a Zero Connect egység közt. A mesterséges intelligencia az átviteli hibák vagy zavarok minimalizálásában is segít, mivel képes érzékelni a jelet zavaró tényezőket – például a szobában mozgó embereket –, és ennek megfelelően változtatja annak útját.

Az első ULED-tv tíz évvel ezelőtti bemutatása óta a Hisense folyamatosan frissíti ULED-megoldásait. Az idei CES-en pedig a technológia új generációja is bemutatkozott, az ULED X, amely a hagyományos OLED-tv-k környezeti kontrasztjának háromszorosát, dinamikatartományának pedig kétszeresét éri el. Emellett fényesebb képet, mélyebb kontrasztot, szélesebb betekintési szöget és rendkívül alacsony reflexiós arányt képes biztosítani. Az ULED X segítségével a Hisense tv-k 2500 nites csúcsfényerőt és 150 000:1 kontrasztarányt érhetnek el. A modellcsalád kiemelkedő teljesítményének másik kulcsfontosságú tényezője a Hi-View Engine X, amely több mint 20 000 mini-LED-et és több mint 5000 helyi dimmelési zónát vezérel. A kivételes moziélmény mellett az ULED X 30 százalékkal szélesebb betekintési szöggel is rendelkezik, ennek és az ultraalacsony reflexiónak köszönhetően biztosítja, hogy a szobában mindenki ugyanazt a tiszta képminőséget élvezhesse, függetlenül attól, hogy hol ül.

A 2023-as Samsung Neo QLED készülékekbe új Auto HDR Remastering funkció került, amit a nagy felbontású panel és a Samsung saját fejlesztésű algoritmusa működtet. Ez az MI mélytanulási technológiát használ, hogy jelenetenként elemezze és valós időben alkalmazza a nagy dinamikatartományú (HDR) hatásokat a szabványos dinamikatartományú (SDR) tartalmakra, így az SDR-tartalmak fényesebbé és élénkebbé válnak az élethű hatás érdekében. Emellett 2023-ban a SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module közvetlenül a Samsung-termékekbe lesz beépítve. A gördülékeny csatlakoztatott élmény érdekében pedig a SmartThings automatikusan szinkronizálja az eszközöket, így nemcsak a Samsung, hanem a harmadik féltől származó készülékek és IoT-eszközök is könnyebben vezérelhetők a zökkenőmentes kapcsolat érdekében.

A Samsung Odyssey Neo G9 Gaming Monitor (G95NC) egyedülálló méretű látómezőt kínál. A készülék 7680 × 2160 felbontást és 32:9 képarányt biztosít egy képernyőn. Az 1000R ívelt 57″-os képernyő kvantum mini-LED-technológiát alkalmaz a VESA Display HDR 1000 specifikációval, hogy bármilyen játékkörnyezetben kiváló képet adjon. A matt kijelző csökkenti a fényvisszaverődést a képernyőn, így a legintenzívebb játékok során is minimalizálja a zavaró tényezőket. Emellett a DisplayPort 2.1 támogatásának köszönhetően a korábban használt DisplayPort 1.4 szabványhoz képest körülbelül kétszer olyan gyorsan továbbítja az adatokat. Az új DP 2.1 emellett lehetővé teszi a veszteségmentes, iparági szabványnak megfelelő Display Stream Compression (DSC) technológiát az információk torzítás nélküli továbbításához. Az Odyssey Neo G9 támogatja a 240 Hz-es képfrissítési frekvenciát is.

Notebook

A Lenovo Yoga Book 9i kivételesen rugalmas két képernyős OLED-notebook. Az Intel Evo platformra épített vékony és könnyű modell két 13,3 hüvelykes, 2,8 K OLED PureSight kijelzőt kapott, amelyek egymás felett és egymás mellett is elhelyezhetők. A Windows 11 rendszeren futó, a Lenovo és a Microsoft által közösen fejlesztett szoftver többek között lehetővé teszi, hogy a felhasználó az egyik képernyőn jegyzeteljen, miközben egyidejűleg a másikon egy videót néz. A modellhez levehető Bluetooth®-billentyűzet és a Lenovo által tervezett Smart Pen ceruza is tartozik. A készüléket az Intel legújabb, 13. generációs Raptor Lake CPU hajtja, 16 GB RAM-mal és akár 1 TB tárhellyel rendelkezik.

Az Alienware M sorozat azoknak a játékosoknak készült, akiknek a teljesítmény a legfontosabb. Az új M18 pedig ebben a sorozatban is a legerősebb. A platform hőszabályozási kapacitását (kb. 35 százalékos növekedés teljes sebességű módban) és hűtését érintő komoly fejlesztések jelentősen nagyobb CPU- és GPU-teljesítményt tesznek elérhetővé, így a teljes rendszerteljesítmény akár 250 W is lehet. A modell továbbá a felhasználó által cserélhető dupla DDR5 SO-DIMM bővítőhelyekkel, és a minden eddiginél nagyobb, akár 9 TB-os teljes tárolókapacitással rendelkezik. A választható panellehetőségek között szerepel a 165 Hz-es QHD vagy a 480 Hz-es FHD-kijelző dinamikus kijelzőváltási technológiával, valamint G-SYNC- és FreeSync-támogatással.

Bár a 3D képmegjelenítés manapság nem a legfelkapottabb jellemző, az Asus modellje mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A gyártó olyan notebookot hozott össze, ahol a képek szinte tényleg leugranak a képernyőről. Az új Asus ProArt Studiobook 16 3D OLED a világ első 16 hüvelykes, 3,2 K 120 Hz-es 3D OLED-kijelzője az ASUS Spatial Vision technológiával kivételes, szemüveg nélküli 3D-s vizuális élményt nyújt. A készülék 13. generációs Intel® Core™ i9 HX processzora, NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 grafikus processzora, 64 GB memóriája és ultragyors 7000 MB/s 8TB SSD tárolója igen meggyőző teljesítményt kínál. A nagy méretű, styluskompatibilis haptikus érintőpad és az intuitív ASUS Dial forgatógomb pedig páratlanul precíz vezérlést tesz lehetővé.

Az LG gram sorozatának legújabb darabja, az Ultraslim (15Z90RT modell) méreteivel hívja fel magára a figyelmet. A notebook rendkívül könnyű, mindössze 998 gramm, és összecsukott állapotban csak 10,99 milliméter vastag – utóbbi hozzávetőlegesen egy okostelefon vagy egy jegyzettömb vastagságával egyezik meg. Az Ultraslim méretei ellenére is lenyűgöző képminőséget és feldolgozási teljesítményt nyújt. A készülék 15,6 hüvelykes, alacsony tükröződésű bevonattal (Anti-glare Low Reflection – AGLR) ellátott OLED-kijelzőt, valamint az Intel® 13. generációs, nagy teljesítményre kihegyezett processzorát kapta. Az új modell ráadásul az ultrakompakt adapternek köszönhetően még könnyebben hordozható.

A Razer Blade 16 a gyártó állítása szerint a legnagyobb hüvelykenkénti grafikus teljesítményt kínálja a 16 colos gamernotebookok között. A készülék 13. generációs Gen Intel® Core™ i9-13950HX 5.5 GHz processzort és NVIDIA® GeForce® RTX™ 4070 Laptop GPU-t kapott. 35 GB RAM és 1TB SSD tárhely került bele. Valamint Razer modellekben elsőként ebben a típusban jelenik meg az egyre népszerűbb 16:10 képarány. Az új modell további érdekessége, hogy két üzemmódú mini-LED-kijelzőjével rendelkezik. A felhasználó igénye szerint válthat a 4K UHD natív felbontású 120 Hz-es „alkotói mód” és az FHD natív felbontású 240 Hz-es „gamermód” között.

Audio

A Victrola Stream Onyx a vezeték nélküli lemezjátszók sorát gyarapítja. Az új készülék a Works with Sonos tanúsítvánnyal rendelkezik, így lehetővé teszi a bakelitlemezek vezeték nélküli streamelését a teljes Sonos rendszeren keresztül. A Victrola Stream alkalmazás gyors beállítást biztosít, és másodpercek alatt csatlakoztatható a lemezjátszó a Sonos rendszerhez. A 2 sebességes szíjhajtású lemezjátszóra egy Audio Technica AT-VM95E hangszedő került, a nem Sonos hangszórókkal történő használathoz pedig RCA-kimenetet is kapott a modell.

A JBL Tour Pro 2 vezeték nélküli fülhallgató elődjéhez képes több ponton is megújult. Többek között változott a kialakítás, belekerült a Bluetooth LE szabvány és a két Bluetooth-eszköz egyidejű csatlakoztatásának lehetősége is. Igazán érdekessé azonban a tok teszi a készüléket, amelyet 1,45 hüvelykes színes LED-es érintőképernyővel szereltek fel. A tok így alkalmas a JBL One alkalmazás legfontosabb funkcióinak vezérlésére, beleértve a lejátszást és a hívásvezérlést, az EQ-beállításokat, az aktív zajszűrő (ANC) módot és az értesítéseket, valamint az akkumulátor teljesítményének ellenőrzését is.

Las Vegasban debütált az LG új hangprojektora, az SC9 is. A modell a Triple Sound technológiának köszönhetően a világon elsőként három magas hangsugárzóval dolgozik. Újdonsága az is, hogy, a Triple Level Spatial Sound Technology HRTF-alapú, 3D motor által végzett csatornaelemzést alkalmaz, hogy virtuális középső réteget adjon a hangzáshoz. A készülék LG Triple Sound Optimizer új, a hangprojektor teljesítményét intelligensen javító funkciót is kapott, az intelligens keverés (Smart Up-mixer) pedig a kétcsatornás hangot térhatásúvá alakítja. Az LG továbbfejlesztett AI Room Calibration technológiája továbbá képes arra, hogy elemezze az adott helyiség jellemzőit, és ez alapján végezze el a beállításokat. Az új modellbe mindezek mellett az LG fejlett AI Sound Pro technológiáját is beépítették. Az AI Sound Pro önállóan elemzi a hangforrás típusát, és az ahhoz legmegfelelőbb beállításokat alkalmazza. A WOWCAST funkcióval ráadásul a hangprojektor vezeték nélkül csatlakoztatható az LG tévékhez.

És még…

A CES-en szinte felsorolhatatlan mennyiségben kerültek bemutatásra a különleges vagy éppen továbbfejlesztett készülékek. Ezeken felül pedig rengeteg koncepció és speciális innováció is kiállításra került. Néhány igazán érdekeset ragadtunk ki ezek közül.

Az MSI pen 2 egy olyan ceruzát alkotott meg, amellyel papírra és digitális felültre is lehet írni. Az érintőceruzába még egy apró motor is kerül, ami enyhe ellenállást biztosít, amikor a toll érintkezik a képernyővel, így a felhasználó valósághű írási élményt kap.

A Nobi az idősek biztonságát szem előtt tartva alkotta meg okoslámpáját, amely esésérzékelővel rendelkezik, így képes riasztani a családtagokat vagy a gondozót, ha az idős személy elesett. A rendszer állítólag nulla hamis eredménnyel működik.

A Razer gamerszék-koncepciója a 7.1 térhangzás mellett haptikus visszacsatolással is rendelkezik, így a játékos nemcsak hallja, de gyakorlatilag érzi is, hogy mi történik a játékban.

Az Acer egy hibrid edzőgéppel is előrukkolt. A szobakerékpár a fitneszalkalmazások jellemző funkciói mellett arra is képes, hogy az edzés során keletkező energiával töltse notebookot vagy a telefont.

Az Acapela Group My Own Voice MI-szoftvere hangklónozásra képes, ami önmagában ma már nem különleges. Ennek a platformnak viszont 50 mondat és 3 perc elegendő a hang másolásához.

Az Aromajoin Aroma Shooter Wearable eszköze egy nyakba helyezhető illatgenerátor. Az eszköz célja, hogy illatélményt adjon a virtuális valósághoz, és ez még valóságosabbá váljon.

TOVÁBBI CIKKEINK A ROVATBÓL:

Stratégiai változások küszöbén

Stratégiai változások küszöbén

A történelmi Brandenburgi kapura néző, berlini Hotel Adlon-Kempenski adott otthont a 10.  TCG csúcstalálkozónak, amelyen 25 országból gyűltek össze...

Konyhakiállítás 2024

Konyhakiállítás 2024

Március 1-3 között került megrendezésre a 14. Konyhakiállítás, Magyarország legrangosabb konyha tematikájú rendezvénye. Az expónak idén is a...

A jövő hírnöke – CES 2024

A jövő hírnöke – CES 2024

Minden év januárjában, Las Vegasban rendezik meg a Consumer Electronic Show-t, vagy közismertebb nevén a CES-t. A legnagyobb tengerentúli fogyasztói...

A szakmaiság felsőfoka

A szakmaiság felsőfoka

A FAST DAY a cseh központú Fast évente sorra kerülő saját rendezésű szakmai kiállítása. A Prágában lebonyolított eseményre idén lapunk is meghívást...

Innovátorok Napja

Innovátorok Napja

Először rendezett közös konferenciát hazánk két meghatározó innovatív vállalata, a magyarországi Bosch csoport és a Richter Gedeon Nyrt....

IFA 2023

IFA 2023

Az IFA 2023 kiállítás kapcsán a két legfontosabb kérdés mindenképpen az volt, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik majd a rendezvény iránt a közönség,...

Share This