Funkciók széles skálája – Termékválogatás akkumulátoros porszívókból

2023. január 13.

A porszívók összehasonlítása meglehetősen nehéz, ha az ember nem csak a megjelenés alapján akár döntést hozni. Sokat segített ebben az energiacímke bevezetése, amely a készülékek legfontosabb tulajdonságait összegezte, illetve az egyes mutatók kapcsán egységes kritériumrendszert állított fel. A címke azonban 2019 óta már nem használható, akkumulátoros porszívókra pedig soha nem is volt alkalmazható. Ezért többnyire a kivitel, a teljesítmény és az üzemidő a mérvadó jelenleg. Pedig a készülékek lényegesen több jellemzőben térnek el, és a funkciók széles skáláját kínálják.

A szívófej az alap

A szívófej jelentősen befolyásolja a porszívó hatékonyságát és használhatóságát is. A legtöbb készülék ma már elektromos forgókefével rendelkező szívófejet kínál. Ebben a megoldásban a kefét egy külön rendszer hajtja meg, szemben a „sima” forgókefével, ahol a forgóhatást a porszívó által generált szívóhatás eredményezi. Utóbbi kevésbé hatékony, hiszen a szívóerő egy része a kefe forgatására „megy el”. Használhatóság tekintetében is különbségek vannak a szívófejek között. A 180 fokban elfordítható fej megkönnyíti a porszívózását a sarkokban, míg a fix változattal ugyanez kissé nehézkesebb. Számos modell esetében a szívófejre LED-világítás is kerül, amely pedig a rosszul látható helyek takarításakor jön jól. Egyes modellekben ezt a funkciót fényérzékelő is kiegészíti, vagyis a világítás csak sötét helyeken kapcsol be. Sőt ma ár olyan típusok is vannak, amelyeken a LED-világítás a központi egységre vagy a résszívó fejre is felkerül. A szívófejek másik hasznos tulajdonsága lehet a kefetisztító opció. Ha a forgókefére hosszú hajszálak tekerednek fel, akkor a kefe elakadhat, és a készülék leállhat. Léteznek olyan szívófejek, amelyek gubancolódásmentesítő funkcióval is rendelkeznek, ezek kiküszöbölik ezt a problémát.

Kényelmesen

Az akkumulátoros porszívók csöve nem hajlékony. Ez a tulajdonság megnehezíti a porszívózást bizonyos helyeken, például az ágy alatt. A fogantyúnál elhelyezett központi egység nagyban javítja a hozzáférhetőséget, a flexibilis, azaz hajlítható cső segítségével pedig még nagyobb rugalmasságot kínál. A komfortfunkciók közé tartozik a Stop & Go opció is, amely biztosítja, hogy a porszívó önmagában is megálljon, tartóállvány nélkül.

Multifunkcionalitás

A kivehető központi egység, azaz a morzsaporszívóként is használhatóság szinte alapfunkciónak számít, ahogyan a résszívó fej is, amelyet a legtöbb modell kínál tartozékai között. Gyakori a portalanító kefe is, illetve létezik a kettő kombinált változata is. Sok típushoz tartozik miniszívófej is, amelyek között már motoros forgókefével rendelkező verzió is található, de ilyet lényegesen kevesebb porszívó kínál. Számos készülék feltörlő funkciót is nyújt. Ezt vagy egy külön fej, vagy a normál szívófejhez tartozó kiegészítő biztosítja. A standard kivitel mellett találhatók motorosan hajtott forgópárnával rendelkező tisztítófejek, illetve ennél a megoldásnál eltérő lehet a felület nedvesítésének módja is.

Okosmegoldások

Számos modell kínál már automatikus felületfelismerés funkciót. Ez a megoldás az aktuális felülethez igazítja a teljesítményt. Egyes változatok pedig szennyezettségérzékelővel rendelkeznek, ahol a teljesítménybeállítás a padló szennyezettségének függvényében is változik. Sok készüléken található LED-kijelző-jelző, ezek zöme az akkumulátor állapotát mutatja. Egyes modellek pedig digitális kijelzővel rendelkeznek, amelyek képesek további információkat is megjeleníteni, mint például az aktuálisan használt üzemmód vagy a szűrőcsere időszerűsége.

TUDJON MEG TÖBBET A VEZETÉK NÉLKÜLI PORSZÍVÓK TULAJDONSÁGAIRÓL!

  Bissell 2907D

A készülék szívófeje motoros forgókefével rendelkezik, amelyre LED-világítás is került. Tartozékai között pedig részívó fej és 3 az 1-ben szőreltávolító kárpittisztító fej is található. Porszívózáskor a modell friss illat kibocsátásával is segíti az állatszagok semlegesítését. A 2907D 30 perces működési időt biztosít a felhasználó számára, amit a 21,6 voltos akkumulátor tesz lehetővé. A teljesen lemerült áramforrás feltöltése 5 órát vesz igénybe. A Bisell modell portartályának kapacitása 0,5 liter, a készülék súlya 3,63 kg, zajszintje pedig 81,3 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 21,6 V akkumulátorfeszültség

• 0,5 l portartály kapacitás

• 30 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

  Bosch BBS711ANM

A modellben egy 18 voltos, 3000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja az energiát. Az áramforrás feltöltése 5 órát igényel és 40 perces üzemidőt tesz lehetővé, de a cserélhető rendszerű akkumulátornak köszönhetően ez akár meg is duplázható. A készülék 3 fokozatban szabályozható, az eco és turbó mellett auto mód is választható, amely a felület típusához igazítja a teljesítményt. A flexibilis csővel rendelkező típus szívófeje motoros forgókefét és LED-világítást is tartalmaz. A 2,9 kg súlyú, 82 dB zajszintű porszívó tartozékai között ProAnimal motoros miniturbófej, 2 az 1-ben bútorkefe és kárpitszívó fej, illetve hosszú, hajlékony résszívó fej is helyet kapott.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 18 V akkumulátorfeszültség

• 0,3 l portartály kapacitás

• 40 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

vezeték nélküli álló porszívó

  Dyson V15 Detect Absolute

A digitális Hyperdymium motor 660 W teljesítményével percenként 125 ezer fordulatra képes, amely 240 AW szívóerőt generál. A készülék 3 fokozatot kínál, az auto üzemmódban a Digital Motorbar fej DLS™ technológiája a hengerkefék ellenállását figyeli, a piezoszenzor pedig a porszemcsék méretét monitorozza, és ehhez állítja a szívóerőt. A részecskéket fénysugár is mutatja a padlón, az LCD-kijelzőn pedig az is látható, hogy mit szívott fel a porszívó. A V15 Detect a csomósodást megelőző Digital Motorbar szívófej mellett világító tisztítófej, Hair screw motorizált fej, kombinált és résszívó fej tartozékokat is kínál. A készülék üzemideje 60 perc, a felöltés 4,5 órát igényel, a modell súlya 3,1 kg, zajszintje pedig 73 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 25,2 V akkumulátorfeszültség

• 0,77 l portartály kapacitás

• 60 perc üzemidő | 4,5 óra töltési idő

  Electrolux PQ92-ALGS

Az Electrolux porszívója 25,2 voltos lítiumion akkumulátort kapott, amely 4 óra alatt tölthető fel és 55 perces üzemidőt biztosít. A készülék szívófeje motoros forgókefével rendelkezik, LED-világítással is felszerelték, valamint BrushRollClean kefetisztítás funkciót is kínál. A PQ92-ALGS széles tartozékpalettáján teleszkópos hosszabbítócső, résszívó fej, portalanító ecset, puha sörtés kefe, valamint Bed Pro Power UV-fénnyel kombinált szívófej is található. A modell portartályának kapacitása 0,3 liter, a készülék súlya 2,7 kg, zajszintje pedig 76 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 25,2 V akkumulátorfeszültség

• 0,3 l portartály kapacitás

• 55 perc üzemidő | 4 óra töltési idő

vezeték nélküli álló porszívó

  ETA Moneto 4449

A készülék LED-világítással ellátott elektromos forgókefés szívófejjel rendelkezik, tartozékai között pedig résszívó fej és finom sörtéjű kefe is található. A HEPA-szűrővel is felszerelt modell kézi porszívóként is használható, portartályának kapacitása 0,55 liter. A Moneto 4449 a szívóereje 2 fokozatban állítható. Áramforásaként egy 18 voltos lítiumion akkumulátor szolgál, ami 50 perces üzemidőt biztosít. A töltöttség állapotjelzőn követhető nyomon, a teljes feltöltés pedig 6 órát vesz igénybe. A porszívó zajszintje 80 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 18 V akkumulátorfeszültség

• 0,55 l portartály kapacitás

• 50 perc üzemidő | 6 óra töltési idő

  G3 Ferrari G90013

A modell 220 watt teljesítményű motorral rendelkezik, amely 2 fokozatban állítható, szívóereje 15-17 kPa. A 2200 mAh kapacitású 18,5 voltos lítium akkumulátor 30 perces üzemidőt biztosít, a töltöttségi szintjelzővel ellátott áramforrás feltöltése pedig 5 órát vesz igénybe. A HEPA-szűrővel is felszerelt porszívó portartálya térfogata 0,5 liter. A motoros kefét tartalmazó szívófej LED-világítást kapott, egyéb tartozékokból viszont nem túl széles a választék, a modellhez egy többfunkciós kefe tartozik. A G90013 viszont rendkívül csendes, a gyártó tájékoztatása szerint zajszintje csak 67 dB, ami a kategóriában nagyon alacsonynak számít. A modell súlya is kedvező, mindössze 2,12 kg-ot nyom.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 18,5 V akkumulátorfeszültség

• 0,5 l portartály kapacitás

• 30 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

Rendkívül csendes

  Hoover HF322HM 011

A direkt impulzusú motor 80 000 fordulat/perc sebességgel forog, teljesítménye 240 watt, szívóteljesítménye pedig 65 airwatt. A szabályozáshoz egy teljesítményszint és egy turbófokozat áll rendelkezésre ebben a készülékben. A LED-töltöttségjelzővel ellátott porszívó áramforrása 22 voltos, ami 40 perc üzemidőt tesz lehetővé, a feltöltés pedig mindössze 2,5 órát igényel, ami igen rövidnek számít a termékkörben. LED-világítás nemcsak a motoros forgókefét tartalmazó szívófejre került, hanem a kivehető kézi egységre is, így a készüléket morzsaporszívóként használva is élvezhető ennek előnye. A Park and Go funkciót is kínáló, 2,4 kg súlyú Hoover modell tartozékként kombinált résszívó és portalanító fejet is kínál.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 22 V akkumulátorfeszültség

• 0,7 l portartály kapacitás

• 40 perc üzemidő | 2,5 óra töltési idő

Rövid töltési idő

vezeték nélküli álló porszívó

  Philips FC6724/01 SpeedPro

A Philips porszívója 21,6 voltos áramforrást kapott, amely a PowerBlade digitális motort 40 percen keresztül tudja működtetni. A felhasználó két teljesítményfokozat közül választhat ennél a típusnál, a teljesen lemerült akkumulátor feltöltése pedig öt órát vesz igénybe. Az FC6724 kivehető kézi egységgel rendelkezik, 180 fokban elfordítható szívófejet kapott, valamint kombinált résszívó fej is tartozik a modellhez. A készülék 2,48 kg-ot nyom, portartályának kapacitása 0,4 liter, zajszintje pedig 80 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 21,6 V akkumulátorfeszültség

• 0,4 l portartály kapacitás

• 40 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

vezeték nélküli álló porszívó

  ProfiCare PC-BS 3036

A készülék szívófeje elektromos forgókefével rendelkezik, valamint LED-világítás is került rá. A modell tartozékai közé extrahosszú résszívó fej, 2 az 1-ben, kombinált portanító kefe, illetve egy speciális tisztító kefe is került. A PC-BS 3036 egy praktikus tartozéktartót is kapott, amellyel a kiegészítők közvetlenül a szívócsőn is tárolhatók. A porszívót egy 450 watt teljesítményű motor hajtja, amely 2 fokozatban szabályozható. Az energiaellátást 2200 mAh kapacitású 29,6 V-os lítiumion akkumulátor biztosítja. Az áramforrás feltöltése 5 órát igényel, üzemideje pedig 40 perc. A HEPA-szűrővel és LED akkumulátortöltöttség-jelzővel is felszerelt készülék 0,6 liter űrtartalmú portartályt kapott, súlya 3,36 kg.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 29,6 V akkumulátorfeszültség

• 0,6 l portartály kapacitás

• 40 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

vezeték nélküli álló porszívó

  Roidmi X300

A porszívót 585 W teljesítményű, 120 000 percenkénti fordulatra képes digitális motor hajtja, amely 27,5 kPa szívóerőt és 207 W szívóteljesítményt nyújt. A 4000 mAh kapacitású akkumulátor rendkívül hosszú, 90 perces üzemidőt biztosít, feltöltése pedig 5 órát igényel. A készülék 8 rétegű szűrőrendszert kapott, amely HEPA-filtert is tartalmaz, valamint OLED-kijelzővel is ellátták. A motoros forgókefe fényérzékeny LED-világítást kapott, sőt a résszívó fej is rendelkezik ezzel a funkcióval. A tartozékok között mini elektromos fej és portalanító kefe is található. A modell pedig érzékeli a csatlakoztatott tartozékot, és átvált a megfelelő üzemmódra, valamint felületfüggő szívóerő-szabályozásra is képes. A készülék súlya 3,15 kg, zajszintje 83 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• N.A akkumulátorfeszültség

• 0,65 l portartály kapacitás

• 90 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

Kiemelkedő üzemidő

  Rowenta RH9879

A készülék 25,2 voltos lítiumion akkumulátort kapott, amely 3 óra alatt tölthető fel és 45 perc üzemidőt biztosít. A porszívót digitális motor hajtja, amely 130 airwatt szívóteljesítményre képes, a teljesítménybeállításhoz pedig három fokozat áll rendelkezésre, amelybe a turbómód is beletartozik. Az egyszerű használatot a kivehető kézi egység mellett LED-világítással ellátott motoros forgókefe, Easy Brush kefe, résszívó és mini szívófej tartozék, flexibilis cső, Stop & Go funkció és digitális kijelző is segíti. Az RH9879 meglehetősen nagy, 0,9 liter kapacitású portartályt kínál, súlya 3 kg, zajszintje pedig 82 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 25,2V akkumulátorfeszültség

• 0,9 l portartály kapacitás

• 45 perc üzemidő | 3 óra töltési idő

Nagy porkapacitás

  Samsung VS15T7031R1/GE

A készülék motoros forgókefével ellátott szívófejjel rendelkezik, tartozékként pedig kombinált résszívó és portalanító fej, valamint hosszabbítható résszívó is a felszereltség része. A porszívóba egy 410 watt teljesítményű digitális inverteres motor került, amely 150 watt szívóerőt kínál. Áramforrásként egy 21,6 voltos akkumulátor szolgál, amely 40 perc üzemidőt nyújt, feltöltéséhez pedig 5 órára van szükség. A LED-kijelzővel is ellátott modell nagy, 0,8 liter kapacitású portartályt kapott, a készülék súlya 2,6 kg, zajszintje 86 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 21,6 V akkumulátorfeszültség

• 0,8 l portartály kapacitás

• 40 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

vezeték nélküli álló porszívó

  Sencor SVC 8725GD

A porszívóban egy 400 watt teljesítményű digitális BLDC-motor dolgozik, amely akár percenkénti  100 000 fordulatra is képes. A motornak egy 2500 mAh kapacitású 25,2 voltos akkumulátor szolgáltatja az energiát. A készülék ezzel az áramforrással akár 50 percig is képes üzemelni, az aktuális töltöttségről LED-kijelző tájékoztat, a lemerült akku feltöltéséhez pedig 5 órára van szükség. A HEPA-szűrővel ellátott modell tartozékai között kombinált résszívó fej, puha sörtés portalanító, Cat and Dog mini motoros kefe és kombinált kárpitszívó fej is található, a kézi egység pedig kivehető és morzsaporszívóként is használható. Az SVC 8725GD zajszintje 79 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 25,2 V akkumulátorfeszültség

• 0,5 l portartály kapacitás

• 50 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

vezeték nélküli álló porszívó

  Severin HV7164

A modellben egy 25,9 voltos, 2000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja az energiaellátást. Az áramforrás feltöltése 6 órát vesz igénybe, és 30 perces működési időt tesz lehetővé. A porszívó 300 W teljesítményű digitális motort kapott, amely 20 kPa szívóerőt képes előállítani. A HV7164 teljesítménye két fokozatban állítható. A készülék motoros forgókefével ellátott szívófejjel rendelkezik, amelyen LED-világítás is található. A tartozékai közé hosszú résszívó fej és portalanító kefe fej is került. Az E12-szűrővel szerelt modell portartályának űrtartalma 0,4 liter, a porszívó zajszintje pedig 75 dB.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 25,9 V akkumulátorfeszültség

• 0,4 l portartály kapacitás

• 30 perc üzemidő | 6 óra töltési idő

vezeték nélküli álló porszívó

  Ufesa AE4829 Valley

A készülék levehető kézi egysége révén morzsaporszívóként is használható, a szívófej motoros forgókefét kapott és LED-világítás is került rá, a többrétű használhatóság érdekében pedig hosszú résszívó és szilikonos szívófej tartozékokkal is rendelkezik a modell. A teljesítmény két fokozatban szabályozható az Ufesa porszívójában, amelyben 29,6 voltos lítiumakkumulátor biztosítja az energiát. Az áramforrás felöltése öt órát vesz igénybe, a feltöltött akku pedig 40 perces üzemidőt tesz lehetővé. Az AE4829 Valley portartályának kapacitása 0,8 liter, súlya 3,2 kg.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 29,6 V akkumulátorfeszültség

• 0,8 l portartály kapacitás

• 40 perc üzemidő | 5 óra töltési idő

  Xiaomi Vacuum Cleaner G11

A modell 500 wattos motorja 185 airwatt szívóerőt biztosít. A turbó és eco mód mellett auto mode is választható, ilyenkor a készülék infravörös érzékelője a felület és szennyezettség mértékéhez igazítja a teljesítményt. A porszívó LCD-kijelzőt kapott, amelyen a szívási mód, a töltöttségi szint és a hibajelzések jelennek meg. A készülék motoros forgókeféje pengéket is tartalmaz, amelyek automatikusan levágják az összegabalyodó szálakat. A G11 tartozékai közé elektromos minikefe, sörtés portalanító és résszívó fej is került. A 22,2 voltos lítiumakku 60 perces üzemidőt biztosít, feltöltése pedig 3,5 órát igényel. A modell zajszintje 79 dB, portartálya 0,3 literes, súlya pedig 1,6 kg, amivel a G11 a legkönnyebb porszívók közé tartozik.

FONTOSABB JELLEMZŐK:

• 22,2 V akkumulátorfeszültség

• 0,3 l portartály kapacitás

• 60 perc üzemidő | 3,5 óra töltési idő

Rendkívül könnyű

További termékválogatások:

Az időtakarékosak

Az időtakarékosak

A mosógépeknél meglehetősen régóta az egyik kiemelt termékjellemző az energiahatékonyság, vagyis a készülékek áram és vízfogyasztása. A takarékosság...

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This