Egyedi elnevezések és egyedi megoldások

2023. március 10.
feültöltős mosógép

Beépíthető sütőből nagyságrendileg összesen 1000 típus érhető el a márkák hazai kínálatában. A gyártók pedig érthető okokból igyekeznek magukat valamilyen módon megkülönböztetni a hatalmas kínálatban. A különbségek származhatnak a terméktulajdonságok továbbfejlesztéséből, vagy egyedi, csak adott márkákra jellemző innovációkból, de előfordul, hogy az eltérések csak a funkciók különféle elnevezéséből erednek.

Ugyanaz másképpen

Bár a technológia rohamléptekben fejlődik, azért nem túl egyszerű folyamatosan innovatív megoldásokkal előrukkolni. A piaci versenyben pedig a vezető gyártók nem szeretnének lemaradni egymástól, ezért aztán még nehezebb olyan fejlesztéseket megvalósítani, ami csak egy adott márkákra jellemző. Ezért gyakran előfordul, hogy az egyediség egy-egy terméktulajdonság kapcsán valójában a funkció elnevezésében merül ki. Tipikusan ilyen termékjellemző az öntisztító megoldás. 

Valójában alapvetően három csoportba lehet sorolni az öntisztító funkciókat, a pirolitikus, a katalitikus és a hidrolitikus változatok. A piroltikus tisztítás esetében tulajdonképpen egységes a funkció elnevezése, a katalitikus megjelölés is általánosnak tekinthető, a hirdolitikus változatokat azonban meglehetősen sok névvel illetik a gyártók. Célját, funkcióját és tulajdonképpen működési elvét illetően azonos rendszerekről van szó, sőt a technikai háttérben sincs vagy minimális csak az eltérés a márkák által használt megoldásokban. Ennek ellenére 8-10 különböző névvel is lehet találkozni. Hasonló a helyezet az automatikus beállítási funkciók esetében, ahol szintén eltérő jelöléseket találunk. Bár lehetnek apró különbségek ezek között, lényegében minden ilyen funkció arra hivatott, hogy a felhasználónak ne kelljen megadni a sütési hőmérsékletet és időt. No persze mindez nem jelenti, hogy minden sütő ugyanazt tudja, és csak a funkciók neve más. Léteznek ugyanis igazán egyedi fejlesztések is.

Egyedi megoldások

Beépíthető sütők esetében a különlegesebb fejlesztések közé tartozik például a Samsung Dual Cook rendszere. Ez a megoldás két részre osztja a sütőt, amiben ennek köszönhetően két különböző hőmérsékleten is készülhetnek egyszerre az ételek. A funkció legújabb változata a Dual Cook Steam verzió, amely pedig még arra is lehetőséget teremt, hogy nemcsak két különböző hőfokot, de két különböző sütési módot is egyidejűleg lehessen használni. Így például egyszerre lehet hagyományos sütéssel és gőzpárolással készíteni két különféle fogást. 

A speciális innovációk sorát gyarapítja a Smeg egyes Galileo modelljeiben található megoldás is. Ez a rendszer arra képes, hogy egy sütési folyamaton belül alkalmazza a hagyományos sütést, a gőzfunkciót és a mikrohullámú sütést. Ennek köszönhetően pedig az étel jelentősen rövidebb idő alatt készülhet el. Szintén egyedi tulajdonság a Neff Slide & Hide ajtónyitó rendszere. Ezekben a készülékekben az ajtó teljes egészében becsúszik a sütő alá, így sokkal könnyebb hozzáférést biztosít a sütőtérhez, mint a hagyományos megoldások. A Miele legújabb fejlesztése, a HydroClean rendszer is egyedülálló. A funkcióval ellátott készülékek víz és speciális tisztítószer segítségével automatikusan tisztítják meg a sütő belső terét.

AEG BSE772380B

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                71 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés

Kijelző:                    színes TFT

Gőzsütés funkció: Hozzáadott gőz

Tisztítás:                 Pirolitikus

sütő

A modell 3 sütési szintet kínál, teleszkópos sütősínnel rendelkezik, felszereltségéhez továbbá maghőmérő, grillrács, egy sütőtálca és egy zsírfelfogó tálca tartozik. A felhasználó 18 funkcióból választhat, valamint súlyérzékelős sütőprogramok, illetve 160 előre beállított program is elérhető a sütőben. A leggyakrabban használt beállításokhoz pedig memóriafunkció is rendelkezésre áll. A lágyan nyíló és záródó ajtóval felszerelt típusban a hőmérséklet 30–300 °C között állítható, valamint lehetőség van hozzáadott gőz használatára is. A beállítást érintővezérléses kezelőpanel és TFT-kijelző teszi egyszerűvé a pirolitikus öntisztító funkcióval is ellátott „A++” energiaosztályú készülékben.

BEKO BIR35400XMS

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                82 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés 

Kijelző:                    animált LED

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Hidrolitikus + katalitikus

sütő

A készülék animált LED-kijelzővel és érintésvezérléses kezelőpanellel rendelkezik. A sütőtérben 2 teleszkópos sín kapott helyet, valamint a felszereltséghez tartozik egy normál és egy mély tepsi, illetve egy grillrács. A lágyan záródó ajtóval felszerelt CookMaster® sütő igen nagy, 82 literes kapacitást kínál, melyben egyszerre akár öt szinten is lehet sütni. A halogénvilágítással ellátott modell 13 sütési funkciót kínál. A hidrolitikus tisztítási módot biztosító készüléket katalitikus hátfallal is ellátták, a CleanZone® sütőajtók belső felületére pedig szennyeződéseknek és zsíroknak ellenálló oleofób bevonat került. A sütő az „A” energiaosztályba tartozik.

BOSCH HRG5785S6

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                71 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés + Süllyeszthető gombok

Kijelző:                    LCD

Gőzsütés funkció: Hozzáadott gőz

Tisztítás:                 Pirolitikus

sütő

A 71 liter kapacitású modell 9 sütési funkciót, hozzáadott gőz használatának lehetőségét és 30 előre beállított programot kínál a felhasználó számára, a hőmérséklet pedig a 30–275 °C tartományban szabályozható. Az „A” energiaosztályba sorolt típus 5 sütési szinttel, maghőmérővel, grillráccsal, sütőtepsivel és univerzális tepsivel, valamint egy szintfüggetlen, stopfunkciós teleszkópos sütősínnel is rendelkezik. A lágyan záródó ajtóval felszerelt sütőben pirolitikus öntisztító megoldás is elérhető. A készülék wifikapcsolatra is képes, így a márka Home Connect applikációja nyújtotta előnyök is elérhetők.

Candy FCT625NL

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                70 liter

Vezérlés:                 Tekerőgombok

Kijelző:                    LED

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Hidrolitikus

sütő

A Candy beépíthető sütője LED-kijelzőt kapott, a sütési paraméterek beállításához pedig tekerőgombok állnak a felhasználó rendelkezésére. A készülék kapacitása 70 liter, a sütési szinteket illetően pedig 5 közül lehet választani. Az „A+” energiaosztályba tartozó modell 8 sütési módot kínál. Az FCT625NL felszereltségének egy teleszkópos sütősín, grillrács, egy normál és egy mély tepsi is a része. A sütő tisztán tartását ennél a típusnál hidrolitikus tisztítófunkció könnyíti meg.

Cata MDS-7205 X

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                72 liter

Vezérlés:                 Tekerőgombok

Kijelző:                    LED

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Hidrolitikus

sütő

A készülék 72 literes sütőtérrel rendelkezik, amelyben az ételek öt szinten helyezhetők el. A modell 6 sütési funkciót kínál, a hőmérséklet szabályozására pedig az 50–250 ºC tartományban van lehetőség. Az MDS-7205 X kezelése tekerőgombok segítségével történik, a digitális óra viszont érintésvezérléssel programozható. A beépíthető sütőhöz egy grillrács, egy normál és egy mély tepsi is tartozik. Az „A” energiaosztályba sorolt típus a hidrolitikus tisztítási lehetőséget biztosít a felhasználó számára.

De Dietrich DOP7231A

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                73 liter

Vezérlés:                 Tekerőgombok

Kijelző:                    LCD

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Pirolitikus

sütő

A készülék sütőterének kapacitása 73 liter, amiben 6 sütési szint áll rendelkezésre, valamint egy részlegesen kihúzható teleszkópos sín is került bele. A halogénvilágítással felszerelt modell 8 sütési funkciót kínál, a vezérlés tekerőgomb segítségével történik, a beállításokról pedig LCD-kijelző tájékoztatja a felhasználót. A lágyan záródó ajtóval ellátott De Dietrich beépíthető sütő az „A+” energiaosztályba tartozik, az egyszerű tisztán tartás érdekében a készüléket pirolitikus öntisztító funkcióval is felvértezték.

Electrolux KOEAP31WT

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                71 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés

Kijelző:                    TFT

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Pirolitikus

sütő

A lágyan záródó ajtóval ellátott készülék 71 literes kapacitással rendelkezik. A sütőtérben három sütési szint és egy teleszkópos sín található, tartozékai közé pedig a grillrács mellé egy zsírfelfogó tálca és két sütőtálca, valamint maghőmérő is került. A beállításokat érintésvezérléses kezelőpanel és TFT-kijelző teszi egyszerűvé. Ezen keresztül választható ki a 9 sütési funkció, az automata programok, a 30–300 °C tartományban szabályozható hőmérséklet, valamint az AssistedCooking funkció segítségével elérhető 170 recept is. A modell wifikapcsolatra is képes, így applikáción keresztül is vezérelhető. Az „A++” energiaosztályba sorolt sütőt pirolitikus öntisztító rendszerrel látták el.

Midea M7NM30T0IX

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                72 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés

Kijelző:                    színes LED

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Katalitikus 

sütő

A sütési paraméterek nyomon követéséhez a készülék nagy méretű LED-kijelzőt kapott. A felhasználó 11 különböző sütési funkcióból választhat, a beállítások elvégzését pedig érintővezérléses kezelőpanel teszi egyszerűvé. A Midea beépíthető sütője 72 literes kapacitást kínál, a  a grillrács mellett pedig egy normál és egy mély tepsi is a felszereltség része. A gyerekzárral is ellátott készülék a könnyű tisztán tarthatóság érdekében katalitikus oldalfallal rendelkezik. Az M7NM30T0IX az „A+” energiaosztályba tartozik.

Miele DGC 7845 HCX Pro

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                47 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés

Kijelző:                    színes TFT

Gőzsütés funkció: Teljes értékű gőz

Tisztítás:                 HydroClean rendszer

sütő

A modell olyan speciális funkciókat kínál, mint a menüpárolás, amely során akár három különböző étel egyszerre készíthető, a hőmérsékletet, az időtartamot és a sorrendet pedig a készülék határozza meg. De ilyen a wifihálózatba köthető készülék Miele@home applikációján keresztül elérhető Mix & Match opció, illetve az országspecifikus automatikus programok is. A DualSteam gőztechnológiát használó, kompakt, 3 sütési szintet biztosító modell frissvíz- és lefolyócsatlakozással rendelkezik, így a víztartályt nem kell külön feltölteni. A lágyan nyíló és záródó ajtóval felszerelt sütő MotionReact közeledésérzékelővel ellátott M Touch érintőkijelzőt kapott. Az „A+” energiaosztályú modellhez vezeték nélküli maghőmérő is tartozik. További különlegessége a típusnak a HydroClean öntisztító rendszer, amely víz és speciális tisztítószer segítségével automatikusan tisztítja meg a sütő belső terét.

Navon BS 8101 BG

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                65 liter

Vezérlés:                 Süllyeszthető gombok

Kijelző:                    LED

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Manuális

sütő

Ennél a légkeveréses készüléknél a felhasználó hat sütőfunkció közül választhat, amelyben többek között kiolvasztás és grillüzemmód is helyet kapott. A vezérléshez süllyeszthető gombok állnak rendelkezésre, a működési paraméterek pedig LED-kijelző segítségével követhetők nyomon. A sütő tartozékai között egy grillrács és egy sütőtepsi kapott helyet. A BS 8101 BG öntisztító funkcióval nem rendelkezik, ezért a tisztításra manuális módon van lehetőség. A 65 literes kapacitást kínáló Navon sütő az energiafogyasztást tekintve az „A” osztályba tartozik.

Neff B45CS24N0

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                71 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés

Kijelző:                    színes TFT

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Hidrolitikus, részben katalitikus

sütő

A 71 liter kapacitású modellben a CircoTherm® rendszer révén akár négy szinten is lehet sütni egyszerre. Sütési funkciókból 13 áll a felhasználó rendelkezésére, a hőmérséklet a 40–275 °C tartományban szabályozható, a beállítást pedig 4,1″ TFT színes kijelzővel kombinált érintésvezérlés teszi egyszerűvé. Az „A” energiaosztályba tartozó sütőt ellátták egy teleszkópos sínnel, a felszereltséghez továbbá grillrács, univerzális tepsi és sütőlap is tartozik. A modell különlegessége a Slide&Hide® ajtó, amely könnyedén becsúszik a sütőtér alá anélkül, hogy csökkentené a sütő méretét.

Samsung NV7B7997AAK 

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                76 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés + tekerőgombok

Kijelző:                    színes TFT

Gőzsütés funkció: Teljes értékű gőz

Tisztítás:                 Pirolitikus

sütő

Az „A+” energiaosztályú modellben az MI Pro sütés, a belső kamera és a wifikapcsolat olyan lehetőségeket kínál, mint Sense Inside, amely felismeri az összetevőket és recepteket ajánl, majd optimalizálja a beállításokat. De azt is figyeli, hogy az étel mennyire sült át. A Dual Cook Steam™ rendszer révén a sütő felső és alsó zónái egymástól függetlenül különböző beállításokkal is működnek. Így két sütési mód, például gőzpárolás és hagyományos sütés, egyszerre is használható. A 76 literes modell érintésvezérléssel és egy tekerőgombbal, illetve 4,3″-os LCD-kijelzővel rendelkezik. A 4 rétegű fogantyú nélküli ajtó pedig gombnyomásra nyílik. A készülék 168 automata programot, airfry funkciót és pirolitikus öntisztítást is kínál. A 2 teljesen kihúzható teleszkópos sínnel ellátott modell tartozékai között airfry tálca, maghőmérő, grillrács egy normál tepsi és egy üveg gőzpároló is helyet kapott.

Sharp KA-70F19BM2

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                78 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés

Kijelző:                    színes digitális

Gőzsütés funkció: Hozzáadott gőz

Tisztítás:                 Katalitikus hátfal

sütő

Az „A” energiaosztályba tartozó készülékben 5 sütési szint áll rendelkezésre, sütési funkciókat illetően 9 opcióból lehet választani, a hőmérséklet szabályozására pedig az 50–270 °C tartományban van lehetőség. A Sharp beépíthető sütő színes digitális kijelzőt kapott és érintésvezérléssel kezelhető. A modellben teleszkópos sütősínt és gyerekzár opciót is találunk, valamint egy speciális biztonsági funkciót, az AirCurtain (légfüggöny) technológiát. A megoldás egy speciális légáram kialakításával megakadályozza, hogy a 3 rétegű ajtó kinyitásakor a forró levegő sérülést okozzon a felhasználónak. A készülékhez egy normál és egy mély tepsi, valamint grillrács is tartozik.

Smeg SFP6604STNX

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                70liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés

Kijelző:                    színes TFT

Gőzsütés funkció: Hozzáadott gőz

Tisztítás:                 Pirolitikus

sütő

A modell színes TFT-kijelzővel kombinált érintésvezérlést biztosít a beállításokhoz. A hőmérséklet 30–280 °C tartományban szabályozható, sütési funkcióból pedig 15 áll a felhasználó rendelkezésére. A sütő 50 automatikus, valamint 10 testre szabható recept is kínál, valamint 3 fokozatban állítható hozzáadott gőzfunkció is választható. A 70 literes készülék 5 sütési szintet kínáló sütőterében egy teljesen kihúzható teleszkópos sín található. A halogénvilágítással és 4 rétegű lágyan záródó ajtóval ellátott Smeg modellhez egy normál és egy mély tepsi, illetve grillrács is tartozik. A gyerekzárral is felszerelt típust az „ A+” energiaosztályba sorolták.

Totalcook Novacook  BE10 LDB

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                61 liter

Vezérlés:                 Tekerőgombok + érintésvezérlés

Kijelző:                    színes digitális

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Manuális

sütő

A Totalcook beépíthető sütője 10 sütési funkciót kínál, a hőmérséklet szabályozására pedig 50–250 °C közötti tartományban van lehetősége a felhasználónak. A vezérléshez két tekerőgomb, valamint színes digitális kijelzővel is ellátott érintésvezérléses kezelőpanel áll rendelkezésre. A 61 literes kapacitású sütőtérben kihúzható sütősín is található, a modell tartozékai között továbbá egy tepsi és egy grillrács kapott helyet. A készülék az „A” energiaosztályba tartozik.

Whirlpool W11I OM1 4MS2 H

FONTOSABB JELLEMZŐK:

Kapacitás:                73 liter

Vezérlés:                 Érintésvezérlés

Kijelző:                    színes TFT

Gőzsütés funkció: Nincs

Tisztítás:                 Hidrolitikus

sütő

Az „A+” energiaosztályú modell 14 sütési módot és 45 automatikus programot kínál. A 73 liter kapacitású sütőben 5 szinten helyezhető el az étel, a hőlégbefúvás és Cook4 funkciók révén pedig egyszerre 4 szinten, akár különböző fogások is készülhetnek. A modellt MultiSense szondával is ellátták, amely a tökéletes beállítások érdekében négy ponton figyeli az ételek hőmérsékletét. A sütőtérben pedig egy zsírfogó tálca, egy sütőtepsi és két teleszkópos sütősín is helyet kapott. A MySmart 4,5″ TFT magyar nyelvű kijelző lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót, valamint interaktív, szokásfigyelő funkcióval is rendelkezik. Az érintésvezérléses, halogénvilágítású sütő wifikapcsolatra is képes, gyerekzár, Ready to Cook gyorsfelfűtés opció és hidrolitikus öntisztító funkció is található benne.

További termékválogatások:

Megduplázva

Megduplázva

A forrólevegős sütő népszerűségére a hagyományos sütő szegmens azzal válaszolt, hogy utóbbi gépekben is megjelent az airfryer funkció, a tartozékok...

Ilyen is, olyan is

Ilyen is, olyan is

A forrólevegős sütő az egyik legdinamikusabban fejlődő termékkör, a készülékek iránti kereslet szinte folyamatosan növekszik, annak ellenére is,...

Share This