Főzőlap alapok és extrák

2023. november 07.
feültöltős mosógép
Alapoktól az extrákig

Bizonyos funkciókkal gyakorlatilag minden indukciós főzőlap rendelkezik. A gyerekzár, az automatikus biztonsági kikapcsolás, az edényfelismerés, az érintésvezérlés, a maradék hő kijelzés, az időzítési lehetőség, a kifutás gátló és a teljesítménynövelő „booster” funkció szinte minden piacon kapható típusban megtalálható. Néhány felsorolt tulajdonság esetében azonban lehetnek különbségek az egyes modellek között. Így az időzítés, vagy a „booster” funkció a készülékek egy részénél nem az összes zónához érhető el egyszerre. Vagyis a főzési idő nem állítható be külön-külön a zónákhoz, illetve csak bizonyos zónák teljesítményét lehet megnövelni. De a maradék hő kijelzés opciónak is több változata létezik, egyes megoldások például többszintű visszajelzést adnak. Valamint az edényfelismerésben is lehetnek különbségek, és a készülék nem csak az edény felhelyezését érzékeli, hanem annak méretét és formáját is, és a melegítéshez használandó tekercsek számát ehhez igazítja.

A főzőzónák összekapcsolásának lehetősége pedig már nem a legfontosabb funkciók közé tartozik. Noha meglehetősen gyakori, azért teljesen nem általános ez jellemző. Ennél a tulajdonságnál is több verzió érhető el. Leggyakrabban a főzőlap egyik oldalán lévő alsó és felső zóna kapcsolható össze annak érdekében, hogy nagyobb méretű edények is használhatók legyenek rajta. Ritkább, de létező megoldás, hogy az egymás melletti zónákból lehet egy nagy zónát kialakítani. Számos készülék esetében nem csak egy nagyobb zóna hozható létre, hanem kettő. Ezek jellemzően a főzőlap két oldalán alakíthatók ki, de van olyan szélesebb kivitelű modell is, ahol a zónák összekapcsolása több módon történhet, illetve léteznek olyan főzőlapok is, amelyeken az edény bárhová helyezhető, de ezek már az extra megoldások közé tartoznak.

Mindezeken felül az indukciós főzőlap rendelkezhet további extra tulajdonságokkal is, amelyek már a kínálatnak csak egy szűkebb részében érhetők el. Ilyen például jelenleg az elszívóval kombinált kivitel, az elérő hőmérsékletű főzőzóna, a MultiSlider vezérlés, az előre beállított programok alapját jelentő precíz hőmérsékletszabályozás, a kommunikáció a páraelszívóval és a wifi kapcsolat is.

BEKO HII 64202 MTB

A készüléken 4 főzőzóna található, azonban ezek összekapcsolására nincs lehetőség. A modell közvetlen hozzáférésű kezelőszervet kapott. A középen lehelyezett panel érintésvezérlésű gombjaival szabályozható mind a 4 zóna, illetve az egyéb funkciók is erről aktiválhatók. A főzéshez 9 teljesítményszint áll a felhasználó rendelkezésére. Az elülső széleken lekerekített indukciós főzőlap továbbá teljesítményszabályzás funkciót is kapott. A beépítést pedig a könnyű telepítést lehetővé tevő rendszer teszi egyszerűbbé.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

automatikus kikapcsolás

szünet

túlfolyás védelem

booster

időzítő

BOSCH PUE63RBB5E

A Serie 4 sorozathoz tartozó indukciós főzőlap 4 zónát kínál, a teljesítmény szint pedig 17 fokozatban szabályozható. Ehhez érintésvezérléses TouchSelect kezelőpanel áll a felhasználó rendelkezésére. A csiszolt elülső oldallal készülő modell QuickStart funkciót is kapott, amely észleli, hogy hova került az edény, és a kezelőfelületen automatikusan kijelzi a megfelelő főzőzónát. A készüléket továbbá teljesítményszabályzás funkcióval is ellátták.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

maradékhő kijelzés

edényfelismerés

booster

időzítő

ReStart

CANDY CTP644MCBB/1

Az indukciós főzőlap bal oldalán kapott helyet a két összekapcsolható zóna, a jobb oldalon pedig további 2 zóna áll rendelkezésre a főzéshez. A modell a vezérléséhez Multislider kezelő panelt kínál, vagyis minden zónához külön csúszkás vezérlő tartozik. A lekerekített szélű típus 9 teljesítmény szint beállítást tesz lehetővé, illetve az energiagazdálkodás érdekében teljesítményszabályzás funkcióval is felvértezték. A készülék Wi-Fi kapcsolatra is képes, így a hOn alkalmazásban található előnyök is kiaknázásra alkalmasak.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

melegentartás

szünet

edényfelismerés

booster

időzítő

ELECTROLUX LIB60420CK

A 4 főzőzónát kínáló modellben a zónák összekapcsolására nincs lehetőség. A készülék 9 teljesítmény szintet biztosít, amelyek beállításához a TouchControl kezelőfelület áll a felhasználó rendelkezésére. Az érintésvezérléses gombokból álló panel az indukciós főzőlap jobb alsó részében kapott helyet. A bepattintós rugók révén könnyű és gyors telepítést biztosító típus keret nélküli kivitelben lekerekített szélekkel készül.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

booster

maradékhő kijelzés

edényfelismerés

automatikus kikapcsolás

GORENJE  ISC646BSC

A 4 zónás indukciós főzőlap AreaFlex összekapcsolható főzőzónákkal rendelkezik, vagyis így a modellben elérhető a zónák összekapcsolását megvalósító Bridge funkció. A kezeléséhez a készülék SliderTouch csúszkás vezérlést kínál a felhasználó számára, amelyről mind a négy zóna szabályozható. A főzéshez pedig 9 teljesítmény fokozatot kínál a lekerekített szélekkel rendelkező típus, valamint EggTimer tojásfőzés funkció is található benne, ami a gyakorlatban egy időzítő jelent.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

booster

maradékhő kijelzés

időzítés

HAIER HAFRSJ64MC

A modell I-Flex flexibilis felületén 2 főzőzóna található, amely egyben vagy külön is használható. Emellett további két zónával is rendelkezik a készülék. Az indukciós főzőlap MultiSlider vezérlést kapott, valamint VaryCook opciót is kínál, ami azt jelenti, hogy a teljesítmény szintje attól függ, hogy lefelé vagy felfelé mozgatjuk az edényt. A modell Wi-Fi kapcsolatra is képes, és a hOn alkalmazáson keresztül 100 recept, főzési segéd funkció és további 30 speciális beállítási program áll a felhasználó rendelkezésére.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

szünet

booster

túlmelegedés és túlfolyás jelzés

időzítés

Zónák a zónán belül

Az összekapcsolható zónákkal rendelkező modellek esetében két megoldás létezik, az egyik, amikor két zónát kapcsol össze az úgynevezett „bridge” vagy híd funkció. A másik, amikor tulajdonképpen egy nagyobb zóna osztható két külön részre. Erre a flexibilis zónára a gyártók valamilyen egyedi elnevezést is alkalmaznak. Az ilyen megoldást alkalmazó főzőlapok esetében pedig lehetőség van egy speciális funkció integrálására is. A professzionális konyhákból érkező opció lényege, hogy a zóna három további részre osztható, amelyhez három különböző teljesítmény szint beállítás tartozik. Egy közepes középen, egy alacsony lent, és egy magasabb fent. Ennek megfelelően a három részen eltérő hőmérsékleten készülhetnek az ételek, a hőfok változtatásához pedig elég az edényt mozgatni, nem kell a vezérlőfelületen állítgatni. A funkciót a gyártók más-más névvel illetik. Például a Bosch és Neff esetében ez a PowerMove, a Haier VaryCook-nek hívja, a Whirlpool pedig Chef Control funkcióként hivatkozik rá, de további elnevezésekkel is lehet találkozni a különböző márkáknál.

MIELE KM 7867-1 FL

A teljes felületű indukciós kivitel révén a főzőlap egyetlen zónaként is használható, illetve az edények bárhová helyezhetők rajta, egyszerre pedig összesen 4 edény használható. A készülékbe intelligens edényfelismerés funkció került, amely az edény mérete mellett annak helyét is érzékeli. A 9 fokozatban állítható Smart Select vezérlő Multislider jellegű, vagyis minden felülethez külön vezérlő tartozik, azonban a teljesítményszint beállításhoz számsor tartozik, nem csúszka. Az akár síkba is építhető, keret nélküli kivitelben készülő modell ellenálló DiamondFinish felülettel is rendelkezik, valamint a Con@ctivity 3.0 automatikus opció is megtalálható benne, amely révén a készülékkel összekapcsolt elszívó reagál a főzőlap beállításaira.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

booster

szünet

időzítés

melegentartás

maradékhő kijelzés

biztonsági kikapcsolás

NEFF T56YYQ4C0

A több érdekességet is tartogató készülék 4 zónával rendelkezik, amelyből kettő mindkét oldalon összekapcsolható. A modell egyik különlegessége a haptikus vezérlést kínáló, mágneses, eltávolítható Twist Pad Flex, amely pontos és egyszerű kezelést biztosít a főzőlapon, de akár a sütő és a kávéfőző működtetésére is használható. A Neff indukciós főzőlap másik specifikuma a Flex Design kialakítás, amely cserélhető, négy színben elérhető keretelemeket, illetve Twist Pad Flex vezérlőt takar. Az étel odaégését megakadályozó Frying szenzorral ellátott modell wifi kapcsolatra is képes, így a Home Connect rendszeren keresztül a páraelszívó működését is automatikussá képes tenni.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

booster

szünet

időzítés

maradékhő kijelzés

edényfelismerés

teljesítményszabályzás

Quick Start

SAMSUNG NZ64B5066GK/U2

A 4 főzőzónát kínáló készüléket Dual Flex rendszerrel látták el, vagyis az egymás alatti zónák összekapcsolhatók és így akár két nagyobb főzőfelület is kialakítható. Az indukciós főzőlap csúszkás érintésvezérlést kapott, amivel a teljesítmény 15 fokozatban állítható, valamint ezen felül minden zónához tartozik Power boost funkció is. A modell wifi kapcsolaton keresztül távolról is ellenőrizhető, illetve a SmartThings App által nyújtott egyéb előnyök is kiaknázhatók vele. A Slim Fit kialakítás révén pedig a beépítés kevesebb helyett igényel a munkalapban.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

booster

szünet

időzítés

maradékhő kijelzés

edényfelismerés

SMEG SIM1644DG

Az ultra alacsony beépítési profilú modellen négy főzőzóna került kialakításra, amelyekből az alsó és felső mindkét oldalon összekapcsolható. A zónák a főzőlap elején, középen elhelyezett csúszkás vezérlés segítségével szabályozhatók. A teljesítmény 9 fokozatban állítható, illetve minden zónához elérhető booster funkció, beleértve az összekapcsolt állapotot is. Az edényfelismerés funkcióhoz pedig relatív vezérlésjelzés is tartozik.  A készülék maximális teljesítmény szintje korlátozható is, erre 100 wattos lépésekben van lehetőség.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

melegentartás

szünet

gyorsindítás

időzítés

maradékhő kijelzés

edényfelismerés

automatikus kikapcsolás

TEKA IZC 64630 BK MST

A készülék 4 különálló főzőzónával rendelkezik, a zónák összekapcsolására azonban nincs lehetőség. A modellen a teljesítmény 9 fokozatban szabályozható, amihez MultiSlider kezelőfelület áll rendelkezésre. A főzőlapot hőmérséklet szenzorokkal is ellátták, így ezt a típus speciális funkciókat is kínál. A párolás, konfitálás, grillezés, olajban sütés, serpenyőben sütés, melegen tartás, forralás és olvasztás dedikált gomb segítségével indítható el.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

teljesítményszabályzás

szünet

booster

időzítés

maradékhő kijelzés

edényfelismerés

 

WHIRLPOOL WF S4665 CPBF

A 65 cm széles modell 4 zónájából a két baloldali a FlexiSide rendszer révén összekapcsolható. A készülék vezérléséhez 15 fokozatban állítható MultiSlider kezelőszerv áll rendelkezésre. A 6. érzék technológia pedig automatikus beállításokat is kínál az olvasztáshoz, melegentartáshoz, forraláshoz és pároláshoz. A modellben Chef Control funkció is található, amely egy alacsony, egy közepes, és egy magas teljesítményű részre osztja a főzőlapot, és az edény helyzetétől függően aktiválja azt automatikusan. A főzőlapba Power management funkció is került, valamint a könnyű, vízzel történő tisztíthatóság érdekében a készülék CleanProtect bevonatot is kapott.

sütő

TOVÁBBI FUNKCIÓK:

gyerekzár

edényfelismerés

szünet

booster

időzítés

maradékhő kijelzés

 

 

További termékválogatások:

Share This